Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crash47

Beyler Siz ekran görüntüsünü nasıl alıyorsunuz ? program ile mi yoksa daha kısa yolu var mı ?

biraz araştırdım power button+ ses down felan diyolar denedim ama olmadı

Ben ekran görüntüsünü rom sayesinde alıyorum Cm rom kurulu cihazda power tuşuna basılı tutunca çıkıyor,

Linkteki uygulamayı denemeni tavsiye ederim galiba root'suz çalışıyordu
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geeksoft.screenshot&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nZWVrc29mdC5zY3JlZW5zaG90Il0.

• quote:

Orijinalden alıntı: er7an

quote:

Orijinalden alıntı: constantine41

arkadaşlar xperia ion kullananlara bir soru sorabilirmiyim?ekranın otomatik aydınlatmasını bulamadım bu ayar bu telde yokmu acaba.
    birde tel fabrika çıkışı ekrana yapışık şeffaf ekran koruyucu film ile geliyor ben bunu söküp mat ekran koruyucu takmak istiyorum fakat yarım saat tırnak ile uğraşmalarım sonucunda filmi kaldıramadım iğne veya falçata gibi araçlar kullanmak istemedim ekranı çizebileceğimden dolayı normalde ekran filmleri fazla uğraştırmadan çıkar bu telde film neden çıkmıyor?

dostum orijinal jelatini sökme sana tavsiyem, onun üzerine taktır mat olanı.. benim o şekilde herhangi bir problem yok, telefonun üzerindeki jelatin piyasada bulunanlara göre daha kaliteli, ayrıca ekranı şok darbelere karşı korumada katkı sağlıyor..

Mat jelatin parmak izi bırakmıyor doğru ancak renkleri şeffaf gibi canlı göstermiyor, onu da dikkate al bence..

haklısın mat ekran netliği baya bir götürüyor ama bu şekilde de oyun oynarken filan parmak mat filmdeki gibi kolay hareket etmiyor neyse orjinal koruma kalsın hatta orjinal üzerine birde ben şeffaf yapayım bu seferde han-x arkadaşın dediği gibi menü tuşlarının algılaması daha da azalacak :)
    cevaplar için teşekkür ederim.

• rica ederim ne demek, bir nebze olsa da algı azalıyordur birşey diyemem ama ben o farkı hissetmedim açıkçası, deneme yanılma yap bir bak bakalım sende..

@constantine41
  • arkadaşlar telde eset antivirüs programı kurulu tarama yaptırdığımda virüs uyarısı veriyor ama silemiyor konumda şu /system/etc/pruduct/applications/magicbox-ea.apk/deadspace.apk/classes.dex astro ile belirtilen konuma baktığımda magicbox-ea.apk dosyası olduğunu gördüm bu uygulama telde kurulu olarak gelmişti ve ben bu uygulamayı kaldırmıştım ve yine telde kurulu olarak gelen ve benim kaldırdığım mcafeesuite.apk uygulamasınında burada hala durduğunu gördüm astro üzerinden bu dosyaları silmek istediğimde silemedim bu uygulamaları silmenin bir yolu yokmu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crash47

Beyler Siz ekran görüntüsünü nasıl alıyorsunuz ? program ile mi yoksa daha kısa yolu var mı ?

biraz araştırdım power button+ ses down felan diyolar denedim ama olmadı

power ve ses kısma tuşuna aynı anda bas, alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yeni xperia ion konusurken belirli aralıklarla ses kesılıyor karsı tarafın sesı duyulmuyor,ama kulaklıgı takınca böyle bır sorun yasanmıyor,varmı bu sıkıntıyı yasıyan varsa çözümü nedir 1 haftalık telefon daha ne yapmamız gerekıyor şimdiden tesekkurler@
  • merhaba arkadaşlar bende 2 günlük ion kullanıcısıyım telefonun herşeyinden şuan için memnunum. telefonu almadan once kararsızlığa dustum s3 mü alsam diye ama s3 kullanan arkadaşlarım telefonlarından o kadar memnun değiller o yüZden bana bunu önerdiler. zaten artık s3ler ayağa düştü herkesin elinde gorebiliyoruz . ion la farkı yakalıyoruz

