Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim :) Bu gece hatları değiştirip iki telefonuda sabaha kadar şarj edicem, yarın ben hanımın telefonu kullanıcam, gecede ikisinininde tüm uygulamalarını kapatıp aynı şartlarla ve %100 şarjla beklemeye bırakıcam bakalım buluruz inşallah pil katilini :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco05

Şuan iş yerindeyim pil durumuna bakamam ama şöyle söyleyim, cihazların ikisinde de wifi açık, şebeke wdcma tercih edilen gsm, senkronizasyon kapalı, otomatik ekran döndürme açık, parlaklık %30 hatlar avea ve telefonlar yan yana, yaklaşık 7 saate xperia S %9 tüketmiş ION %60 şarla kapanmış, açılmadı bile biraz şarjda bekliyince %4 ile açıldı.

Yarın gece tekrar ikisinide aynı şartlarda %100 şarjla açık bırakıp sabah bakıcam şarj durumlarına, böyle giderse durum vahim hanım sabah %100 şarjla evden çıkıyor akşam eve yetişmiyor iş yerinde müzik ve oyun istesede oynayamaz biraz konuşma whatsappdan 20-25 mesaj o kadar.

Bana tek bir seçenek bıraktınız... Telefonunuz dinleniyor olabilir. Emin olun ciddiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: çoxperia

Bana tek bir seçenek bıraktınız... Telefonunuz dinleniyor olabilir. Emin olun ciddiyim

Hocam çok sıradan insanlarız kim niye dinler ki bizim telefonları, anne baba ve kardeşler hariç neredeyse kimseyle görüştüğümüz bile yok, iş için falan bile telefon kullanmayız, pek sanmıyorum dinlendiğimizi
  • Batarya ile ilgili şikayetleri olan arkadaşlar
    Konunun ilk mesajında bataryanın ömrünü nasıl uzatacağınızı gece bırakıp sbah %30 enerji kaybeden durumların nedenleri vs herşey hakkında gerekli bilgiyi verdim lütfen inceleyiniz.
    Telefonda kesinlikle pil sıkıntısı yoktur, Yeterki anlatılanları yapın ve sabır gösterin.

Telefonu 2 gün önce saat 19'da taktım 23'de çıkarttım aradan 2 gece geçti şuanda şarjım %21
    Ve günde en az 200'e yakın whatsapp mesajı ve en az 1 saat görüşme ve en az 1 saat oyun ile bu sürelere ulaştım.
    Ve wifi gün boyu aktif şekilde. Sadece gece wifi'yi kapatıyorum.
    Bana çok yoğun kullanımda en az 19 saat ortalama kullanımda en az 40 saat pek uğraşmassam en az 55 saat gidiyor.
    Telefon 4 aylık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han-X -- 4 Mayıs 2013; 19:44:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco05

quote:

Orijinalden alıntı: çoxperia

Hocam çok sıradan insanlarız kim niye dinler ki bizim telefonları, anne baba ve kardeşler hariç neredeyse kimseyle görüştüğümüz bile yok, iş için falan bile telefon kullanmayız, pek sanmıyorum dinlendiğimizi

Ya şaka bi yana da sizinki düşman başına bir durum... En kısa zamanda hallolur umarım!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cvp ııcın tesekurler 2hafta falan gecsın düzelmezse aldığım yere gıderım telde acık olan sadce otomadık dondurme gerı kalan hersey kapalı zaten sızden ozellıkler konusunda bıraz yardım ıstıycem dabı zahmet olmazsa mesala vıdeo cekımı yaparken pause yapmıyor bu ozellık yok dımı bu telde ve guncellemesı nezamn gelır andoroıd güncelleme suan 4.0.4 yazıyo guc tuşuna pasmadan kılıt açma yolu varmı radyo cok zayıf bu normal mı samsunglarda ram sılme olayı var bu telefonda varmı varsa nerde cpu gıden gucu arkadaş dusur demıs bu yapılabılıyomu kamera hakkında bıraz bılgı cekım pikselini ayarı yapılıyomu mesala samsung gıbı piksel degılde 720/1080 ayarları yazıyoya bunda sadce kamera pikselini gorebılıyorum cok soru sordum kusura bakma lütfen sdce alırken s3 al dedıler ben bunu sectım hatamı yaptım dıye düşünüyorum bıde neden cok ısınıyo lütfen kusuruma bakmayın
  • Pil konusunun söylendiği gibi zamana ihtiyacı var biraz. Han-X'in konunun başında söylediklerinide dikkate alın ve uygulayın lütfen.
    Isınma bu boyuttaki hemen hemen her telde olabilecek düzeyde.
    Radyo zayıflığını ben kendi telimde tespit edemedim. Siz nasıl yaptınız bu tesbiti?
    Telefona yazılım güncellemesi mayıs sonunda gelecek.
    Diğer bahsettiğiniz herşey yazılımla alakalı şeyler. Yani telefonu samsung olmayanlar ram silme yapamaz, kamera ayarlarını değiştiremez
    gibi durum söz konusu değil. Ram silme için "Es Task Manageri" öneririm. Kurduktan sonra ekrana widget ekliyorsun
    tek dokunuşla istediğin zaman rami boşaltıyor. Ben ram silme gibi bir program kullanmaya ihtiyaç duymuyorum ve kullanmıyorum da.
    Kamera konusunda söylediklerinizde yazılımla alakalı şeyler. Farklı kamera yazlımları deneyerek istediğiniz programı bulup kullanabilirsiniz.
    Mesela "Lg Camera" adında bir program işinizi rahat görecektir.
    Telefonları kıyaslarken genelde donanımsal artıları yada eksileri ile kıyaslamak gerek. Zaten yazılım hepsinde android
    ve tüm telefonlar özelleştirilebilir durumda. Yani istediğiniz bir yazılımsal özelliğe çok çeşitli alternatifler arasından en beğendiğinizi seçerek
    sahip olmanız mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 5 Mayıs 2013; 12:40:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaliska

Pilin kendine gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var.
    Bu arada şarjın fazla gitmesi için sizinde yapmanız gerekenler var.
    Mesela; ekran parlaklığını kısmak, ekranı otomatik döndürmeyi kapatmak,
    wifi, gps açıksa kapatmak, hesap senkronizasyonunu kapatmak,
    3G açıksa onu da kapatmak, ekranınızdaki kullanmadığınız widgetleri kaldırmak vb gibi.
    Unutmadan bu sıralarda şarjınızıda usb den değil fişten yapmanızda ve her şarjda mutlaka yarım
    bırakmadan tam şarj olana kadar yapmanızda fayda var.
    Telefonunuz hayırlı olsun güle güle kullanın.

USB'den şarjı neden önermiyorsunuz?

edit: bu arada telefonu kullanan arkadaşlara bir sorum var. 3g wifi gibi ıvır zıvırları kapattığımızda, telefonu %100 parlaklıkta bir gün gitmez mi? 1000 tl verip %40-50 parlaklıkta kullanacaksam bu teli, hiç almam daha iyi düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 5 Mayıs 2013; 14:36:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

quote:

Pilin kendine gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var.
    Bu arada şarjın fazla gitmesi için sizinde yapmanız gerekenler var.
    Mesela; ekran parlaklığını kısmak, ekranı otomatik döndürmeyi kapatmak,
    wifi, gps açıksa kapatmak, hesap senkronizasyonunu kapatmak,
    3G açıksa onu da kapatmak, ekranınızdaki kullanmadığınız widgetleri kaldırmak vb gibi.
    Unutmadan bu sıralarda şarjınızıda usb den değil fişten yapmanızda ve her şarjda mutlaka yarım
    bırakmadan tam şarj olana kadar yapmanızda fayda var.
    Telefonunuz hayırlı olsun güle güle kullanın.

USB'den şarjı neden önermiyorsunuz?

edit: bu arada telefonu kullanan arkadaşlara bir sorum var. 3g wifi gibi ıvır zıvırları kapattığımızda, telefonu %100 parlaklıkta bir gün gitmez mi? 1000 tl verip %40-50 parlaklıkta kullanacaksam bu teli, hiç almam daha iyi düşüncesindeyim.

çünkü usb ile şarj edildiğinde telefona 35-36voltluk akım geliyor ama normal olarak prizden şarz ettiğinizde telefonunuza 41-42voltluk akım geliyor yani içeri gidip bi geliyorum yüzde 15şarj edilmiş ben yüzde yüz şarj ediyorum açıkken, bide kapalıyken şarj ediyorum haftada bir. 2gün rahat gidiyor şahsen telefonu yüzde yüzle kullanınca gözlerim rahatsız oluyor ekran yeterince canlı gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtintin -- 5 Mayıs 2013; 16:13:26 >

• muhtintin cevap vermiş sagolsun. USB de voltaj ve amper bakımından randımanlı şarj edilemiyor.
    Zaten dikkat ettiyseniz eğer usb den sarj süresi fişten şarja göre bayağı bir uzun sürer ordanda
    randımanlı şarj için gerekli enerjiyi usb ile sağlayamadığını çıkartabiliriz.
    Ekran parlaklığı konusuna gelirsek; ben hiç %100 kullanma ihtiyacı hissetmedim. muhtintinin de dediği
    gibi bir kaç deneme yapayım dedim %100 de gözlerimi rahatsız etti tekrar kıstım ama siz kullanıp deneyin
    ben o şekilde 1 günü çıkartabileceğinizi düşünüyorum.
  • Hocam ram silme programı kullanmanızı tavsiye etmem,
    Yok illa kullanacam diyorsanız Smart Ram Booster bana göre en iyisi.

