Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam sıze daha önceden de bu soruyu sormuştum hocam arka plan ısıgınıda kapatım bu halde bıle ne oynuyorum ne nete gırıyorum nede başka bır uygulama acık sadce otomatık dondurme acık kalmış yaw yıne bir günü tamamlamıyor bıtıyor memur gıbı sabah 9 aksam 9da bıtıyor sarj norma mı yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: müslüm 61

hocam sıze daha önceden de bu soruyu sormuştum hocam arka plan ısıgınıda kapatım bu halde bıle ne oynuyorum ne nete gırıyorum nede başka bır uygulama acık sadce otomatık dondurme acık kalmış yaw yıne bir günü tamamlamıyor bıtıyor memur gıbı sabah 9 aksam 9da bıtıyor sarj norma mı yahu

rom yükle rahat et benim bu saatte yüzde50 şarz etmeyi düşünmüyorum üstelik bu gün içinde 500sms rahat mesajlaştım
  • arkadaşlar ben teli alırım ve kullanırım konuşma mesajlaşma ve basit oyunlar filan işte ayrıntıları pek anlamam ama burada ve bir çok yerde cm9 diye bir şey duyuyorum forumda da bahsi geçmiş zaten pil süresi filan uzunmuş bu konuda çok cahilim kusura bakmayın ama bana bu cm9 nedir anlatabilirmisiniz getirisi nedir kötü yanları varmıdır nasıl cm9 edinilir bunu yapınca tel garanti dışına çıkar mı?özellikle Han-x arkadaşımıza gelsin bu soru
  • Han-X gelene kadar ben seni oyalayayım biraz :)
    CM9 denilen şey telefona yüklenen bir yazılımdır. Bunu bilgisayardaki işletim sistemi olan windows gibi düşün.
    Windowsun nasıl win XP, Win 7, Win 8 vb gibi türleri varsa telefondaki sisteminde değişik türleri yapılmış.
    Ama bu CM9 sonynin yaptığı bir yazılım değil, gönüllü kişilerin yaptıkları yazılımdır.
    Telefonun üzerinde gelen yazılım sonynin yazılımıdır ve bu yazılımı sony mayıs sonunda güncelleyeceğini söylemişti.
    Yani yasal değişiklik için biraz daha beklememiz lazım.
    Ben farklı yazılımlar denemek istiyorum diyenler telefona uyumlu istediği yazılımı yükleyebilir bu durumda tabiki
    arıza durumunda servislerin farketmesi halinde telefon garanti kapsamından çıkar. Buradan yazılımların telefonu bozacağı
    yorumunu çıkarmayın. Overclock vb gibi donanıma etki edecek değişiklikler yapılmadığı sürece bir yazılımın telefonu bozması
    imkansıza yakın bir durumdur. En fazla stabil çalışmaz, çakışmalar, donmalar, restlemeler vs olur. Stabil bir yazılım yükleyerek
    bu durum tekrar düzeltilebilir.
    CM9 un açılımı Cyanogen Mod 9'dur. Bu tür farklı yazılımlar ROM olarak adlandırılır.
    Xperia ion'a bu tür ROMların nasıl yükleneceğini yine bu konulara öncülük eden Han-X arkadaşımız çok detaylı açıklamış.
    İşte bu linkten okursun anlatımı.

[Xperia İon LT28h] Root yapma, Bl kilidini açma, Rom yükleme, Relock yapma, [Detaylı anlatım]

• teşekkür ederim kaliska,o zaman ay sonunu bekleyip göreceğiz eğerki jb tatmin etmezse mecburen bizde bu işe gireriz
  • arkadaslar bikaç sorum olacak . benim telefon şöyle bişey yapıyor facebookda birinin resmine baktığımda yada video izlediğimde tekrar haber sayfasına donmek istediğim zaman kaldığım yere dönmüyor en başa dönüyor bı birkaç uygulamadada oluyo operada falan . ayrıca telefondaki uygulamaların yarısı çalışmıyor fizy olsun xperia için facebook olsun. ben bu sıkıntıları nasıl düzelteceğim ? bide klavyedeki türkçe karekterleri nasıl çıkartabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altintassak

