Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z3+ / ANA KONU \ ★ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.676
Cevap
27
Favori
73.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tarzanabi

Benim için kamera çok önemli. Uzun süredir kullandığım LG G2'mi sadece kamerasını beğenmediğim için değiştirme kararı almıştım, Z3 Plus'ı da bu yüzden aldım. Ama sensörünü hiç kullanamıyor, zaten ısınma sorunundan dolayı kamerayı da uzun süre kullanamıyorsunuz. Amiral gemisi adına tam bir rezalet.

Diğer yandan, bu sorunları bilmeden anlık bir hevesle telefon almak da benim hatam. Evet pek çok güzel özelliği var, ama kullanım konusunda zaten G2'ye bile yaklaşamıyor Z3 Plus. Donanım gücünü de ısınmadan dolayı kullanamıyor. Artık ya G5'i bekleyeceğim, ya da G4 alacağım kendime.

Yanlış anlaşılmasın, çöp möp diyecek kadar kötüleyecek değilim. Z3 plus gayet başarılı bir cihaz. Sadece ısınma sorununun çok büyük olduğunu ve kamera konusunda beklentimin çok altında kaldığını söylüyorum. Dediğim gibi beğendiğim pek çok yönü de var, vaktim olduğunda alıcılara bir fikir vermesi için gördüğüm artılarını eksilerini sıralayacağım.

Peki hocam butun guncellemeleri yaptiginiz halde mi isiniyor acaba ?

Bide kasim ayinda z5 cikacak kamera yonunde baya bi jyilestirmeler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertburak312

Teyzeme aldırdım 2500 verip bu telefonu tam bir rezalet abi telefon durduk yere ısınıyor , kamerayı açsan zaten yanıyor , klavye Kafayı yiyor dokunmatik mahcup oldum gerçekten soramıyorum telefonu ... Garantiye vericem diyor da pek bisey yapacaklarını sanmıyorum daha 1 aylık degil telefon ... Varmı bi öneriniz

Tüm bu ısınma hatasının büyük çoğunluğu lollipop tan. Elimdeki z3 te defalarca denedim. Lollipop yükleyince yanıyor resmen. Ama kitkat da buz gibi. Başka iki telefon da denedim sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesga -- 7 Eylül 2015; 8:33:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEKA_CRAZY kullanıcısına yanıt
    Elbette, güncellemeleri çıktığı anda indirdim. Sonuç aynı.

Ben Z3 Plus'a veya Z4'e bunca parayı verip hiç bir işime yaramayan bir şeyle karşılaştıktan sonra, Z5'i napayım, kameradaki iyileştirmeleri napayım Pişman oldum açıkçası.
  • Ooo kardeş nasıl nasılsın? İphone 6+ mı kullanıyorsun hala

• 44 plaka kullanıcısına yanıt
    :) şefim teşekkür ederim seni sormalı , evet ip6 plus devam ediyorum memnunum ancak Z1 kullandıktan sonra telefon sağlam dedim problemler düzeltilmiştir dedim teyzeme gidip Z3+ aldırdım.. Küçük çocuğu var simdi eline alır atar falan diye sağlamlığına güvendim ... Simdi o bile eline alamıyor telefonu cunku telefonla azıcık oynasan ısınıyor , kamerayı açıyorsun elde durmuyor çok pişmanım 2500 TL az bi para değil , garantiye vericem diyor da ne yapicak ki garanti hic sanmıyorum bi sonuç elde edeceğini ...klavye de sapitiyormus arada Sony'e daha da güvenmem...

• quote:

:) şefim teşekkür ederim seni sormalı , evet ip6 plus devam ediyorum memnunum ancak Z1 kullandıktan sonra telefon sağlam dedim problemler düzeltilmiştir dedim teyzeme gidip Z3+ aldırdım.. Küçük çocuğu var simdi eline alır atar falan diye sağlamlığına güvendim ... Simdi o bile eline alamıyor telefonu cunku telefonla azıcık oynasan ısınıyor , kamerayı açıyorsun elde durmuyor çok pişmanım 2500 TL az bi para değil , garantiye vericem diyor da ne yapicak ki garanti hic sanmıyorum bi sonuç elde edeceğini ...klavye de sapitiyormus arada Sony'e daha da güvenmem...

