Şimdi Ara

★ Sony Xperia C4 ANA KONU ve KULLANICILAR KULÜBÜ★En İyi F/P Cihazı★ (456. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.313
Cevap
63
Favori
289.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayarlarda mikrofon gürültü azaltma özelliğini bulamadım. 6.0 öncesindeki sürümlerde vardı. Acaba 6.0 ile bunu kaldırdılar mı?
  • son güncelleme uyarısı çok rahatsız ediyor, 1 GB tutuyor,
    güncellemiycem, zararlı olduğunu düşünüyorum,
    en azından ram bellek şişecektir, yavaşlayacaktır, güncelleyenler sorun yaşamış,
    Şuan C4 telefonumdan hiç bir şikayetim yok 2 yıldır kullanıyorum,
    güncelleme uyarısı ekrandan tamamen gitmiyor,
    açıp kapatınca geçici gidiyor her internete bağlanışda gene geliyor,
    konunun üzerinde kalıyor okumayı zorlaştırıyor,
    ayarlardan güncellemeyi kapadık ama gene aynı,
    bu güncelleme uyarısını güncellemeden nasıl yok edebiliriz. ?

ÇÖZÜM:

Ayarlar->Cihaz hakkinda->Otomatik güncellestir'de bulunan isareti kaldir.

Bu islemden sonra uygulama yöneticisine gir, hepsi yazan sekmeye gel ve oradan Update Service bildirimleri göster işareti kaldır.
    Bu işareti kaldırmadan Durmaya zorla yaptım, değişiklik olmadı, etkinleşmiyorda, kapadım cihazı açtım, hep devre dışı görünüyor, ama bildirim gitmedi.

Cihaz Güç tuşuna basıp ekran kapa aç yapınca güncelleme uyarısı gidiyor, arka planda duruyor görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 29 Aralık 2017; 13:50:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu işareti kaldırmadan Durmaya zorla yaptım, değişiklik olmadı, etkinleşmiyorda, kapadım cihazı açtım, hep devre dışı görünüyor, ama bildirim gitmedi.

TELEFONU KESİNLİKLE GÜNCELLEMEYİNİZ, BOZMAK İÇİN ÜRETİLMİŞ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 29 Aralık 2017; 13:48:37 >
  • Arkadaslar benim sony c4'un ekranı kırıldı. Orijinal ekran alabileceğim bir yer var mi?. Gittigidiyor ve n11.com da yer alan güvendiğiniz satıcılar varsa onları da düşünebilirim. Bu arada garanti bitti gonderirsem 600 tl gibi bir ücret aliyorlarmis sanırım. Onun yerine ekranı alıp bir yerde degistirtmeyi düşünüyorum yesillendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala daha bu konuyu takip eden kullanıcılar varsa benim de bir sorum olacak. Bu telefonu kızıma vermiştim son bir haftadır garip garip kendi kendine basıyor sağa sola dedi bende komple resmi xperia tools programı ile yazılım yeniden yüklemesi tamiri yaptım. Normale dönmüş gibiydi ama geçen telefon ekranına hiç basılamıyordu, yanladaki tuşlar çalışıyor ekran kaydırma desen girme kısmına girilemiyor tepkisiz hale geliyor ekran. Garantisi hala daha devam ediyor. Bu gibi durumlarda nasıl yol izleniyor garanti içinde göndermek için. Telefonu bimeksten almıştım. Kvk mı tele service mi yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Teşekkürler yardımlarınız için şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Hala daha bu konuyu takip eden kullanıcılar varsa benim de bir sorum olacak. Bu telefonu kızıma vermiştim son bir haftadır garip garip kendi kendine basıyor sağa sola dedi bende komple resmi xperia tools programı ile yazılım yeniden yüklemesi tamiri yaptım. Normale dönmüş gibiydi ama geçen telefon ekranına hiç basılamıyordu, yanladaki tuşlar çalışıyor ekran kaydırma desen girme kısmına girilemiyor tepkisiz hale geliyor ekran. Garantisi hala daha devam ediyor. Bu gibi durumlarda nasıl yol izleniyor garanti içinde göndermek için. Telefonu bimeksten almıştım. Kvk mı tele service mi yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Teşekkürler yardımlarınız için şimdiden.

Merhaba,
    Belirttiğiniz sorunları bir kağıda yazın. Telefonunuzu, garanti belgesini, faturayı (ben kopyasını alıp aslını göndermiştim) gönderin.

Ben izmir K.V.K'ya 3 kez gönderdim. Hiçbir problem olmadı, hızlı geri dönüş aldım ve sorunlar halledildi. 2 kez ekran 1 kez anakart değişti.

