Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bataryanızın ömrünü uzatmak için gün içinde kullanılabilirliğini artırmak için yapmanız gerekenler.

1.Cihazı yeni aldıysanız ilk 2 ay performans beklemeyin arkadaşlar. 2 aydan sonra düzen alacaktır.

2.Bataryanın şarjını en çok götüren etken 3g'nin aktif olmasıdır,
    +3G'yi kullanmadığınız durumlarda kesinlikle 2g Gsm moduna alın, Şarjı çok fena sömürüyor, Durmadan 2g ve 3g şebekeleri aramaya çalışıyor arka planda 3G Türkiyede her baz istasyonunda olmadığından uzak baz istasyonlarına bağlanmaya çalışıyor ve 3g'nin manyetik dalgaları 2g'ye göre daha hassas ve kırılabilir yapıda olmasından evin içinde bile 1-2 diş çekiyor şebeke az çektiğinden daha fazla güç tüketerek artırmaya çalışıyor.7
    +3G açık iken gece şarjı full bile bıraksanız sabah %50'lerde alırsınız.

3.Telefon ile görüşürken avcunuzun tüm kısımlarını telefona değdirmeyin 1,2 parmak yada sadece dengede tutabilecek şekilde tutun, Eliniz ile kapattığınızda sinyal düşüyor ve daha fazla şarj tüketiyor.

4.Kullanmadığınız durumlarda tüm Bağlantı birimlerini kapatın, Gps,Nfc,Wifi...

5.Senkronizasyonları kapatınız gerekmedikçe açmayın manuel yapmaya gayret gösterin.

6.Ekran ışığını kapalı ortamlarda %25 seviyelerinde tutunuz.

7.Müzik dinlerken kulaklık ile dinlemeye özen gösteriniz, Dahili hoparlör kulaklığın 5 katına kadar daha fazla güç tüketir.

8.Arka planda çalışan uygulamaları kapatın, Açık birşey kalmasın.

9.Ayda bir kez batarya kalibrasyonu yapın, Bunun için
    +Şarj tamamen bittiğinde telefon açılmaz duruma gelince kapalı konumda 5 saat ve üzeri şarjda tutun.
    +Şarj tam dolduğunda telefonu açın ve 10-15 dakika kurcalayın sonra kapatıp tekrar 1-2 saat şarjda tutun.
    +Telefonu açın 5 dakika uğraşın ve açık iken 1 saate kadar şarjda tutun.
    Bu şekilde bataryanızın kullanılmayan tam dolmayan kısımları açılacaktır ve hem bataryanın ömrünü uzatacak hemde kullanılabilirliği artıracaktır.

10.Telefonu genelde geceleri şarja koyun sabahları şarjdan alın her nekadar 1.5 saatte dolsa bile %100 gösterse bile aslında %80-'90 arası dolacaktır.

11.Bilgisayardan ve usb çıkışı olan diğer cihazlardan şarj etmek hem yavaş hemde hep bu yöntemi kullandığınızda bataryanızın performansını düşürecektir.

12.Telefonu terminallerde çarşıda pazarda şoklama makinaları ile şarj etmeyin 15 dakikada şarj tamamen yalandır bataryanızı şişirir ve ani akım ile bataryanızın küçük bir bölümünü yok eder işlem tekrarlandıkça.

13.Batarya programlarını kullanmayın sonuçta onlarda arka planda çalışır ve işlemciyi kullanır. Xperia'larda olan Güç tasarrufu aracı gayet iyi, istediğiniz saatlerde neler kapansın neler yapılsın diye seçenekleri var ayrıyetten program yüklemeye gerek yok.

14.Rami boşaltan Örn.(Ram booster) tarzı programları kullanmayın bir anda çoğu uygulamayı kapatır fakat telefon bunları geri açmaya çalışır ve programların kapanıp açılması anında yine işlemciyi kullanır ve şarzınızı tüketir.

15.Ekran ışığı ayarını otomatikte bırakmayın buda batarya için kötüdür. Durmadan ışık sensörünü çalıştırarak ışığı ayarlar iyi birşey gibi gözüksede batarya düşmanıdır.

Bu anlattıklarımı zamanla uygulamaya geçerseniz Şarj konusunda günde 3-4 saate yakın bir performans kazancınız olur. Hepsi denenmiştir, küçük küçük etkiler çoğaldıkça büyük bir etki yaratır sonuçta.

Saygılar...

• Bataryanın durumu bugün daha iyi... Dün doldurdum bugün %82 lerde...

