Şimdi Ara

Sony Xperia X Compact (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
22
Favori
101.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet 2019 yılında 1500tl ye hala x compact alınır mı? tasarımı hoşuma giden başka telefon bulamadım. ayrıca bilinen kronik sorunu var mı bu cihazın?
  • Olasandra kullanıcısına yanıt
    Küçük ekran telefon seven birisi bu telefondan memnun kalır. Bataryası benim telefon 2 yıllık olmasına rağmen hala taş gibi. İşlemcisi günlük kullanım için çok hızlı. Tek kusuru var bence o da fabrika çıkışlı hali hoparlör sesi çok kısık. Telefona sanki hoparlör koymamışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki yılın sonunda, ekranımda sarı bir leke belirdi ve geçmiyor ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 17 Haziran 2019; 23:16:0 >
  • Hocam kamerada falan takılmalar oluyor bazen, arkadaşın dediği gibi hoparlör çok kısık, yazılımı güncellenmiyor ve bir de arka kapak çizik çizik oluyor. Bence artık eskidi, alınmaz bunca süre sonra. Küçük boyutlu olarak buna en yakın alternatif su an için mi9 se IMEI kayıtsız 2bin civarı.

• Ben de markacluptan aldım 1500+kargoya 20 gün oluyor. Elim de zaten küçük ve büyük telefon hiç sevmiyorum. 14cm olan 5incler bile bana büyük geliyor ki artık 15cmden daha küçük telefon bile yapmıyorlar. Xiaominin tasarımları , şu A101 deki huawei honorlar bile çok şık tasarıma sahip ama işte boyut. Samsungun çıkardığı s10e bile 14,2 cm mi ne ki zaten fiyatı ortada. Mecburen 2019 da 2016 nın bu telefonunu almak zorunda kaldım hazır fırsat geçmişken. Satıcı da orada ne yazdıysa doğru yazmış. telefon distribütör, KVK garanti sorgulatınca IMEI den 2019 haziran 20 de bitecek diyor ama altta not var satıcı ile görüşün mü ne. Yani bendeki fatura geçerli 2 yıl gibi umarım. Kutusu hiç açılmamış gibi, telefonun üzerindeki jelatinler hiç açılmamış gibi, şarjı,kablosu,kulaklığı orjinal ki şarj aleti biliyorsunuzdur q3 şarj destekli aynı zamanda p2 de destekli 120 tl gibi onun.Kabloları ve kulaklıkları da 40 50 tl civarı orjinali.

Telefona herkes çok kalın demiş, yerden yere vurmuş bakıyorum bakıyorum bu telefonun neresi kalın. Telefon azıcık etli olacakki masaüstünden elinize rahat alasınız kaldıki rahat bile alınamayacak şekilde telefon ince. Keşke biraz daha kalın olsaydı da pili 3500 mAH olsaydı. Arkaya yumuşak silikon kılıf taktım ince silikon gene de bilgisayar masasından elime alırken zorlanıyorum. Bu telefona kalın deyip yerden yere vuranlara sadece gülüyorum. Aslında şunu Türkiye'de satan bir yer aradım ama bulamadım bulsam alacam.

www.casesinthebox.com
    Hybrid Armor Dual Layer Kickstand Protective Case for Sony Xperia X Compact - White 43289
    https://www.casesinthebox.com/hybrid-armor-dual-layer-kickstand-protective-case-for-sony-xperia-x-compact-white_p43289.html

Sonra telefona herkes hoparlör sesi az demiş. Müzik aletimi mi bu telefon. Yeterli düzeyde dışa dönük hoparlör sesi var. Ayrıca kulaklığa da oldukça yeterli ses geliyor. Hatta bir yerden sonra uyarıyor kulağınız zarar görebilir daha da artırırsanız diye. Bunun dışında aramalarda karşıdakinin sesi de gayet gür geliyor sorduğumda da benim sesimin baya iyi geldiğini söylüyorlar.

