Şimdi Ara

SONY XPERIA P pil sorunu. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
32.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yani bir günü bile çıkarmıyor hala... peki şu 2-3 bana gidiyor diyenler var onlara nasıl dayanır bunu anlamış değilim.. şarjı yüzünden çok kararsızım teleon çok güzel ama şarjı düşündüyor beni... bir kısmı birgün bile gitmiyor diyorken bir kısmı 2 gün gidiyordiyor rahat nasıl karar vereceğimi bilemedim :)
  • aldı alalı bir defa bile iki gün gittigini görmedim ne yaparsam yapayım
  • Herkese merhaba,
    sony telefonu olup da şarj yetersizliği sorunu yaşayan tüm kullanıcılara derman olacak cevabı veriyorum.
    malesef bende de xperia sola var. sony eski telefonum. markayı ve şarjını beğendiğim için akıllısını almak istedim. Sola fiyat performans olarak en iyisi geldi.
    ve severek aldım. fakat yaklaşık 8 aydan bu yana her kullanıcının belirtiği şarj yetersizliği sorununu bende yaşadım. resmen telefondan soğudum. çöpe atasım geldi.
    akşamdan fişe takıyorum. sabah 8 çıkarıyorum. gün boyu birkaç telefon, belki birkaç mail, bankacılık işlemi, akşam 20:00'de şarj %30-35 çıkarıyor. hatta gece 24'de kendiliğinden kapanıyor.
    birçok yol denedim, task killer kurmalar, android yöneticiler, wi-fi kapatma, otomatik program kapatıcılar, hatta konum belirleme servisi ve google map'i bile kaldırdım.
    her önüne gelen size yok ışığını azalt, wifi kapat, task killer kullan vb. önerilerde bulunuyor.
    işin gerçeği Nasrettin hocanın dediğidir. bana damdan düşeni getirin.
    şimdi karşınızda damdan düşen adam var.
    bu kadar uzatmadan sonra sorunun çözümünü söyleyeyim:
    çok kolay, sorun 3g. sim kartınız 3g ile bağlandığında bütün pilinizi yiyor. ve de bunu android güç yönetimi ekranda size söylemiyor. sizde ekrana bakarak acaba ne benim pili tüketiyor diyorsunuz. akıllı telefonu "akılsız" hale çevirecek şekilde onu kaldır-bunu kaldır yapıp duyursunuz.
    çözüm nerede?
    ben kendi telefonum için adımları vereceğim, farklı markalar kendileri için olanı bulsun.
    bende xperia sola var.
    adımlar:
    Ayarlar-->Diğer-->Mobil Şebekeler-->Şebeke Modu-->"Yalnızca GSM" yi seçin.
    işlem tamam.
    birde size %2-4 kazanç sağlayacak ve gerektiğinde kullanmanız için inaktif edeceğiniz birkaç önerim var. bunlarda size kazanç sağlayacaktır.
    Ayarlar-->Yer servisleri-->"Google yer servisi" ve "yer ve google arama" inaktif edin. bunları harita kullanacağınız ve konumunuza göre yakın hizmetleri görmek istediğinizde açın.
    bir diğeri:
    Ayarlar-->Geliştirici seçenekleri-->Arka plan işlem sınırı-->"En çok 2 ya da 1 işlem ile sınırlayın. ihtiyacınız olduğunda, yoğun kullandığnızda bunu standart sınıra getirebilirsiniz.
    İnanın evde wifi kullanıyorum. internet sayfası açık, wifi açık unutuyorum, kendisi otomatik olarak kararıyor, sabah bakıyorum %2-3 tüketmiş.
    yani telefon zaten arkada çalışan özel bir program değil ise çok kaynak tüketmiyor. bildiğiniz klasik telefonlar kadar tüketiyor.
    ben denedim acaba kaç günü görürüm diye, eğer çok az kullanan biri iseniz rahat 3 gün, normal düzeyde iseniz 2, çok sık kullanıyor iseniz bir günü rahat devirir.
    neydi o 8 saatte biten pil diyor insan. 8 ay boyunca bunu aramışım.
    herkese yararlı olur umarım.
    lütfen bu başlıkta sizde bu deneyiminizi paylaşın. böylece gerçekten sorun çözülüyor mu öğrenmiş olalım.

