Şimdi Ara

Sony X930E | Bir Sony Efsanesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok hocam olurmu iyi oldu paylaşım yapmanız,bu tür paylaşımlar görmek isterim teşekkür ederim paylaşımlar için.

XE90 zaten çok iyi kendini kanıtlamış çok iyi bir TV.

Siyahlar'da cam gibi güle güle kullanın.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

İyi dilekleriniz için teşekkürler👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony firmasının şu ana kadar ürettiği en iyi TV dir xe9305 serisi

• tema59 T kullanıcısına yanıt

Kesinlikle öyle.

Son 5 yılda Sony xe90,xe93,LG 65CX,77C1 kullandım ve şuanda da 83C2 kullanıyorum.

Monitör olarakta; Samsung crg90,Samsung G9 Neo ve Alienware 34'' QD-OLED AW3423dDW kullandım.

Zamanında xe93 ile geçirdiğim vaktin tadını hiçbiri vermedi ki youtube kanalımda da o yüzden xe93 videoları bolca mevcuttur ve Türkiye'ye döndükçe de arada çekerim.

• Merhaba,

Konuyu severek okudum. Yorumlarla katkıda bulunan forumdaşlara selamlar.

Benimde çok severek kullandığım XE9305 iki adet Sony TV var. Biri 55" diğeri de 65".

Gerek Netflix, Amazon Prime ve Disney+ içerikleri olsun gerekse de Konsollar ve PC oyun amaçlı kullanımlarım olsun,

her iki TV de beni aradan geçen onca zamana rağmen hala şaşırtmakta.

Sanırım çok az Sony TV de - "Made in Japan" ibaresi görebiliriz zira Master serisinde kullanmaktalar bu ibareyi daha çok...

Avrupa ve diğer bölgelerdeki üretimlerde kalite malesef giderek düşmekte.

Sony'nin Türkiye piyasasından çıkıyor olması da bundan sonra elimizdekilerin kıymetini daha da arttırdı diye düşünüyorum.

Çok istedim bundan sonrası için 85" Master serisine terfi etmeyi ama gerek bulunmazlık gerekse maddi boyutlardan dolayı bu isteğim şimdilik hayal :)

Neyse konu başlığı X930E ye atfedildiğine göre, hakkını teslim etmek gerek SONY'nin LED TV de en başarılı modellerinin başında gelmekte.

Bu modele sahip şanslı üyeler elinizdekinin kıymetini bilin :) ...

• Selamlar herkese.Bu forum sayesinde 6 7 sene önce 65 inç modelini aldım ve halen severek kullanıyorum. Ekran ebadını büyütmek istiyorum.(83+) Öncelikli hedefim mini led serileriydi ama 75 in yukarısı bulamadım. Acaba 85x85k alsam değişime değer mi? Diğer alternatif oled e geçmek ama tam emin olamıyorum.Yoksa Samsung un 8k modellerini mi denemeliyim? Tşk.

• Vals V kullanıcısına yanıt

Çok güzel açıklamışsınız hocam,kesinlikle size katılıyorum.

Sony malasef led tarafında zamanla kalitesini düşürüp,led segmentine üvey evlat gibi davranıp sürekli olede oynamıştı.

Bunun üzerine birde yüksek fiyat politikası eklenince,gerçekleşmeyen satışlar sonucu ülkemizden çekilmesi beklenen sondu diyebiliriz.

• enginytr E kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam.

Hocam 75" üzeri panelde 4K pek tavsiye etmem pikseller kendini belli etmeye başlıyor.

83 ve üzeri için en ideali 8K olacaktır,şahsen 83" 4K panel yerine 75" oled tavsiye ederim.

Normalde bende sinema için "ne kadar büyük o kadar iyi" diyenlerdenim fakat burda kriter 4K olunca görüntü kalitesi;keskinlik ve netlikte sırıtıyor.

75" oled mi,83" 8K mini led mi derseniz de kesinlikle 83" derim.

• Teşekkürler hocam.Artık yeni modelleri bekleyip ona göre hareket etmek doğru olucak sanırım.