Gündüzün bir foto çektim 20 MP geniş ekran olanından pc ye zoom yapıyorum yapıyorum karşıdaki elektrik direklerine gelen teller gözüküyor. Gece çekimi acemiyim çektiklerim hafif bulanıyor hareketli görüntülerde videoyuda çok güzel çekiyor 4k yok diye eleştirmişler ama bazı 4k video çeken telefonlar var bunun 1080psi kadar güzel çekemiyor. Keşke 12~16 MP geniş ekran seçenek de koysalardı 20MP abartılı büyük ve kapasiteleri de büyük. Bir de 20 MP foto en az 22 inc ekranlarda verimli gözüküyor küçük ekranlarda tablet mesela pikseller sıkışıyor. Ama gündüzün dışarıda gerçekten çektiği fotoğraflara bayıldım.

Dafoni nano glass ekran koruyucu aldım ekran yekpare kenarlarda minimal havacıklar var dokunmatikte sağdan sola kaydırırken elime takılıyor bir de ilk ekran koruyucu takışım acemice takmama rağmen kabarcık yapmadı. Sağlam bir şeye benziyor dayandığı kadar artık bir sonrakinde daha ucuzu olanını alırım dafoninin.

Piline gelecek olursak şarjı 85%'e 90 dakikada 100%'e 2 saat 10~15 dk da geliyor orjinal şarj aleti+kablosu ile. İlk şarj edişimimde fazla kurcalamadım 6. günün ortalarında bitti kapandı. Yeniden şarj ettim iki güncelleme yükledim . Programlarımı yükledim-güncelledim. Azcık da kurcaladım ,youtube 1 saate yakın video izledim 4. günün ortalarında bitti. Stamina da açık değil bu arada. Umduğumdan fazla gitti yani oysaki 2700 mAH. Bana en az 3 gün gider bu telefonun şarjı normal kullanımda yeterli.

3. güncellemeyi şimdilik yüklemedim . Android 7.1 nougat. Şimdilik 6.0.1 de kullanacağım. yeterli yorum bulamadım bunu yapanla ilgili. Bazıları hoparlör sesinin 6.0.1 e göre daha düşük çıktığını söylüyor mesela. Güncelleme açıklamasında pilin daha çok gittiğini söylüyor ama yükleyip aksini söyleyenler var. O yüzden cesaret edemedim kaldı ki Oreo güncellemesi bile var.Ona hiç değinmim şimdilik.

Kısacası şu 5000 6000 hatta 10000 TL lik telefon piyasasında bu telefon 1500 TL ye bu şekilde orjinal aksesuarlarıyla çok iyi gibi. Yukarıda birisi şu anki alternatifin boyut olarak Xiaomi mi9se yazmış alakası yok. 14,75 cm o telefon bu 12,9 cm . samsung s10e bile 142,2 olmasına rağmen boyut olarak bunun alternatifine girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disection -- 19 Haziran 2019; 7:16:31 >

• Ekran yanması olmuştur , çok sıcakta ve telefonda çok ısındıysa telefonla çok uğraştiysaniz olmuştur

• HepDüşünceli kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bugün hepsiburadan aldım. Bugün elime ulaştı. memnunum şimdilik. Şimdi tek bir şey kaldı bu cihazı hangi android sürümünde kullanmami tavsiye edersiniz? pil ve performans açısından hangisi iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iscoo

Ekran yanması olmuştur , çok sıcakta ve telefonda çok ısındıysa telefonla çok uğraştiysaniz olmuştur
    Evet telefonun gerçekten ısındığı durumlar oldu. Acaba ilerler mi bu durum? Bilginiz var mı?