Bu da demektir ki bir kaç şarjdan sonra daha da iyi olacak...
  • Kılıf biraz önce kargodan geldi...

Telefona cuk oturdu...

Bu tür kılıflardan hoşlananlara kesinlikle öneririm...

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 13 Nisan 2013; 13:59:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dammak

Kılıf biraz önce kargodan geldi...

Telefona cuk oturdu...

Hayırlı olsun hocam bend een kısa zamanda ipg tam gövde koruma koruyucu alacağım, oda gayet iyi telefonu düşürmeyenler için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han-X -- 13 Nisan 2013; 14:00:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

quote:

Telefona cuk oturdu...

Hayırlı olsun hocam bend een kısa zamanda ipg tam gövde koruma koruyucu alacağım, oda gayet iyi telefonu düşürmeyenler için :)

http://www.cebimikoruyorum.com/U530,442,ipg-sony-xperia-ion-gorunmez-tam-kaplama.htm

• quote:

quote:

quote:

Telefona cuk oturdu...

http://www.cebimikoruyorum.com/U530,442,ipg-sony-xperia-ion-gorunmez-tam-kaplama.htm

burada daha uygun telefonu buradan aldım site güvenilir,

http://www.alalimbakalim.com/Sony-Xperia-ion-IPG-Tam-Govde-Koruyucu-Film_9420.html#0

• S3 alacaktım vazgeçtim şarj dışında olumsuz bir yorum yok yarın bu telefonu alacam
  • İPG korumayı ebayda ekran banbirldı bakarken görmüştüm ama o incecik bandı su ile ikte tefona takma çok ince işcilik istiyor gibiydi.
    ben telefonu ilk aldıgımda bi siteden hemen çizilmez ekran bandı sipariş etmiştim dikkat etmeden. ön kemaranın üstünü kapatıyordu bant o yüzden ön kamera çamura dönmüştü. bu IPG de ön kamera kısmının olduğu yer açık bırakılmışmıdır. detaylı bi resmini gören olduğumu korumanın. ekran bandına 3 lira vermiştim söktüm kurtuldum ama bu öle hemen atılacak kadar ucuz değil sonucta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benden Adam Olmaz

S3 alacaktım vazgeçtim şarj dışında olumsuz bir yorum yok yarın bu telefonu alacam

İlk gün bende çok telaşlanmıştım...

Ancak daha sonra gördüm ki şarj konusunda da çok fazla endişeye gerek yok...

1 - 2 dolum sonrası batarya kendine geliyor...

Alın ve keyifle kullanın...
  • selam beyler. durumlar nasıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

selam beyler. durumlar nasıl.

cm9 fx215 ile yola devam
    cm10 fx215 de dosya boyutunda ilk defa artma var belkide hatalar giderilmiştir, bugün yarın onuda denerim eğer stabilite kazandıysa süper olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

selam beyler. durumlar nasıl.

cm9 fx215 ile yola devam
    cm10 fx215 de dosya boyutunda ilk defa artma var belkide hatalar giderilmiştir, bugün yarın onuda denerim eğer stabilite kazandıysa süper olur

ben xperia z mod ile devam. cm10 tam olarak biterse ona geçerim ama, takipteyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bastien -- 15 Nisan 2013; 19:55:59 >

• Siparişimi verdim.
  • arkadaslar güncellemeden haber var mı? bu aralar gelmesi gerekiyor galibai?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö_mer

Siparişimi verdim.

Hadi hayırlı olsun. Severek kullanacağına eminiz

• quote:

Orijinalden alıntı: hm1506

arkadaslar güncellemeden haber var mı? bu aralar gelmesi gerekiyor galibai?

Nisan sonu deniliyordu bi kaç yerde okudum

• quote:

bütün sony kullananlar güncellemeden şikayetci herkes bekliyor bakalım ne olacak mart sonuydu nisanın sonuna geldik tık yok daha

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan.1905

quote:

bütün sony kullananlar güncellemeden şikayetci herkes bekliyor bakalım ne olacak mart sonuydu nisanın sonuna geldik tık yok daha

mayısta gelirse öpüp başımıza koyalım
  • quote:

quote:

quote:

gelirse herkes için iyi olur ama ben beklemeyecem custom rom çakacam öyle kullanacam biraz

• quote:

quote:

quote:

quote:

gelirse herkes için iyi olur ama ben beklemeyecem custom rom çakacam öyle kullanacam biraz

en iyisi, ben cihazı alalı 3,5 ay oldu 2 aydır cm kullanıyorum ics arayüzü çok basit geliyor cihazın

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.