Göndermeden önce imei numaraınızı bir yere not edin. KVK sitesinden ürününüzün durumunu sorgulayabilirsiniz.

Yine Sony müşteri hizmetlerini arayarak da bu işlemleri yapabilirsiniz. Gerçekten kibarlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar.

• Kartal kvkya 2 kez yolladim format atip yolladilar sorunlarim çözülmedi. Bataryasini degistiler sadece.

en buyuk sorunum arada telefon ekranı acilmiyor guc tuşu işlemiyor. Mesaj gelse cagri gelse de ekran uyanmiyor telfon hicbir tepki vermiyor. Hatta gravity screen yani ekrani yakinlik sensoruyle uyandirma programi var o bile ise yaramadi. sorunu sim karti cikartarak çözdüm. Telefon kemdiligindem yeniden basladi sorunlar çözüldü. Ama arada oluyor serviste umursamadilar garanti bitince basima kalacak gibi telefon. Daha once benzer durumu yasayan var mi varsa ne yaptiniz nasil cozdunuz.

(Telefona yeni format attim)

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Dokunmatik gitmiş geçmiş olsun, daha önce ekran değişmişmiydi, ben kargo aracılığıyla kartal kvk ya gönderdim 2 günde değişip geldi ama ben biraz şanslıydım sanırım

Edit: Replikans hocam daha detaylı açıklamış sorunlarınızı da mutlaka ayrıntılı bir şekilde bir kağıda yazın ben özetledim biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 8 Ocak 2018; 18:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Replikans

quote:

Hala daha bu konuyu takip eden kullanıcılar varsa benim de bir sorum olacak. Bu telefonu kızıma vermiştim son bir haftadır garip garip kendi kendine basıyor sağa sola dedi bende komple resmi xperia tools programı ile yazılım yeniden yüklemesi tamiri yaptım. Normale dönmüş gibiydi ama geçen telefon ekranına hiç basılamıyordu, yanladaki tuşlar çalışıyor ekran kaydırma desen girme kısmına girilemiyor tepkisiz hale geliyor ekran. Garantisi hala daha devam ediyor. Bu gibi durumlarda nasıl yol izleniyor garanti içinde göndermek için. Telefonu bimeksten almıştım. Kvk mı tele service mi yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Teşekkürler yardımlarınız için şimdiden.

Merhaba,
    Belirttiğiniz sorunları bir kağıda yazın. Telefonunuzu, garanti belgesini, faturayı (ben kopyasını alıp aslını göndermiştim) gönderin.

Ben izmir K.V.K'ya 3 kez gönderdim. Hiçbir problem olmadı, hızlı geri dönüş aldım ve sorunlar halledildi. 2 kez ekran 1 kez anakart değişti.

Göndermeden önce imei numaraınızı bir yere not edin. KVK sitesinden ürününüzün durumunu sorgulayabilirsiniz.

Yine Sony müşteri hizmetlerini arayarak da bu işlemleri yapabilirsiniz. Gerçekten kibarlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Allah razı olsun arkadaşlar, ben Denizli de ikamet etmekteyim. Denizlide bu işe bakan kvk varmı bilmiyorum. Dediğiniz gibi Sony yi arayıp onlardan yol yordam öğreneyim.
    Bana da dokunmatik gitmiş gibi geldi ama işin tuhafı bazen hiç işlemiyor bazen sanki hiç sorun yokmuş gibi davranıp sonrasında kafasına göre takılıyor. Daha önce hiç ekran falan değişmedi şükür. Garanti olayından hep korkmuşumdur nasıl olsa bir kulpunu bulup kullanıcı hatası derler diye ama bu telefon da hiç düşme sıvı teması falan olmadı.
    Teşekkürler herşey için.

Ne demek hocam, bende aynı şeyleri yaşadım acaba düzeldi mi diyorum tak yine sapıtıyo, bir ara tam 2 ay boyunca en ufak bir.takılma olmadı sanki ekranı değişmiş gibiydi ama değişmedi, 2 ay sonra bir çıldırdı dokunmatik, eskisinden de beter oldu artık beni değiştir dedi,neyse çok uzattım ben kartal kvk ya gönderdim ve gayet memnun kaldım, bu arada benim telefonda sıvı teması vardı

• Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    Sony mobile sitesinden form doldurup yolladım bakalım nasıl bir yol tarif edecekler. İzmir bize yakın belki yakın illere göndertiyorlardır.
    Bizimkisi de sizinkisi gibi oldu herhalde ben kullanmadığım için kızıma kızmıştım acaba yeni telefon istiyor da bana bozuldu numarası mı yapıyor ki diye bi sabah elime verdi aç bakalım dedi, kilit ekranında ekrana dokunuyorum tepki veriyor ama saat ekranından çıkmıyor desen girebilmek için ufak bir yaylanma hareketi yapıyor saat. Uğraştım baktım olmayacak yan taraftan reset atıp kapa aç yaptım yine olmadı. Komple sıfırlayıp yazılım onarması yaptım yine değişen birşey olmadı ara ara sapıtıyor. Bakalım son çare garanti kapsamında yollamak. Yarı yıl tatiline kadar dayansa iyiydi ama kızım çıldırıp parçalar diye tırstım
    Teşekkürler destek için, bu konu favorilerimde kayıtlı pek yazan da olmuyor. Eski cazibesini kaybetti çoğu arkadaş sattı muhtemelen tellerini.

Aynen hocam nerdeyse bi ben kaldım eskilerden, herkes sattı xiaomi huawei gibi çin markalarına geçtiler. Benim de iyi bir indirim yakalarsam xa1ultraya geçip benim c4 ü babama vermek gibi bir niyetim var babamın s3 mini artık iyice kanser etmeye başlamış. Benim babam da yeni telefon istiyom sandı ama telefondan annesini bile arayamayınca durumu anladı, ben de bir an duvara fırlatsam mı diye düşündüm ama alırken çok isteyerek aldım kıyamadım o yüzden, parasından değil ha gerçekten ben aldığım telefonlarla manevi bir bağ kuruyorum onu evladım gibi görüyorum. Servise göndermek malesef tek çare ama bence istediğimiz yere yollayabiliyor olmamız lazım çünkü ben de hangi servise yollayayım diye sorduğumda ankara teleservice diyenler de olmuştu. Neyse belki izmir kvk da iyidir yani öyle umalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 9 Ocak 2018; 1:34:5 >
  • quote:

Sony mobile sitesinden form doldurup yolladım bakalım nasıl bir yol tarif edecekler. İzmir bize yakın belki yakın illere göndertiyorlardır.
    Bizimkisi de sizinkisi gibi oldu herhalde ben kullanmadığım için kızıma kızmıştım acaba yeni telefon istiyor da bana bozuldu numarası mı yapıyor ki diye bi sabah elime verdi aç bakalım dedi, kilit ekranında ekrana dokunuyorum tepki veriyor ama saat ekranından çıkmıyor desen girebilmek için ufak bir yaylanma hareketi yapıyor saat. Uğraştım baktım olmayacak yan taraftan reset atıp kapa aç yaptım yine olmadı. Komple sıfırlayıp yazılım onarması yaptım yine değişen birşey olmadı ara ara sapıtıyor. Bakalım son çare garanti kapsamında yollamak. Yarı yıl tatiline kadar dayansa iyiydi ama kızım çıldırıp parçalar diye tırstım
    Teşekkürler destek için, bu konu favorilerimde kayıtlı pek yazan da olmuyor. Eski cazibesini kaybetti çoğu arkadaş sattı muhtemelen tellerini.

Aynen İzmir'e göndereceksiniz muhtemelen. Bende Muğlalı'yım İzmir ve Antalya var en yakın. İzmir'e gönderdim 4-5 gün içinde teslim ediyorlar. Bence yollayın korkulacak bir şey yok.

Dediğiniz gibi cazibesini kaybetmeye başladı ben de yeni telefon bakıyorum bunu babama vereceğim üzüle üzüle..

Replikans kullanıcısına yanıt
    Sony den email geldi
    quote:

Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Sorununuzla ilgili olarak, size dokunmatik ekranınızdaki sorun ile ilgilihttps://support.sonymobile.com/tr/xperiac4/faq/the-touchscreen-isnt-working-properly/ linkinde belirtilen işlemleri gerçekleştirmenizi öneririz.

Linkte belirtilen adımları gerçekleştirmiş olmanıza rağmen, sorununuz devam ediyorsa lütfen Sony Xperia™ C4 model telefonunuzu yetkili bir teknik servisi tarafından kontrol edilmesi için yetkili bir Sony Mobile bayisine başvurunuz. Ekte yetkili Sony Mobile teknik servislerinin bir listesini bulacaksınız. Yanınızda faturanızı (telefonunuzun modeli, seri numarası, IMEI numarası ve tarihi gösteren) getirmeniz gerekmektedir.

Bu arada lütfen kısıtlı garanti bilgilerini de göz önünde bulundurun. Özellikle 3 numaralı madde.

