Şimdi Ara

Sony Xperia X Compact (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.765
Cevap
22
Favori
102.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

Orijinalden alıntı: Ertuğrulgazi46

Her ne kadar 1400 TL kulağa hoş gelsede hocam ki iyide fiyat ama 1250 TL hatta 1100 TL olmasını isterim. Xiaomi Mi5 mesela her zaman bu cihaz kafamda yer etmişti bir türlü atamıyordum. Ben küçük ekranlı telefon istiyorum diyerek attım kafamdan mi 5'i. Fiyat 1400 iyi ama 1250-1100 olsa çok daha iyi olurdu

Konuyla alkasız olacak ama x compact ile mi5 in boyutları sony nin çerçevelerinin çok kalın olmasından dolayı neredeyse aynı zaten.

Burada en ölçüsü çok önemli 72 ile 69arasinda bariz farki hissediyorsunuz, 69 ile 65 arasi fark zaten çok daha hissedilir, tabi sonynin cercevesi kalin olmasa 62-63 olmasi lazimdi

• hey kullanıcısına yanıt
    Cerçeve benim icin sıkıntı olmadı şahsen deneyince memnun kaldım boyuttan siz de durum nasil tek elle kullanırken sorun oluyor mu ?
    Teşekkürler
  • quote:

Cerçeve benim icin sıkıntı olmadı şahsen deneyince memnun kaldım boyuttan siz de durum nasil tek elle kullanırken sorun oluyor mu ?

Tek el kullanimi icin kesinlikle iyi, daha once 5" ve 5.2"e gore bariz fark var
    Bende deneyimlerimde bunu gördüm hocam. Tek elle kullanmak isteyince yapabiliyorsun. 5inçlik şuan ki telefonum da yapamıyorum. Cevap icin teşekkür ederim hocam.
  • 3 haftalık kullanım sonucunda şunu söyleyeyim... Telefon gayet hızlı.

Dana önce Z3C, Z5C, S7, Mi5, iphone SE gibi telefonları kullandım yakın zaman içinde... en keyifli kullanım bu telefonda. Sonrasında Mi5 nedense.

Z5C mi XC mi diyenler XC alsın. Pişman olmazlar.
    Telefonda tek sevmediğim şey ekranın simetrik bir şekilde kasaya oturtulmaması. Simetrik yapın arkadaş şunu Z3C'deki gibi...
    Artık önümüzdeki compactlara bakacağız...
  • quote:

Xc = 129 x 65 x 9.5 mm

Mi 5 = 144.6 x 69.2 x 7.3

Kullandığım tel = 141 x 71.8 x 9.3 mm

Mi 5 kalınlık olarak avantajlı iken , her ne kadar çerçeveli olsa da X compact uzunluk olarak daha iyi benim için. Ki her iki telefonu tuttuğumda X compact ta rahat ettim.

Şuan ki kullandığım telefonda da ellerim küçük olduği icin tek elle kullanmak zor oluyor. Her ne kadar 5 inç olsa da ekranı.

Mi 5 fiyatı ve donanımı için alacaktim başka bir sey düşünmüyordum. Sonra vazgeçtim X compact alacağım Allah'ın izni ile.

İyi forumlar

Mi5 yerine XC çok yerinde karar olacaktır.

Şunu tecrübe etmiş oldum : Kaliteli iyisini al. Mutlaka bariz malzeme kalitesi değiştiriyor herşeyi.
    Samsung , LG G2 Mini sonrası GM5 Plus aldım ve 5.ay içindeyim ocak 2017 itibari ile. Çekimde sorun da yok Gerek Handsfree ile olsun gerekse normal görüşmede sesimin anlaşılması konusunda kalite ses netliği dış/arka sesin filtrelenmemesi gibi şeyler söz konusu. Samsung ve G2 minide bu gibi kalitesizliklerle karşılaşmadım.
    Şunu demek istiyorum iki kuruş fazla ver iyisini al.
    Bilindik markalardan şaşma. Aynı özellikte bazen daha iyi özellikte ürünleri markalara göre ucuza alıyorsunuz ama belli bir süre sonrasında kendisini belli ediyor.

• Fallout kullanıcısına yanıt
    Z5c mi ? Xc mi diye soramıyorum çünkü Z5c satılmıyor hocam illa sıfır alacak biri X compact alacak ya da aşırı faiş bir fiyattan Z5c bulacak ki oda zor.

Bir Sorum var keyifli olan kısmı açarmısınız mesela Z3c, Z5c, S7(önemli),mi5 ve İphone Se(önemli) bu telefonlarda ne olduda X compact daha keyifli geldi. Neden keyifli açarsanız memnun olurum.

iyi forumlar
  • Kullanımı çok daha kolay ve kullanırken bir şeyleri kısmak zorunda kalmıyorum. Şarşı çok iyi gidiyor (gerçi bu kullandıklarım arasında şarjı kötü olan telefon yoktu).
    Akıllı bileklik, şirket emaili vb. kullndığım için tüm telefonlarda şarj su gibi gidiyor bende. XC'de sıkıntı olmuyor bu durum. Sabah şarjdan alıp iş güç sonrası -ki bluetooth kulaklık ile spotify da kullanırım sürekli- eve çok rahat atıyor beni. S7'de bu kadar iyi değil haliyle şarjı. Mi5 şarj yönünden gayet iyiydi bu konuda.
    S7 gayet güzel bir telefon olmasına rağmen elimde tutamıyorum telefonu. Bu yüzden benim için telefon kategorisinden çıkıyor alet. Şu an dükkanımda satılık :)

Hız olarak ise XC Mi5'ten sonra geliyor. Z5C nedense yavaşlıyordu. Muhtemeln işlemci kaynaklı yavaşlama.

