Şimdi Ara

★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.047
Cevap
61
Favori
208.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl ögrencez onu ? birde nede 9mp cekiyor 13 degil ? onu neye göre ayarlıyor yani bu resim cekme konularında bilgim 0 :)
  • Çizilme değil, ekran üstü ile altı arasında bir şey. Sanki bir kıl girmiş araya :D
     ★ ★SONY XPERIA™ C5 ULTRA ★ ★ ||| ANA KONU  ||| EN İYİ SELFIE TELEFONU
  • shadow006 kullanıcısına yanıt
    Kılıf silikon alacaksanız n11 de satıcı var 22tl satıyor Silikon kırılmaz cam sarj aleti bide tel tutucu paket olarka.
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Onu Sony'ye sormak lazım. 13 MP almamasinin sebebi muhtemelen 16:9 en yükseğe alıyor. 13 MP çekmek istiyorsan manuel çekeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Ancak fotoyu büyütüp gördüm. Ters V şeklinde birşey, bence de çizik değil. Sanki araya birşey girmiş gibi, tüy vs. Bence kötü durmuyor, ayrıca serviste buna ne yaparlar bilemem.

• Bugün teknosada inceleme imkanım oldu, kamera performansı vasat gibi, malzeme kalitesi idare eder, ancak beni ekran yapısı hiç memnun etmedi. Ekranı siyah bölümleri göstermekte oldukça başarısız, tüm ışık koşullarında denedim görüntünün üzerinde beyazımsı bir efekt var gibi duruyor. Bu sorun led tv lerde de rastlanılan bir durum. Eğer ki ekranı hoşuma gitseydi, içime sinseydi bugün almıştım telefonu. Yine de 1000-1100 seviyelerine alınabilir duruyor. Bu arada sadece menüde dolaşırken bile telefonda ısınma gözlemledim. Alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun, güle güle kullanın arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenai kullanıcısına yanıt
    Teshir urunu oldugu için oyledir hocam normal kullanımda ısınma mevcut degil. Siyahlık dediginiz ghosting tarzı birşeymi film izliyorum 3gundur bende yok bir sıkıntı.

• Hocam şimdi konu almış başını gitmiş yeni okuyorum. O arka kamerada yaramaz diyen arkadaşlar size şu kadar diyim hem ön hem arka kamera piyasadaki çoğu cihazın çok çok üstünde kaliteye sahip.. Hele samsungların kamerası çöpmüş onu anladım en az 5 tane samsung orta ve üst seviye telefon kullanmış biri olarak konuşuyorum. Gece çöp diyen arkadaş olmuş. Arkadaşlar flash kullanmazsanız profesyonel foto. Makinelerde çamur oluyor. Adamlar boşuna flash yapmıyorlar. Samsung note 4le gece foto cekiyorum flash bi işe yaramıyor. Ama bunla net yakalıyorum herşeyi. Öyle bi saat incelemekle olmuyor. He lg samsung iphone böyle bi telefon yaptığında fiyatları görüyoruz arkadaşlar. Benim şahsi fikrim telefon kamerasıyla performansıyla 10/9 alır.bi kaç ufak kusur her alette olur. Nokialarda snake oyunu oynuoduk zamanında. He her markanın bi çok telini kullandım en iyilerden en az duyulmuşlarına kadar. Quatro mobile dark evo filanda kullandım. Lg samsung iphone huawei sony nokiada kullandım öyle yorum yazıyorum. Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun.

• Bende ekranda bişey görmüyorum değişik bi yorum incelediğiniz cihaz problemli heralde böyle yorumlar olunca insanlar korkuyor işte 1 saat incelediniz ama o cihaz normalmiydi yoksa problemlimiydi acaba onamı denk geldiniz.

