Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z3+ / ANA KONU \ ★ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.676
Cevap
27
Favori
73.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

Ön ekran koruyucu üzerinde takılı geliyor ama arka taraf için kılıf ya da ayrıca film falan alman gerek.

Sana tavsiyem (Yanlış yazıyor olabilirim adını) Daiken marka slikon koruyuculardan birini almanız.

Hem hafif, hem çok ince hem de yapısından dolayı sıcaklığı hissetmiyorsunuz.

Sony center larda satılıyor. Fiyatı 25 TL.

Tesekkurler. Sony center'a gidip soracagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hislerime tercüman oldunuz bir telefona bu kadar para verilip nasıl pişman olunabileceği ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi söylediklerinize harfi harfine katılıyorum.

• Denize sokmayın. Deniz garantisi yok bu tellerin
  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Denize sokmayın. Deniz garantisi yok bu tellerin

Yapmayın etmeyin sonra gelir denize soktum bozuldu diye yazarsınız.
    Lg g2 kullanıyorum Şuan ve size insaf diyorum g2 ne kadar ısınıyor es geçiyorsunuz madem g2 kullanıyorsunuz bir 3g de ya da chrome kullanımı nasıl yanıyor telefon?
    Tamam bir teli yerden yere vurabilirsiniz ama yiğidi öldürün hakkını yemeyiniz.

• Arkadaşlar şu ana kadar her türlü oyunu oynadım evet ısınıyor ama öyle ele alınmayacak tarzda değil asla. Bir kere kapandı kamera o da ar effect kullanırken.. Evet bu kötü bir şey ama ilerleyen güncellemeler ile göreceğiz sorun yazılımda mı yoksa telefonda mı diye. Şu an gayet memnunum. Bundan önce kullandığım 5s ısındığında elime bile alamıyordum...

• Bazı arkadaşlarımız "pişmalık" kelimesini çok kullanır olmuşlar. Kimseyi rencide etmek istemiyorum ama benim onlara ve alacak olanlara birkaç sözüm var.

Öncelikle alacak olan ya da almış ama donanımhaberde sadece okuma yapan arkadaşlarımızı çok yanlış bilgilendiriyorsunuz. Neden?

1) Suratınızı maymun yapacaksınız diye, telefonun fazla ısındığından şikayet ediyorsunuz. Ar efektinden bahsediyorum. Kendinizi maymun yapmaya meraklıysanız ben size boya alcam yeter ki karalamayın bu aleti.

2) 4K çekimde 5 dakika neyinize yetmiyor? Ki ben 7-8 dakikayı gördüm. Ayrıca umarım karalayan arkadaşların 4K televizonu vardır. Bende Samsung JU557000 TXTK var. Ben bile o kadar uğraşmadım 4K vidyo çekecem diye...

3) 1080p çekimde 10.37 saniye çekim yaptım. İstesem 15'lere çıkardı. El insaf. Film mi çekeceksiniz mercimek boyutundaki telefonla. En baba amerikan dizileri 20'şer dakika zaten. Telefon 42 dereceydi ben çekimi bitirdiğimde. Anormal olan bir nokta söyler misiniz?

4) Telefon ISINMIYOR, telefon ÇABUK ISINIP - SOĞUYOR diye bas bas bağırıyoruz. Bu olaydan ötürü Sony'i suçlayamayız. Suçlamak istersek de Omnibalance tasarımdaki cam arka yüzeyi suçlamalıyız. Bütün android programlarla sorunsuz çalışan Qualcomm işlemcinin bir armağanı bize bu ama merak etmeyin Sony önlem aldı, 8 çekirdekten 3 çekirdeği çıkarıp, çekirdek hızlarını arttırdı diyoruz. Yani merak etmeyin telefon elinizde patlamayacak, telefon ısıdan erimeyecek ve en önemlisi (içine bakma fırsatı yakaladıysanız) devrelere zarar vermeyecek. Sadece alışkın değiliz bu ısı olayına bence... Evet benim eski osuruk Galaxy S3 telefonum ancak Subway Surfers adlı oyunu oynarken ısınıyordu. Noluyo lan diyordum.