Fakat ram boşaltma programlarının en büyük eksisi tüm çalışan sistem uygulamaları dahil kapattığı için, Telefon onları tekrar açmak için girişimde bulunuyor buda demek oluyorki belkide rami boşaltıp hem hız hemde pilin daha iyi gitmesini beklerken tam tersi oluyor.
    Cihaz o kapanan neredeyse tüm uygulamaları tekrar açıyor.
    Gereksiz yani Android'de herşey manuel güzel, Taaki Android mühendisleri pili ve rami adam akıllı kullanmayı öğrenene kadar...
  • quote:

muhtintin cevap vermiş sagolsun. USB de voltaj ve amper bakımından randımanlı şarj edilemiyor.
    Zaten dikkat ettiyseniz eğer usb den sarj süresi fişten şarja göre bayağı bir uzun sürer ordanda
    randımanlı şarj için gerekli enerjiyi usb ile sağlayamadığını çıkartabiliriz.
    Ekran parlaklığı konusuna gelirsek; ben hiç %100 kullanma ihtiyacı hissetmedim. muhtintinin de dediği
    gibi bir kaç deneme yapayım dedim %100 de gözlerimi rahatsız etti tekrar kıstım ama siz kullanıp deneyin
    ben o şekilde 1 günü çıkartabileceğinizi düşünüyorum.

cevaplarınız için teşekkürler. usb'den şarj, adaptör kadar verimli şarj etmez evet, fakat usb den şarjın, bataryaya zarar verdiğini söyleyebilir miyiz?
    yani işyerinde "hiç yoktan iyidir" deyip teli usb den şarja takmak doğru mudur?

• usb den şarj zararlı demiyorum, yeni alınan telefonun pilinin verimli çalışması için ilk başlarda fişten tam şarj yapılmasının faydalı olacağını söylüyorum.
    iş yerinde usbden şarj etmenizde tabiki sakınca yok. Ama imkanınız olduğunda mutlaka fişten ve tam şarj yapmayı ihmal etmeyin.
  • Bugün talihsiz birşekilde jelatinin çizildiğini hissettim.

Ufak bir şekilde kalkmış dokunurken parmağım takılıyor orada, Neden olduğunuda bilmiyorum toz felan sandım bi sildim orası öyle vay arkadaş şimdi nerden bulacam üzerindeki gibi kaliteli bir jelatin mecburen bayadır erteledeğim İPG tam göve koruma jelatin takımından alacam böyle kullanılmıyor yahu..

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han-X -- 5 Mayıs 2013; 20:49:45 >
  • quote:

usb den şarj zararlı demiyorum, yeni alınan telefonun pilinin verimli çalışması için ilk başlarda fişten tam şarj yapılmasının faydalı olacağını söylüyorum.
    iş yerinde usbden şarj etmenizde tabiki sakınca yok. Ama imkanınız olduğunda mutlaka fişten ve tam şarj yapmayı ihmal etmeyin.

size usb'den şarj etmenin zararlı olduğunu söylediğinizi söylemiyorum zaten. sadece soru soruyorum..
  • Üzerindeki jelatin gerçekten kaliteli yazık olmuş ama görevini yerine getirmiş en azından :)
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Üzerindeki jelatin gerçekten kaliteli yazık olmuş ama görevini yerine getirmiş en azından :)
    Geçmiş olsun.

Saolun hocam inşallah ekrana zarar gelmemiştir, Henüz çıkartmadım ekran koruyucuyu, Baya arkadaş nasıl çıkartılacak zor çıkıyor vs diyordu benimki bir örnek oluşturur artık daha önce belirttiğim yollar ile çıkartmaya çalışacağım.
    En kısa zamanda Hepsiburada'dan Case 4U Sony Xperia ion LTE Ekran Koruyucu ( Parmak izi bırakmaz ) ürününü alacağım İpg'nin fiyatı artmış kargo dahil 50 lira okadar veremem şuan için.
  • ya bende sıyırcam kafayı bi ara note2 alıyodum.hatta dist. garantili diye dartyden aldım grey çıktı iade ettim.sonra dedim bu kadar para vermicem hemde note2 nin boyutu korkuttu beni.

Ama s3 le ıon arasında kaldım.youtube da ıon türkçe tanıtımlarını izledim.tamam dedim olay bıtmıstır.ıon alıyım.tanıtımda adam işlemcisini iş yapar ama bu fiyata s3ün 4 çekirdek işlemcisiyle kadiyeten kıyaslanmaz dedi.kafamı tekrar karıstırdı.Birbirine alkasız olsada s3 ün şeklinide beğeniyorum.Ama ıon herkesde yok.s3 peynir ekmek oldu.vs vs.

Arkadaşlar s3 le internet konusunda sarj konusunda oyun konusunda ölçü değilmi ıon
  • Çok iyi olur siz bir tecrübe edin, fotolu videolu jelatin değişimini koyarsanız konuya çok faydası olur.
  • İki telefonunda verileri internette fazlasıyla var. Siz kıyaslayın bir telefondan beklentiniz neyse ona göre karar verin.
    Mesela ben telefon seçerken oyun performansı, yada 4 çekirdekli işlemcisi varmış gibi şeyler pek bakmam.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.