arkadaslar bikaç sorum olacak . benim telefon şöyle bişey yapıyor facebookda birinin resmine baktığımda yada video izlediğimde tekrar haber sayfasına donmek istediğim zaman kaldığım yere dönmüyor en başa dönüyor bı birkaç uygulamadada oluyo operada falan . ayrıca telefondaki uygulamaların yarısı çalışmıyor fizy olsun xperia için facebook olsun. ben bu sıkıntıları nasıl düzelteceğim ? bide klavyedeki türkçe karekterleri nasıl çıkartabilirim

facebook sorununa cevap veremeyeceğim ama, fizy artık telefonlarda kullanılamıyor. uygulamayı kaldırdılar. klavyedeki türkçe karakterler içinse Ayarlar - Dil ve Giriş bölümünden değiştirebilirsin. Ayrıca google play'den Swift key programını indirirsen de türkçe karakterlerin olur. 2 alternatifin var yani

• hocam bu hafıza kartının ıcınde dosyalar oluyor ya hanı bır nevı dıger telefonlarda galerı olarak gecıyo ıonda galerı gıbı yada hafıza kartımın osyaları nerde acaba dun han-x hocamın onerdıgı bır proramı ındırdırm telı cıhaza bağladım hafıza kartına atıyorum ama dosyaları bulamıyorum sadce resımler ve muzık başka bır dosya yok ortan sılıp tele atayıyorum ama telefondada dosyalar bolumunu bulamıyorum hangı menüde veya nerde yardımcı olurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: müslüm 61

hocam bu hafıza kartının ıcınde dosyalar oluyor ya hanı bır nevı dıger telefonlarda galerı olarak gecıyo ıonda galerı gıbı yada hafıza kartımın osyaları nerde acaba dun han-x hocamın onerdıgı bır proramı ındırdırm telı cıhaza bağladım hafıza kartına atıyorum ama dosyaları bulamıyorum sadce resımler ve muzık başka bır dosya yok ortan sılıp tele atayıyorum ama telefondada dosyalar bolumunu bulamıyorum hangı menüde veya nerde yardımcı olurmusunuz

Hocam Dosya yöneticisi programı kurmanız lazım bunun için
    Solid Explorer
    Astro
    Es file Explorer
    Xplore

hangisini istereniz kurun dosyalarınıza o şekilde erişirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: constantine41

arkadaşlar ben teli alırım ve kullanırım konuşma mesajlaşma ve basit oyunlar filan işte ayrıntıları pek anlamam ama burada ve bir çok yerde cm9 diye bir şey duyuyorum forumda da bahsi geçmiş zaten pil süresi filan uzunmuş bu konuda çok cahilim kusura bakmayın ama bana bu cm9 nedir anlatabilirmisiniz getirisi nedir kötü yanları varmıdır nasıl cm9 edinilir bunu yapınca tel garanti dışına çıkar mı?özellikle Han-x arkadaşımıza gelsin bu soru

@Kaliska zaten durumu açıkca anlatmış hocam ufak tefek sorunlar var 1 karekter mesaj'dan fazlasını atamama telefonu aç kapa yapınca bağzen şebekeyi bulamama gibi
    bağzen şebekeyi bulamadı diye 2-3 kez baştan başlatmam gerekiyor,

Ama bunların dışında telefon süper çalışıyor gayet akıcı ve hızlı ısınma sorunu baya azalıyor, batarya gerçekten daha iyi bir hale geliyor.
    Ben Cm'siz yapamam bunu tekrar stock roma dönünce anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

quote:

Orijinalden alıntı: constantine41

arkadaşlar ben teli alırım ve kullanırım konuşma mesajlaşma ve basit oyunlar filan işte ayrıntıları pek anlamam ama burada ve bir çok yerde cm9 diye bir şey duyuyorum forumda da bahsi geçmiş zaten pil süresi filan uzunmuş bu konuda çok cahilim kusura bakmayın ama bana bu cm9 nedir anlatabilirmisiniz getirisi nedir kötü yanları varmıdır nasıl cm9 edinilir bunu yapınca tel garanti dışına çıkar mı?özellikle Han-x arkadaşımıza gelsin bu soru

@Kaliska zaten durumu açıkca anlatmış hocam ufak tefek sorunlar var 1 karekter mesaj'dan fazlasını atamama telefonu aç kapa yapınca bağzen şebekeyi bulamama gibi
    bağzen şebekeyi bulamadı diye 2-3 kez baştan başlatmam gerekiyor,

Ama bunların dışında telefon süper çalışıyor gayet akıcı ve hızlı ısınma sorunu baya azalıyor, batarya gerçekten daha iyi bir hale geliyor.
    Ben Cm'siz yapamam bunu tekrar stock roma dönünce anladım.

Hoca bu cm9da arama ve mesajlardaki titreşimi nasıl aktif edebiliyoruz. Bende sadece ses var, titreşim yok yani

Bir de zil sesini değiştiremiyor muyuz?

• hocam ayarlar/ses olması lazım oradan zil sesi cyanogen miydi neydi dahili ses ona tıklaın değiştirin şuan stock rom olduğundan tam anlatamıyorum akşam geçeceğim cm'ye ozaman tam yolunu yazarım
  • quote:

hocam ayarlar/ses olması lazım oradan zil sesi cyanogen miydi neydi dahili ses ona tıklaın değiştirin şuan stock rom olduğundan tam anlatamıyorum akşam geçeceğim cm'ye ozaman tam yolunu yazarım

Zil sesi değiştirmeyi sayende hallettim. Ama zil sesiyle beraber titreşim de istiyorum ama ne sesli nede sessiz modda titreşim olmuyor. Titreşim seçeneği işaretli olmasına rağmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

quote:

hocam ayarlar/ses olması lazım oradan zil sesi cyanogen miydi neydi dahili ses ona tıklaın değiştirin şuan stock rom olduğundan tam anlatamıyorum akşam geçeceğim cm'ye ozaman tam yolunu yazarım

Zil sesi değiştirmeyi sayende hallettim. Ama zil sesiyle beraber titreşim de istiyorum ama ne sesli nede sessiz modda titreşim olmuyor. Titreşim seçeneği işaretli olmasına rağmen

hocam titreşim olayına hiç dikkat etmedim hatırlamıyorum yani ama vardı gibime geliyor, cm10 iniyor şarj dolsunda geçeyim cm'ye :)

• quote:

quote:

quote:

hocam titreşim olayına hiç dikkat etmedim hatırlamıyorum yani ama vardı gibime geliyor, cm10 iniyor şarj dolsunda geçeyim cm'ye :)

Canımı çektirsin hocam ya. Tam alışmıştım cm9'a. Cm10a geçmeye niyetlendirdin

Yükleyince birkaç ekran görüntüsü paylaş da gaza gelip yükliyeyiö ben de

• henüz yüklemedim işlerden dolayı buradaki videoyu izleyin hocam,
    http://www.youtube.com/watch?v=qk37n9eOwaE
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altintassak

arkadaslar bikaç sorum olacak . benim telefon şöyle bişey yapıyor facebookda birinin resmine baktığımda yada video izlediğimde tekrar haber sayfasına donmek istediğim zaman kaldığım yere dönmüyor en başa dönüyor bı birkaç uygulamadada oluyo operada falan . ayrıca telefondaki uygulamaların yarısı çalışmıyor fizy olsun xperia için facebook olsun. ben bu sıkıntıları nasıl düzelteceğim ? bide klavyedeki türkçe karekterleri nasıl çıkartabilirim

facebook sorununa cevap veremeyeceğim ama, fizy artık telefonlarda kullanılamıyor. uygulamayı kaldırdılar. klavyedeki türkçe karakterler içinse Ayarlar - Dil ve Giriş bölümünden değiştirebilirsin. Ayrıca google play'den Swift key programını indirirsen de türkçe karakterlerin olur. 2 alternatifin var yani

teşekkürler :)

• quote:

henüz yüklemedim işlerden dolayı buradaki videoyu izleyin hocam,

Cm9 ile arasında ne fark var anlayamadım videodan

• quote:

quote:

henüz yüklemedim işlerden dolayı buradaki videoyu izleyin hocam,

Cm9 ile arasında ne fark var anlayamadım videodan

hocam biraz daha hızlı gibi, efektlerde felan değişiklikler var mesela bildirim çubuğuna mesaj geldimi kısa bir şekilde değilde biraz daha detaylı 2-3 satır şeklinde gösteriyor kamerada sağa doğru sürükleyince çekilen resimleri açıyor şimdilik hatırladıklarım bunlar şuanda şarjı full'ledim ve işlemlere başlıyorum bittiğinde ekran görüntüsüde paylaşırım

• tamamdır bekliyoruz ekran görüntüleri ve izlenimlerini
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.