Şimdi Ara

★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.047
Cevap
61
Favori
208.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam konuyu ben alacaktım önce davrandın :) beni de ekle kullanıcı listesine birde sende şarj olayı nasıl fişten çeker çekmez %99 A hemen 98 97 96 ya düştü biraz hızlı gidiyor ama 2 kere şarj ettim daha batarya tam performansa ulaşmadı sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Sordum sony çalışanlarına tarih vermedi ama 1600 1700 seviyesinde bekleniyor c5 in yurtdışı fiyatıyla hemen hemen aynı fiyata çıktığını düşünürsek m5 te aynı şekilde çıkar muhtemelen

• sezar61 kullanıcısına yanıt
    1600-1700 çok malesef. Zaten m5ten umudumu kaybetmeye başladım artık.
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Ben mi yanlış hatırlıyorum, C5 ile aynı zamanda lanse edilmedi mi?

Bu kadar gecikmesi pek hayra alamet değil. Sony bir haltlar çeviriyor bence.

• colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    çoğu ülkede satışa çıktı fakat Türkiye'de çıkmadı henüz, evet c5 ile birlikte tanıtılmıştı.
  • Isınma testi, Sony Xperia C5 Ultra vs. Sony Xperia Z+ :

https://www.youtube.com/watch?v=sTB0S_XtFzw

İngilizce olduğundan anlamayanlar için, AR efekt testi yapıldı ve Z3+ kamerası 2 dakikada aşırı ısıdan kapanırken, C5 Ultra 1 saati geçtiği halde kapanmadı ve testi yapan arkadaş bıraktı testi.
  • Telefonun sağ tarafında, ekranla altı arasında yay gibi bir çizik var. Bu gün fark ettim. Garantiye vereceğim hoş olmadı.

Onun dışında yorumlarımı yapmak isterim.

1. Cihaz ucuz olduğu için "kutusu falan" biraz ucuz olmuş. Ama sorun değil, fiyatı makul olsun yeter :)
    2. Ekranı güzel, ara yüz hızlı. Oldukça güzel sorunsuz çalışıyor.
    3. Ön kamerası çok güzel. Oldukça detaylı çekiyor, açısı çok hoş. Ama arka kamera "o" kadar iyi değil gibi geldi. Gündüz çekimlerinde sorun yok ama gece resmen ölüyor :D O da bu fiyata bu olur zaten.
    4. Tasarımı "çok" güzel, çerçevenin bu inceliği çok güzel. Tüm bir ekran varmış gibi elinizde ve kullanmak çok güzel oluyor. Daha fazla kullanmak istiyorsunuz.
    5. Bu cihazın 5.0'la çıkmaması lazımdı o kesin. bir an önce 5.1 gelmesi lazım. Belli ki daha iyi olacak.
    6. kamera çalışınca uzunca süre ısınıyor hatta uyarı da verdi telefon. uzun süre ısınınca kapatır , yarım kalır gibisinden bir şey. Anlamadım 1080p'de ne ısınması.
    7. Bence bu fiyata iyi bir cihaz. Sony "ucuz" segmente girmiş gibi. Power tuşunu "çok" küçük buldum. Arka kapağı biraz daha mat olabilirdi, parmak izini resmen emiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Sizin çekimler baya iyi ama mert1905x'in çekimleri pek iyi değil. Neden acaba

Yazdıgım gibi benimkilerinde bir kısmı oto bir kısmı manuel. Colour cihaz bizim cihazlardan farklı çalışıyor Misal onun çözünürlügü yüksek ben cekiyorum süper oto mod aynı yani zaten sen bir ayar yapmıyorsun benimki farklı cekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sezar61

Hocam konuyu ben alacaktım önce davrandın :) beni de ekle kullanıcı listesine birde sende şarj olayı nasıl fişten çeker çekmez %99 A hemen 98 97 96 ya düştü biraz hızlı gidiyor ama 2 kere şarj ettim daha batarya tam performansa ulaşmadı sanırım

Colour hariç hepimizde aynı o durum.Normal yani bendede aynı. bataryan %10 15 lere geldiginde ekran goruntusu atarsan sevinirim. ekliyorum listeye
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Şu ayarlar gözükmuyor mu sende? ) MP çözünürlüğü belli, 13 Mpe alınca 4:3 oluyor 16:9 yerine, başka bir Sony klasiği
     ★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU  ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU
    Batarya gelsin o seviyeye eklerim mutlaka kameralar güya aynı sensör ama arka kamera ön kameradan daha kötü geldi tmm selfi telefonu ama sony arka kamerayı önemsememiş gibi

• vbalikci kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun mu desem hayırlı olsun mu desem bilemiyorum. Görerek almadın mı ya da internet üstünden mi aldın? Kötü bir duygudur yeni aldığın cihazda öyle sorun çıkması.

