750 tl gibi bir bütçem var araştırmalarım sonucunda bu makineleri buldum ancak bazıları tabiki bütçenin üstünde fiyata bakarak wx-7 daha ucuz, ancak diğerleri arasında çok daha iyi bir makine varsa bütçe daha da zorlanabilir diye düşünüyorum.
benim sıralamam bu şekilde bşraz da fiyattan dolayı, ancak kararsızlık da var WX-7 S95 LX-300 p300
p300 ve wx-7 de CMOS sensor var bu bir dezavantaj mıdır ?
görüşlerinizi bekliyorum... teşekkürler...
Canon s95 ile lx3, diğer ikisinden çok daha iyi cihazlardir. 2-3 gömlek kalite farki var.işlemcisi,sensör farki,diyaframiyla s95 yada lx3
s95 bence ama benzer fiyatlı Canon g12, panasonic lx5, olypus xz-1 ve zorlarsan olympus e-p2, sony nex-5 de alabilirsin
Canon S95 yada Olympus XZ-1 derim..
lx3 kullanıyorum ve kefilim bu cihaz ev içi dahil çok iyi resim çekiyor . nikon p300 ve sony wx7 ele cmos kullanıyor renkler mat olur.
şimdi cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim sitelere göre bu cihazlardan en iyisi s95 sonra lx-3 sonra wx7 en son p300 açıkcası nikon p300 ü ve fiyatı nedeni ile s95 i eledim ancak diğer 2 modelden wx7 cmos kullanıyor, diğeri ccd, verileri şu şekilde
lx3 de 1/1.7" 8.3x6.2mm f/2.0 24 mm 2,5x optik zoom ccd
wx7 de 1/2.3" 6.2x4.6mm f/2.6 25 mm 5.6x cmos
açıkcası işin içinden çıkamadım kullanan arkadaşların tavsiyesi daha önemli olmaya başladı rakamlardan...
Bunların dışında kompak almamanız dileğiyle.. Ayrıca Sony Wx7'de bulunan ortama ve nesneye göre çekim modunun ayarlanmasının Fujifilm'de karşılığı EXR'dir.
lx3 ve s95 wx7 yi fotoda ezer geçer bunu iç mekan çekimlerinde bariz görürsün wx7 in diğerlerine göre bence tek artısı sterio sesli video kaydı
quote:
Orijinalden alıntı: efem-35
quote:
Orijinalden alıntı: şubat lx3 ve s95 wx7 yi fotoda ezer geçer bunu iç mekan çekimlerinde bariz görürsün wx7 in diğerlerine göre bence tek artısı sterio sesli video kaydı
video'da ses muhteşem dolby stereo olarak kaydediyor, valahi ben makinadan memnunum çok güzel fotoğraf çekiyor, çok güzel video çekiyor yani ben bu cihaza 599 tl verdim tabiki bu cihazın üst modelleri var ama ne kadar güzel olursa fiyat o kadar yükseliyor, bu cihaz fiyatına göre hakkını veriyor, bir kere fotoğraf makinası alırken ne amaçla alacağını planlayacaksın eyer ben sırf foto çeksin diye 300 tl verir o deyerdeki kompact makina alırdım size bir örnek vereyim 300 tl. bir makinada video genelde hd düzeyinde ve zoom yapamıyorsunuz fiyat artıkça özellikler artıyor benim wx7 de full hd video çekiyor zoom yapabiliyorsun istersen video çekerken 3 mp.lik foto çekiyor, ben bu makinayı alalı bir ay oldu çok memnunum yani benim aradığım özelliklerin hepsini barındıyor, fotoğrafçılığa çok merakım olsaydı giderdim en süper prof. bir makina alırdım olur biterdi yani sineği bile zoomlardım bu arada birşey söyleyeyim fotoğrafçılıkta tek bir kural varır o da ışıktır, ışığı iyi yakalarsan muhteşem resimler yakalarsın, hepiniz iyi ışıklar dilerim
Her makine ışıkta iyi çeker önemli olan, loş ışık ve gece performansıdır burada da sensörün kalitesi ve büyüklüğü konuşur Wx7'de 1/2.33" ile sınıfta kalır.
efem-35, gün batımı ha damardan girdiniz.
Evet Sony başarlı bir marka, bende kötü demiyordum ancak bir F200 EXR ile aşık atamaz en basitinden Pixel Density oranına bakın.Loş ışıkta iso 1600'de flaşsız çekim yapın ne demek istediğimi o zaman anlarsınız.
sony wx7 komple bir çözüm olarak üretilmiş bi cihazdır. video kalitesi ön plandadır. ama iş fotoya gelince iç mekanda mat noiseli fotolar çeker bunun nedeni kullandığı cmos sensör ve sensör küçüklüğünden kaynaklanır hiç bir zaman fotoyu lx3 ve s95 gibi kaliteli çekemez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme