Şimdi Ara

Sony Xperia Z & Xperia ZL { 1.5 GHz QC | 5'1080p HD | 13MP -HDR | 2GB RAM | Adreno 320 GPU- NFC ] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.847
Cevap
72
Favori
600.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: depeche35

quote:

Orijinalden alıntı: zippo90

Hehehehe artık telefonu garantiye gönderdiğimzde sıvı teması diyip geri gönderemiyecekler

• Para olsa ön sipariş verecem ama mart ayını beklemek en iyisi direk karttan çektiririz
  • İşte günün haberi : Xperia Z 64Gb sdxc kartı rahatlıkla görüp okuyormuş .
  • s3 sattılığa çıkardım Sony Xperia Z yi bekliyorum çıksa artık
  • quote:

İşte günün haberi : Xperia Z 64Gb sdxc kartı rahatlıkla görüp okuyormuş .

arc 64 gb calistiriyor.. z nin calistirmasi normal..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1620284

sadece yazilimda bitiyor is..
  • sanırım sony su geçirmeyen tellerde bu şarj standını standart sunuyor bende de acro s var kutu içeriğinde stand vardı şarj için kapakları açıp kapatmaktan kurtuluyorsunuz.
    çok büyük rahatlık yanı
  • Harici macro lens aparatı kullanılarak Xperia Z ile çekilmiş video ve fotoğraflar ...

• Arkadaşlar şimdi XZ de fiziksel tuşlar yok, batarya da çıkarılamıyor, peki diyelim ki telefon kilitlendi ki olması muhtemel bu durumda bir reset tuşu veya bir kombinasyon bulunuyor mu bunun için acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmengn

Arkadaşlar şimdi XZ de fiziksel tuşlar yok, batarya da çıkarılamıyor, peki diyelim ki telefon kilitlendi ki olması muhtemel bu durumda bir reset tuşu veya bir kombinasyon bulunuyor mu bunun için acaba??

Tabiki hocam
  • Birşey aklımı karıştırdı yanlız. Batarya miladını doldurduğunda bataryası nasıl değiştirilecek ? ve Bataryanın ömrü ne kadardır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Arkadaşlar şimdi XZ de fiziksel tuşlar yok, batarya da çıkarılamıyor, peki diyelim ki telefon kilitlendi ki olması muhtemel bu durumda bir reset tuşu veya bir kombinasyon bulunuyor mu bunun için acaba??

Tabiki hocam

Peki hocam reset tuşuna mı tabiki yoksa kombinasyona (açma tuşu + ses azaltma + kamera vs ) mı :)
  • quote:

Birşey aklımı karıştırdı yanlız. Batarya miladını doldurduğunda bataryası nasıl değiştirilecek ? ve Bataryanın ömrü ne kadardır ?

Böyle telefonların bataryaları serviste değiştirlebiliyor hocam. Ömürleri 600- 700 şarjlık oluyor. Yani daha doğrusu bu kadar şarjdan sonra kalite düşüyor. Ortalama 2 sene yani
  • quote:

quote:

Birşey aklımı karıştırdı yanlız. Batarya miladını doldurduğunda bataryası nasıl değiştirilecek ? ve Bataryanın ömrü ne kadardır ?

Böyle telefonların bataryaları serviste değiştirlebiliyor hocam. Ömürleri 600- 700 şarjlık oluyor. Yani daha doğrusu bu kadar şarjdan sonra kalite düşüyor. Ortalama 2 sene yani

Li-Ion piller şarj edildikce açılır..

düşükten başlar şarj ettikce kullandıkca araba ve motordaki rödaj dönemi gibi düşün..

ilk 1000 km alt devirler ondan sonra dip devirlerle motoru iyice açmak gibi..

• cmengn

LightningRaven

Hmmm analdım .Teşekkür ederim. 2 yıl sonra anlaşılan batarya tam ölecek. 1 gün bile dayanmıyacak anladığım kadarıyla
  • quote:

quote:

quote:

Li-Ion piller şarj edildikce açılır..

düşükten başlar şarj ettikce kullandıkca araba ve motordaki rödaj dönemi gibi düşün..

ilk 1000 km alt devirler ondan sonra dip devirlerle motoru iyice açmak gibi..