1-1400 Liraya telefona ucuz dendiği günleri de gördük Doğru ama, 3000-5000 Liraya telefonlar da var, kıyasla ucuz.

3- Gece noise olmadan çeken çokaz telefon vardır, belki Lumia serisi. Ön kamerası geniş açılı, f2.1 gibi ki mükemmel Skype ve selfie için.

5- Yüzde yüz katılıyorum, 5.1 ile gelmesi lazımdı. Bu da gerçi gayet stabil çalışıyor.

6- O uyarıyı veriyor ama asla kapanmıyor. Ben de hiç kapanmadı, yukarıda testini de verdim zaten.

7- Arka kapak parlakça ama sonuçta kılıf takılacağından farketmez.

Bu arada hangi rengini aldın?

• quote:

Orijinalden alıntı: colourofthelife

Geçmiş olsun mu desem hayırlı olsun mu desem bilemiyorum. Görerek almadın mı ya da internet üstünden mi aldın? Kötü bir duygudur yeni aldığın cihazda öyle sorun çıkması.

1-1400 Liraya telefona ucuz dendiği günleri de gördük Doğru ama, 3000-5000 Liraya telefonlar da var, kıyasla ucuz.

3- Gece noise olmadan çeken çokaz telefon vardır, belki Lumia serisi. Ön kamerası geniş açılı, f2.1 gibi ki mükemmel Skype ve selfie için.

5- Yüzde yüz katılıyorum, 5.1 ile gelmesi lazımdı. Bu da gerçi gayet stabil çalışıyor.

6- O uyarıyı veriyor ama asla kapanmıyor. Ben de hiç kapanmadı, yukarıda testini de verdim zaten.

7- Arka kapak parlakça ama sonuçta kılıf takılacağından farketmez.

Bu arada hangi rengini aldın?

Dostum Bimeks'ten aldım, siyah renk.Eve geldim, sonra sabah tatil için yola çıktım. Şimdi kullanmaya başladım ama dün yoktu öyle bir şey, bu gün oluştu. Bayram dönüşü götüreceğim ama " haftada iade" edilmesi gerekiyor eğer " haftayı geçerse sanırım servise gitmesi gerekiyor. :(

• vbalikci kullanıcısına yanıt
    Dün yoksa eğer biryere çarpmış, vurmuş olabilir misin?

İade için, ne kadar erken o kadar iyi, tabii bu biraz da aldığın yere bağlı. Yalnız o çizikten dolayı muhtemelen kullanıcı hatası olduğunu soyleyeceklerdir. Gıcır gıcır telefonu servise vermek de zordur. Yani çok mu kötü gözüküyor?

Bayram dönüşü ancak servise yönlendirirler sanıyorum. İade şansını denemek istiyorsan hiç vakit kaybetmemen lazım.

Geçmiş olsun tekrar.
  • quote:

Şu ayarlar gözükmuyor mu sende? ) MP çözünürlüğü belli, 13 Mpe alınca 4:3 oluyor 16:9 yerine, başka bir Sony klasiği
     ★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU  ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU

O manuel mod orda var ancak sen super otoda cekiyorum dedin ya.
    Süper otomatikde cektin diye karsılastırdım ben yani senin çektigin süper oto ile benim çektigim süper otonun çözünürlüğü farklı

• quote:

Orijinalden alıntı: sezar61

Batarya gelsin o seviyeye eklerim mutlaka kameralar güya aynı sensör ama arka kamera ön kameradan daha kötü geldi tmm selfi telefonu ama sony arka kamerayı önemsememiş gibi

Ön kamera bendede bariz daha iyi çekiyor . Süper otomatik moddayken cekip atarmısın birşeyler.
    Manuel modda 2 MP aldım, süper otomatiğe geçtim, gene yüksek çözünürlükte çekti 2MP kaale bile almadan. Şu halde super otomatik modda, çözünürlüğü kendisi ayarlıyor veya bir default ayarı var.

