Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z3+ / ANA KONU \ ★ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.676
Cevap
27
Favori
73.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorularınıza gene maddeler halinde cevaplayayım hocam.

(Bu arada size cevap yazarken telefona 400 MB'Lık güncelleme geldi.)

1. ŞEBEKE = Ben şebeke sorunu hiç yaşamadım. 3G, GPS kopmaları görmedim. Kuşadasında yaşıyorum. İzmire gidip geldim, hep full çekti

2. ÇATLAMA = hocam bu konuda bilgim yok ama sonylerin ön camlarının sağlam, arka camlarının biraz narin olduğunu duymuştum 1-2 sene önce. Bi fikrim yok. Ben hiç telefon düşürmem :)

3. SAMSUNG TELEFON = NOTE 5 için konuşalım. Benchmarklarda fark atabilir ama inanın kullanıcı deneyimine yansımıyor bunlar.. Hepsi istatislik kalabalığı... İkisinin de işlemcisi çok kaliteli ama samsung 2.3 sistem belleği yerken, sony'de 1.5gb ram boşta hep. Her şey için fazlasıyla yeterli. SD kart girişi yok. 7 GB sadece sistem depolanıyor. Kafasına göre güncelleme veriyor. Türkiye'ye sattığı telefonda işlemci kırpılmış işlemci oluyor. Türkiye'ye güncelleme 1 sene sonra geliyor. Samsung son 2 yıldır ne yapmaya çalışıyor anlayamadım.

4. GEREKSİZ PROGRAM = Samsung'da gereksiz program silmek için root'a ihtiyaç duyuyorsunuz. O kadar çok salak salak program var. Ama sony'de 3-4 program silince eski alışkanlıklarınızı yapabiliyorsunuz.

5. BİLDİRİM ÇUBUĞU = Kesinlikle samsung daha iyiymiş o konuda. Sony'e alışmak biraz zaman alacak.. Yani perdeyi indirip sessize alamadım. Çünkü öye bir menü yok :)

6. 2.500 TL eder mi = Ben 1000 peşin verdim. 1500'ü de 2 ayda ödeyeceğim. Onun için bende sıkıntı olmaz ama büyük rakam. Rahat 2.200 eder diyebilirim ama 300'ü sanırım SONY adına verdik.. Gene de 2000'leri geçince DAYANIKLILIK, SAĞLAMLIK, KALİTE, PREMIUM GÖRÜNTÜ olsun diyorsanız, değecektir.

7. SERVİS KALİTESİ = hiç bilmiyorum hocam. En kaliteli servise bile Allah düşürmesin bizleri. Suya falan sokmam onun için ben :)

Elimden geldiğince yanıtlamaya devam ederim hocam...

• Sony'de aldığınız bir ürün fabrikasyon kusura daha ilk dakikadan sahip değilse sonradan mümkün değil sorun yaşatmaz. Binde bir cihaz belki vardır belki yoktur.

Kasa açıklığı, kamera pembeliği ve hava kaçırması klasik ortaya çıkan kusurlar. Ekranı kontrol edin kenalarda ışık sızıntısı var mı, basınç testi yapın hava girip çıkıyor mu, kamerayı beyaz yüzeyde test edin pembeleşiyor mu. Bunlar yoksa sonradan donanımsal olarak sizi üzmez, servis yoluna götürmez. Hatta Sony ürünleri çoğunlukla düşmeye bile dayanaklıdır. Japon malları geneli böyledir. Kolay kolay kırılmaz, eskimez.

Yazılım konusuna pek iyi şeyler söyleyemem. Malum google androidde kendi temel uygulamalarını sürekli güncelleyerek hep daha fazla ram tüketimine sebep oluyor. Bunu facebook da yapıyor. Xperia SP telefonum facebook aktifken kullanılamaz hale gelmişti. 700mb ram tüketmeye başlamıştı. Devre dışı bıraktım, sıfır telefon gibi akışkanlığa kavuştu.

Sony stamina sadece güç tasarrufu değil aynı zamanda bu uygulamaların aşırı ram tüketimine de fren vuruyor. Ama onun da yetmediği noktalar var.

