Merhaba arkadaşlar, öncelikle konuyu açma sebebim tamamen keyfidir ve XE93 serisinin başarısından'dır. Panel bu sene 5. yılını doldurmuş olacak olup,Z serisi ve Oled hariç Sony tarafından görüntü kalitesi olarak malesef daha iyi bir TV çıkmadı. Sony'nin bu durumunu her seferinde yadırgadım ve eleştirdim fakat her yıl gittikçe paneli daha da kötüye götürdüler ve bunu sadece ben değil birçok kişi dile getirdi. Sony XE93 kullanan birçok kullanıcı da artık bir sonraki TV'si olarak iyice oturtmuş olan OLED panele terfi ettiler. Bende televizyon yaşını aldığı için ve teknoloji (HDMI 2.1 4K@120hz,VRR) olarakta geride kaldığı için LG Oled 83 C2 modeline geçtim fakat Ankaradaki evimde halen kullandığım XE93, beni her gittiğimde şaşırtmaya devam eder. Sony XE93'ü ben aldığım zaman,LG OLED B7'den pahalıydı ve çok eleştiren olmuştu fakat şu son 5 yıla dönüp bakıyorum da iyiki almışım diyorum,cihaz hala canavar... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 22 Ağustos 2022; 18:58:22 > |
Sony X930E | Bir Sony Efsanesi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yorumunuzun tamamının altına imza atarım. gerçekten doğru ve başka yerlerde bulamayacağımız bizzat kullanıcı deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. Bende 65XE9305 vardı kısa bir süre önce arkadaşa sattım. 25 gün kadar onda kaldı baktım bi ara ilana koymuş hemen verdiğim fiyata geri aldım. (Tabi bugeçen süre zarfında 9305 serisinden daha iyi bir cihaz bulamıyacağımı anladım) umarım bu TV'yi bi daha satma hatasına düşmem.
-
Aynen öyle hocam,aynı durumu bende yaşadım HDMI 2.1'ler ilk çıktığı zaman Sony'den şöyle kral bi çıkartır diye bekledim 2 seri geçti hala çıkartmayınca bende OLED'e geçip ordan devam ettim.
Aman hocam satmayın,yeni alacaksanız da dursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 23 Ağustos 2022; 10:37:54 > -
Pio 5090, Panasonic 65VT60, Sony Z4500, Sony X4500, Toshiba SV685, Philips pus8102 ve şimdi XE9405 kullanıyorum.
Her bir panelin bende bıraktığı ayrı zevki ve tadı vardı.
9405’in özellikle HDR başarısı çok çok iyi seviyede. Homojenitesi, o HDR değerinde kontrastı bozmadan çok iyi veriyor. Hele DV destekli de olunca zevk ve görsellik katlanıyor.
9305’de Real peak brigthness değeri bir tık daha yüksek. 4K’lara da diyecek sözüm yok. Fakat 1080p ve upscale, motionhandling konusunda SV685 ve X4500’lar daha başarılılar. Bunlar benim şahşi görüşüm. Tabii bunlar günümüz şartlarında kriter midir tartışılır.
Şu bir gerçek, 2009-2010’dan sonra işlemcinin yapması gereken saf monitor görevi, her geçen yıl all in one stratejisi ile hem panele ekstra yük bindirerek (media özellikler, sosyal medyalar vs) bir de üzerine kaliteden ödün vererek pazarda yer edinme hikayelerinden dolayı biz gibi kalite görüntü odaklı kullanıcıları üzmüştür.
Yine de değerini biliyor ve kullanıyor olmak güzel. Oled konusu avantajları dezavantajları var. Ama halen oturmuş değil, micro ledler de o şekilde.
Sizin bu farklı panel teknolojileri konusunda paylaşımlarınız da kıymetli. En güncel farkları betimleyecek durumdasınız.
Şu an içimde kalan ve merak ettiğim bir tek sadece Z serisi kaldı. Bu dünyadan göçmeden inceleme ve test etme imkanım olursa çok sevineceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ramazan Bey,
Sizinde elinizden birçok panel geçti. Birkaçını birlikte tecrübe ettik. Şu elinizdekiler (55C2,XE9305,X4500 )hem yeni hem eski teknoloji olarak birçok kişinin hayali olan ürünler.
Aslında en doğru paylaşım sizden gelecektir.