• yokmu bilgisi olan bu konu hakkında
  • Böyle bir sorun yaşayan yoktur galiba. Yani kronik bir sorun değil bu ve normal bir durum da değil gibi.
    Servise gösterin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier-_-

bende yeni xperia ion konusurken belirli aralıklarla ses kesılıyor karsı tarafın sesı duyulmuyor,ama kulaklıgı takınca böyle bır sorun yasanmıyor,varmı bu sıkıntıyı yasıyan varsa çözümü nedir 1 haftalık telefon daha ne yapmamız gerekıyor şimdiden tesekkurler@

Eğer sorun yazılımsal ise fabrika ayarlarına çekin,
    Düzelmesse PC Companion ile onarma yapın,
    Yine düzelmez ise rom yükleyin diyecem o konulara girmek istemiyorsanız,
    4.1.2'yi beklerim derim sorun yeni gelecek güncelleme ilede çözülmez ise,

Sorun donanımsaldır, Teknik servis yüzü görmesi gerekir,
    İnşallah yazılımsaldır'ki servise gitmez, Malım Ülkemizde birkez servise giden cihaz servise bağımlı kalıyor genellikle

• teli yaklaşık3 gündür kullanıyorum s3 almak için girdiğim gold dan ion u alıp çıktım :)
    bana göre eksiz yönleri:
    bataryası çabuk bitiyor
    ekran altındaki dokunmatik tuşlar tam bir felaket tuşları kullanmam gerektiği zaman sinir krizlerine giriyorum
    ekran canlı renklerde çok güzel ama siyah tonlarda pek iyi olduğu söylenemez siyak renk ekranda karıncalı gösteriyor
    kamera kağıt üzerinde süper 12 mp ama çektiğim resimlerde pekte süper olduğu söylenemez

artıları:
    karizmatik göz alıcı bir tasarımı var
    malzeme kalitesi çok hoşuma gitti

performans yönüne yorum yapamam o kadar bilgili değilim sadece görsel yorumlarım bunlar

sonuç olarak telin fiyatı ortada ucuz diyemeyiz marka ortada telefon ortada bu kadar basit hatalar yapılmamalıydı
    verdiğim paraya acıyormuyum ben golddan 1100 tl ye aldım bu fiyatlara alınabilecek en güzel telefon bence

birde arkadaşlar golddan alan varmı hiç bu teli kutu içeriğini merak ettim ben aldığımda tabi paralel ihracat ürünü ambalajlı kare şeklinde ince bir kutu,kutu kapağında garanti etiketi yoktu sanırım paralel ihracatlarda olmuyor bildiğim bu şekilde,minicik bir hem türkçe kullanım klavuzu hem ess elektronik garanti belgesi kitapçık o kadar küçükki ve yazılar büyüteç ile okunur ancak,telefon,kulaklık priz şarj aleti ve data kablosu.
    saygılar

• sonylerin genelinde plastik kısımlarda aşınma oluyor uzun bi süredir ion kullanan bi arkadaş bu sorunu yaşamıştı hiç yazabilirmi ona göre kılıf alacam.

• Teşekkür Ediyorum , Şimdilik Telefonu Sıfırladım , İnş OLur .

1 2 Forumdada Gördüm Bu Sıkıntıyı Yaşıyan Çözüm Konusunda Bilgi Verilmemiş,

Konusurken Ses Kesiliyor Karsı Tarafı Yaklasık 3 4 sn Duyamıyorsun Çok Rahatsız EdiciBirDurum İnş Fabrika Ayarlarıyla düzelir ..
  • bu sonylerde telefonun kendine has özellikleri yokmu hiç. mesela iphone da ekrana 3 parmakla tıklayarak arka plana zoom yapabiliyorsunuz ekranın altındaki tuşa fonksiyonlar verebiliysun mesela bi kac kere tıklayınca renkleri negatife ceviriyor . bu telefonlarda boyle özellikler varmı bilen arkadaslar paylasabilirmi