5) Sırf bazılarına yanıt amaçlı cihazı dün powerbank'e taktım. Hem şarj ettim hem de 1.5 saat güneş altına bıraktım. Dün Türkiye'nin en sıcak günlerinden biriydi. Ben Kuşadası'nda yaşıyorum. 47 Dereceyi gördüm. Biraz çin işkencesi yaptım alete :) Kendi kendine kapanmadı, Yüksek ısı uyarısı vermedi, performansında bir azalma olmadı. Bu süre zarfında telefonun ekranı sondaydı, sürekli mesajlaştım ve spotify'da müziik dinledim. Ama gene de siz siz olun benim yaptığımı yapmayın :)

6) Ben yarı profesyonel bir fotoğrafçıyım ve bu telefonun fotoğraf kalitesine laf eden insanları anlayamıyorum. Adamlar sanki DSLR kalitesi bekliyorlar. Bu durum beni üzülüyor. Cillop gibi arka kamerası var. Ayar yapamıyorsan, elini titretiyorsan bu aletin suçu mu? Ön kamerasu leş ama bunu bilmenizi istiyorum.

7) Bu telefonun pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz ama ortada "kazık" yok arkadaşlar. Almanya fiyatı şuanda 649 euro. Paramızın değeri hiç yok. Kimse bizim paramızı iplemiyor artık. Alım gücü sıfır. Hesabı siz yapın...

https://www.otto.de/p/sony-xperia-z3-plus-smartphone-13-2-cm-5-2-zoll-display-lte-4g-android-5-0-20-7-megapixel-487911509/#variationId=487918374

Ayrıca FM RADYO var diye sevgili TRT'ye 100 lira vergi verdiğimizi de unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 7 Eylül 2015; 22:13:29 >

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Telefonun kamerası mı kötüymüş?

• Öyle diyorlar hocam üst yorumlara bakmalısınız :) Millet kafayı yemiş. 2.800TL'lik Nikon D7000 cihazımla aynı anda netliyor, aynı renkler diyorum anlatamıyorum. Çok gözleri boyanmış. Kullanan bi arkadaş "ben bu telden soğudum" demiş bu kamera yüzünden. Benim gözlerim bozuk galiba. Yoksa olmaz yani.

Fotoğraf çekmeye çıktığım bir gün ikisiyle de aynı fotoları çekcem o zaman derdimi anlatırım galiba...
    Hadi ısınır anlarım da bu telefonun kamerasına kötü demek saçma. Boğazda fotoğraflar çektim manuel modda hepsi birbirinden harika idi.. Ben gayet memnunum. Paramın karşılığını alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Öyle diyorlar hocam üst yorumlara bakmalısınız :) Millet kafayı yemiş. 2.800TL'lik Nikon D7000 cihazımla aynı anda netliyor, aynı renkler diyorum anlatamıyorum. Çok gözleri boyanmış. Kullanan bi arkadaş "ben bu telden soğudum" demiş bu kamera yüzünden. Benim gözlerim bozuk galiba. Yoksa olmaz yani.

Fotoğraf çekmeye çıktığım bir gün ikisiyle de aynı fotoları çekcem o zaman derdimi anlatırım galiba...

Hocam kamera karsilastirmasi yaparsaniz cok iyi olur hem kotuluyenlerde gormus olurlar

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Bazı arkadaşlarımız "pişmalık" kelimesini çok kullanır olmuşlar. Kimseyi rencide etmek istemiyorum ama benim onlara ve alacak olanlara birkaç sözüm var.

Öncelikle alacak olan ya da almış ama donanımhaberde sadece okuma yapan arkadaşlarımızı çok yanlış bilgilendiriyorsunuz. Neden?

1) Suratınızı maymun yapacaksınız diye, telefonun fazla ısındığından şikayet ediyorsunuz. Ar efektinden bahsediyorum. Kendinizi maymun yapmaya meraklıysanız ben size boya alcam yeter ki karalamayın bu aleti.

2) 4K çekimde 5 dakika neyinize yetmiyor? Ki ben 7-8 dakikayı gördüm. Ayrıca umarım karalayan arkadaşların 4K televizonu vardır. Bende Samsung JU557000 TXTK var. Ben bile o kadar uğraşmadım 4K vidyo çekecem diye...