Sonuç olarak bu hızda devam edilirse hiçbir Sony telefon donanımsal olarak, yani maddesel anlamda eskimeyecek ama yazılımlar yüzünden kullanılamaz hale gelecek. Bu yüzden orta segmentin ömrü 2 yılsa bu telefonların da maksimum 4 yıldır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acaliyptica

Hattım Turkcell. Sitesine girdim, cihazınız 4,5G'ye hazırımı? bölümünden telefon no ve Turkcell şifresini girerek sorgulama yaptım, Tlf 4,5G'ye hazır değil, Sim kart hazır bilgisi çıktı. Deneyeniniz varmı? 4G LTE Cat. 6 destekleyen bir cihazı bu şekilde göstermesi enteresan . Belki kayıtlarında eski SE 995W telefonum görünüyor hala.

Takıldım. Deneyeniniz varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bahsettiğiniz 4.5G teknolojisi bize YENİ. aslında dünyada en az 1-2 senedir kullanılıyor. onun için bu telefon çok rahat destek verir...

http://bugatolyesi.com/iste-4-5g-destekleyen-telefonlar/

http://www.webtekno.com/mobil/4g-telefonlar-h5788.html

http://www.turkcell.com.tr/tr/4-5g?place=banner-1?utm_source=webtekno&utm_medium=cihaziniz-ve-sim-kartiniz-4-5g-ye-uyumlu-mu (en altta sayfaları çevirerek görebilirsiniz z3+ yazıyor kocaman)

http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/akilli-telefonlar/sony-xperia-z3-plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 28 Ağustos 2015; 19:42:41 >

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Sony resmi sitesi dahil birçok sitede cihazın 4,5G desteklediği biliniyor. Yakınlarımda (Samsung, Iphone kullananlar dahil) test sonuçları uygun çıkarken z3+ da çıkmaması ilginç geldi. Ben z3+ kullanan başka arkadaşlarda durum nedir, acaba ayarlarım da aktif etmediğim bir husus olup olmadığını öğrenmek istedim. Yanıt için teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekler hocam hiç merak etmeyin. Ben geçenlerde kılıfçıya gittim. Baya büyük bir dükkandı. Z3 plus için kılıf var mı diye sordum. Adam "öyle bir telefon mu var ya" dedi bana :) Sony LG kadar reklam yapsa inanın daha çok seveni olurdu :)
  • Maşaallah üstadım o da güzelmiş bu aralar arka arkaya geliyor galiba güncellemeler :)

Düşürsem de çatlasa neyse de hiç düşürmeden iki çatladı bu G3, hasetinden midir nedir bilemedim :)

Eski bir Samsung kullanıcısı olarak tecrübe, deneyim ve söylemlerinize bakılırsa Note5 de olsa en son çıkardığı da olsa Samsung'dan uzak durulmalı diyorsunuz net olarak :)

Gereksiz program olarak dediğinizle ilgili pek bir bilgim yok maalesef o kısmı pek anlayamadım açıkçası.

Bildirim çubuğu incelerken benim de dikkatimi çekmişti G3 e nazaran pek pratik gelmemişti, ona alışmak azıcık zaman alabilir gibi haklısınız :)

Fiyat konusunda da dedikleriniz doğru ve paylaşmış olduğunuz bilgilere baktığımda pişman etmeyecek gibi görünüyor sanki. Evet suya mümkün olduğunca yaklaştırmamak lazım ne olur ne olmaz, servis konusunda da dediğinize katılıyorum üstadım inşaallah kimse servislerle uğraşmak durumunda kalmaz :)

Çeşitli yabancı ve yerli bir kaç sitedeki incelemelere baktım tavsiye puanlamaları düşüktü ve bir de batarya testlerinde şarj süresinin çok uzun olduğu görülüyordu. Bu konulardaki fikriniz nedir ?

Wi-fi konusunda bir problem yaşatmıyor değil mi, bir önceki yazdıklarımda belirttiğim gibi sıkıntılar oluşuyor mu acaba? Bir de benim şuan soramadığım, unuttuğum herhangi bir durum var ise sizin telefonun kullanıcısı olarak olumlu ve olumsuz ekleyebilecekleriniz var mı?