• Backstreet kullanıcısına yanıt

Burada sizin ifadelerinizde anlaşılmayan husus “resim işleme” ve kesinlikle xh95 daha iyi

bir resim işlemeye sahip. Ben sony 75xe9005 alırken bu efsane modellerin çoğu teşhirdeydi xe93 oversature gelmişti (göze çok hoş gelir normalde) resim ve renk işlemede sınıfına göre fine tuning biraz eksik olduğunu düşünüyorum. Bu arada eksik derken muhteşem tv tabi dediğim sonynin bu sınıfında ki olması gereken rafineliği.. ne demek istediğimi uzun zaman sony takipçileri anlayacaktır. Xe93 65 inch üstü tv si yoktu zira yenilikçi edge led teknolojisi

mükemmele yakın olsa da fiziksel sınırlamaları sebebiyle bu büyüklük üstüne çıkamıyordu. Xf9005 de gelmişti ama o da daha parlak olmasına rağmen çok bariz siyah yoksunuydu xe9005 e göre. Resmen xe9005 in yıkanmışı gibiydi resim. Son olarak şunu belirteyim 75xe90005 ile 65 inch arasında da fark vardı.. 55 inch lerde ise 2 tip olduğundan bahsediliyordu forumlarda. Özetlemem gerekirse kontrast, local dimming vs direkt açıklayamıyor gerçekten önemli olan ortaya çıkan resim ve çok fazla değişkene bağlı.

Benim için ise gelmiş geçmiş en iyi sony ise xe94 zd9 görmediğim için bir yorum yapamıyorum. xe94 de de bazı motion sorunları çıksada en iyi resim bence ondaydı. Resim işi çok farklı bir fenomen geöen mediamarktta meşhur samsung quantum oled tvsine baktım baktım… hemen arkasında sony oled 80 serisi vardı evet samsung kesinlikle daha parlaktı ama o resim detay işleme yok mu… iki tv olsa samsungda reklam bile izlemezdim ama color iluminanceler, quantum dotlar, parlaklıklar hava da uçuşuyor incelemelerde :) Saygılar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 20 Mart 2023; 22:10:3 >

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam. 75 inç i büyütseniz aşağıda ki modellerden hangisini tercih ederdiniz?

85QN900b(100k),85QN90b(70k),97C735(90k) yada oled ile değiştiririm sadece 83a90j(110k),83g2(100k).

Ekran boyutunu küçültmeden başka önerinizde olabilir.Şimdiden Teşekkürler.

Resim detay kalitesi sinematik görüntü ve dinamik/durağan resimde en fazla renk dağılımı (shade of color) için sony oled derim sonra lg c2. Lcd alacağım oledden vazgeçtim derseniz fiyat en uygun olanı alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 24 Mart 2023; 14:26:45 >

65A90J kullanıyorum, 2021 yılının en iyi tv ödülünü aldı. Oled ile Led bir birinden çok farklı teknolojiler. Dünyanın en iyi led televizyonu ile lg markasının satışa çıkardığı en ucuz b oled serisini yan yan koysalar gözlerinize b oledin çok daha iyi göründüğünü fark edersiniz. Sony a90j evo panel serisini kullanıyor panelinde tam gri ekran pembe efekt sorunu var sadece. Benim tv sol tarafında hafif bir efekt var. Bu sorun görüntü içeriğini pek etkilemiyor ama. 83 inç a90j almayı düşünüyorsanız içeriğiniz 4k ve izleme mesafeniz 3 metrenin altında olmaması gerekiyor.

Samsung un 8k fiyatlarını uçurmasından sonra(4.000usd lik Tv yi 10.000usd yaptı) oled e yönelip, orda da sony nin 2021 model tv de sadece 5k indirim yapmasından dolayı G2 aldım. Umarım doğru karar vermişimdir. Eğer merak eden olursa izlenimlerimi paylaşırım. Haftaya teslim alıcam TV yi.

Hayırlı olsun. 8k tv iyi ki almamışsınız.

bu yıl çıkan g3 serisi ile woled level atladı resmen. 77inc G3 güzel bir tercih olabilirdi.

Teşekkürler.Walla gönlüm a90j den yanaydı da söylediğim gibi TV artık 2 eski model olmuş ama fiyat hala 2023 model gibi geldi.Samsung un 8k sı alıcaktım 2. sırada ama oda yazdığım gibi saçma sapan zam yaptı.Tv nin 2023 ve 2022 modelini aynı fiyat yaptılar.Ondan onuda sildim.

En son ya 75z9k yada g2 alıcaktım.Burda da 65 ten geçicem dedim birde bu 5 yıl garanti falan cezbetti açıkçası.İnş. pişman olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginytr -- 16 Nisan 2023; 17:33:21 >
  • payda P kullanıcısına yanıt

G3 lere baktım eğer 83 te mla olsaydı beklicektim. 83 ün altına inmek istemedim açıkçası.

• Bu xe93 de quantum dot arka aydınlatma yok. Yani fosforlu beyaz led kullanılıyor. Bende W905a var Dünyanın ilk QD tvsi , onun kadar renk başarımı verebileceğini sanmıyorum. Qd arka aydınlatma bir başka oluyor. Renkler çok canlı

Bu seride Triluminos sadece pazarlama terimi olarak kaldı.

@Digital Reaction

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 5 Mayıs 2023; 9:37:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.