3) 1080p çekimde 10.37 saniye çekim yaptım. İstesem 15'lere çıkardı. El insaf. Film mi çekeceksiniz mercimek boyutundaki telefonla. En baba amerikan dizileri 20'şer dakika zaten. Telefon 42 dereceydi ben çekimi bitirdiğimde. Anormal olan bir nokta söyler misiniz?

4) Telefon ISINMIYOR, telefon ÇABUK ISINIP - SOĞUYOR diye bas bas bağırıyoruz. Bu olaydan ötürü Sony'i suçlayamayız. Suçlamak istersek de Omnibalance tasarımdaki cam arka yüzeyi suçlamalıyız. Bütün android programlarla sorunsuz çalışan Qualcomm işlemcinin bir armağanı bize bu ama merak etmeyin Sony önlem aldı, 8 çekirdekten 3 çekirdeği çıkarıp, çekirdek hızlarını arttırdı diyoruz. Yani merak etmeyin telefon elinizde patlamayacak, telefon ısıdan erimeyecek ve en önemlisi (içine bakma fırsatı yakaladıysanız) devrelere zarar vermeyecek. Sadece alışkın değiliz bu ısı olayına bence... Evet benim eski osuruk Galaxy S3 telefonum ancak Subway Surfers adlı oyunu oynarken ısınıyordu. Noluyo lan diyordum.

5) Sırf bazılarına yanıt amaçlı cihazı dün powerbank'e taktım. Hem şarj ettim hem de 1.5 saat güneş altına bıraktım. Dün Türkiye'nin en sıcak günlerinden biriydi. Ben Kuşadası'nda yaşıyorum. 47 Dereceyi gördüm. Biraz çin işkencesi yaptım alete :) Kendi kendine kapanmadı, Yüksek ısı uyarısı vermedi, performansında bir azalma olmadı. Bu süre zarfında telefonun ekranı sondaydı, sürekli mesajlaştım ve spotify'da müziik dinledim. Ama gene de siz siz olun benim yaptığımı yapmayın :)

6) Ben yarı profesyonel bir fotoğrafçıyım ve bu telefonun fotoğraf kalitesine laf eden insanları anlayamıyorum. Adamlar sanki DSLR kalitesi bekliyorlar. Bu durum beni üzülüyor. Cillop gibi arka kamerası var. Ayar yapamıyorsan, elini titretiyorsan bu aletin suçu mu? Ön kamerasu leş ama bunu bilmenizi istiyorum.

7) Bu telefonun pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz ama ortada "kazık" yok arkadaşlar. Almanya fiyatı şuanda 649 euro. Paramızın değeri hiç yok. Kimse bizim paramızı iplemiyor artık. Alım gücü sıfır. Hesabı siz yapın...

https://www.otto.de/p/sony-xperia-z3-plus-smartphone-13-2-cm-5-2-zoll-display-lte-4g-android-5-0-20-7-megapixel-487911509/#variationId=487918374

Ayrıca FM RADYO var diye sevgili TRT'ye 100 lira vergi verdiğimizi de unutmayın.

Hocam tespitlerinizi severek okuyorum herseyi oldugu gibi yaziyosunuz. Telefon elime gecmeden telden soguyacaktim az kalsin :)

Ar effect ve 4k ile isiniyo diye aglamalarini ben de anlamiyorum.

Magazadaki telefonda ardi ardina hic durmadan 40-50 fotograf cektim ve tel kapanmadi uyari da vermedi. Ustelik en guncel surum de yuklu degildi.

• Bu arada almak isteyenler kliksa.com'dan 2250 tl'ye alabilirler. Resmi distrubutor garantili yabi sony turkiye garantili.