Bende iyiyim çok şükür, keşke z3 aldırsaydın veya z2;z3+ da işlemci yüzünden ısınma var galiba.Ben z3 kullanıyorum çok memnunum

• Z3+ siparisi vermis bulunmaktayim bu hafta elime gececek. İsinma sorunu icin de hala suphelerim var, en son guncellemeden sonra fabrika ayarina dondugunuz halde mi isiniyor merak ettim?

• quote:

Orijinalden alıntı: 44 plaka

quote:

Bende iyiyim çok şükür, keşke z3 aldırsaydın veya z2;z3+ da işlemci yüzünden ısınma var galiba.Ben z3 kullanıyorum çok memnunum

hocam lollipop'unda önemli katkısı var. ne zaman bir şans daha vereyim desem, aşırı ısınma, düşük ses kalitesi ve şarjın daha hızlı bitmesini görünce kitkat'a geri dönüyorum.

• regu R kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Kışa giriyoruz zaten ne güzel elinizi ısıtır işte :) Merak etmeyin...

Şöyle. Ben dün deneme yaptım.

Cihazı powerbank'e taktım. Hem şarj ettim hem de 1.5 saat güneş altına bıraktım. Dün Türkiye'nin en sıcak günlerinden biriydi. Ben Kuşadası'nda yaşıyorum. 47 Dereceyi gördüm. Biraz çin işkencesi yaptım alete :) Kendi kendine kapanmadı, Yüksek ısı uyarısı vermedi, performansında bir azalma olmadı. Ama gene de siz siz olun benim yaptığımı yapmayın :)
  • mesga M kullanıcısına yanıt
    Bende dönsemmi acaba? Şarj dan memnunum ama

• quote:

Orijinalden alıntı: 44 plaka

Bende dönsemmi acaba? Şarj dan memnunum ama

şiddetle tavsiye ederim. kitkat daha 2-3 yıl rahat cihazı götürür. daha yüksek seviyede ve kalitede ses, normal ısınma ve şarj süresi ile kitkat favorimdir. yazılım güncel olsun demekten öte lollipop'a geçmem için sebep yok.
  • Kamerada bi fotoğraf çekiyorum telefon çok ısındı diyor kapanıyor kamera nasıl bi çözüm önerisinde bulunursunuz 1 aylık telefon
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Hayırlı olsun hocam. Kışa giriyoruz zaten ne güzel elinizi ısıtır işte :) Merak etmeyin...

Şöyle. Ben dün deneme yaptım.

Cihazı powerbank'e taktım. Hem şarj ettim hem de 1.5 saat güneş altına bıraktım. Dün Türkiye'nin en sıcak günlerinden biriydi. Ben Kuşadası'nda yaşıyorum. 47 Dereceyi gördüm. Biraz çin işkencesi yaptım alete :) Kendi kendine kapanmadı, Yüksek ısı uyarısı vermedi, performansında bir azalma olmadı. Ama gene de siz siz olun benim yaptığımı yapmayın :)

Sagolun. Cihaz elime ulastiginda direk testlerini yapip son guncellemeyi yukleyip factory reset yapicam.

Daha sonraki tecrubelerimi buraya yazacagim :)

• Eğer cihazınızı uzun süredir açık tutuyorsanız yeniden başlatmayı deneyin.
  • Düşünenler ve merak edenler için kendi izlenimlerimi paylaşacağımı söylemiştim, anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle yakın zamanda kullandığım cihazlar LG G2, LG G3, Samsung Galaxy S4 ve Nokia Lumia 1020. Son olarak LG G2 kullanıyordum ve kamerasından memnun olmadığım için Z3 Plus aldım.

Öncelikle artılarını sıralayayım:
    +Kasa ön ve arka cam, diğer Z serilerine göre ele oturan bir kasa. Kaliteli bir hissiyat veriyor. Tek elle kullanım mümkün.
    +Pil ömrü başarılı. Stamina modu aktif değilken 1 günü zor çıkarıyor, etkinleştirdiğinizde 2 günü görüyor.
    +Harici ses kalitesi muazzam. Özellikle oyunlarda stereo sesler çok çok iyi.
    +RAM kullanımı gayet verimli. Samsung gibi 3 GB'ın 2200 MB'ını kendine ayırmıyor.
    +Ahize sesi başarılı.
    +Z3 ve daha eski serilere kıyasla, ıslakken dokunmatik kurudan farksız algılıyor. Su geçirmez bir telefon için önemli bir artı.
    +Z3 ve daha eski serilerdeki -kısa sürede deforme olan- kapaklar yerine kendinden su geçirmez microusb girişi ve kulaklık jakı var. Bu çok önemli bir artı.
    +Sistemi sömüren fazla bloatware yok ve olanların da bir kısmı kaldırılabiliyor.

