Şimdi Ara

Sony Xperia XZ2 5.7'/18:9 Ekran/SD845/3180mAh [Ana konu] Dayanıklılık Testi Geldi !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
15.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • XZ2 bekleyenlerdenim gecikirse G7 yi düşünecem...
  • ironman kullanıcısına yanıt
    bence gelmeyecek kaç ay oldu. yurt dışı satışları beklenenin altında. fiyat yüksek .ifa yaklaştı sony saçmalıyor. ekran sorunları var kabul etmiyor vs vs.
  • Sony Mobile TR'den çıkacak şeklinde bir söylenti var. Zaten cihazın hala çıkmaması ve en ufak bir haber olmaması da durumu gösteriyordu. TR'de satmıyor artık tabi çekilmek mantıklı olabilir.
  • Bu saatten sonra bu telefon Türkiye'ye gelmez.
    XZ3 Eylülde tanıtılacak, bu daha buraya gelecek, ölme eşeğim ölme.

Ben Nisan'da İtalya'dan XZ2 Compact önsiparişi vermiştim. Ancak Amazon'da gecikme olunca iptal etmek zorunda kaldım.
    Bu sefer ABD'den XZ2'yi çok daha uygun fiyata aldım. 10 gün sonra elime ulaşacak.
    Her ne kadar objektif olmasa da, burada yorumlarımı paylaşırım.
  • Cihaz geldi mi kaptan
  • yunusyunus kullanıcısına yanıt
    Gelmedi hocam.
  • XZ2 sonunda elime ulaştı. Yaklaşık 4 gündür kullanıyorum.
    Öncelikle belirtmem gerekiyor ki, değerlendirmelerim objektif olmayabilir, çünkü 2004'den beri -1 yıl iphone 4s ve 1 yıl HTC HD2 hariç olmak üzere- sadece SE ve Sony ürünleri kullandım.

Son kullandığım cihaz Z5C idi, kıyaslamayı ancak onunla yapabilirim.
    Tabiki de Z5C'ye göre çok daha akıcı.
    Isınma ya da bağlanmama/çekmeme problemleri yok. Z5C'nin çekmediği yerlerde rahatlıkla Hücresel veri ile internete bağlanabiliyorum. Ayrıca wi-fi da daha uzun menzilli.

HIZ:Hız konusunda zaten diyecek bişey yok, 845 işlemci ile bi zahmet hızlı olsun. Youtube'da üst düzey cihazların tamamı ile bolca karşılaştırmalar var, çoğu karşılaştırmalarda rakiplerine üstünlük sağlıyor, bunun temel nedeni Sony arayüzünün çok hafif (stok roma yakın) ve optimizasyonunun çok iyi olmasından kaynaklanıyor.

FOTO: Çok fotograf çeken biri değilim, telefonda önceliğim en üst düzey foto kalitesi olmadı hiç. Ancak deneme amaçlı 15-20 tane foto, 2-3 tane de video çektim. Fotolar oldukça başarılı, rakiplerinden (S9, iphone X vs) aşağı kalır bir yanı yok, XZ1'e kıyasla ciddi bir iyileşmenin olduğunu söyleyebilirim. Sanırım bu donanımn değil yazılım kaynaklı. Ancak özellikle video kalitesi çok üst düzeyde.

SES/Müzik: Streo hoparlörler oldukça iyi iş çıkarıyor, ses çok yüksek olmasa da oldukça temiz çıyor. Zaten ben ya kulaklık ya da harici speaker kullanıyorum, dolayısıyla hoparlörün bana fazla bir getirisi yok. ancak gerek harici speaker gerekse kulaklıktan gelen sesler bariz şekilde Z5C'den iyi. Sanırım bu da yazılım kaynaklı.

KASA/MALZEME KALİTESİ: 5.7" ekrana göre büyük değil ama ağır. Sanırım bu telefonda şikayet edeceğim tek şey ağırlığı olacak. Taş gibi telefon derler ya, işte bu öyle olmuş.
    Ancak kasanın kaitesine, premium hissine diyecek yok. Şahane olmuş. Ben mağazada S9+'ı elime aldığımda çok beğenmiştim. Sağlamlık, kalite ve premium hissi vermişti. XZ2'nin S9+'dan bile iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca size "ben sağlamım, kaliteli malzemeden üretildim, kolay kolay kırılmam, bozulmam" hissini veriyor (Bu histe ağırlığın da payı olsa gerek:)).

ERGONOMİ: Öncelikle belirteyim ki çerçevesiz telefonlara hiç sıcak bakmadım, telefonda video izleyen biri olarak, çerçevesiz telefonları çok kullanışsız buluyorum. Ayrıca, düşme, çarpma durumlarında çok daha dayanıksızlar. Dolayısıyla XZ2'nin kasa/ekran oranı benim için yeterli.
    Gelelim kalınlık ve kavise. Açıkçası telefonunun ilk özellikleri açıklandığında herkes gibi ben de "oha o ne kalınlık" demiştim. Ancak telefona verilen kavis ergonomik açıdan o kadar başarılı olmuş ki, telefon avucumdayken Z5C'e göre çok daha fazla güven hissi veriyor (ki Z5C'den bariz büyük). Hakikaten Sony ergonomi konusuna müthiş iş çıkarmış. Zaten bunu youtube incelemerinde de defalarca ifade ediyor kullancılar. Bu orantılı kavis ve başarılı ağırlık dağılımı sayesinde kullanımda en ufak bir sorun yaşamıyorsunuz. Hatta telefonu inceleyen arkadaşlarım telefonunun kalınlığını bile farketmediler.
    Ancak kavisin bir olumsuz yönü var. Telefonu masaya koyduğunuzda ve tutmadan kullandığınızda sabit durmuyor.

BATARYA: Her ne kadar kağıt üzerinde 3180 mah bu ekran için düşük görünse de, yine başarılı optimizasyon sayesinde pil ömrü konusunda da Sony harika bir iş çıkarmış. Ben 7 saate yakın bir ekran süresi aldım, uhtemelen bu süre artacaktır, youtu'da 8 saattin rahatlıkla alındığından bahsediliyor. Z5C'den daha başarılı. Üstelik Z5C 720p iken XZ2 Full HD. Tabi gönül isterdi ki 3500 mah pil olsun da şöyle 3 gün şarja yaklaşmayalım. Ayrıca, kutuda Sony'nin orjinal UH12 QC3 hızlı şarj cihazı çıkıyor ki, daha ne isteyeyim:)

SONUÇ: 3 yılda bir telefon değiştiren ve bir akıllı telefondan öncelikle; dayanıklılık/sağlamlık, aradan geçecek 2-3 yıldan sonra bile akıcılık, iyi ses kalitesi, ihtiyaç olduğunda iyi foto ve video kalitesi, ve uzun süreli güncelleme bekleyen biri olarak bu telefon beklentilerimi fazlası ile karşıladı.
    Sanırım Türkiye'ye gelmeyecek, ancak yurtdışından alma imkanı olanlara gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim, fiyatı da çok makul seviyelere geldi. Umarım XZ3 Türkiye'ye gelir ve muhtemel XZ2'den de daha başarılı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZZ RAT -- 19 Temmuz 2018; 14:16:41 >

• www.gifs.com/gif/VPMV0O

XZ3'ün render'ları sızmış. Güzel olmuş ama TR'den çekilebilir Sony Mobile her an.

http://www.xperiablog.net/2018/07/24/xperia-xz3-leaked-in-new-renders/#comments
  • Xz2, xz2 premium, xz3 bunlardan biri türkiyeye gelirse alıntılayabilir misiniz beni
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.