Bir de telefonun renklerine göre herhangi bir kronik sorun var mıdır? G3 ün beyaz olan renginde kronik alt ve üst tarafta kasa çatlaması vardı ve bunu iki kez yaşayınca ister istemez çekince duyuyorum maalesef :)

Ayrıca almaya tüm yönleriyle emin olup karar verdiğimde Sony nin sitesinde yönlendirme yaptığı Teknosa, Bimek ve Vatan Computer üçlüsünün hangisinden almak olası bir geri dönüş, değişim, iade ve servis gibi konularda daha mantıklı olur acaba?

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum üstadım sizi fazla yoruyorum ama inşaallah kusuruma bakmıyorsunuzdur.

Dediğiniz kontrolleri yapabilmek için aldığım yerde bunları gerçekleştirmem gerekiyor sanırım ve bunun içinde cihazı satın alarak paketini açmak, bunun dışında almadan bunları gerçekleştirmeye izin verecek bir yer yoktur herhalde, bu konuda dediklerinize nasıl emin olabilirim bilemiyorum maalesef, onlarla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim ki ? Tam olarak her durumundan emin olabilsem yarın gidip alacağım neredeyse ama bilemediğim bir çekince var içimde sebebini bulamadığım :(

Dayanıklılık konusunda verdiğiniz bilgiler gerçekten kulağa güzel geliyor. Yazılımlar ve kendilerini güncellemeleri konusunda haklısınız üstadım ama onlara da şuan için uygulanabilecek pek kesin bir çözüm yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adige_038 -- 29 Ağustos 2015; 21:00:13 >

• Bu telefonun 4.5g destekleyeceğine dair şüpheniz olmasın. Destekleyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.Kasap

Ben bunu alıyorum bugün sana da öneririm kargo dahil 21 lira.

http://mobil.mobilcadde.com/eiroo-honeycomb-sony-xperia-z3-plus-siyah-silikon-kilif-39543

Ekleme: hatta verdim.

Arkadaşlar siparişini verdiğim kılıf geldi. Çok şık ve elde çok güzel duruyor. Tavsiye ediyorum.

• Ben Sony Vaio laptopu evin merdivenlerinden düşürdüm, tık etmedi hala çalışıyor, şu an kullanıyorum. Bu arada 2010 yılında almıştım.

Eski Sony telefonlarım çalışıyor, tabi modası geçti kullanacak değiliz. Ama bir elektrik devresi bile çürümedi hayret.

Sony walkman (mp3 olan) hala çalışıyor, annem kullanıyor. Lisedeyken almıştım. 10-11 sene geçti. Kasetçalarlı olanı da var tabi kullanmıyoruz artık ama o da çalışır vaziyette.

Eski Sony tüplü televizyonları hala çalışan aile akrabalarımız var. Bozulmak bilmiyor. Tornavida yememiştir. Ama bugün bir yerli televizyon al 2 seneye elinde kalıyor.

Samsung'un neredeyse her ürününden şikayetçi müşterisi. Malzeme kalitesi zaten evlere şenlik. Bizde de 3 ürün vardı. Üçü de nedensiz yere bozuldu. Harici disk, fotoğraf makinesi, dual cep telefonu. Servisi bile çözemedi, sorunun kaynağını bile bulamadı. Çöp oldu gitti. Neyse ki akıllandım elimi bile sürmüyorum artık. Kore malı arabayla olmayacak şekilde kaza atlattım. İki tekere kalktı araba. Kore malı benden uzak olsun aman aman.

Alman malı falan da bana hikaye geliyor. Ben Japon mallarında bulduğum dayanıklılığı başkasında bulamadım.

Nitekim Xperia Z3+ (bütün seri dahil) farklılık yaratmış, elit bir tasarıma sahip. Malzeme kalitesi ile de bu hissiyatı verdiği için benim tercihim olmuş, Türkiye'de satışa çıktığı ilk hafta (8 temmuz) satın almış bulunmaktayım.

Bu forumu okuyan herkese de tavsiye ederim.

