Şimdi Ara

Sony X930E | Bir Sony Efsanesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknik karsilastirma sundum Rtings' den, hani diyorsunuz ya teknik verilermis, Aciklayin o zaman?

Gordunuz mu cici Tv'yi Teknik veriler de..Hani Konstrat esittir Siyahlar? Beyazlar da saf beyaz kadar iyi..

Iki Tv de benim, babamin firmasi da degiller , ne goruyorsak ,inceliyorsak o ...Teknik ve gorsel olarak sundugum paylasimlari da anlamiyorsaniz, Size Cici Tv'nizle iyi seyirler ..

Hayir sunu anlamiyorum, 2 Tv birden kullanmamis, Efsane en iyisi, canavar vs...Dogru Evet ,Iki Tv'de cok iyi ama Komplike olarak baktigimiz da Xh serisi agir basiyor..Teknik verileri de yukari da sundum..Siyah Tek duzede ki fark 2 kati neredeyse, Her sey Parlaklik ve Konstrat degil ki? Islemci onemli,panel onemli, Tabi ki konstrat, parlaklik onemli ama komplike bakacaksiniz Tv'ye..

Ornek Samsung Q60 orta alt segment tv, Konstrati 2 Tv'den de iyi..En iyisi o Tv o zaman..

Bende Konstrat dusuk diye almayayim demistim, ama yurtdisi arastirmam, incelemem sonucu aldim, iyi ki almisim dedim sonra..Hatta sasirdim ilk izledigim de konstrat dusuk ama resim kalitesi nasil iyi olur diye, Vincent Usta bile Resim kalitesini olaganustu buluyor..Konstratin dusuk olmasinin ,kisitlanmasinin sebebi ise Panelde bulunan filtre..Yoksa Konstrat olarak Cok daha iyisini sunabilecek potansiyele sahip bir tv..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 26 Ağustos 2022; 10:32:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu güzelliği şöyle bırakıyım,bir fırsatım olduğunda da LG OLED 83 C2 için bir konu açarım.

Sony X930E | Bir Sony EfsanesiTayfun Ekeryoutube
    Sony X930E Black Level
    https://www.youtube.com/watch?v=o_qmDLwqrg8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 26 Ağustos 2022; 10:44:21 >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

Kardeşim ne uzattın ya,hayır 2 TV'ye sahip olupta xe93'e bu kadar sallaman da düşündürücü...

Ben zaten LG OLED 83 C2 kullanıyorum,cici tv'nizde iyi seyirler cart curt deneme gerek yok.

Öyle sidik yarışına da gerek yok 5 senedir daha iyisi gelmedi kardeşim,Z9D de kullanmadık birşey diyomuyuz kaliteli panelin verileri ortada zaten.Bu sene çıkan X95K'yı da gördük,6 senelik Z9D de yanında lafı bile edilemez rezillikte.

Yok ben kullanıyomda sen kullanmıyon,10 tane XH95 alacak durumda adamım gerek duysak geçerdik.

Tek birşey paylaşcam gerisi teferruat zaten.

''The contrast ratio is the ratio between the luminance of the brightest white and the darkest black that a TV can produce. A higher contrast ratio means that the TV can display deeper blacks, improving the overall picture quality, especially when watching content in dark rooms.''

Sony X930E | Bir Sony Efsanesi

Bırak test etmeyi sırf şu veri karşılaştırmasında bile siyahın ne kadar daha koyu olduğunu görüyorsun.

Kontrastı yarı yarıya,parlaklığı desen OLED seviyesinde,bölgesel aydınlatması desen daha az , daha neyi tartışıyorsun XH95'e bişey diyen olmadı geldin burda bence şöyle bence böyle sallıyorsun uzatmayım diyorum illa sündürüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 26 Ağustos 2022; 13:15:55 >

• Ayrıntıya girmeden bende şunu eklemek istiyorum konuyu çok insan okuyor çünkü...bir tv de native kontrast ve aydınlatma herşeydir...ekranda gördüğünüz siyah ve beyaz tonları tamamen kontrastla alakalı kontrastı daha düşük bir tv native kontrast değeri daha yüksek olan bir tv den daha derin siyah gösteremez bu İMKANSIZ...bazı arkadaşlar arka ışıkların kapanmasıyla ve tam parlak kaplama kullanıldığı için durumu karıştırıyor olabilir ama konunun bunlarlada bir alakası yok aslında...bu iki modele gelirsek renk harici işlemci eski olsada xe93 derim xe93deki o üst seviye ben burdayım performansı xh95 de yok kaldı ki 2017deki diğer modellere kıyasla eziciliğini siz düşünün sustained %100 window değeri 750nit (hala yok) piyasada hala öyle tv yok...xh95 de çok güzel tv ama bu zamana kadar yapılmış olan çok benzeri var benzersiz uçuk bi model değil 2017deki xe93 modelinin ise karşılığı yok bir tv düşünün 2017 yılında çıkıyor kendi markasında hala öyle tv yok 2022 yılında diğer markaların en üst modellere kafa tutuyor bu tv efsane olmasında kim olsun :) ek olarakta sony xh95 modelinde görüntü odaklı olduğu için değil 2017 model xe serisinden bile kötü olan xh90 modelini satabilmek için xh95 modeline hdmi 2.1 koymadı başka hiçbir durumla alakası yok...

