Şimdi Ara

Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.456
Cevap
36
Favori
103.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kaynak
  • Sahibinden.com dan 480tl ye açılmamış ambalajlı jelatin li kutuda genpa garantili olarak geldi 3 haftadır kullanıyorum ara sıra kilitleniyor sonra kendi kendine tekrar açılıyor sizin telefonlar da da böyle bir problem var mı beni de kullanıcılar arasına ekleyin fiyatına göre süper telefon kaliteli duruyor gerek hızı gerek ekran kalitesi süper şarjı ilk başlarda günü çıkarmıyor du fakat kullandıkça açıldı şu an sık kullanmama rağmen 1,5 gün gidiyor daha detaylı bilgi verebilirim sormak isteyen arkadaşlar var sa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada zorlarsanız biraz ısınma problemi de var işlemcisi snapdragon 410 lardan daha hızlı ama bana sorarsanız snapdragon 410 lar daha stabil ve ısınma sorunu yok nereden biliyorsun derseniz eşimin telefonu sp 410 işlemcili galaxy a5 ordan biliyorum
    Bu arada engin tecrübelerime dayanarak da sony nin malzeme kalitesinin gm Android one adlı yeni çıkan telefon dan
    5kat daha iyi olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.
    Bence bu telefonda olmamış 3şey var
    1.işlemci: ben olsam sp 410 kullanırdım hızı düşük olsada antutuda 22000 leri geçemesede daha stabil ve ısınmıyor benim telefon da navigasyonu açtım 1saat kadar açık kaldı elimi yakacak kadar ısınmıştı
    2.selfie kamera: en az 5 mp olmalıydı yani arka kamera gibi olmalıydı bence arka kamerası 5mp olmasına rağmen çoğu telefonun 13mp lik kamerasından iyi
    3.hafıza: 8gb yetmiyor en az 16 olmalıydı
    Keşke bu saydıklarım olsaydı da telefon 100 tl pahalı olsaydı ağız tadıyla sony kalitesi ni hissetseydik o zaman inanın bana bu telefon satış rekoru kırardı ben zaten geçici olarak bu telefonu aldım esas beklediğim telefon m4 aqua modeli fiyatı uygun olursa o telefonu alacağım bunu da çocuğuma vereceğim

• Xperia destek hattını aradım 5.x güncellemesi şuan için gözükmüyor dedi konuştugum yetkili iyice korkutmaya başladı sony beni ki büyük bi ihtimal satarım bu telefonu güncelleme gelmez ise 64 bit telefon çıkartıyorsun 2015 de ama sistemi eski nesil + elephone p6000 diye bi telefon aynı chipsetini kullanıyor android 5.x sürümü yüklü telefonda yani mt6732 chipseti bile android 5.x için hazır durumda mediatek ile alakalı bir durumda yok ortada tamamiyle sonynin tembelliği ya da satış stratejisi
  • Güncelleme gelir bu cihaza arkadaşlar braz sabırlı olun daha 1 ay oldu satışa çıkalı :)

• sıkıntı o değil 4.4 ile gelmesi. Neredeyse aynı zamanlarda çıkan Xperia m4 aqua 5.0 android ile geliyor. Bu telefonun eksiği neyki 4.4 ile çıkış yaptı bu soru kafa kurcalıyor + mt6732 li bir çok telefon 5.x ile gelmekte sony ne yapıyor olabilir sizce ?
  • impreza2004 İ kullanıcısına yanıt
    Sony Xperia E4g 'nin selfie kamerası gerçekten kötü ilk nesil discovery 1 bile yani daha iyiydi sony yazılım olarak ön kamerayı batırmış yalan yok ama 410 kullanılsaydı demişşin de neye göre kullanılsın bu telefondaki chipset 410 dan önde hem işlem gücü hem grafik gücü olarak chipseti olarak işlemci çekirdekleri aynı ama fark olarak hız farkı var asıl farklılık gpu da mali- T760 adreno 306 a göre daha güncel ve yeni teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Sıkıntı 410 değil tek sıkıntı olabilecek şey güncelleme olabilir şuan 4.4 sürümde sıkıntı da yok zaten birde stabiliteden bahsetmişsin de stabilite de 1. öncelik chipset değildir kesinlikle ve kesinlikle yazılımdır 2. veya 3. şıkta chipset gösterilebilir. ben telefonun stabilitesinde bir sorun görmedim. 410lu olsun mt6732 olsun yani chipset ne olursa olsun yazılım iyi ise sistem stabildir yazılım kötüyse ki örnek olarak bir zamanların samsung arayüzünü gösterebilirim galari rehber gibi uygulamalara girerken sorunlar yaşaması chipsetin kötü olduğunu göstermiyordu yazılım kötüydü ki samsung da bu durumu kabullendi.

