Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noah.

quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Son zamanlarda telefon baya bi yavaşlamıştı ve canım sıkılmaya başlamıştı. Gereksiz uygulamaları falan sildim ama yine de düzelmiyordu. Hard format attım. Telefon eskisine göre uçuyor şimdi maşallah :) Sanırım uygulamalar silinse bile geride bazı dosyalar bırakıyor ve bunlar zamanla telefonun canına okuyor.

aynen dediğiniz gibi hocam , benim de acilen hard formata ihtiyacım var

Hard dediğiniz recovery menüsünden yapılan format mı?

hocam valla atmaya karar verirsem araştıracamğım benim de bilgim yok

şu sayfada dediğiniz gibi göstermiş . .

http://www.formatatmak.com/akilli-telefon/sony/sony-xperia-ion-lte-format-atma-sifirlama-reset.html

• quote:

Son zamanlarda telefon baya bi yavaşlamıştı ve canım sıkılmaya başlamıştı. Gereksiz uygulamaları falan sildim ama yine de düzelmiyordu. Hard format attım. Telefon eskisine göre uçuyor şimdi maşallah :) Sanırım uygulamalar silinse bile geride bazı dosyalar bırakıyor ve bunlar zamanla telefonun canına okuyor.

• quote:

quote:

Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, hard format, telefonu fabrika ayarlarına döndürmek oluyor. Ayarlar>>Fabrika verilerine sıfırlara>>Dahili depolamayı sil şeklinde format attım ve telefonda kayıtlı hiçbir şey kalmadı. Telefon Rehberini formattan önce hafıza kartına yedekleyip daha sonra bilgileri tekrar oradan getirdim. Verilerimi Yedekle diye bir seçenek var ama onunla uğraşmadım.

• quote:

quote:

quote:

Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, hard format, telefonu fabrika ayarlarına döndürmek oluyor. Ayarlar>>Fabrika verilerine sıfırlara>>Dahili depolamayı sil şeklinde format attım ve telefonda kayıtlı hiçbir şey kalmadı. Telefon Rehberini formattan önce hafıza kartına yedekleyip daha sonra bilgileri tekrar oradan getirdim. Verilerimi Yedekle diye bir seçenek var ama onunla uğraşmadım.

Bu yaptığınız telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak.
    Benim bildigim hard format recovery menüden yapılıyor.
    Herneyse asıl amacım sizin telefonu rahatlatmak için kullandığınız yöntemi öğrenmekti adının ne olduğunun önemi yok :)

Bilgilendirme için teşekkürler.

• Sony Xperia Ion telefonum mobil veri kapalı olmasına rağmen "kullanım tutarı xxx byte" diyerek bir miktar TL'mi yiyor. Hattım Avea. Bu durumdan muzdarip olan var mı ve bu durumu nasıl çözebilirim acaba?
  • Cihaz ortalama kasma donma yavaşlama eğilimleri gösteriyorsa, Fabrika ayarlarına sıfırlayarak, Telefonun hafızasını'da silerek bir nebze hızlandırırsınız.

Fakat aşırı donmalar kilitlenmeler ısınmalar şarjın çok çok az gitmesi gibi bir durum ile karşı karşıyaysanız,
    Sony Pc Companion yardımı ile Mevcut haldeki yazılımı onarma seçeneği ile tekrar yükleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

Cihaz ortalama kasma donma yavaşlama eğilimleri gösteriyorsa, Fabrika ayarlarına sıfırlayarak, Telefonun hafızasını'da silerek bir nebze hızlandırırsınız.