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

hocam arkadaşın bahsettiği anlatmaya çalıştığı durum bu insanlar bu durumu panelin siyah performansıyla çok karıştırıyor yukarda anlatmaya çalıştım ama umarım anlaşılır...

Glossy screens, matte screens & contrast

Glossy screen finishes reflect less light overall than other screen finishes. As there's less light reflected, the picture quality isn't affected as much as semi-gloss screens. The perceived contrast ratio remains the same as blacks still appear deep and inky. Contrast is one of the most important elements of picture quality, so it's safe to say that, overall, glossy screen finishes offer the best picture quality of any screen finish. This is also why matte screens are no longer around. The perceivable depth of blacks isn't as great with matte, and so in that regard, the picture quality looks worse than it does with semi-gloss or glossy screens.

However, because glossy screens have the most direct reflections, almost like a mirror, it's best to get a TV with a semi-gloss finish if you have a room with a lot of light sources. This causes light to scatter across the screen, and the reflections may not be as distracting. Most high-end models have a glossy finish, so that means that if you really want a semi-gloss finish, high-end models won't be the best fit.

• RNNN kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam yorumunuz için teşekkür ederim,anlatmak istediğimi çok güzel ifade etmişsiniz.

X-wide angle filtresi,kontrasttan ödün verdiği için zamanında çok eleştirilmişti.

Firmaların zaman zaman çıkarttığı efsaneleşen ürünleri oluyor,keşke her yıl bir önceki seneden daha başarılı panel üretseler bu bize yarar,yine zamanın plasma tarafında pioneer kuro vardı mesela.

Aslında ben kullandığım ürünün firmasını eleştiriyorum ve bence böylede olmalı.

Sony'nin son çıkardığı X95K'nın,Samsung QN95B karşısında neden başarısınız olduğununda kanıtı zaten bu.

Adamlar tepe modeline HDMI 2.1 koymuyorlar,her yıl bölgesel aydınlatma sayısını düşürüyorlar,VRR desteğini yıllar sonra yarım yamalak getiriyorla vs...

Sony son yıllarda her nekadar LED tarafını ciddiye almadıysa Samsung da tam tersi LED tarafına daha çok özen gösterip daha iyi hale getirmeye çalışıyor,başarılı oluyor olmuyor o ayrı konu.

Samsung bir modelinde Local dimming'i çok agresif kullanıyor sonraki modelinde daha rafine hale getiriyor.

Bir modelinde,oyun modunda local dimmingi kapatıyor,bir sonraki modelinde aktif olarak üretiyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 26 Ağustos 2022; 14:38:30 >

2 Tv'ye sahip olup Xe serisine sallamiyorum ki? Resim kalitesi olarak 2 model tartisilir diyorum..Benim dusuncem daha iyi resim kalitesi sunuyor Xh serisi..Islemci ve kullanilan panelden oturu..Yoksa Konstrat tabi ki onemli, parlaklik Hdr icin Tabi ki onemli..Ancak Bir tv'nin eksikligi, digerini tamamliyorsa, Sadece Oled Bu tv'lerden ustun oluyor..

Bende 75 inc Q90R' da var ayrica..Parlaklik ve Hdr yayinlar da cok iyi Tv olmasina ragmen, Karanlik sahneler de Cok fazla detay kaybi var..Mesela Xe serisinde de siyah sahneler de detay kaybi var ama Xh serisinde detay kaybi minumum..Islemcisi cok iyi...Karanlik sahne de Xe ve Q90r' da goremedigim cisimi Xh serisinde kabak gibi goruyorum acikcasi..Ve bunu siyah detaylari bozmadan veriyor..

Resim kalitesinin tamamen Konstrat ve Parlaklikla alakali olmadigini savunuyorum acikcasi..Tek ornegi de Xh9505 serisidir bana göre..

Su Siyah hemojenligini Native olarak, degerlendirir misiniz rica etsem Hocam?