iPhone SE ise bambaşka bir tecrübeydi. Benim gibi fonksiyon odaklı mühendis adama ios gelmez. Bunu net bir şekilde anladım. Ne akıllı bileklik stabil bağlantısı var telefonun, ne NFC ile ödeme yapabiliyorum, ne istediğim programları yükleyebiliyorum... Elden direkt zararına çıkardım sıfır aldığım aleti... He ama şarjı ve elde duruşu çok iyiydi telefonun :)

Sonuç olarak XC şu an kullanmaktan keyif aldığım bir telefon. Elde biraz kaygan olması can sıkıyor. Ama boyutundan kurtrıyor bir. Z3C gibi olaydı mükemmel olurdu. 3 gb ram olması da hızlı bir kullanım sağlıyor.
    Z5C'nin bir suya dayanıklılığı var ki muhtemelen XC'de de var bu olay. Youtube'da kola testi vb. videoları var aletin. Ayrıca XC'nin Japon versiyonları suya dayanıklı. Belki de Sony Japonya pazarı dışındaki müşterilerle uğraşmamak için suya dayanıklı değil deyip işin içinden sıyrılmak istedi. Böyle bir yola başvurmaları mümkün. Basınç testi yaptığınızda ekrana bastırdığınızda diğer suya dayanıklı telefonlarda olan basınç oynaması görülebiliyor bu telefonda da. Ama yine de suya sokmayın bunu :)

• Fallout kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkur ederim güzel bir acıklama olmuş parmaklarınıza sağlık
  • z5c ile xc cok karsilastirilmis konuda. hersey iyi guzel de z5c arasak bulamayizki alacak kisilere pek faydasi olmamis gibi. ikinci el z5c alalim desek 1200 tl fiyat cekiyorlar.

yani isin ozu cok uzatmayin derim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuentiDarK

Şimdilik bunları çekebildim. Müsait bir zamanda tekrar çekmeye çalışacağım :)

hocam cihazın kendi kamera uygulamasında mı potre modu var yoksa 3.part uygulama mı ile çektiniz (1.resimden bahsediyorum)

• İyi forumlar... XA, XA ULTRA, X, XZ hatta bir ara Z5 DUAL derken bu telefonu almaya karar verdim.
    Birde X PERFORMANCE varki; ülkemizde yok, olsaydı direk alırdım.
    Renk siyah yada beyaz kararsızım. Mavi olsa direk alırım.

Süper bir telefon, tek kusuru köşeler; biraz sivri kalmış ve arkadaki sensörler iyi durmuyor.

HAA! Niye SONY derseniz...Biz doksanlar çocuğuyuz. Artısı en iyi video çeken telefon budur diye düşünüyorum.
  • Az once cektim, X compact video kalitesi, YouTube belki biraz isliyor olabilir emin degilim, max kaliteyi secin oynatirken

https://m.youtube.com/watch?v=aLzXuwMgi2c
  • quote:

Orijinalden alıntı: 90sdance

İyi forumlar... XA, XA ULTRA, X, XZ hatta bir ara Z5 DUAL derken bu telefonu almaya karar verdim.
    Birde X PERFORMANCE varki; ülkemizde yok, olsaydı direk alırdım.
    Renk siyah yada beyaz kararsızım. Mavi olsa direk alırım.

Süper bir telefon, tek kusuru köşeler; biraz sivri kalmış ve arkadaki sensörler iyi durmuyor.

HAA! Niye SONY derseniz...Biz doksanlar çocuğuyuz. Artısı en iyi video çeken telefon budur diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun.

Bizde doksanlar çocuğuyuz ve Sony bu açıdan hep farklı yerde. Şimdi araba aldığımda Sony Walkman'imi aldığımdaki heyecanı duymuyorum :)

Ama Sony'nin telefon üreten biriminin Sony ile pek ilgisi yok gibi. O tasarımlar ve kalın çerçevelerle başka marka olsa hiç satamaz, Sony halen marka algısıyla biraz işi götürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: drjacob

quote:

Orijinalden alıntı: QuentiDarK

Şimdilik bunları çekebildim. Müsait bir zamanda tekrar çekmeye çalışacağım :)

hocam cihazın kendi kamera uygulamasında mı potre modu var yoksa 3.part uygulama mı ile çektiniz (1.resimden bahsediyorum)

Hocam Fotoğrafları manuel modda çektim ek bir yazılım vb. kullanmadım.

• Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    Sağolun... Bu benim ilk akıllı telefonum. Evdeki tüm cihazlarım SONY bu çocukluktan gelen bir alışkanlık.
    Dediğiniz gibi iyi yöneltilemiyor.Örnek: Z5'e 4K ekran koyuyor, bir sonraki XZ'de yok. O zaman 4K ya hiç bulaşmıyacaktın kardeşim.Benim gözümde bu bir geri adımdır.Geleceği göremedi APPLE ve SAMSUNG onlardan önce davrandı ve kaymağını yiyorlar. Fakat onlarda bir duraklama yaşamak üzere, SONY bu fırsatı kaçırmamalı.Hala bir şansı var. 2017 ve 2018 kaderini belirler. Neyse konu dağılmasın...İyi forumlar...
  • evandevan E kullanıcısına yanıt
    30 gun icinde cayabilirsin.
  • tr_09 kullanıcısına yanıt
    kendi yazdığım mesajı bulamadım ne yazdığıma bakmak istedim.hatırlamak için.
    hangi konuda 30 gün içinde çayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evandevan

BEN 1559 TLYE ALDIM AMA TEKNOSA DA SIGORTA YAPALIM DEDİLER 300 TL ÖDEDİM YA VALLA 300 LİRA İÇİME OTURDU.

Bu mesaj için söyledim.Ben de daha sonra iptal etmiştim gereksiz gördüğüm için.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.