• Bahsettiğim testleri maalesef satın aldıktan sonra mağaza içinde yapacaksın, herhangi bir kusur durumunda kutu ve faturayla mağazaya bırakacaksın. Onlar da servise gönderecek. İncelenecek ve bir karar verilecek. Bu durum başka ülkelerde nasıldır bilemem ama bizim kanunlarımızdan dolayı böyle. Sonuçta fabrikasyon mal, illa ki seride bazı ürünler hatalı çıkacak ama kurala uygun davranırsan servis de gerekeni yapmakla mükellef. Cihazı kullanıp garanti bitmesine yakın gönderirsen kusur fabrikasyon bile olsa değişim yapmazlar. O yüzden aldığın anda bütün kontrollerini yaptır.
  • Valla ilk kez Sony kullandığım için telefonun kronik ne sorunu var araştırmadım. Forumu okudukça sorunları hakkında bilgi sahibi oldum. Hepsini test ettim çok şükür bir şey çıkmadı.

• ben sms filtresi bulamadım. LG G2'mde kelime bazlı engelleme vardı, haftada 10-20 reklam mesajını engelliyordu. Bu işi ayrı bir uygulama ile yapmak zorunda olmak, dandik bir iphone kullanıyormuş hissi verir gibi oldu. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adige_038

Maşaallah üstadım o da güzelmiş bu aralar arka arkaya geliyor galiba güncellemeler :)

Düşürsem de çatlasa neyse de hiç düşürmeden iki çatladı bu G3, hasetinden midir nedir bilemedim :)

Eski bir Samsung kullanıcısı olarak tecrübe, deneyim ve söylemlerinize bakılırsa Note5 de olsa en son çıkardığı da olsa Samsung'dan uzak durulmalı diyorsunuz net olarak :)

Gereksiz program olarak dediğinizle ilgili pek bir bilgim yok maalesef o kısmı pek anlayamadım açıkçası.

Bildirim çubuğu incelerken benim de dikkatimi çekmişti G3 e nazaran pek pratik gelmemişti, ona alışmak azıcık zaman alabilir gibi haklısınız :)

Fiyat konusunda da dedikleriniz doğru ve paylaşmış olduğunuz bilgilere baktığımda pişman etmeyecek gibi görünüyor sanki. Evet suya mümkün olduğunca yaklaştırmamak lazım ne olur ne olmaz, servis konusunda da dediğinize katılıyorum üstadım inşaallah kimse servislerle uğraşmak durumunda kalmaz :)

Çeşitli yabancı ve yerli bir kaç sitedeki incelemelere baktım tavsiye puanlamaları düşüktü ve bir de batarya testlerinde şarj süresinin çok uzun olduğu görülüyordu. Bu konulardaki fikriniz nedir ?

Wi-fi konusunda bir problem yaşatmıyor değil mi, bir önceki yazdıklarımda belirttiğim gibi sıkıntılar oluşuyor mu acaba? Bir de benim şuan soramadığım, unuttuğum herhangi bir durum var ise sizin telefonun kullanıcısı olarak olumlu ve olumsuz ekleyebilecekleriniz var mı?

Bir de telefonun renklerine göre herhangi bir kronik sorun var mıdır? G3 ün beyaz olan renginde kronik alt ve üst tarafta kasa çatlaması vardı ve bunu iki kez yaşayınca ister istemez çekince duyuyorum maalesef :)

Ayrıca almaya tüm yönleriyle emin olup karar verdiğimde Sony nin sitesinde yönlendirme yaptığı Teknosa, Bimek ve Vatan Computer üçlüsünün hangisinden almak olası bir geri dönüş, değişim, iade ve servis gibi konularda daha mantıklı olur acaba?

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum üstadım sizi fazla yoruyorum ama inşaallah kusuruma bakmıyorsunuzdur.