2 kat daha hemojen siyah seviyesine sahip NATIVE olarak..Nasil oluyor aciklayabilir misiniz rica etsem?

Dediginiz gibi arka aydinlatmayi kapatsa cisim gorunmez sahnelerde ki..Vincent Usta der ki ; Konstrati beklenenden Dusuk olmasina ragmen , resim kalitesinden odun vermeyen bir tv Diyor dikkatinizi cekerim..Zaten Yurtdisinda ki forumlar da Konstratin dusuk olmasina ragmen, nasil siyah seviye uretildigine, nasil vurgular ezilmeden siyah performansi olmasina da kafa patlatiyorlar, arastiriyorlar hala Av forumda....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 26 Ağustos 2022; 16:21:6 >

hocam sizin bu konuları biraz araştırmanız lazım yazdıklarınızdan yada fikirlerinizden ben onu anladım :) black uniformity adı üstünde bunun derin siyahla bir alakası yok siyahın ekranda ne kadar homojen dağıldığıyla sorunsuz göründüğünle alakalı bi durum bizim bahsettiğimiz derin siyah ve gerçek beyaz bunun homojenlikle bi alakası yok direk kontrastla alakalı

kenar aydınlatma q60b modeli ve xh95 kontrast farkı iki kat neredeyse panellerin gösterebildiği gerçek siyah burda(aydınlatmaya müdahele olmadan)

siyah tekdüzeliğini boşverin onun konumuzla alakası yok sadece siyah tonuna bakın dediğimi anlayacaksınız

E tabi ki Konstrat devreye giriyor o konuya lafim yok..Ama Siyah Tekduzelik derken Goruntuye de etki ediyor acikcasi :)

Her neyse, guzeldi tartisma konusu, heyecan geldi konuya :)

Herkese iyi seyirler dilerim :)

• birde bu aydınlatmayla alakalıda olaya öyle bakmayın bölge bölge aydınlatma kapanmasa zaten çiçeklenme diye bişey olmaz yani arka aydınlatmada tüm bölgeler sürekli aktif değil siz o kapanan yerleri tv nin siyah gösterdiğini sanıyorsunuz halbuki alakası yok alın xh95 tv de karartma ayarı kapalıyken yani hiçbir müdahele yokken gösterebildiği lacivert siyah :) hani yeni modelde insanlar isyan ediyor ya bu kontrast nedir diye onun için ediyor çiçeklenme olan bölgelerdeki tonlamalar laciye kayıyor kontrast düşük olduğu için xh95dede durum aynı sadece bir tık daha iyi tüm bunlar kontrastla alakalı şeyler

şimdi bu tv nin gerçekte gösterebildiği siyah bu siz buna siyah yada xe93 den daha iyi siyah diyorsanız konuşacak pek bişey kalmıyor :)

siyah tekdüzelik tabiki etki eder sonuçta kötüyse ışığın aktif olduğu alanlarda bulutlanma vs sorunlar yaratabilir ama bu durumun panelin siyah seviyesiyle alakası yok onu anlatmaya çalıştım :)

Eyvallah,LED konularını bu yüzden daha çok seviyorum,tartışılacak yönleri daha çok oluyor.

OLED tarafında genelde panelin gray uniformity şansı,black crush derecesi veya agrasif ABL tartışılıyor o yüzden de pek uğramıyorum.

Oled Tv ayri bir dunya ama Yanacak mi edecek mi derken hic kapima sokmadim dogrusu..Ama X95A bayagi saglam olmus.

Malesef OLED karakteri gereği sürekli bir yanma durumu ile karşı karşıya.

Her yıl,gerek işlemci gerekse panel olarak bu risk minimum'a indirselerde,tamamen riski kaldıramıyorlar.

LG yıllar sonra ilk kez bu sene G2 serisine 5 yıl garanti verebildi.

Sanırım A95K'yı kastettiniz QD OLED olan değil mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rmznplt46 R kullanıcısına yanıt

A95K evet..

Bu Logo yanigi suresince en Az sikayet alan Marka Sony sanirim..Yillardir kullananlar memnunlar ancak diger firmalara nazaran 2 kati pahali..

• Aslında bunda birazda LG'ye nazaran daha az satış yapmasıda etken fakat hem işlemci tarafında logo yanığı için aldığı önlemler olsun hemde üst modellerin de kullandığı heatsink'den (Isı dağıtım plakası) dolayı yanık risk'ini daha aza indiriyor.

Geçen yılın TV'si Sony A90J seçildi bu yılda büyük ihtimal A95K alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 26 Ağustos 2022; 19:29:14 >
  • Yeri değil ama 75xe9005 sinema ev ayarında HDR açık house of dragon resimleri ekliyim dedim bende...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.