• selam arkadaşlar dada telı alalı 3gun oldu ama ben hıc oynamadığım halde sarj sabah saat 9acıyorum aksam 7gıbı bıtıyor tele dokunduğum yok konuştuğum yok bu normal mı yoksa 1hafta sonra batarya açılır duzelır dıyolar bu doğru mu
  • Pilin kendine gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var.
    Bu arada şarjın fazla gitmesi için sizinde yapmanız gerekenler var.
    Mesela; ekran parlaklığını kısmak, ekranı otomatik döndürmeyi kapatmak,
    wifi, gps açıksa kapatmak, hesap senkronizasyonunu kapatmak,
    3G açıksa onu da kapatmak, ekranınızdaki kullanmadığınız widgetleri kaldırmak vb gibi.
    Unutmadan bu sıralarda şarjınızıda usb den değil fişten yapmanızda ve her şarjda mutlaka yarım
    bırakmadan tam şarj olana kadar yapmanızda fayda var.
    Telefonunuz hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Şarj sıkıntısı bende de var gece yatarken %60'da olan şarj sabah kalktığıma bitmişti hemde hiç açılmıyordu telefon, telefonu eşim kullanıyor bende de xperia S var aynı ayarlarda benim tel sabaha kadar %9 şarj yiyor ION %60 şarj yiyor.
  • Hocam bir gecede telefonun şarjın %60'ını bitirmesi imkansız.
    Eğer eşiniz wifi, gps gibi çok enerji tüketen bir uygulamayı açık unutmadıysa.
    Ayarlardan pil'i seçip hangi uygulamanın ne kadar enerji tükettiğine bakın.
    Şarjı sömüren suçluyu orada bulabilirsiniz :)

Akıllı telefon kullanmak biraz dikkat isteyen birşey.
    Telefonun üzerinde yüklü gelen "Güç Tasarrufu" adında uygulama var.
    Gece yatarken orayı kontrol edin açık olanları kapatın.
    Bu uygulama zaten şarjı sömüren uygulamaları toplu olarak bir araya toplamış
    hızlıca kontrol edip hepsini buradan ayarlamamızı yada kapamamızı sağlıyor.
    Bir akıllı telefonda şarjı sömürün uygulamalarında neler olduğunu buradan listeleyelim bu vesile ile tekrar:
    1-Ekran parlaklığı
    2-Titreşim
    3-Wi-Fi
    4-GPS
    5-Bluetooth
    6-Otomatik Senkronizasyon
    7-3G/2G internet trafiği
    8-Ekranı Otomatik Döndür

Bunlar kullanıcının kontrol edebileceği, gerektiğinde kapatabileceği şeyler.
    Bir de telefonun "Mobil Şebeke" özelliği çok şarj tüketir ki bunu kapatmak telefonu "Uçuş Moduna"
    almak demektir. Bu durumda telefonun konuşma özelliğini kulllanamayız zaten. Gece beklediğiniz
    bir telefon yoksa eğer telefonu uçuş moduna da alabilirsiniz yatmadan önce.
    Ekstradan müzik dinler yada video izlerseniz yada oyun oynarsanız bunlarda çok fazla şarj tüketir.
    Malum ekranımız biraz büyük ve en iyi şekilde görüntü verebilecek şekilde tasarlandığından ekran çok şarj tüketir.
    Ekranın parlaklığını mümkün olduğu kadar kısık yapıp, ekranın otomatik kapanma süresini olabildiğince
    kısa tutup ekranın uzun süre açık kalmasını engellememiz enerji tassarrufu sağlayacaktır.

Telefonu bir kaç hafta kullanın, bu sürede şarjı usb ile değil fişte ve tam şarj ederek yapın.
    Eminim pil kendine gelecek ve daha iyi enerji tutacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 4 Mayıs 2013; 12:46:19 >

• Şuan iş yerindeyim pil durumuna bakamam ama şöyle söyleyim, cihazların ikisinde de wifi açık, şebeke wdcma tercih edilen gsm, senkronizasyon kapalı, otomatik ekran döndürme açık, parlaklık %30 hatlar avea ve telefonlar yan yana, yaklaşık 7 saate xperia S %9 tüketmiş ION %60 şarla kapanmış, açılmadı bile biraz şarjda bekliyince %4 ile açıldı.

Yarın gece tekrar ikisinide aynı şartlarda %100 şarjla açık bırakıp sabah bakıcam şarj durumlarına, böyle giderse durum vahim hanım sabah %100 şarjla evden çıkıyor akşam eve yetişmiyor iş yerinde müzik ve oyun istesede oynayamaz biraz konuşma whatsappdan 20-25 mesaj o kadar.
  • Evet eşinizin telefonunda yolunda gitmeyen birşeyler var.
    Bu umursamazca şarjı tüketen, acımasız pil katilini bulma ve yola getirme
    görevi de eş olarak size düşüyor :)
    Vazifenizde başarılar dilerim hocam.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.