• Disection D kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığınıza göre araştırmışsınızdır, mi9se dışında, güncel ve buna yakın boyutlarda hangi seçenekler var? Samsung s10e çok pahalı ve ilginçtir pilinden pek memnun değiller. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 19 Haziran 2019; 19:25:6 >
    Öncelikle hayırlı olsun. Pil performansı olarak 8 en iyisi. Ben 1.5 yıl 6 sürümünü kullandıktan sonra telefon garantiye gitti mikrofon sorunu yüzünden. Orda telefona 8 yüklediler. 6 aydır 8 sürümünü kullanıyorum. Stabilite ve performans olarak 6 çok az da olsa daha iyi gibiydi. Uygulamalar hiç sorun çıkarmazdı ama 8 den sonra nadiren de olsa sorun çıkıyor ve uygulamalar duruyor. Ama dediğim gibi çok nadir oluyor.

Pil olarak 8 daha uzun ekran süresi veriyor. Daha uzun dediğim en fazla 1 saat ekran süresi. Az da olsa hissediyorum bunu.

Ama 6 sürümü Stabilite olarak bence daha iyi. Bir telefon piyasaya nasıl çıktıysa o şekilde kullanılmamalı bana göre.

8 sürümü ise tasarım ve özellik olarak göze daha hoş geliyor.

Ben olsam sony'nin yazılım onarımı kullanarak tek seferde güncel son sürüme geçerdim. Çünkü son sürüme kadar o kadar çok güncelleme var ki tek tek kurarsanız çok uzun sürer yapması.

Bir de herkese şunu söylemek istiyorum. Kvk ya gidip hoparlör sesi az diye garantiye verirseniz hoparlör değişimi yapıyorlar ve telefondan dehşet ses gelmeye başlıyor.

• arkadaşlar dün hepsiburadan aldığım sony x compact cihazı bugün imeisini kvk dan kontrol ettiğimde swap cihazı olduğunu gösterdi. telefonda da destek bölümünde garanti yazan yerde bilgi yok yazıyor. ne yapmamı tavsiye edersiniz?
    www.hepsiburada.com
    Sony Xperia X Compact (Sony Türkiye Garantili) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-xperia-x-compact-sony-turkiye-garantili-p-HBV0000019BA5?magaza=markaclup

edit: hepsiburadan iade talebi oluşturdum. iade edicem. markaclub isimli satıcıya sakın bulaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olasandra -- 20 Haziran 2019; 11:33:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Disection

Ben de markacluptan aldım 1500+kargoya 20 gün oluyor. Elim de zaten küçük ve büyük telefon hiç sevmiyorum. 14cm olan 5incler bile bana büyük geliyor ki artık 15cmden daha küçük telefon bile yapmıyorlar. Xiaominin tasarımları , şu A101 deki huawei honorlar bile çok şık tasarıma sahip ama işte boyut. Samsungun çıkardığı s10e bile 14,2 cm mi ne ki zaten fiyatı ortada. Mecburen 2019 da 2016 nın bu telefonunu almak zorunda kaldım hazır fırsat geçmişken. Satıcı da orada ne yazdıysa doğru yazmış. telefon distribütör, KVK garanti sorgulatınca IMEI den 2019 haziran 20 de bitecek diyor ama altta not var satıcı ile görüşün mü ne. Yani bendeki fatura geçerli 2 yıl gibi umarım. Kutusu hiç açılmamış gibi, telefonun üzerindeki jelatinler hiç açılmamış gibi, şarjı,kablosu,kulaklığı orjinal ki şarj aleti biliyorsunuzdur q3 şarj destekli aynı zamanda p2 de destekli 120 tl gibi onun.Kabloları ve kulaklıkları da 40 50 tl civarı orjinali.

Telefona herkes çok kalın demiş, yerden yere vurmuş bakıyorum bakıyorum bu telefonun neresi kalın. Telefon azıcık etli olacakki masaüstünden elinize rahat alasınız kaldıki rahat bile alınamayacak şekilde telefon ince. Keşke biraz daha kalın olsaydı da pili 3500 mAH olsaydı. Arkaya yumuşak silikon kılıf taktım ince silikon gene de bilgisayar masasından elime alırken zorlanıyorum. Bu telefona kalın deyip yerden yere vuranlara sadece gülüyorum. Aslında şunu Türkiye'de satan bir yer aradım ama bulamadım bulsam alacam.

