Şimdi Ara

SONY XPERİA Z SAFE MODE PROBLEMİ LÜTFEN YARDIM :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim telefonun kapakları kapalıyken üzerine az bir su değdi. Kamera buğulandı ses kısma tuşu çalısmıyor ve telefon güvenli moddan çıkmıyor.
    Daha öncede ahize sorunu yaşıyordum. Şimdi ben.nasıl bir yol.izlemeliyim arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, internette yazan her şeyi denememe rağmen xperia z model telefonum güvenli moddan çıkmıyor. Teknik servise götürdüm ama 5 gün uğraşıp tekrar iade ettiler, fayda etmedi. Bu sorunu çözecek birileri var ise yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Sağ altta güvenli mod yazıyorsa pili takıp çıkarın

• quote:

Orijinalden alıntı: Pugacaa

bu sitede;
    http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z-ZL-ZR/Xperia-Z-shows-Safe-Mode/td-p/365012

This worked for me.
    Turn the phone upside down and give it a few sharp hits on the back around the volume button area, you will know if it has worked immediately as the volume down key will start working again.
    Restart phone and enjoy.

bu yorum yapılmış. türkçeye çevirdiğimde;
    Bu benim için çalıştı.
    Ters Telefonu çevirin ve o ses düğmesi alanı çevresinde arkasında birkaç keskin hit vermek, bunu tuşuna basılı hacim olarak hemen çalıştı olmadığını bilecek yeniden çalışmaya başlayacak.
    Telefonunuzu yeniden başlatın ve tadını çıkarın.

böyle saçma sapan bişey çıkıyor. ne demek istediğini anlayabilen varsa anlatırsa çok sevinirim.

kardeş senin dediklerinden yola çıkarak sorunu çözdüm fakat nasıl çözdüm bende tam olarak bilmiyorum arka kapağı çıkarttım ses kısma tuşunun olduğu yere baskı uygulayınca tuş çalıştı fakat pek stabil değildi yine, sonra ses açma ve güç tuşuna basılı tuttum bir kere titredi sonra üç kere titredi ve telefonu açtığımda güzenli modda değildi

• Arkadaşlar 2 gün öncesine kadar benim telefonda aynı güvenli modda açılıyordu(xperia z) deka teknik servisine verdim cihazın ses kısma tuşuda çalışmıyordu. Tamirci cihaz açılırken ses kısma tuşu takılı kalıyor onun için güvenli modda açılıyor dedi ses tuşu filmini değiştirmemiz gerekiyor dedi değiştirdim güvenli moddan kurtuldum artık uygulamalarıda açıyor "FİLMİDE 80 TL YE DEĞİŞTİRDİM" YANİ 80 TLYE GÜVENLİ moddan kurtuldum.