• Telefonu incelerken yanında z3 te vardı fotoğraf ve videoyu ikisinde de yanyana oynattım arada bariz fark vardı. Amacım cihazı kötülemek değil bende almak için gitmiştim, ekran belki bir şekilde kalibre edilebilirse güzel olabilir ancak ben o gördüğüm haliyle bu telefonu alamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenai

Bugün teknosada inceleme imkanım oldu, kamera performansı vasat gibi, malzeme kalitesi idare eder, ancak beni ekran yapısı hiç memnun etmedi. Ekranı siyah bölümleri göstermekte oldukça başarısız, tüm ışık koşullarında denedim görüntünün üzerinde beyazımsı bir efekt var gibi duruyor. Bu sorun led tv lerde de rastlanılan bir durum. Eğer ki ekranı hoşuma gitseydi, içime sinseydi bugün almıştım telefonu. Yine de 1000-1100 seviyelerine alınabilir duruyor. Bu arada sadece menüde dolaşırken bile telefonda ısınma gözlemledim. Alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun, güle güle kullanın arkadaşlar.

İnceledigin telefon siyah mıydı hocam? Siyah renklerde bu tarz sıkıntıdan bahsediliyorhttps://youtu.be/huu-8_aNDr4

• TechTR T kullanıcısına yanıt
    Beyaz olandı hocam. Aradığım neredeyse tek özellik ekranın kullanışlı kaliteli ve büyük olmasıydı. Büyüklük kısmı dışındakiler yetersiz geldi bana.

Yeterli olma kısmı biraz göreceli bir kavram, ilk elime aldığımda C5'in ekranının parlaklığı benide hayran bırakmadı ama ben kullandığım G2 ile karşılaştırınca Z3'ün ekranınıda, Samsung S6 Edge ekranınıda beğenmiyorum. Z3 biraz karanlık, Edge ise çok cancanlı doğal gelmiyor. Özetle ekran olayında teknik standartlarda bir olsada iş kişisel beğeniye gelince yorumlar göz aşinalığı ile oluyor.

Yetersiz dediğin diğer konuların pek çoğu ilerideki güncellemeler ile çözülecektir. İzlediğim bir düzine inceleme videosundan sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim güncellemesiz haliyle bile alanların %90'nını mutlu eder. Şüphesi olanlarsa alımlarını biraz ertelesin, kullanıcı sayısı arttıkça olacak olan geri dönüşlere göre karar versin.
  • shadow006 kullanıcısına yanıt
    Vall o kadar erken konuşma bence. Ben de pek oyun oynamam, denemek için Real Racing 3 kurmuştum ve müthiş zevkli oynamak. En azından arasıra oynanır.

Fotolar iyi bence de ki super otomatik modda çekmiştim. Elle ayarlansa daha bile iyi fotolar çekilebilir ama çoğu insan otomatik modda çektiği için, insanları yanlış yönlendirmek istemem. Sonuçta kimse fotoğrafçılıktan anlamak zorunda değil. Dediğine katılıyorum, anı seri, net ve takılma olmadan yakalasa yeter. Gece fotoları için, zifiri karanlıkta olanlarda haliyle flaş kullanıldı ama dış mekanda flaş yok. Noisenin düşük olması güzel birşey. Dikkat edersen ışık kaynağında patlama fazla olmuyor. Benim tek şikayetim arka planda biraz detay kaybı olması, sanıyorum elle ayarlansa o da giderilirdi.

Ön kamera için dediklerin doğru, f2.1 gibi bir oranı var, genıç açı, yüksek MP, dolayısıyla daha net ve çözünürlüğü yüksek fotolar, daha az noise ışığı fazla aldığından.

Sarj durumu çoğunlukla kullanıma bağlı, tabii bir de bataryayaı kapasitesine göre kullanmakta. Hızlı şarj iyi olurdu acil gerektiği durumlarda.

Video konusunda, uygun zamanda zaten dediklerini yapmayı zaten düşünüyordum. Hoş, gerçek cihazlarla alınmış örneklere bakmak yerine, günde zibilyon tane insanın ellediği teşhir ürünlerini referans alanlar oluyor ama neyse.