Fakat aşırı donmalar kilitlenmeler ısınmalar şarjın çok çok az gitmesi gibi bir durum ile karşı karşıyaysanız,
    Sony Pc Companion yardımı ile Mevcut haldeki yazılımı onarma seçeneği ile tekrar yükleyebilirsiniz.

hocam pc companion ile onararak yükleme yaparsak telefon ne duruma dönüyor , açıkçası ilk aldığım gün gibi olmasını çok istiyorum . ilk zamanlar enfes performanslıydı . şu son zamanlarda beni resmen hasta etti

• Merhaba,
    Pc Companion ile onarma yaparsanız cihaz ilk günkü performansına en yakın hale gelir. Donanımlarda çalışma saati yükseldikçe performans kayıpları oluşur. Bu nedenle 1-1.5 yıl sonra ilk günkü performansa eşit olması pek mümkün olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Han-X

Merhaba,
    Pc Companion ile onarma yaparsanız cihaz ilk günkü performansına en yakın hale gelir. Donanımlarda çalışma saati yükseldikçe performans kayıpları oluşur. Bu nedenle 1-1.5 yıl sonra ilk günkü performansa eşit olması pek mümkün olmaz.

Evet hocam bu durumu az çok tahmin edebiliyorum , masaüstü bilgisayar donanımı ile kıyaslanamayacak bir durum sonuçta . Teşekkürler , deneyeyim bari daha fazla kanser olmadan
  • Pc companion ile onarma yaptım ve çok şükür şimdilik gayet akıcı durumda telefon . Isınma da büyük ölçüde azaldı . Gözüm yavaştan yeni telefonlara kaymaya başlamıştı ki ilaç gibi geldi bu . Tekrar teşekkürler @Han-X
  • Merhaba, Elimizden geleni yapsak da bir süre sonra telefon yavaş gelmeye başlıyor çünkü kullandığımız uygulamalar arayüz değişikliği yapıyor, farklı özellikler geliyor ve gün geçtikçe ram kullanım miktarları artıyor doğal olarak bu yüzden hiçbir zaman ilk kullandığımız günleri göremiyoruz. Sonuçta bu cihaz 2012 Haziran ayında piyasaya sürüldü. Üretim öncesi donanımlar 2011 Aralık ayında belirlendi. Haliyle o zaman ki şartlara uygulamalara göre tasarlandı. Piyasaya çıkış Android versiyonu 2.3 du varın siz hesap edin hala kullanmak bile iyi birşey bence :)
    Geçen Haziran ayında ion u babama verip z2 ye geçtim şimdilik mutlu mesut kullanıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han-X -- 23 Mart 2015; 16:22:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle hocam , bakalım şu zenfone 2 bi satılmaya başlansın ona göre bununla devam edip etmeyeceğime karar vereceğim . Aslında Sony'den çok memnunum ama Z serisindeki sanal tuşlar biraz düşündürüyor . Kısıtlı uygulama kullandığım için fazlasıyla yetiyor telefon bana aslında . Arada bir ağırlaştıkça bu onarma işlemini tekrarlayayım artık
  • Arkadaşlar merhaba;

Sony ion kullanıcısıyım. Selfie çubuğunu bluetooth ile telefona bağladığım zaman klavye olarak görüyor. Cihaz samsung da normal çalışırken benim telefonda çalışmıyor ve klavye girişi olarak algılıyor. Nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varsa çok memnun olurum.
  • Arkadaşlar telefon nasıl ikinci el temiz 300 liraya alınır mı?
    Sadece internete girmek için arada bir iki ufak oyun için İdeal mi
    Telefonu orjinal Son rom da kullanmayı düşünüyorum, orjinal rom çok mu eksik, kullanıcıya ne kadar ram bırakıyor telefon
    Xperia s den ne kadar iyi veya sp ile kıyaslanır mı

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan-1907

Arkadaşlar telefon nasıl ikinci el temiz 300 liraya alınır mı?
    Telefonu orjinal Son rom da kullanmayı düşünüyorum, orjinal rom çok mu eksik, kullanıcıya ne kadar ram bırakıyor telefon

Valla bende senin gibi düşünüp ikinci el aldım dostum ama pek memnun değilim orjinal rom 4.1.2 çok kasıyor telefonu oyun oynamak çok zor ve aşırı ısınıyor,mecbur 4.0.4 sürümüne geçtim,şimdilik performans orta oyun oynanabiliyor,biraz daha üzerne koy başka bişeye yönel bu telefonun devri bitmiş artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Symplegad

quote:

Orijinalden alıntı: hasan-1907

Arkadaşlar telefon nasıl ikinci el temiz 300 liraya alınır mı?