• arka kapağı nasıl açtınız ya xperia z de ?
  • Selamlar,
    Bi'kaç sat önce her zaman yaptığım gibi kapakları iyice kontrol lettikten sonra telefon elimde elim de su yüzeyine yakın bi' şekilde denize girdim ve fotoğraf çekitim boyumu geçmeyecek bi' derinlikte, dışarı çıktım yine her zamanki gibi tatlı su ile yıkadım ve kuruladım, daha sonra kameraya geçti kendi kendine saçma sapan haraketler yapmaya başladı ben bi'şeye basmadan, kapakları tüm süreç boyunca kontrol ettim tekrar tekrar, hepsi kapalıydı, yeniden başlatırsam düzelir belki dedim çünkü ses kısma tuşu da çalışmıyordu, kendi kendine titreşime geçecek kadar kısılıyordu falan açıyordum duruyordu sonra yine titreşim oluyordu, tuş kilidi devrede olmasına rağmen foto çekme tuşu basılmış gibi kamera geçmeye çalışıyordu kendi kenidne, hafıza kartını çıkarttım üstü azıcık ıslaktı ama hafıza kartı kısmındaki renk değiştiren şey halen beyaz nitekim usb girişindeki beyaz değil kırmızı gibi bi'şey, neyse reset sonrası iyice patates oldu güvenli modda açmaya başladı, tekrar reset attım yine güvenli modda açtı, tekrar tekrar hiçbi'şey değişmedi, yukarıda arkadaşın yabancı bi' forumdan bulduğu örnekteki gibi ses tuşları yukarıda kalacak şekilde tutup tokatladım telefonu, şuan stabil olmasa da çalışıyor ses kısma tuşu, bazen basılı kalıyor 2tık kısıyor, bazen sona kadar iniyor ama hiç yoktan iyidir, tahminimce foto çekme tuşunda da benzer bi'şey var ama tokatlama ile düzelmedi, sim kartı da çıkartayım pirince yatırayım telefonu dedim, simkart bölümünde kırmızı bir kare mevcut, üzerinde off yazıyor, basılı tuttum tel kapalıyken, simkartsız vaziyette geri açtığımda güvenli moddan çıktı, paylaşmak istedim, pirinç maceram şu noktada başlıyor, kırmızıya dönmüş beyaz kalmış kısmı umrumda bile değil telefonun son sahibiyim zaten satmayı düşünmüyorum maksimum anneme babama veriririm, nitekim tuşların çalışmamasıkabul edilebilir bi' durum değil, içindeki tüm suyu çıkartabilmeyi umuyorum pirinç ile, umarım başarırım, bol şans dileyin, sizlere de iyi güvenli moddan çıkmalar :) saygılar..

Düzeltme, telefonum xperia Z1, fırmızı düğme telefonunuza artık başka hiçbi' müdahale yapılmadığında kapatıp açmanıza yarıyor sadece, tokatlama ile anlık geri gelen kısma tuşu fonksiyonu sayesinde o sırada basılı olmadığı için normal açılmış telefonum, tekrar denedim şuan yine güvenli modda çünkü ses kısa tuşu halen basılı sanılıyor telefon tarafından, aynı şekilde foto çekme tuşum da basılı sanıldığı için ara ara kamera açılıyor, pirinç mecburi görünüyor şu noktada, umarım işe yarar saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackthunder -- 29 Haziran 2015; 3:12:13 >

• (HORT)Merhabalar. Bi süre sonra kısma tuşu tamamen takılmaya başladı zaten safe moda da cihaz kapandığında tekrar geçiyordu o yüzden servise gönderip şansımı denemek istedim. Cihazdaki bütün sorunları belirttim fakat su aldığından bahsetmedim. 1 hafta sonra cihazı onarıp sıfır ayarında gönderdiler. Kozmetik tamamen değişmiş arka kapak hariç( zaten şarj yeri kapağının contasında sıkıntı vardı ve cihazın kozmetiği baya hasarlıydı), ekranda piksel hataları vardı ekranı dahi değişmişler ve hiç ücret talep etmediler. Kvk beni çok şaşırttı açıkcası.
  • Arkadaşlar bende sizin gibi heryolu denedim. Kesin çözümü buldum açıklıyorum. Öncelikle sorunun su ile alakalı olduğunu düşünmediğimi belirteyim. Neyse android cihazlarda güvenli moda ses kısma veya açma tuşuna basılı olarak açılırsa geçiyor. Bizim cihazlardada aynı doğal olarak. Yani bizim cihazlar bu tuşlara basılı kaldığı için güvenli modda açılıyor.
    Çözüm: cihazınız açıkken power tuşuna basılı tutup yeniden başlat menüsünü açın power tuşu bozuksa sim kartı da çıkarabilirsiniz. Ancak yeniden başlamadan önce Telefonun arka kısmını ince bi aletle açın kredi kartı olabilir. Tuşların olduğu kısımdan yukarıya doğru uzanan bir port var anakarta bağlı (ss atamıyorum mobildeyim). Bu küçük port tuşları anakarta bağlayan porttur. Yeniden başlata basınca telefon kapanmadan portu çıkarın. Böylece tuşlar çalışmayacak açılmasını bekleyin güvenli moddan çıkmış olacak. Daha sonra yeniden takın ve devam edin. Ancak telefonunuz her kapandığında bu işlemi tekrarlamanız gerekecek.