Güzel bir konu bence yorum ve görsellerle desteklenmeli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Değerli görüşleriniz için teşekkür ediyorum.
Z serisi benimde gerçekten tecrübe etmek isteidğim bir panel özellikle Z9D 2016 yılında çıktığında zamanın ötesinde bir paneldi.
Sony OLED'den sonra malesef LED tarafındaki ciddiyetini kaybetti.
-
-
-
-
Bir de Video ekleyeyim, siyahlara bakiniz ve renklere..Kendim cekmistim..
https://www.youtube.com/watch?v=nPlS3osQGNc&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 24 Ağustos 2022; 21:17:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla sony modelleri zaman geçtikçe kıymetleniyor. 65XH9505 de 2020 yazında çıktığında hiç beğenilmemişti bayağı eleştiriliyordu. Ama sonraki yıllarda çıkan modeller daha kötü olunca bu modeller hala ciddi rağbet görüyor. size şu noktada katılıyorum işlemciden (Ultimate) kaynaklı bi fark XH lehine olabilir. Ama XH9505'i çıplak gözle görmediğim için net bir şey diyemiyorum.
-
Sony Bu zamana kadar urettigimiz en iyi Led Tv demisti bu Tv icin ki haklilar..2021 ve 2022 modeller de oyle bir iddialari olmadi :)
Xh9505 kullanicilari baska Tv'ye gecmiyor acikcasi yurt disi forumlarinda..
Kaldi ki cogu kisi Xe 9305' den gecme..9305' den gecenler cok cok memnunlar...Daha iyi bir tv oldugu konusun da, cogu kullanici olarak hemfikirler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 24 Ağustos 2022; 21:40:51 >
Paylaşımlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
H serisi çıktığı zaman kontrast tarafı beni üzmüştü xe93 ile nerdeyse yarı yarıya bir kontrast farkı var ve özellikle asıl önem teşkil eden native kontrast tarafında.
Görüntü kalitesi eşittir kontrast olduğu için de terfi etmemiştim fakat ultimate işlemcisi ve geliştirilmiş motion teknolojisini çok beğenmiştim.
Son 4 kullandığım tvler sırasıyla Toshiba 46sv685, Sony 55hx920, Sony 65xf9005 ve Sony 75xe9005 bunların arasında toshiba motionhandling hele hele upscalede çok başarısız buluyordum sizin tam tersini düşünmeniz kafamı karıştırdı hocam :))
Bu dördü arasında xf işlemciden ötürü motionda xe den bir tık önde, diğer türlü 3 Sony tv de upscale çok çok iyiler.
Bir arkadaşıma zamanında 55xe9005 aldırmıştım xf le aynı kefeye koyuyorum aslında ama belki saçma gelebilir 75xe9005 te kullanılan panel çok iyi resim basıyor normalde xf serisi bir tık daha parlaktır xe ye göre ama bu tvde xf kullanırken HDR da almadığım zevki alıyorum diyebilirim.
Xh95 için konuşmam gerekirse açıkçası beğendiğim bir tv'di tek kusuru doğal kontrastıydı. Klasik Sony geleneği x4500 den sonra hx920 ye kadar panel kalitesini dozunu düşürdüler daha sonra hx920 den 2017 ye kadar x serilerinde kaliteyi kısıtlar en sonundada 2017 de xe9xx sonra ufak ufak kaliteden uzaklaştılar maalesef bunun en somut örneği herkesin deli gibi beklediği 4k 120hz mini Led x95k. Ben bu saatten sonra x serisinde 4k olarak beklentiyi karşılayacak Led Tv beklenmesin derim yollarına flagship olarak oled den devam edilecek gibi görünüyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Simdi Xe9305 Ve Xh9505 kullanicisi olarak sunu belirtmem gerekiyor, Herkes Konstrat diyor tamam dogru, Konstrat 3500 seviyesin de yani xf ve Xe serisine gore dusuk ancak ;
Yerel karartma olmadan ( yerel kararma ile daha da iyi ) dogal siyahlari Oled Tv'ye en yakin veren Sony'nin tek led Tv'si Xh9505 ? Beyaz rengi en dogal ve keskin veren yine xh9505? Tv'de siyah sahnelerde Gri adina bir sey yok, o derece iyi..
Konstrati dusuk ama bu nasil oluyor?