hata düzeltme 14:27

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 4 Haziran 2015; 14:29:13 >

• Benim telefon bazen kilitleniyor daha sonra kendi kendine tekrar açılıyor du ben onun için dedim stabil değil diye şimdi hafıza kartını değiştirdim 2 gündür kilitlenme olmadı şimdilik iyi bakalım 16 gb lık class 10 hafıza kartı taktım aslında fiyatına göre süper telefon gm 4 g lerden çok üstündür güzel bir lolipop sürümü de gelirse tadından yenmez ha birazda ısınıyor zorlanırsa doğruya doğru bizim hanımda samsung a5 var benim telefon kadar ısınmıyor hiç
    Takılma kilitlenme falan da olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impreza2004 -- 4 Haziran 2015; 15:58:37 >
  • Bu eklediğim ekran süresi otomatik ayarda elde edilen süredir acaba ekran parlaklığını iyice kısınca bu süre dahada artar mı?
    Birde benim telefon 4saat tek tam şarj oluyor daha hızlı şarj etmenin bir yolu var mı?
     Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ
    kutu içinden çıkan adaptör 850mAh yani düşük aslında 1Amper lik bi adaptör koysalarmış iyiymiş. Birde dipnot düşeyim MT6732 chipsetinin, snapdragon rakibi 410 değil 610. Ram frekansı olarak da 410 geriden takip diyor mt6732'i ama 610 ise başabaş kafakafaya götürür mt6732 ile yerine göre iyi olur yerine göre kötü olur.
  • Yüksek amperli şarj aleti ile denedim yine aynı 4 saatte şarj oldu eşimin a5 2-2,5 saatte şarj oluyor aynı güçte pil ikiside

• Herkese merhaba bu cihazin oyin performansi nasil acaba asphalt 8 modern combat 5 gibi oyunlar kasiyor mu? Birde telefonun ses performansi nasil kulaklik performansi nasil(ornegin iphone 4 e kiyasla) bu cihazin 0 ni buldum 450 tl bunun yerine 2. el nexus 4 alsammı 450 tl 10 ay garantili.

• 450 ye kaçırmayın

ben hiç bakmadım kaç saatte şarj oluyor diye gece takıyorum sabah çıkartıyorum süre tutmadım ama telefonun pil performansı güzel. birde ekran görüntüsü atayım sony kullanmıyorsun sen dersin bir türlü ısınamadım sony arayüzüne marketten bi pro arayüz aldım şuan süper oldu mükemmel özellikleri var arayüzün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amkde

Herkese merhaba bu cihazin oyin performansi nasil acaba asphalt 8 modern combat 5 gibi oyunlar kasiyor mu? Birde telefonun ses performansi nasil kulaklik performansi nasil(ornegin iphone 4 e kiyasla) bu cihazin 0 ni buldum 450 tl bunun yerine 2. el nexus 4 alsammı 450 tl 10 ay garantili.

Gpusu oldukca iyi kasmaz zaten nexus4ten vok daha ustundur oyun performansinda e4g

• quote:

Herkese merhaba bu cihazin oyin performansi nasil acaba asphalt 8 modern combat 5 gibi oyunlar kasiyor mu? Birde telefonun ses performansi nasil kulaklik performansi nasil(ornegin iphone 4 e kiyasla) bu cihazin 0 ni buldum 450 tl bunun yerine 2. el nexus 4 alsammı 450 tl 10 ay garantili.

arkadaşlar merhaba bende bu cihazı almayı düşünüyorum gm android one güzel ancak buda sony :D. Kullanıcılara bi kaç sorum olacak:

1)kulaklık sesi nasıl bende sennheiser kulaklık var onu kullanıcamda yani walkmanin hakkını veriyormu. bildiğim kadarıyla kutusundan kulaklık çıkmıyor.
    2)bi arkadaş youtubeda 360pden fazlası izlenmiyor demiş doğrumudur
    3)batarya performansı nasıl
    4)ekranı nasıl şu multitouch olayı kafama takıldı
    5)web performansı nasıl
    Son olarak telefonu alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum inş. uzun yıllar kullanırlar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: merdo_37

quote:

arkadaşlar merhaba bende bu cihazı almayı düşünüyorum gm android one güzel ancak buda sony :D. Kullanıcılara bi kaç sorum olacak:

1)kulaklık sesi nasıl bende sennheiser kulaklık var onu kullanıcamda yani walkmanin hakkını veriyormu. bildiğim kadarıyla kutusundan kulaklık çıkmıyor.
    5)web performansı nasıl
    Son olarak telefonu alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum inş. uzun yıllar kullanırlar :D

Bu cihazin gm den sadece guncelleme ve kamera konusunda geri kalacagini saniyorum 1-2 gundur teli arastiriyorum islemcisi snapdragon 410 dan baya iyi gta san. felan kasmiyor antutudan 35 bin gibi puan aliyor(antutuya nekadar guvenilirse) snapdragon 410 lu cihazlan huawei ascend g7 gm android one gibi cihazlar 20000-22000 aliyor e4g ye giris cihazi diyorlar o gpu ve islemciye 2 gb ram 8 yada 13 mp kamera koyslardi(gerci.fiyatida 1000tl ustu olurdu) orta ust segmente girerdi.
    Benimde suan tek merak ettigim kulaklik performansi nette onunla ilgili birsey bulamadim kullandigim kulaklik philips shq-1200 iphone 4 kullaniyorken baya tatmin ediyordu perormansi onun gibiyse bana yeter