Gelelim beni kısa sürede cihazdan soğutan eksilere

-Çok, çok ısınıyor. Telefonla konuşurken, tarayıcıda gezinirken, özellikle oyun oynarken ellerimi acıtacak kadar ısınıyor.
    -Kamera sensörü çok iyi olduğu halde kamera yazılımı vasat. Superior Auto modunda fotoğrafları 8MP'e indirgiyor, 21MP için manuel moda aldığınızda sahne seçimini bile siz yapmak zorundasınız. Z5'de 23MP modunda otomatik sahne seçimi olacağı biliniyor, yazılım güncellemesiyle Z3 Plus'a gelir mi belli değil. Ama en başta olması gerekirdi.
    -Kameradan çok nefret edecek vaktiniz olmuyor, zira kısa bir süre sonra "kamera aşırı ısındı, uygulama kapanacak" uyarısıyla kameradan çıkıyor. Büyük rezalet.
    -Dokunmayla uyandırma işe yaramıyor. Özellikle sıcak havalarda cihaz kendi kendine açılıyor, rehberinizden kişi siliyor, birilerine dalkfhlAKHljhdALKJHF diye mesajlar gönderiyor, internete giriyor, kafasına göre takılıyor. LG'de dokunmayla uyandırma durumunda cihaz yakınlık sensörünü kontrol ederek cihazın elinizde mi, cebinizde mi olduğunu kontrol ediyor. Bu kadar basit bir şeyi neden koymazlar diye sorduktan sonra, LG'de çok sevdiğim bu özelliği kapatmak zorunda kaldım.
    -Kamera tuşu da aynı şekilde, kendi kendine açılabiliyor cebinizde. Neyse ki kısa sürede ısınıp kapandığından kendi kendine fazla fotoğraf çekemiyor.
    -Ekranda yan yana en fazla dört ikon kullanılabiliyor. LG'de bu sayı 5 idi ve daha az ana ekran sayfası kullanmama olanak tanıyordu.
    -Yukarıdan inen menü kullanışsız. Alışmak ayrı, kullanmak ayrı dert.
    -Google widget'ı her ana ekrana sabitliyor, kaldırsanız bile ekranın o bölümüne başka bir şey koyamıyorsunuz.
    -E-posta uygulaması kullanışsız.
    -Dosya yöneticisi rezalet. File Commander'ın LITE sürümünü koymuşlar, çoğu özellik için premium sürümü almak zorundasınız.
    -Otomatik parlaklık düzgün çalışmıyor, gerçi bu stamina moduyla da alakalı olabilir.
    -Kutudan çıkan kulaklık 10-15 liralık dandik bir kulaklık. Arama cevaplama dışında bir tuşu yok. Amiral gemisi diyorum, LG'nin QuadBeat 2 kulaklığını bir deneyin diyorum.
    -Her gün 1-2 çağrımın bana ulaşamadığını görüyorum. Sıfır SIM kartla, kendi kendine şebekeden düşüyor cihaz.

Netice olarak bu cihazdan beklediğimin yarısını almış değilim. Benim gözümde ederi 1500 liradan bir kuruş fazla değil, 2-3 ayda bir telefon değiştiren birisi olarak ilk defa telefona harcadığım paraya üzülüyorum. En kısa zamanda LG G4'e, ya da düşük bir ihtimal Samsung Galaxy S6'ya geçeceğim.

• quote:

Benim için kamera çok önemli. Uzun süredir kullandığım LG G2'mi sadece kamerasını beğenmediğim için değiştirme kararı almıştım, Z3 Plus'ı da bu yüzden aldım. Ama sensörünü hiç kullanamıyor, zaten ısınma sorunundan dolayı kamerayı da uzun süre kullanamıyorsunuz. Amiral gemisi adına tam bir rezalet.