Dediğiniz kontrolleri yapabilmek için aldığım yerde bunları gerçekleştirmem gerekiyor sanırım ve bunun içinde cihazı satın alarak paketini açmak, bunun dışında almadan bunları gerçekleştirmeye izin verecek bir yer yoktur herhalde, bu konuda dediklerinize nasıl emin olabilirim bilemiyorum maalesef, onlarla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim ki ? Tam olarak her durumundan emin olabilsem yarın gidip alacağım neredeyse ama bilemediğim bir çekince var içimde sebebini bulamadığım :(

Dayanıklılık konusunda verdiğiniz bilgiler gerçekten kulağa güzel geliyor. Yazılımlar ve kendilerini güncellemeleri konusunda haklısınız üstadım ama onlara da şuan için uygulanabilecek pek kesin bir çözüm yok gibi.

Ben Samsungların fiyatlarının sabit olmaması başta olmak üzere, yazılımının aşırı şişmesini sebepleriyle sevmemeye başladım.. KESİNLİKLE ALINMAZ diyemem sonuçta belli mühendislik harikaları ama samsung ya sonuçta...

Çeşitli sitelerde baktığınız incelemeler Sony'nin iyileştirme yazılımları koymadan önceki yorumlar. O zaman mesajlaşırken bile aşırı ısınıyor olabilirdi. Onun için mümkünse 10 AĞUSTOS'dan sonra gelen yorumları okuyun.

Wifi çok net çekiyor. Hiç sıkıntı yok. Hiç beklemiyorum desem yalan olmaz.

Olumsuz olarak ön kamerayı beğenmedim. Sanki fazla kumlu gibi. Biraz daha iyi olabilirdi. Kutudan çıkan kulaklık tizlerde iyi ama baslarda çok yeterli değil. LG'deki knock on özelliği var ama knock off özelliği yok. Bunu neden koymamışlar anlam veremedim. Belki telif haklarından, belki de sony mühendislerinin gördüğü bir durum var. Bilemiyorum. Ve şarj olayında haklısınız. Hızlı şarj etmiyor adaptörü. Belki de böyle çok daha mantıklıdır bilemiyorum. Hızlı şarj adaptörünü mediamarkt'dan 80TL'ye alabiliyorsunuz ama bence sony kutudan onu vermeliydi. Ayıp etmiş.

Renklerinde kronik sorun var mı yok mu bilmiyorum hocam. Ben siyahını aldım :)

Vatan ve Teknosa sıkıntı çıkarmaz eğer mekanik bir problem olursa. Ama bimeks, Gold bunlar biraz çakal tipler.

Hızlı şarj için link verebilir misin? Ayriyetten bataryaya zarar vermez değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: F.Kasap

Hızlı şarj için link verebilir misin? Ayriyetten bataryaya zarar vermez değil mi?

http://urun.n11.com/diger/sony-uch10-hizli-sarj-cihazi-siyah-P69691123?cid=604001&gclid=CjwKEAjwjYCvBRC99sSm_frioAwSJACrKuPClYEDLl02sW8Nyhz4arZRLPVElf0X0b8UazPt7npDBBoCA6fw_wcB

Hocam mediamarkt linkini bulamadım.. 1 tane vardı. İzmir Balçova'da gördüm. 1 saat daha az beklicem diye kıyamadım açıkçası paraya :) Z3+ ile gelen olay bu hızlı şarj özelliği. Telefonu bozacağını sanmıyorum. Sony öyle risklere girmez. Yaparsa yapar, yapmazsa da yok abicim der yani :) Sony TV kullananlar bilir. Bazı parçaları inat yapar koymaz :)

Evet biliyorum konsolda da inat yapar bir zımbırtı çıkarır asla onu kutuya koymaz. bu şarj kiti acayip işime yarayacak çünkü çok yavaş şarj oluyor alet. Çok teşekkürler.

• Hocam ciddi alacaksanız 1-2 gün kullandıktan sonra buraya dönüş yapabilir misiniz? Eğer çok çok rahat bir şeyse ben de alırım.
    Tabii ki de yaparım. En yakın zamanda alıp görüşlerimi paylaşırım.

• Arkadaşlar bu telefon ile m9 arasında gidip geliyorum.iki cihazında birbirine göre eksileri ve artıları var biliyorum ama sorum şu gerçekden aşırı ısınıyormu cünkü aşırı ısındıgı söyleniyor.arkadaşlar bugün güncelleme geldi dediler rica etsem ısınmaya çare bulundumu? cevaplarsanız sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.