Valla bende senin gibi düşünüp ikinci el aldım dostum ama pek memnun değilim orjinal rom 4.1.2 çok kasıyor telefonu oyun oynamak çok zor ve aşırı ısınıyor,mecbur 4.0.4 sürümüne geçtim,şimdilik performans orta oyun oynanabiliyor,biraz daha üzerne koy başka bişeye yönel bu telefonun devri bitmiş artık

Valla bir ay önce bir tane 200 tlye sarz soketi bozuk bir ion aldım satıcı sadece sarz soketi bozuk dedi 10 20 tl masrafı var dedi güvendik aldık almaz olaydım, telefon kulaklık takıkdı işareti var sürekli hoparlörden ses gelmiyor, sarz soketini yaptırdık kulaklık takıldı problemi giderilemedi,üstüne tamirci power ve ses kısma tuşunu bozmuş kabul etmiyor zor bela power tuşunu yaptırdık bu sefer sim kart okumuyor lanet ettim iki hafta oldu hiç sorasım yok arkadaş bozuk telefonu sadece sarz soketi sıkıntılı diye satana mı kızarsın yada arızayı yaparım diyip daha fazla bozup kabul etmeyene mi kızarsın.
    Bu telefonu kardeşim için aldım sadece müzik dinleyip internete giriyor elinde 512 mb ramli Neo var bu telefon 1gb ram fotoğrafı iyi çeker diye aldık telefonun pert çıktı artık netten anakartı sağlam bir ion bulup takıp elden çıkartmaya bakacağım.
    Bende z1 aldım güzel telefon ama bunda da ısınma problemi varmış, 5.1.1 sürümü çıkacak ama ben 4.3e döndüm bu ısınma yüzünden en az ısınan (benim denediğim romlar arasında sadece) roma döndüm. Telefonu normal kullanın arka tarafı çok ısınıyor z1 alacaklar buna dikkat etsin

• Telefondaki üst bildirim menüsünde fazla seçenek yok. Bunun için bir program indirdim.(https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.notificationToggle ) Çok kullanışlı tavsiye ederim. Ayrıca yüklediğim uygulamaları klasörlere toplayınca telefonun biraz hızlandığını farkettim. Yeni çıkan orta segment telefonları inceliyorum ama ion daki ekran kalitesi çoğunda hala yok.
    Ayrıca video çekimlerinde bazen odaklama sorunu yaşıyordum bunun için de cameraMX programı kurdum, gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihen -- 8 Kasım 2015; 22:04:58 >
  • Selamlar,

Elimizde bir Xperia Ion var. CWM kurarken cihaz hard brick oldu. Yaklaşık 36 saattir şarjda ve kırmızı led yanıp sönüyor, PC fastboot / flashmode da telefonu görmüyor. Ne yapabiliriz?
  • Arkadaşlar merhaba, benüm cihaz hspa modeli.. Malum 4,5 G ye geçiş başlıyor.. Operatörüme uyum mesajı attım telefonunuz uyumlu değil dedi.. Fakat mobil ağlar menüsünde LTE seçeneği mevcut. Bu benim kafamı karıştırdı..

• quote:

Orijinalden alıntı: er7an

Arkadaşlar merhaba, benüm cihaz hspa modeli.. Malum 4,5 G ye geçiş başlıyor.. Operatörüme uyum mesajı attım telefonunuz uyumlu değil dedi.. Fakat mobil ağlar menüsünde LTE seçeneği mevcut. Bu benim kafamı karıştırdı..
    quote:

Orijinalden alinti: er7an

Arkadaslar merhaba, benüm cihaz hspa modeli.. Malum 4,5 G ye geçis basliyor.. Operatörüme uyum mesaji attim telefonunuz uyumlu degil dedi.. Fakat mobil aglar menüsünde LTE seçenegi mevcut. Bu benim kafami karistirdi..

Merhaba, Cihazınızın donanımsal olarak 4.5G desteği yok. Seçeneklerde LTE gözükmesi yazılımsal bir hatadan kaynaklanmakta ne yazıkki.
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.