Ön kamera tabii ki daha iyi çeker, f2.1 oranı var, geniç açılı, bu da demektir ki ışığı daha çok alıyor. Arka kamera f1.9 exmor sensor ile, yani pekçok üst düzey telefona konan standart kamera.
  • colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    Nasıl manule alıp yaptıgımız ayar super oto gecincede mi kalıyor ki ?

Yani merak ettigim şu 2 aynı telefonda 2 aynı modda hiçbir ayar yapma sansı yokken çekilen şey nasıl farklı oluyor
    Hayır kalmıyor işte, manuelde 2 MP yaptım, o şekilde super otomatiğe aldım ve kendisi 9 MP çekti. Tekrar manuele alınca 2 MP gözüküyordu. Buradan da çıkardığım, super otomatik mod aynı zamanda çözünürlüğü de kendisi ayarlıyor.

Bilmiyorum ama belki default ayarı olabilir, yani süper otomatiğe alınca şu çözünürlükte çek gibi. 9 MP dosya boyutu 3-4 MB civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x
    1- Sarj suresi 3- 3;30saat.
    2-resimler 1.mesaja ekledim colour koydugu birçok resim mevcut onlardan inceleme yapabilirsin.
    3- Siyah ben yakıstırmadim beyaz çok şık duruyor beyaz aldim bende.Ancak bu kişisel birşey tam tersi siyah icinde soyler seven.
    Şuanki telefonuma göre uzun olsada çokta dert değil, neticede evden işe işten eve ikisindede takarım şarja gerekirse öyle oynarım zaten bu oyun işleri filan ilk bir kaç hafta oluyor sonrası alo alo. Yaş itibariyle Face, twiter olayıda yok. Bağzı sitelerde 5,5-6 saat diyince şaşırmıştım, o kadar saat şarj olan telefon evlat olsa sevilmez.

Cepten okurkan görünmemişti şimdi gördüm Fotolar iyi görünüyor, vasat yada altı değil neticede bir amiral telefon değil C5, beklentileri yüksek tutmamak lazım. Anı net ve seri şekilde yakalasın yeter. Gece fotoları ise beklediğimden iyi diyebilirim güçlü flashlar görevini iyi yapıyora benziyor. Ön kameranın çekim açsı sanırım biraz daha geniş teknik verilerde de öyle görünüyor.

quote:

1- O bir problem değil, telefonun sarj şekli bu. Alan da bunu bilerek alacak. Hızlı şarj yok, sürekli hızlı şarj etmek de pili mahveder.
    2-Auto focus var ve odaklanma hızı çok iyi. Zifiri karanlıkta dahi odaklanıyor. Fotoları koydum, kendin karar ver. Video da koyabilirim.
    3-Beyazını inceledim, çok güzel duruyordu. Hep siyah kullandığımdan onu alacaktım ama bitmişti, siyahını aldım. Beyazı, incelediğim kadarıyla, ucuz bir izlenim bırakmıyor, metal çerçeveli olması da bayağı güzelleştirmiş Zaten kılıf kullandıktan sonra, altın ya da tahta olmuş birşey farketmez.telefonu.

Şarj durumunu bilmek için sordum nette öyle uçuk rakamlar varki bir kullanıcı yorumu gerekiyordu. Hızlı şarjının olmaması kötü olmuş.

Özellikle Odaklama hızının iyi olması önemli. İmkan dahilinde bir video çekersen iyi olurdu youtubedan video koymuşsun ama ön kamera performansı birde arka kamerayla çekilmiş uzak yakın geçişli bir video olsa fena olmazdı. Youtube videosuna gelirsek ön kamera bir kaç yerde teklesede gayet iyi tabi bir İphone değil ama yinede geride kalmamış.

Kılıf işi can sıkıcı bir konu, olsada olmuyor olmasada. En iyisi şimdiden ebay ve aliexpress'te satılan arkasıda olan şeffaf olanlardan bir tane almak. İleride kalitelileri çıkınca onlardan alınır.

Alttaki tuşlar istisnasız her uygulamada yok oluyor mu?. Eklediğiniz videoda oyunlara yok olmuş acaba ufak oyunlarda da durum aynı mı. Yada menü altında tuşların görünmemesini sağlayacak bir bölüm var mı?.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.