Panel cok kaliteli arkadaslar...TAM PARLAK panel kullaniliyor..Bu panel 2021 ve 2022 paneller de yok bildigim kadariyla..Mesela Xf ve Xe serisin de Yari parlak panel var..Panel kalitesi olarak Xf ve Xe serisinden ustun, ustune islemcisi de 2 kat daha performansli ve ciddi sekilde iyi resim kalitesi sunuyor Tv...Bunun disinda renk gami demeyeyim de, Renk skalasinda da Xf ve xe serisine göre bayagi fark var..Yani yuksek parlaklikta o renklerin gorselligi cosuyor, gozler bayram ediyor...
Mesela Lokal dimming bakimindan Sony'nin cikardigi en iyi Tv X95J..Ancak cok eksigi var goruntu kalitesi adina, renk gami ve skalasi cok dusuk..Siyah seviyesi yerler de...Beyazlar keza oyle, konstrat yerler de..Paneli Xh9505 kalitesinde degil..
Boylece Her seyin konstrat olmadigini anlamis oldum bu sayede :)
Kullanilan panel ve islemci cok cok onemli..Bunu anladim iki Tv'ye kiyasla..Xf serisi de kullandim 1 sene , Xh9505 serisi ile kiyaslamam acikcasi..O derece tartismaya acigim....Xf kotu bir tv degil, ama Xh95 ve Xe93 serisine nazaran orta segment kaliyor..
-
Samsun patentli Oled panel sanırım çok iyi iş çıkaracak gibi gözüküyor sanırım artık lcd panel devri enazından üst seviye tv almak isteyenler için artık sona geldi gibi gözüküyor.
-
Oled panelleri bir yana kullanilan islemci de onemli, teknoloji cok onemli..Mesela Ayni panel A90K Oled ile Samsun s95b idi sanirim oled karsilasmasinda ;
5 dakika sonra Samsung paneli isiyi parlakligi kaybederken Sony 7 dakika ve fazlasinda bile ayni parlakligi koruyor..Ama sorsan ayni panel..Kullanilan Tv icin kullanilan Teknoloji de onemli..
Hocam XH95'i kimsenin kötülediği yok fakat konuda sürekli bir kıyaslama yaptığınız için bende duruma açıklık getireyim dedim.
Öncelikle XE93 hibrit bir paneldir;edge-led ile bölgesel yerel karartmayı bir arada sunan ve bunu da Slim Backlight Drive algoritması ile yapan bir paneldir.
Ben panelleri kıyaslarken teknik ve data ölçümlerini baz alarak bakarım,bana göre sana göre olayına girince kıyaslama dipsiz bir kuyuya döner.
İki panelin de birbirlerine göre üstünlükleri mevcut öncelikle XH95 tarafına bakalım;
Ultimate işlemcisi,
Motion performansı,
Biraz daha geniş bir renk gamutu,
Ciddi seviyede düşük ms geçikmesi,
Daha az parlama yapan ekran paneli.
Yukarıdaki özelliklere baktığımda,daha başarılı bir upscale özelliğinden dolayı sadece Ultimate işlemcisi görüntü kalitesine etki ediyor.
Birde XE93'e bakalım;
Daha fazla bölgesel aydınlatma noktası 65'' XE93'de 72 adet ( 65'' XH95'de 63 adet)
Nerdeyse 2 kat kontrast farkı,
Daha başarılı bir Local dimming algoritması,
*Slim Backlight Drive (XH95'e özel herhangi bir local dimming algoritması mevcut değil.)
10x X-tended Dynamic Range Pro (Bu değer XH95'de 6x bu özellik daha derin siyahlar ve daha parlak beyazlara direkt etki eden bir özellik)
Ciddi anlamda HDR ve SDR performansı.
XE93 için yukarıda saydıklarım ise direkt görüntü kalitesine,parlaklığa ve derin siyahlara etki eden teknolojiler yani olay sadece kontrast ile bitmiyor.
XH95 size daha güzel geliyor ise kullanmaya devam edin zaten fakat ortada da teknik veriler ile kanıtlanmış bir üstünlük söz konusu iken XH95 için XE93'den daha iyi diyemicem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 26 Ağustos 2022; 0:25:2 >
-
Bakiniz bende 2 Tv'de aktif..Birisi Bos evimde, Haftasonlari gider takilirim..Xh9505 Aktif kullandigim evde..
Xh9505 kullanmadan efsane yorumu yapmanizin da faydasi yok acikcasi..