"...Ürünün normal eskime ve yıpranma, yanlış kullanım, Sony Mobile'ın ürünün kullanımı ve bakımı ile ilgili talimatlarına aykırı kullanımını kapsayarak ama bunlarla sınırlı kalmayarak normal ve alışılmışın dışındaki kullanım nedeniyle çalışmama durumunu kapsamaz. Ayrıca bu garanti, kazalar, yazılım ve donanım değiştirmeleri veya ayarlamaları, doğal afetler ve sıvıların neden olduğu hasarlar nedeniyle çalışmama durumunu da kapsamaz."

Sony Mobile, telefonunuzun olası veri kayıplarını engellemek amacı ile telefonunuza fabrika verilerini sıfırlama, telefon yazılımı güncellemesi ve teknik servise yönlendirme durumlarının öncesinde veri yedeklemenizi önerir.

Verilerinizi güvenli bir şekilde bilgisayara, yani harici bir cihaza kaydeden yedeklemeler oluşturmak için Xperia Companion uygulamasını kullanmanız önerilir. Verileriniz bir bilgisayara güvenli bir şekilde yedeklendikten sonra, Yedekleme ve geri yükleme uygulamasını kullanarak cihazınızdaki SD karta ya da harici bir USB depolama cihazına temel ayarların ve verilerin hızlı bir yedeklemesini yapabilirsiniz. Cihazınızın yedeklemelerinihttp://support.sonymobile.com/tr/xperiac4/userguide/Backing-up-and-restoring-content-on-a-device/ bağlantısını,kayıtlarınızın yedeklerini isehttps://support.sonymobile.com/tr/xperiac4/userguide/backing-up-contacts/ bağlantısını takip ederek nasıl yapacağınızı görebilirsiniz.

Sizi son olarak uyarmak isteriz ki, yetkisi servise cihazınızı yönlendirirken my Xperia Korumasını devre dışı bırakmanızı öneririz

1. Ana ekran konumunda menü öğesine dokunun.
    2. Ayarlar > Güvenlik > my Xperia tarafından koruma > Devre dışı bırak öğesine dokunun.

Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi içinwww.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilmenizi isteriz ki 7 gün içerisinde yanıtlanmayan e-postalarınız sistemimiz tarafından otomatik olarak kapatılır. Daha sonra ki iletişimleriniz teknik birimimize ulaşmayacaktır bu yüzden yeni bir sorgulama başlatmanız gerekecektir.

İleride başına bu şekilde bir iş gelecek olan arkadaşlar olursa yardımcı olmak adına bilgileri veriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Imperionex

Arkadaslar benim sony c4'un ekranı kırıldı. Orijinal ekran alabileceğim bir yer var mi?. Gittigidiyor ve n11.com da yer alan güvendiğiniz satıcılar varsa onları da düşünebilirim. Bu arada garanti bitti gonderirsem 600 tl gibi bir ücret aliyorlarmis sanırım. Onun yerine ekranı alıp bir yerde degistirtmeyi düşünüyorum yesillendirirseniz sevinirim.

Aldığın fiyat sadece ekran için çok yüksek. Adana KVKda yaklaşık 450 liraya hem sıfır ekran hem de komple kasa yenilendi. Normal telefon tamircisi sadece ekran tamiri için işçilik dahil 240 lira istiyordu. Dikkat et iyi araştır.
  • arkadaş ufak sıkıntılar dışında en sağlam cihaz bana geldi herhalde 2 yıldır tık yok hala ilk günkü gibi

ha unutmuşum bi ara şarj girişini bozdum, onu da iki günde kvk yaptı

• Biraz önce telefon yine sapıttı, güç bela uğraşa uğraşa eldiven moduna aldım. Dokunmatik biraz iyileşti gibi oldu ama şimdi dokunduğum yerde pembe gibi bir halka beliriyor. Bu halka eldiven modunu açınca mı çıktı yoksa başka bir yerlere basarken mi çıktı anlayamadım. Eldiven modunu kapatıp emin olacağım ama bu sefer de bir daha oraya basamam diye korkuyorum şu yarıyıl tatiline kadar idare etse iyi olacaktı

bu telefon komple miladını doldurduğunda ben de xiaomiye geçmeyi düşünüyorum

• Eşimin telefonu c4

Kamerada fotoğraf lar pastel resum gibi çıkıyor ayarları kurcaladim bulamadım.

Eldiven modu hocam o, dokunmatiği baya düzeliyor ama dokunmatik yavaşlıyor o mod açıkken

• 
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.