• Hocam çok güzel yazmışsın eline sağlık dediklerini başından beri uyguluyorum. Ben de bi yöntem söyleyeyim galiba başka bir başlıkta bi arkadaş bahsetmişti. Uygulamalar-Tümü içinde "Eco modu kontrolörü" diye bi uygulama var ona gelip verileri temizle sonra da telefonu yeniden başlat gerçekten işe yarıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende Bimeksten xperia P alıcam ama bu şarj sorunu beni çok korkuttu.S3 mini mi almalıyım yoksa
  • Herkes pilden şikayetçi...Ben de almayı düşünüyordum bu sıralar ama telefonun incelemesindeki söylenenler çıkmış.Özelliklerine göre bataryasının zayıf olduğu.
    En az 1600 mh olmalıydı bu telefonun bataryası.Bataryası yüzünden soğudum bu telefondan.Başka kullanan arkadaşlar görüşlerini yazarsa iyi olacak benim gibi almayı düşünenler için.
    Bunun en güçlü rakibi de s3 mini.İkisi arasındayım.Ama bu modelin şıklığı ve kamerası beni kendine çekiyor.Ayrıca ince uzun bir yapıda.S3 mini geniş.Bu yüzden elde tutulması daha kullanışlı kanımca.
  • Telefonu alalı yaklaşık 5 gün falan oldu gece %100 de bırakıyorum bazı günler sabah baktığımda %94 de alıyorum bazen ise %70 de her ikisindede bütün uygulamalar kapalı neden böyle olabilir ki
  • Bende Xperia P almayı düşünüyorum müzikk dinleme, internet ve biraz oyunla bir gün ü çıkartabilir mi ? Xperia P kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim bir günü çıkarması yeterli benim için.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07LeonLion

Bende Xperia P almayı düşünüyorum müzikk dinleme, internet ve biraz oyunla bir gün ü çıkartabilir mi ? Xperia P kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim bir günü çıkarması yeterli benim için.

Teşekkürler.

Müzikte nasıl gider bilmem de özellikle oyunda su gibi gidiyor şarjı. Telefonun tek sıkıntısı batarya onun dışında çok memnunum ben, yaklaşık 4 aydır kullanıyorum
  • Teşekkür ederim hocam peki ortalama bi kullanımda bi günü çıkarabiliyor mu telefon ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07LeonLion

Teşekkür ederim hocam peki ortalama bi kullanımda bi günü çıkarabiliyor mu telefon ?

Ortalama kullanımda çıkarabilir tabi interneti oyun oynamayı çok abartmazsanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarj konusunda turkcell hat kullananlar %30 avantajlı durumdalar.ben bizzat denedim.vodafon avea çekmeyince şarjı emiyor......
  • Şuan ki telefonum Sony Ericsson j20i (Hazel) avea hat ile sinyal seviyesi %30 95dbm gösteriyor. Şarjı 1,5 gün gidiyor en fazla. Acaba bu avea hattan mı kaynaklı. Normalde telefonun bataryasının daha uzun dayanması lazım...

xperia p almaya niyetlendim fakat diğer telefonlarla avea hat kullanan arkadaşlar da şarj durumu nedir? Burada avea hatta baya bir sıkıntı olduğunu görüyoruz demek ki?
  • perfectbjk P kullanıcısına yanıt
    bende sony xperia p kullanıyorum telefon geceden sabaha kadar hiç dokunmazsam sarj %1 düşüyor.
    mobil ağlar wi-fi zaten kapalı bunu dışında ayarlar ----> güç yönetimi ---> STAMINA MODU ve zayıf pil modunu etkinleştirdim ;)
  • Ben de cihazı yeni aldım şarj sorunundan muzdariptim akşamdan sabaha beklemede yüzde yirmi azalıyordu şebeke modunu sadece gsm olarak seçince şarj süresi iki katına çıktı.
  • almayın bu telefonu gidin samsung alın algıdıgım güne lanet ediyorum cebimde sarj aleti ile geziyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.