• selam arkadaşlar

cihazı 30 nisanda turkcellden aldım.yaklaşık 1 buçuk aydır kullanıyorum.aslında anneme almıştım bende yüksek bi model almayı planlıyodum.kur yüzünden erteledim ve bi süre daha kullanıp cihazı anneme bıracağım neyse deyenimlerime geleyim

cihazın ekran kalitesi ve parlaklığı çok iyi öncelikkle hatta orta-üst segment arası oynar.çözünürlük düşük olduğunu farketmiyorsunuz.kardeşimde lg g3 var otomatik ayarda e4g daha fazla parlak ve canlı duruyor yani çözünürlükleri bilmesek olarak fark yok desem yeridir.şarjı mükemmel gidiyor.normal kullanımda 2 günü görürsünüz staminamod ile.çok çok yoğun kullanımda(video izleme,foto-video çekimi,web,oyun,3g) günü rahat çıkarıyor hatta %20 civarı kalıyor.ram yeterli cihaz stabil.

işlemci ve gpu mükemmel diyebilirim bu seviye bir telefon için. real racing modern combat gibi agır oyunları denedim kasma donma yok ısınmada yok denecek kadar az oluyor.kardeşimin g3 ünde ısıyı hissediyorsunuz rahatsızlık derecesine geliyor bi süre sonra ama bu cihazda yok öyle bişey. hafıza 16 gb olsaymış tadından yenmezmiş çünkü yüksek boyutlu 2 oyun zor yüklüyorsunuz.8 gb hafızanın 4 gb gibi bişey size kalıyor.zaten telefonu annem kullanacağı için sorun etmiyorum annemin yüksek boyutlu oyunla işi olmaz

web performansı yeterli stabil bi cihazdan beklenebilecek bir performans veriyor yani off hadi yaa aç gibi laflar etmezsiniz(Çekim gücünüze göre değişir tabi)

telefonda çok abartı eksi şeyler görmedim.ön kamerası çok kötü değil çok iyide değil.şöyleki kardeşimin g3 ü ne göre ışığın yeterli olduğu ortamlarda daha iyi sonuçlar verdi.arka kamerası da aynı şekilde yeterli ışık varsa çok iyi sonuçlar veriyor.büyük baskılar çıkartmayacaksınız 5mp yeterli yok büyük fotolar basıcam derseniz bu telefonla zaten işiniz ne? gidin g4 s6 gibi telefonlara bakın yada kompakt makinelere. ha şöyleki normal albüm baskısı değimiz boyuttaki fotolarda kompakt makina ile çekilmiş gibi kalite veriyor(ışık alımına bağlı) ses kalitesi eski telefonum s3 den daha iyi

kısacası anneme diye aldım yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum.ona fazlasıyla yeterli gelecektir.iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum.yalnız sony den android l desteği almalı diye düşünüyorum iyi olur kötü olur bilemem de yeni çıkan ve 64 bit desteği sunan telefon için çıkmalı

arka kameradan örnekler
     Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalearicVision -- 6 Haziran 2015; 12:35:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merdo_37

quote:

5)web performansı nasıl

Bu cihazin gm den sadece guncelleme ve kamera konusunda geri kalacagini saniyorum 1-2 gundur teli arastiriyorum islemcisi snapdragon 410 dan baya iyi gta san. felan kasmiyor antutudan 35 bin gibi puan aliyor(antutuya nekadar guvenilirse) snapdragon 410 lu cihazlan huawei ascend g7 gm android one gibi cihazlar 20000-22000 aliyor e4g ye giris cihazi diyorlar o gpu ve islemciye 2 gb ram 8 yada 13 mp kamera koyslardi(gerci.fiyatida 1000tl ustu olurdu) orta ust segmente girerdi.
    Benimde suan tek merak ettigim kulaklik performansi nette onunla ilgili birsey bulamadim kullandigim kulaklik philips shq-1200 iphone 4 kullaniyorken baya tatmin ediyordu perormansi onun gibiyse bana yeter

görüşlerin için teşekkürler. kullanan bir arkadaştan ayrıntılı bir cevap gelirse kafamızdaki soru işaretleri gider zaten. Gm anroid onenın kamerası e4g den iyi ancak şunu söyleyim bende nokia e72 var 5 mp arka kamerasıyla t50den iyi foto çekiyor ve eminimki 8mp kamerası olan çoğu telefondan iyi fotoğraf çeker. Aşağıda e72 fotosu var. e4g kamerası 5mp olabilir ama lens vb. kalitelidir diye umuyorum. Yalnız sony şarj kablosundan kısmakla ne kadar kar etmiş düşünmüyo değilim
     Sony Xperia™ E4g ANA KONU VE KULLANICILAR KULÜBÜ

• merdo_37 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam cihazı bende almış bulunmaktayım.Öncelikle kutudan çıkan kulaklığı orta düzeyde ses veriyor.Bende philips shl3000 kulaklık var ve temiz bir ses
    veriyor.Daha kaliteli kulaklıklarla daha iyi sonuçlar alınabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.