Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
128.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diğer fotoğraf daha aydınlık hepsi bu.Gren seviyesi ikisinde de aynı düzeyde hemen hemen.Onun lensi f1.8 mi f2.0 mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_king

Diğer fotoğraf daha aydınlık hepsi bu.Gren seviyesi ikisinde de aynı düzeyde hemen hemen.Onun lensi f1.8 mi f2.0 mi?

hocam aynı grenlenme var demeniz için kör olmanız lazım. Ekran parlaklığı üstelik xa ultranın son seviyede yani. s1 inki son bile deildi. keşke fotoları çekip telefonlardan bilgisayara atsaydım. Resmen ön kamerası xa nın şoke etti beni.

edit: s1 in f2.2 imiş. Değeri de düşük değil ama kesinlikle daha fazla ışık alıyor.Gren seviyesi yakın bile olsa çok daha parlak fotolar çekio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 14 Ekim 2016; 1:42:25 >
  • eediz kullanıcısına yanıt
    İlginç Bu şekilde çok fazla gren farkı yok gibi duruyor sanki.Sadece diğerinin az ışık olan bir mekanda fotoğraf çekme performansı daha iyiymiş gibi gözüküyor.

• quote:

İlginç Bu şekilde çok fazla gren farkı yok gibi duruyor sanki.Sadece diğerinin az ışık olan bir mekanda fotoğraf çekme performansı daha iyiymiş gibi gözüküyor.

valla bende şaşırdım hocam.iki cihazı da kullanmıyorm zaten. çok aydınlık ortamlarda belli olmuyor fark aşırı derecede ama biraz ışık azalınca direk xa ultraya göre sanki iphone 6s var gibi. elimdeki telefon 5s den bile iyi zaten vibe s1 in öne kamerası.
  • real_king kullanıcısına yanıt
    foto eklendi mi bilmiyprım şansıma aydınlık oda da çekmişim. vibe s1 deki bıyıklarıma bakar mısınız ne kadr keskin
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia Xa Ultra

Xperia XA Ultra'nın ön kamera diyafram açıklığı f2.0 ve bu durumda Vibe S1'den daha başarılı olması gerekiyor.

Sayı büyüdükçe diyafram açıklığı azalır.Düşük f değerinde diyafram bıçaklarının açıklığından dolayı içeri daha fazla ışık girecektir.Dolayısıyla sensöre ne kadar az ışık düşerse, az ışıklı ortamda çekilen fotoğraf o kadar başarısız olur. Örneğin: f1.4 iyi bir değerken f2.8 kötü bir değerdir.

• quote:

Xperia XA Ultra'nın ön kamera diyafram açıklığı f2.0 ve bu durumda Vibe S1'den daha başarılı olması gerekiyor.

Sayı büyüdükçe diyafram açıklığı azalır.Düşük f değerinde diyafram bıçaklarının açıklığından dolayı içeri daha fazla ışık girecektir.Dolayısıyla sensöre ne kadar az ışık düşerse, az ışıklı ortamda çekilen fotoğraf o kadar başarısız olur. Örneğin: f1.4 iyi bir değerken f2.8 kötü bir değerdir.

hocam prof. fotorafçılıkla uğraşırım zaten bana açıklar gibi olmuşssunuz ama sizden iyi bildiğime eminim. fotodan da sizden iyi anladığıma eminim. ben gördüğümü söylüyorum. s1 bile xa ultradab güzel çekio. bu kadar

Ben senden daha iyi anlarım demekle olmuyor o işler.Ben teknik bilgilerden bahsediyorum.Donanım konfigirasyonu açısından XA ULtra'nın daha iyi olması gerektiğini söylüyorum sen tutmuş bir fotoğrafa bakarak bu daha iyi diyorsun.Nasıl ki bir takımın başarı kıstası için tek bir maçını ele almıyorsak bir cihazın herhangi bir şartta çekmiş olduğu bir fotoğrafı üzerinden de bu cihaz kötü fotoğraf çekiyor kanısına varamayız.Çek bakalım farklı mekanlarda 100 tane fotoğraf totalde hangisi daha başarılı onu tartışalım.

