Şimdi Ara

SONY XPERİA Z İNTERNET PAYLAŞIM HATASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
16.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni guncelleştirmeyide yaptım fakat sorun hala devam ediyor. soruna çözum bulan yokmu ya
  • Arkadaslar kusura bakmayin benim firsatim olmadi birkac gundur baska islerle ugrasiyorum.
  • Herkese Merhaba,

Benimde yaşadığım sorunu aşağıdaki gibi çözdüm

Sorunun kaynağı APN ayarlarında

Settings>More>Mobie Networks>Access Point Names bölümüne gelin

Buaraya girdiğiniz zaman bir çok APN adı görecekseniz.

Buarada bulunan APN içerisinde "APN Type" bölümünde "dun" yazmaması gerekiyor. Tüm APN isimlerine girip "dun" kelimesi varsa onu kaldırın

Kayıt etmeyi unutmayın.

Gerekli temizlemeleri yaptıktan sonra internet paylaşımında sorun ortadan kalkıyor.

-Alıntıdır-

Ben şuan sorunsuz kullanıyorum.

Hattım Turkcell

Herkese iyi forumlar
    undefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CTU -- 5 Temmuz 2013; 14:50:58 >
  • Hocam ilginize teşekkürler ama zaten "dun" diye bişey yazmıyor.. keşke yazsaydı da biz de silip düzeltebilseydik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcelle görüştüm bende telefon internete bağlanıyorsa sorun sony de dedi sony le görüştüm bir güncelleme - onarma yaptırdı fakat sorun aynı garantiye gönder dedi sony. Garantiye göndermek istemiyorum 40 gün tutacaklar telefonu sonra olduğu gibi yapmadan geri gönderecekler ve pişman olacam. Sorun yaşayan arkadaşlar başka pc de denediler mi hiç ? ben denemedim fırsatım olmadı daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_shark

Turkcelle görüştüm bende telefon internete bağlanıyorsa sorun sony de dedi sony le görüştüm bir güncelleme - onarma yaptırdı fakat sorun aynı garantiye gönder dedi sony. Garantiye göndermek istemiyorum 40 gün tutacaklar telefonu sonra olduğu gibi yapmadan geri gönderecekler ve pişman olacam. Sorun yaşayan arkadaşlar başka pc de denediler mi hiç ? ben denemedim fırsatım olmadı daha.

Dostum bütün dediklerini ben de yaptım.bilgisayardan onarım,fabrika ayarları,vs.. Ama nafile..ben de senin gibi servisle uğraşmak istemiyorum.bilgili arkadaşların çabalarını bekliyoruz.

• Arkadaşlar, CTU nun açıklamasına ek olarak:

Problem, bazı Xperia Z lerin, (ortak özellikleri Mediamarkt dan alınmaları olabilir mi?) Turkcell den otomatik APN ayarlarını alırken, KKTCinternet APN ayarlarını default olarak görmesi ve silinmesine izin vermemesidir. KKTCinternet APN ayarlarında "APN Type" alanı "dun" ise, bunu silerseniz, sorun çözülmektedir.

Ancak, benim yaptığım gibi, Turkcell den birçok kez APN ayarı aldıysanız, KKTCinternet APN ayarlarında "APN Type" "default,supl" olarak gelmiş olabilir. Bu durumda, "APN" alanını "KKTCinternet" den "internet" olarak değiştirin. "APN Type" "default,supl" olduğundan emin olun. Üst üste 3 noktaya basarak, yaptığınız değişiklikleri kaydedin. Diğer internet APN lerini silin. (Her APN listesinin altındaki Üst üste 3 noktada silme seçeneği var)

Böylece, default APN, KKTC Cell den Turkcell'e dönüşecek ve çalışacaktır.