• Bunlar benim çektiğim fotoğraflar:) Merak edenler için.Kalite bu yani

47 dereceyi bugün ben Antalya'da tüm bedenimde gördüm, işlerimi hallettikçe eve geldim kıyafet değiştirip tekrar çıktım. Telefon ne yapsın. Aha böyle kafam yandı
  • Bu da güneşe karşı çekim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacA. -- 7 Eylül 2015; 23:30:38 >

• Kullandığımız bazı özellikler elzem değil kullanmasak da olur, FAKAT firma bunu reklam konusu yapıyor ve bizde bu ürüne bir bedel öderken bu özellik için de para ödüyoruz. Unutmayın...
    AR effect'i hiç kullanmadım, ihtiyaç duyduğum bir şey değil.
    1 yıl kadar stock rom ile lg g2 kullandım, hiç ısınma sorunu yaşamadım. 45 dakikalık maç kaydında bile ısınmadı G2, isterseniz aynısını z3 plus ile deneyebilirsiniz. Bu giriyi telefonımdan yazıyorum ve telefonu arkadan tutan tüm parmaklarım acıyacak kadar sıcak. Öyle çabuk da soğumuyor. Yüksek Elektrik-Elektronik mühendisiyim, isterseniz kızılötesi kamerayla aldığım sıcaklık sonuçlarını da paylaşırım bir ara.

Tekrar ediyorum, normal kullanımda (internet tarayıcısı, ofis uygulamaları, anlık fotoğraf çekmeleri) z3 plus ELİMİ YAKIYOR. Bunu daha ne kadar basit anlatabilirim?

Kamerasını da beğenmedim, özellikle gece çekimleri vasat. Merak etmeyin, fotoğraf nasıl çekilir biliyorum. Sırf bu işi sevdiğim için Lumia 1020'mi hala satmıyorum. Z3 plus'ın sensörü gayet iyi ama kamera uygulaması vasat. Undersampling ile nasıl fotoğraf çekimi yapılır görmek isterseniz, Lumia 1020 başlığına uğrayın derim.

Isınma sonucu stabilite kaybı ve yavaşlama snapdragon 810'un kronik sorunu, bu işlemciyi kullanan her cihazda var. Ancak ben bu kadar ciddi olacağını düşünmüyordum açıkçası.

Kendi fikrimdir, herkesin beklentisi elbette farklı. Ama ben günlük kullanımda elimi yakan, üst üste 5 tane kalitesiz fotoğraf çekemediğim bir cihaza 2500 lira verdiğimde pişman olurum. Bu benim beklentimi karşılamadığı içindir. Sizin beklentiniz bunun altında olabilir, yahut kullanım tecrübeniz farklı olabilir. Haklısınızdır, aynı banttan çıkan iki ardışık cihaz bile farklı olabiliyor. Saygı duyarım. Ancak benim memnuniyetsizliğimin bilgisizlikten veya kullanım kusurundan olduğunu düşünmemelisiniz.

Valla dostum inan ben de dediğin gibi bir ısınma yok. Kötü bir deneyim yaşamışsınız lakin ben gayet memnunum. Dediğiniz gibi bir deneyim yaşamadım hele ki normal kullanımda hiç yaşamadım. Üzüldüm adınıza...

Sayın hocam ben sizin YAKIYOR dercesine hiç yaşamadım. Şöyle yapalım...

System Droid Info diye bir program var. Normal kullanın telefonu. Çok ısındığını düşündüğünüz zaman o programdan "Temperature" kısmına tıklayın bakalım nasıl. Ben 47'i gördüm en yüksek. O da telefona can çekiştirdim yani :) Ciddi oyun olarak asphalt yükledim. Yarım saat oynadım. 41 derece gördüm. Bi yarım saat daha oynadım 42 oldu ve sabit kaldı.

Şuanda kız arkadaşıma mesaj atıyorum 32.2 derece. Siz de deneyimlerinizi paylaşın. Belki de gerçekten üretim hatası olabilir sizin dediğiniz gibi.

Xperia Z1'e bugün 5.1.1 geldi. Bize de gelmesi yakındır. Belki o zaman biraz daha Kernel iyileştirmeleri görebiliriz.
    Anlayışınıza teşekkürler. Ben de eğer sabredebilirsem (ya da takas edecek birini bulamazsam), son kararımı vermeden önce 5.1.1'in gelmesini bekleyeceğim. Daha sonra sıfırlayıp son bir şans vereceğim.

Ancak özellikle, ısınma sorunu ve tam çözünürlükte otomatik mod kullanamama sorununa çözüm olmazsa satmayı dahi beklemeyip G4 alacağım. Daha önce memnun kalmadığım G3'ümü enişteme verip G2 almıştım, bunu da diğer enişteye hediye ederim artık :)
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.