Ayrıca neden karşıt bir fikre ve görüşe karşı hemen çocuk gibi ben bilirim moduna girip triplere giriyorsun ki, alt tarafı bir fotoğraf.Ben onca teknik detay vermeme rağmen ben bilirim sen sus tarzında bir laf ettim mi? Tabi ki hayır.Herkesin bilmediği bir şey muhakkak vardır.Bu kaçınılmaz bir gerçektir.Bunun için üç kuruşluk bi foto için canımızı sıkmayalım istersen.Hadi iyi geceler...

• real_king kullanıcısına yanıt
    ben kötü çekiyor demedim ve belirttim ben gördüğümü söylüyorum die. evin heryerini gezdim beğenmedim göstermek içinde iki foto çekmişim fotolarda da gayet belli. benim için kıstas da çpk kötüdür başkası için ön kamerası harikadır. gördüğümü söylüyorum bu kadar

• Üç gün önce çift hatlısını aldım, ancak bugün telefonu incelemeye fırsatım oldu.
    Telefon 4G bağllanmıyor, Vodafone mesaj gönderdim SİM kartım uymlu mu diye,
    Cevap : SİM kartı uymlu ve servis kayıdı daha önce açıldığını yazıyor, Cihaz uymlu değil.
    bu ne demek oluyor, cihazın test sayfasında da HSPA+ yazıyor.
  • sebo68 S kullanıcısına yanıt
    Çift hatlısı konusunda bi bilgim yok kardeşim ama tek hatlı olan cat4 lte kullanıyor

• Facebbok'ta XA Ultra grubumuza gelmek isteyenleri bekleriz;
    www.facebook.com/groups/203445220084045/

• quote:

Orijinalden alıntı: sebo68

Üç gün önce çift hatlısını aldım, ancak bugün telefonu incelemeye fırsatım oldu.
    Telefon 4G bağllanmıyor, Vodafone mesaj gönderdim SİM kartım uymlu mu diye,
    Cevap : SİM kartı uymlu ve servis kayıdı daha önce açıldığını yazıyor, Cihaz uymlu değil.
    bu ne demek oluyor, cihazın test sayfasında da HSPA+ yazıyor.

Kendim yazdım, kendim cevaplıyorum.
    Vodafone mesajı telefon uyumlu değil diye gönderiyor, fakat data kullanımı açık olduğunda LTE bağlantısı oldu ve sonuç telefon 4G bağlanıyor.
    Vodafone mesajı dikkate almamak lazım.
  • Bakim guncellemesi gelmis neye bakim yaptilar?

• Arkadaslar oyunlarda kac derece oluyor cihaziniz ? Bende xa var agir oyunlarda 60 gordum fakat genelde 50-55 arasi normal midir ve sizde durum nasil ?

• valledelcongo V kullanıcısına yanıt
    Normal hocam.

• Merhaba arkadaşlar Bu telefonu almayı düşünüyorum LG G2im vardı artık ömrünü doldurmak üzere nasıl önerir misiniz? yada 1500TL civarı başka bir telefon önerir misiniz ?
    Bunuda ben çektim.Otomatik ayardayken karanlık çıkıyor.
    Sony Xperia Xa Ultra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 16 Ekim 2016; 10:21:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Bunuda ben çektim.Otomatik ayardayken karanlık çıkıyor.
    Sony Xperia Xa Ultra

Klasik sony kamera rezaleti, ışık algılama problemleri hat safhada

• quote:

Orijinalden alıntı: eediz

foto eklendi mi bilmiyprım şansıma aydınlık oda da çekmişim. vibe s1 deki bıyıklarıma bakar mısınız ne kadr keskin
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony Xperia Xa Ultra

Mega piksel olayının kandırmaca olduğunun en büyük delili. Zamamninda 5-6 sene once nokia 43 mp lik tel çıkarmışti o hesap. Sony nin mp lerine bakmayın isterse 1000mp kamera çıkarsın fasa fiso. Önemli olan lens kalitesi yazılım. Işık alma. Sony en dandik lensleri kendi cihazlarina koyuyor yazilimi desen en berbat kamera arayuzune sahip.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.