Güle güle kullanın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavudDogrucu -- 6 Temmuz 2013; 19:53:59 >

• Hocam dediklerini yaptım hotspot açınca hata uyarısı vermiyor ama laptopumdan sınırlı bağlantı veya bağlanamadı olayı devam ediyor.aksi gibi erişim noktası adlarına girmeye çalışınca da "maalesef ayarlar durdu" deyip o menüye de artık giremiyorum.hak yaparken bok yaptım yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DavudDogrucu

Arkadaşlar, CTU nun açıklamasına ek olarak:

Problem, bazı Xperia Z lerin, (ortak özellikleri Mediamarkt dan alınmaları olabilir mi?) Turkcell den otomatik APN ayarlarını alırken, KKTCinternet APN ayarlarını default olarak görmesi ve silinmesine izin vermemesidir. KKTCinternet APN ayarlarında "APN Type" alanı "dun" ise, bunu silerseniz, sorun çözülmektedir.

Ancak, benim yaptığım gibi, Turkcell den birçok kez APN ayarı aldıysanız, KKTCinternet APN ayarlarında "APN Type" "default,supl" olarak gelmiş olabilir. Bu durumda, "APN" alanını "KKTCinternet" den "internet" olarak değiştirin. "APN Type" "default,supl" olduğundan emin olun. Üst üste 3 noktaya basarak, yaptığınız değişiklikleri kaydedin. Diğer internet APN lerini silin. (Her APN listesinin altındaki Üst üste 3 noktada silme seçeneği var)

Böylece, default APN, KKTC Cell den Turkcell'e dönüşecek ve çalışacaktır.

Güle güle kullanın :)

Ben medıamaeketten almadım bndede var aynı sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: hmozdemirr

Hocam dediklerini yaptım hotspot açınca hata uyarısı vermiyor ama laptopumdan sınırlı bağlantı veya bağlanamadı olayı devam ediyor.aksi gibi erişim noktası adlarına girmeye çalışınca da "maalesef ayarlar durdu" deyip o menüye de artık giremiyorum.hak yaparken bok yaptım yani

Arkadaslar oncelikle ozur dilerim, birkac gun once size guncelleme yapacagimi soyleyip de yapamadigim icin.

Iyi haber ise problemimiz duzeldi. Sagolasun aresmar ve birkac arkadasimiz emek verip Turkiye Rom'unu olusturdular. (Nedir Turkce Rom diyenler icin Yani Windows XP Ingilizce, Windows XP Turkce gibi farkli versiyonlardan Turkiye versiyonu. )

Ben bu yazilim ile guncelleyince bir problemim kalmadi.

Not: Wireless network yaratirken yeni bir ID ile yaratin. Yani Telefonda varsayilan ag ismi ile kalmasin. Eskiden tanimli olarak xperia_z falan gibi bir isimli bir ag geliyordu. Ben onu Cemo diye degistirdim bu sefer. Yada alternatif olarak bilgisayarinizdan aglari unutmayi tercih edebilirsiniz.

Fakat unutmayin tum uygulamalariniz vs... telefondan silenecek. Ben de diger konudan sizlere yardimci olmaya calisirim.

Cok tesekkurler Aresmar.

http://forum.donanimhaber.com/m_77285054/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemuska -- 7 Temmuz 2013; 11:59:10 >

• Değerli Kardeşim.

APN ayarlarına girememe sorununuz devam ediyor mu? Devam ediyorsa, iki şey denemenizi tavsiye ediyorum:

1. Cihazı kapatıp, Sim kartı çıkarın. Cihazı tekrar açın. APN ayarlarına gidin. APN listesi ekranında, sağ üst köşedeki üst üste 3 noktaya basınca çıkan alt menüden "reset to default" yapın. Cihazı tekrar kapatın, sim kartı takın ve tekrar açın. Cihaz açılında SIM den yeni APN listesini alacaktır. KKTCinternet APN listesinde "APN Type: dun" varsa CTU nun tavsiyesini uygulayabilirsiniz. Yoksa, benim verdiğim öneriyi uygulayabilirsiniz.

Çıkışta üst üste 3 noktaya basınca çıkan alt menüden değişiklikleri kaydetmeyi unutmayın.

2. Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra APN ayarlarına hala giremiyorsanız, yazılım güncelleme yapmanızı öneriyorum. Önce Sony PC Companion kullanarak yapmayı deneyin. Yazılımınız güncel derse, tamir seçeneği ile, son yazılımı yüklemesini sağlayabilirsiniz. Sony PC Companion yazılım yükleyemezse, SUS (Sony Update Service) programı daha alt düzeyde iletişim kurarak yazılımı yüklüyor. Bundan sonra, 1 deki prosedürü uygulayabilir hale geleceksiniz.

Yazılım güncelleme yapmadan, mutlaka PC Companion kullanarak, telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Yoksa, notlarınızı, mesajlarinizi, resimlerinizi, kayıtlı kişileri kaybedersiniz.

Kolay gelsin :) @hmozdemirr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavudDogrucu -- 7 Temmuz 2013; 12:32:59 >

• Haberdar olasiniz diye tekrar mesaj atiyorum size haber verecek sekilde. Onceki mesajimda dedigim gibi guncelleme yaparsaniz sorununuz duzelecektir arkadaslar. Epeyce cektik ama sagolsun aresmar bizi rahatlayacak seyleri halletti. Muhtemelen bizim kullandigimiz onceki ROM ile Turkcell arasinda bir uyumsuzluk vardi. Servise yollarsaniz da ayni seyleri yapacaklar.
  • Hocam çok teşekkür ettim,en kısa zamanda deneyeceğim.umarım şu flashtool denen şeyi becerebilirim..bundan sonraki güncellemelerde de aynı sıkıntıyı yaşamayız umarım.

• quote:

Hocam çok teşekkür ettim,en kısa zamanda deneyeceğim.umarım şu flashtool denen şeyi becerebilirim..bundan sonraki güncellemelerde de aynı sıkıntıyı yaşamayız umarım.

Bir zorlugu yok. Gercekten aresmar zaten adim adim yazmis. Hata olma olasigi da cok ama cok dusuk. Bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum. Biz zaten buradayiz en kotu olasilikla.

Ekleme: Ben Turkcell olan Rom'u kurdunm. Bir de Generic yani genel bir rom var. Onu kurmadim. Konuda linkleri mevcut her ikisinin de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemuska -- 7 Temmuz 2013; 17:44:16 >
  • Bende genel rom yüklü. aynı numaralı genel romu yüklesem yine aynı sorunla karşılaşırmıyım yoksa garanti olsun diye turkcell romumu yükleyeyim ne olur ne olmaz diye?
    Bu arada yardımlar için çok çok teşekkür ettim..

• quote:

Bende genel rom yüklü. aynı numaralı genel romu yüklesem yine aynı sorunla karşılaşırmıyım yoksa garanti olsun diye turkcell romumu yükleyeyim ne olur ne olmaz diye?
    Bu arada yardımlar için çok çok teşekkür ettim..

Bence hangisini istersen onu yukle. Zaten 3-5 dakikalik bir sey. Ilkini yapinca digerini de yapman cok daha kisa surer. Ama hani risk olmasin falan dersen, bence Turkcell'i denemek daha iyi olur.

Bu arada belki de hic Rom ile alakasi yoktu olayin. Belki de upgrade sirasinda bozulan bir seydir. Keza o da bana mantikli geliyor. Herkes burada upgradeden sonra bozuldu diye konusuyordu. Flashlayinca belki de tertemiz bir isletim sistemi oldugu icin calisiyor olabilir. Ama bunu anlamak ancak bir sonraki guncellemeye kadar imkansiz olacak. :) Zaten bu flashlama islemlerine bir baslayinca bagimlilik gibi oluyor herhalde. :) Simdi bakiyorum da herkes Honami'nin Romlarini falan kullaniyor. Neyse bizim icin normal calissa yeter. :)

• Ben normal rom u yükledim aynı hatayı hala veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmsi

Ben normal rom u yükledim aynı hatayı hala veriyor.

Hangi rom? Turkcell olani da dener misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemuska

quote:

Türkcell olanı denemedim. O nuda bi deneyim ozaman.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cemuska

quote:

Türkcell olanı denemedim. O nuda bi deneyim ozaman.

Turkcell rom u yükleyince sorun halloldu. Şuan interneti paylaşım ile kullanabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.