İphone karşılaştırması için pek katılmıyorum. Eğer videoyu Full HD izlersen görürsün ki C5 Ultranın ön kamerası çok daha başarılı ki öyle olması da normal çünkü lens olarak, teknik olarak iPhone'un ön kamerasına göre daha iyi. Tabii bakış açısı meselesi.

Çok can sıkıcı kılıf işi. En ideali hiç kılıfsız kullanmak ama bu telefon illa düşecek, çarpacak. Türkiyede şuan için çok yğksek kalitede kılıf bulamadım ben, yurtdışından sipariş de malum, vakit alıyor. Yakında bollaşır diye düşünüyorum, hatta hepsiburadaya bir-iki ürün gelmiş C5 Ultraya özel. Kalitelisi çıkana kadar belki idareten alınabilir, doğru.

Video izlerken zaten yokoluyor, benim kullandığım uygulamaların hepsinde yok oluyor diye hatırlıyorum. Özellikle tek tek bakmadım ama hiç görmedim o kapasitif tuşları, böyle olması da normal çünkü bu ekranüstü kapasitif tuşları standart oldu hemen her cihazda, haliyle yazılımcılar da buna göre uygulama yazıyorlar. Ufak oyun derken, Cnady crush arada oynarım, ufak oyun denirse, evet yok oluyor onda da. Başka ufak oyun denemedim ama yukarıda dediğim gibi, bu bir standart oldu artık.

Önceki kullandığım birkaç telefonda yokolmazdı o tuşlar, Google play store'dan uygulama indirip halletmiştim veya root ile de yapılabilir. Telefonun kendisinde o tuşları gizlemeyle ilgili bir ayara rastlamadım. Beni rahatsız etmiyor hiç ama çok rahatça Play Store'dan uygulama indirip halledilebilir en kötü.

• Sony Xperia C5 Ultra ile çekilmiş video örneği. Malum, birçok üst düzey telefonda video çekerken en büyük sıkıntılardan birisi, kameranın odağı kaybedip tekrar bulmaya çalışması ve bunun sıkça tekrarlanmasıdır. Bu da çok can sıkıcı olabiliyor. Gerek kendi çektiğim 32 dakikalık videoda ve gerekse de bu aşağıdaki örnekte böyle bir soruna rastlamadım :

https://www.youtube.com/watch?v=AUB31to1Vec
  • Az önce telefonu yere düşürdüm. Allahtan kılıflı ve kırılmaz ekran koruyucu vardı üstünde. Ekran koruyucu tuzla buz oldu bi korkuyla jelatini cıkardım ama allahtan bisey olmamış ekrana

• quote:

Orijinalden alıntı: colourofthelife

Ancak fotoyu büyütüp gördüm. Ters V şeklinde birşey, bence de çizik değil. Sanki araya birşey girmiş gibi, tüy vs. Bence kötü durmuyor, ayrıca serviste buna ne yaparlar bilemem.

Bence de durmuyor ama bir gün satmaya kalkarsam alacak insan temiz bir şey ister. O yüzden bir yolunu bulacağım. Bir de bir şey diyeceğim bu yüzen pencereleri nasıl kapatabiliriz. Kare'ye basınca altta çıkıyor ya! Ben o seçeneği komple nasıl kapatabilirim hiç kullanmıyorum.
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Doğru temiz birşey ister de sonuçta kullanımı etkileyen birşey değil.

Sanıyorum kapasitif tuşlardan kare olanına basınca çıkan küçük uygulamaları kastediyorsun? Kapanır mı bilmiyorum , bir zararı yok gerçi, ama ekle-kaldır var orada. Hepsini kaldırırsan muhtemelen birşey gözükmeyebilir.
  • bkaramanb kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, nereden nasıl düştü? Düşün, ekran koruyucu ve kılıf olmasa şimdi kırılan koruyucu yerine ekran olacaktı
    Teşhir ürünleri sürekli şarjda takılı duruyor, ısınma ondan kaynaklanıyor olabilir. Dikka ettiniz mi usb bağlı mı diye?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.