Siyah ve beyaz performansi olarak ; Xe9305 Tekrar ediyorum, Xh9505 ile kiyaslanamaz...
Yani dediginiz gibi Xe9305 Efsane olmuyor Bu bakimdan..
X-Tended range Pro dynamic Modu, super mit mampping hdr ozelligi , 4K X reality Pro ozelligi olan ve Resim kalitesine odaklanan Bir tv Xh9505..Birbirlerine artisi-eksisi olsa da komplike olarak baktigimiz da Xh9505 one cikan ozellikleri daha fazla...2.1 Hdmi girisi olmamasinin sebebi sadece resim kalitesine odaklanilmasi..Bos Tv degil yani..Oyun icin Xh9096 Cikmadi bosuna ( Xf9005 ayarinda )
En basitini soyleyeyim, Xe9305' in kalibrasyon eksiligi var yani renkler ( Ten rengi, dogal renkler ) Xh serisine gore ciddi sekilde dusuk..
Iki Tv'de benim sahip oldugum Tv'ler..4 sene de 3 Tv degistirdim ..Plazmadan,xe serisine ( duruyo) , xh80 serisine, xf serisine son olarak Xh serisine..
Sahip oldugum 2 Tv adina Xh serisi hakkinda bir kiyaslama yapiyorsam eger, vardir bir sey :)
Siyahlarin daha ustun olduguna nasil karar verdiniz onu anlamadim..Buyrun degerler burada..Hatta tek tek bakin karsilastirmaya..Konstrat, Parlaklik disinda ne gibi ustunlugu var Xe serisinin? Xe guncellemesi eski bu arada, motion degerlerine bakarsaniz Xh daha basarili ancak Guncellenirse inceleme, Xe serisi geriye dusebilir suan ki puan halinden ancak Lokal dimming de daha basarili ?
rtıngs.com
Sony X950H vs Sony X930E Side-by-Side TV Comparisonhttps://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x950h-vs-sony-x930e/1777/419?usage=1&threshold=0.01
-
“ Siyahlarin daha ustun olduguna nasil karar verdiniz onu anlamadim..”
Kontrast kardeşim kontrast ne işe yaradığını neden çok önemli olduğunu bi araştır.Görüntü kalitesinin,siyah ve beyaz kalitesinin atomudur kontrast değerleri.
En parlak beyaz ile en koyu siyahın zıtlığını ifade eder.Panelin kontrast oranıda bu zıtlığa göre belirlenir.
Bana göre siyah demiyorum ölçülmüş veriyle konuşuyorum.
Bu şeye benziyor “aracın motor gücünü boşver sen bence iyi araç”.
“Siyah ve beyaz performansi olarak ; Xe9305 Tekrar ediyorum, Xh9505 ile kiyaslanamaz...”
Şu yorumdan sonra tartışmaya gerek yok,en iyisi en cicisi sizin TV’niz.
Bana göre şöyle böyle,ben kullanıyom ikisinide var bi bildiğim felan fişman geçiniz kahve ortamı argümanlarını.
Ben size gereken cevabı argümanlar ile yukarıda bir önceki mesajda verdim zaten uzatmaya gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 26 Ağustos 2022; 4:20:55 >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
65A90J kullanıyorum, 2021 yılının en iyi tv ödülünü aldı. Oled ile Led bir birinden çok farklı teknolojiler. Dünyanın en iyi led televizyonu ile lg markasının satışa çıkardığı en ucuz b oled serisini yan yan koysalar gözlerinize b oledin çok daha iyi göründüğünü fark edersiniz. Sony a90j evo panel serisini kullanıyor panelinde tam gri ekran pembe efekt sorunu var sadece. Benim tv sol tarafında hafif bir efekt var. Bu sorun görüntü içeriğini pek etkilemiyor ama. 83 inç a90j almayı düşünüyorsanız içeriğiniz 4k ve izleme mesafeniz 3 metrenin altında olmaması gerekiyor. |
Benzer içerikler
- lg uygulama mağazası açılmıyor
- tcl tv en iyi görüntü ayarları
- uydu lnb kısa devresi nedeniyle tv sinyali kayboldu
- samsung qn90d
- awox tv kanal ekleme
- televizyon alırken nelere dikkat edilmeli
- android tv apk yükleme
- sony a95l
- bim televizyon ne zaman gelecek
- miracast nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X