Vala bu durum bence sadece teoride böyledir. Çünkü hiçbir pilin kullandıkça iyi olduğuna rastlamadım. İlk üniversitemde bilgisayar mühendisliği okurken elektronik mühendisliğinde de yandal yaptım bütün circuit derslerinde incelediğimiz bataryalarda ben hiç böyle birşey görmedim. Ama umarım gelişmiştir teknoloji hocam yani bazı şeyler sadece kağıt üzerinde kalıyor

• quote:

Vala bu durum bence sadece teoride böyledir. Çünkü hiçbir pilin kullandıkça iyi olduğuna rastlamadım. İlk üniversitemde bilgisayar mühendisliği okurken elektronik mühendisliğinde de yandal yaptım bütün circuit derslerinde incelediğimiz bataryalarda ben hiç böyle birşey görmedim. Ama umarım gelişmiştir teknoloji hocam yani bazı şeyler sadece kağıt üzerinde kalıyor

Cevap yazmıcam, güldüm sadece
  • quote:

quote:

Cevap yazmıcam, güldüm sadece

İyi yapmışsın devam et

• @depeche35

Hocam 2 yıl sonra tam ölmez. Ama performansta azalma olur. Genelde sony sattığı harici bataryalar içinde şu uyarıyı koyar: 1 sene içinde %20 performans düşecektir. Neden 1 sene dersen li-on pillerde olay şarj döngü sayısı değil üretim tarihidir. Üretildikten itibaren başlar ömrü. Laptop pillerinden anlaşılıyor zaten.

Kısa bilgi:

-Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz.

-%100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 °C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 °C derecede %6, 25 °C derecede %20 ve 40 °C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir.

-Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0 °C derecede %2'ye, 25 °C derecede %4'e, 40 °C derecede ise %15'e düşer.

-Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

-Li-iyon piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında çok tehlikeli olabilirler. İleri kimya bilgisi ve gelişmiş çalışmalar gerektirdiklerinden çoğunlukla daha pahalıdırlar.

Ayrıntılar zaten nette de oldukça mevcut hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmengn -- 25 Ocak 2013; 0:30:47 >

• quote:

@depeche35

Hocam 2 yıl sonra tam ölmez. Ama performansta azalma olur. Genelde sony sattığı harici bataryalar içinde şu uyarıyı koyar: 1 sene içinde %20 performans düşecektir. Neden 1 sene dersen li-on pillerde olay şarj döngü sayısı değil üretim tarihidir. Üretildikten itibaren başlar ömrü. Laptop pillerinden anlaşılıyor zaten.

Kısa bilgi:

-Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz.

-%100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 °C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 °C derecede %6, 25 °C derecede %20 ve 40 °C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir.

-Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0 °C derecede %2'ye, 25 °C derecede %4'e, 40 °C derecede ise %15'e düşer.

-Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

-Li-iyon piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında çok tehlikeli olabilirler. İleri kimya bilgisi ve gelişmiş çalışmalar gerektirdiklerinden çoğunlukla daha pahalıdırlar.

Ayrıntılar zaten nette de oldukça mevcut hocam

Yeterince özetlenmiş ancak küçük bir ilave yapayım. Li-Ion piller şarjı kontrollü yapılmalıdır. Şarj gerilimi 0.2 V hatalı olursa patlar her hücre ve buda diğerlerini patlatır. Zincirleme olarak devam eder. o sebeple pillerde 2 giriş yoktur daha fazla giriş vardır. burdan hücre gerilim ve akımları telefon içindeki şarj kontrol yazılımı ile kontrol edilir. PC lerde de böyledir. Li-Ion piller normal pil şarj aletleri ile şarj edilmez tehlikelidir.

Daha kaliteli olanları Li-Polymer bataryalardır. Bunlarda bekleme süresi kullanılmasa önemli değildir. mesela 2004 model SOny Erics. P910i telefonu çok yoğun 4 sene kullandıktan sonra 2.tel olarak kullandım sürkli açık ve şarjlıdır. hala çalışır durumda ve ilk günkü kadar %90 aynı süreyi koruyor. 5 gün

Li-Polymer her zaman iyidir. Hala bazı tel ler bunu kullanıyor. Desarj karakteristikleri de iyidir.

Sony eric. xperia x10i ----> Li-polymer 1500mAh 3.6 Volt hala aldığım ilk gün gibi neredeyse 3 yıl %20 den %60 düşerek %40 olmalı idi?

Ben kesinlikle polymer den yanayım daha pahalıdır ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

Kesinlikle katılıyorum hocam polimer piller çok daha üstün. Zaten hatırladığım kadarıyla polimer pillerinde asıl geliştirilme nedenleri uzun ömürlü oluşlarıydı.

Fakat nedense telefon üreticileri tercih etmek istemiyorlar. Bataryanın üzün ömürlü olması işlerine gelmiyor galiba
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.