https://www.casesinthebox.com/hybrid-armor-dual-layer-kickstand-protective-case-for-sony-xperia-x-compact-white_p43289.html

Sonra telefona herkes hoparlör sesi az demiş. Müzik aletimi mi bu telefon. Yeterli düzeyde dışa dönük hoparlör sesi var. Ayrıca kulaklığa da oldukça yeterli ses geliyor. Hatta bir yerden sonra uyarıyor kulağınız zarar görebilir daha da artırırsanız diye. Bunun dışında aramalarda karşıdakinin sesi de gayet gür geliyor sorduğumda da benim sesimin baya iyi geldiğini söylüyorlar.

Gündüzün bir foto çektim 20 MP geniş ekran olanından pc ye zoom yapıyorum yapıyorum karşıdaki elektrik direklerine gelen teller gözüküyor. Gece çekimi acemiyim çektiklerim hafif bulanıyor hareketli görüntülerde videoyuda çok güzel çekiyor 4k yok diye eleştirmişler ama bazı 4k video çeken telefonlar var bunun 1080psi kadar güzel çekemiyor. Keşke 12~16 MP geniş ekran seçenek de koysalardı 20MP abartılı büyük ve kapasiteleri de büyük. Bir de 20 MP foto en az 22 inc ekranlarda verimli gözüküyor küçük ekranlarda tablet mesela pikseller sıkışıyor. Ama gündüzün dışarıda gerçekten çektiği fotoğraflara bayıldım.

Dafoni nano glass ekran koruyucu aldım ekran yekpare kenarlarda minimal havacıklar var dokunmatikte sağdan sola kaydırırken elime takılıyor bir de ilk ekran koruyucu takışım acemice takmama rağmen kabarcık yapmadı. Sağlam bir şeye benziyor dayandığı kadar artık bir sonrakinde daha ucuzu olanını alırım dafoninin.

Piline gelecek olursak şarjı 85%'e 90 dakikada 100%'e 2 saat 10~15 dk da geliyor orjinal şarj aleti+kablosu ile. İlk şarj edişimimde fazla kurcalamadım 6. günün ortalarında bitti kapandı. Yeniden şarj ettim iki güncelleme yükledim . Programlarımı yükledim-güncelledim. Azcık da kurcaladım ,youtube 1 saate yakın video izledim 4. günün ortalarında bitti. Stamina da açık değil bu arada. Umduğumdan fazla gitti yani oysaki 2700 mAH. Bana en az 3 gün gider bu telefonun şarjı normal kullanımda yeterli.

3. güncellemeyi şimdilik yüklemedim . Android 7.1 nougat. Şimdilik 6.0.1 de kullanacağım. yeterli yorum bulamadım bunu yapanla ilgili. Bazıları hoparlör sesinin 6.0.1 e göre daha düşük çıktığını söylüyor mesela. Güncelleme açıklamasında pilin daha çok gittiğini söylüyor ama yükleyip aksini söyleyenler var. O yüzden cesaret edemedim kaldı ki Oreo güncellemesi bile var.Ona hiç değinmim şimdilik.

Kısacası şu 5000 6000 hatta 10000 TL lik telefon piyasasında bu telefon 1500 TL ye bu şekilde orjinal aksesuarlarıyla çok iyi gibi. Yukarıda birisi şu anki alternatifin boyut olarak Xiaomi mi9se yazmış alakası yok. 14,75 cm o telefon bu 12,9 cm . samsung s10e bile 142,2 olmasına rağmen boyut olarak bunun alternatifine girmez.
    Telefon icin yazdiklarina bende katiliyorum, son zamanlarda telefonlarin fiyatlari cok artti. Ben telefona 3000TL den fazla vermek icin sebep goremiyorum.( Yada telefona fazla para vererek sahip oldugun ozellik sena para kazandiriyorsa veya senin icin cok cok cok onemliyse o ayri durum tabii). X Compact in rakibi olarak belki s10e yada iphone se gosterilebilir.