Power tuşu çalılmayanlar için:
    Eğer hiç çalışmıyorsa ekran dahi kitlenmiyorsa ne yapılabilir bilmiyorum.
    Bende ekranı kitliyor ancak açmıyordu. Tamamen yazılımsal onar dedim sıfırladım işe yaramadı. Google playde Smart screen on/off auto diye arama yapın bir uygulama var esasen amacı lg lerdeki gibi tıklama ile ekranı açmak. Ancak sanırım oled ekranlarda çalışıyor. Esas nokta bu uygulamayı yükleyince ilginç olarak tuş çalışmaya başladı. Uygulamayı kapatınca eskisi gibi. Ne alakası var diyeceksiniz ama bende işe yaradı. Belki sizdede işe yarar diye paylaşma gereği duydum.

Hepinize kolay gelsin.

• jackthunder kullanıcısına yanıt
    hortlatıcam çok fena ama başka türkçe kaynak bulamadım sonrasında ne oldu ?
  • arkadaşlar benim de htc one a9 telefonuma su kaçtığı için , ses tuşları kendi kendine çalışıyodu.bi şekilde idare ediyodum fakat
    bi gün bi program hata verince restart yaptım ve telefon güvenli moda geçti.sonra telefonu kapattım bu sefer de boot menusüne geçti fakat ses tuşları düzgün çalışmadığından bu menüden de çıkmak zor oldu. reboot seçiliyken telefonun şarjını bitmesini sağlayarak yine restart yaptım ve tekrar güvenli modda açıldı.Bu arada yukardaki arkadaşın dediği gibi telefonu tokatlayınca ses tuşları bi anlık düzeldi fakat bu sefer power tuşu komple gitti sonra bi telefoncuya gittim ,telefonu artık gözden çıkardığım için sadece güvenli moddan çıkarmasını ,bunun için de ses tuşlarını etkisiz hale getirmesinin yeterli olacağını , whatsapp yedeği vs almak istiyorum sadece dedim.Adam 150 TL istedi. Sonra başka telefoncuya gittim , adam sağolsun ses tuşlarını yerinden söktü ve ses tuşları devre dışı kaldı.ücret de istemedi.bu arada ekran kırık olduğu için açarsak ekranın elde kalma durumu vardı.neyse,bu sefer de power tuşu çalışmadığı için telefonu restart yapamama ve şarjı bittiğindeyse bi daha hiç açılmama durumu vardı.Telefoncu o konuda yardımcı olamayacağını söyledi.Sonra nerden aklıma geldiyse telefonda htc yardım menüsüne girdim .telefonda sorun mu var >diğer sorunlar>cihazım gereksiz yere yeniden başlatılıyor>uygulama kullanımı>yeniden başlat diyerek , telefon restart oldu ve güvenli moddan çıktı

Bu arada sonradan bulduğum "volume lock & mute "programı telefonun sesini sabitliyor ve kendi kendine açılıp kapanmasını engelliyor.

Belki aynı problemi yaşayan olursa diye paylaşmak istedim.

Bu arada başka bi telefona geçeceğim fakat bunu da yedekte tutmak istiyorum.Ancak sürekli şarj etmezsem ,kapandığı zaman açılmayacak.Bu konuyla ilgili bi fikri olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saviola83 -- 21 Haziran 2019; 11:50:48 >

• Geç oldu hocam ama yeni gördüm kusura bakmayın, eskisi kadar aktif değilimi buralarda.

Benim telefon öleli çok oldu, pirinç de işe yaramayınca içini açayım dedim ve tuş kablolarının anakart üzerindeki yuvalarını falan koparttım, yani geri dönüşü olmayacak şekilde bozuldu. Z'ye z3 compact'a ve ardından da s3'e geriledim. Şimdi de cynogen mod kurmaya çalışıyorum s3'e, bakalım becerebilecek miyim. Gelecekte sony almayı da düşünmüyorum..
  • jackthunder kullanıcısına yanıt
    Benimde telefon öldü anakart gitti A50 aldım memnunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.