Diğer yandan, bu sorunları bilmeden anlık bir hevesle telefon almak da benim hatam. Evet pek çok güzel özelliği var, ama kullanım konusunda zaten G2'ye bile yaklaşamıyor Z3 Plus. Donanım gücünü de ısınmadan dolayı kullanamıyor. Artık ya G5'i bekleyeceğim, ya da G4 alacağım kendime.

Yanlış anlaşılmasın, çöp möp diyecek kadar kötüleyecek değilim. Z3 plus gayet başarılı bir cihaz. Sadece ısınma sorununun çok büyük olduğunu ve kamera konusunda beklentimin çok altında kaldığını söylüyorum. Dediğim gibi beğendiğim pek çok yönü de var, vaktim olduğunda alıcılara bir fikir vermesi için gördüğüm artılarını eksilerini sıralayacağım.

Kamera çok önemliyse gidip z3 plus alarak çok büyük hata etmişsiniz. Şu an piyasadaki en iyi kamera G4 te var. Size tavsiyem vihazı da az kullandınız, temiz kullandınız anladığım kadarıyla, 1900-2000 TL gibi bir fiyata satıp z5 premium bekleyin. Hem kamerada hem pilde hem de ekran kalitesinde kazanacaksınız. G4 alacaksınız fakat ekran parlaklığı kıs, mobil veri kapa falan uğraştıracak seni. Ayrıca G4 Z3 plustan daha çok ısınıyor fakat kasa plastik olduğu için hissetmiyorsun. Onu da belirteyim.

Kamera senin için önemli, anlıyorum, ancak bataryası bittikten sonra dünyanın en iyi kamerası da olsa bir anlamı kalmayacak.

• quote:

Ben Z3 Plus'a veya Z4'e bunca parayı verip hiç bir işime yaramayan bir şeyle karşılaştıktan sonra, Z5'i napayım, kameradaki iyileştirmeleri napayım Pişman oldum açıkçası.

Youtube a z5 4k test yaz çıkan videoyu izle adam 12 dk 4k video çekiyor. O sorun hallolmuş. Isınsa kapatırdı zaten.

• Z3+ kutu icerisinden on ve arka cam icin ekran koruyucusu cikiyor mu? Veya takili mi geliyor?

Ayrica tavsiye edebileceginiz veya kullandiginiz kiliflari yazar misiniz?

• regu R kullanıcısına yanıt
    Ön ekran koruyucu üzerinde takılı geliyor ama arka taraf için kılıf ya da ayrıca film falan alman gerek.

Sana tavsiyem (Yanlış yazıyor olabilirim adını) Daiken marka slikon koruyuculardan birini almanız.

Hem hafif, hem çok ince hem de yapısından dolayı sıcaklığı hissetmiyorsunuz.

Sony center larda satılıyor. Fiyatı 25 TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

quote:

Youtube a z5 4k test yaz çıkan videoyu izle adam 12 dk 4k video çekiyor. O sorun hallolmuş. Isınsa kapatırdı zaten.

Z3 Plus'daki rezaleti gördükten sonra bir daha Sony alacağımı hiç zannetmiyorum. G4'te de fazla sorun yaşarsam yine G2 alır, sorunsuz bir yeni model çıkmasını beklerim. Ama bu fiyata daha kamerasını 2 dakika kullanamadığım bir cihaz gördükten sonra, Sony Z5 mi çıkarır, Z10 mu çıkarır umurumda değil. Pili az gidiyorsa gitsin, yedek pil taşınıp takılabiliyor. Ama ayrı kamera taşımak zorunda kalmam en azından. G2 kullanırken bir doğum gününe, tatile filan gidecek olduğumda emektar Lumia 1020'mi (kamera kalitesinden dolayı satamadım kendisini) camera grip'ine takar, yanıma alırdım. Şimdi yine tatile gitmek üzereyim, tek tesellim denizde de telefonumu yanıma alabilecek olmam. Gerçi, artık ona da güvenemiyorum.

Bu kadar sinir olacağımı hiç düşünmemiştim açıkçası. Ancak forumda bir başlığa yazı yazana kadar elim yanınca sinirleniyorum haliyle.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.