Simdi s10e ye baktim, fiyati son 6 ayda 1300TL dusmus. Fiyati 3000TL bandina inerse dusunulebir bence.

Ben Xperia X Compact yedek telefon olarak bisiklet turlarinda kullanmak icin aldim. Markaclup 2-3 hafta once satisa basladi, firmayi biraz arastirdim sonrasinda guvenemedim. Mesaj attim, 5gun sonra falan geri donduler. Sonrasinda X Compact i 800TL ye ikinci el olarak aldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Yeni aldığınıza göre araştırmışsınızdır, mi9se dışında, güncel ve buna yakın boyutlarda hangi seçenekler var? Samsung s10e çok pahalı ve ilginçtir pilinden pek memnun değiller. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum telefonu.
    14 cm altı Android bazında Türkiye'ye gelen pek yok. Sharp ve Energizer zaten hiç gelmiyor , Sony de artık compact modellerini getirmiyor. X compact ile Samsung A3 2017 nin şansa bu şekilde sıfırını bulabilirseniz alabilirsiniz. A3 2017 iç donanım açısında x compact kadar iyi olduğunu zannetmiyorum ama tasarımını ve malzemesini çok beğenmiştim. Fiyatı 1299 TLlerdeyken Kapasitesi 16 GB diye zamanında alsam mı almasam mı diye düşünürken bir anda 1699 TL oldu. Son kalanlar da 1999TL oldu ve bir anda bitti. Xiaomi Redmi 4x bile bir anda bitti. En uygunu o idi. 800~900 TL arası idi fiyatı.

14.0~14.3 cm arası bakıyorsanız en uygun ve iş görürü Vestel V5. Bir de GO serileri çıkarıyorlar 1 Gb RAMe saf android ama yeteceğini sanmıyorum kasar da kasar o telefonlar sanki. En çok da Nokia 8 Sirocco'yu bekledim getirmediler yalı kazığı gibi normal Nokia 8'i getirdiler .Gerçi gelse idi en az 3500 TL ye satarlardı alabilir miydim? Sanmam.

• Disection D kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsi Xcompact'tan daha kötü telefonlar sanırım. Dün birisi Samsung A40 paylaşmış, 14.5cm civarı ve 1.800 TL ama onun da işlemcisi snap630 ayarında deniyor. Hala aramadayım.
    Hayır daha ne kadar büyütmeyi ya da uzatmayı düşünüyorlar, en küçük serileri bile s10e ya da mi9se gibi neredeyse 6 inç. Nette de bir çok yerde karşıma çıkıyor boyutları çok büyük diye telefon seçemeyen, alamayan çok kişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 21 Haziran 2019; 9:21:41 >
  • Yüksek ısılara ulaşırsa yanma büyür daha fazla ilerlemez ama cihazı çok yıpratmıyorsanız

• slm.
    hbdeki son xc beyazı aldım. bugün ulaşmasını umuyorum.
    8e temiz hızlı güncelleme nasıl olur.
    düşünen varsa n11de var.

oneplüs5 kullanıyordum ki ekranı kırdım. ve cücük cihaz
    almaya karar verdim z5c kullanmıştım onda benim elim uyuşuyordu
    umarım bunda öyle olmaz.
  • Telefonu aldım çok Kibar buna tuğla sabun diyen artniyetlidir. 6 ile geldi ilk günü güncelleme ile geçer. Biraz ısınıyor güncelleme işlemeside ağır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    benimkide aynı şekilde swap gözüküyor. aynı satıcı.
  • hbde sorun bildir sayfasına bildiremedim
    sorunlu sipariş seçildikten sonra işlem bi türlü ilerlemedi
    bende iade talebi oluşturup oraya nedenini yazdım.
    kutu açılmış ürün denenmiş olmasına rağmen gönderecem.
    çünkü yapılan hiç hoş değil . ne kadar uğraştırırlarsa uğraşırım.
  • Cihazım hızlı şarj olmuyor adaptör kablo her şey aynı fakat çok yavaş şarj oluyor neden acaba lütfen yardımcı olabilir misiniz

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.