Şimdi Ara

Sony Xperia Z3 yenilikler / 20 madde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilaveten ; arka da ve yanda kullanılan malzeme de değişmiş diye okumuştum.. detaylı bilgisi olan vardır muhtemelen..

• Sony bir başka ya. 5s kullanıyorum şu an lanet ettim şarj yüzünden. Devamlı şarj aleti ve şarjlı kılıf taşımaktan bıktım.
  • Bende Xperia Z2 ile memnunum ama Z3'ün yenilikleri , vaad ettikleri etkilemiyor değil :)

Olmadı koyarım tezgaha Z2'yi Z3'ü alırım değeri düşmeden :)
  • Sony bu yapar Insallah kronık arızalarr bıter bendeki z2 de olsada telımı sevıyorum yınede cok ....
  • En kötü 2200-2400 bandından girecek z3. Muhtemelen z2 1800-2000 bandına düşer. Aradaki 200-400 tl lik farka değer mi bu yenilikler için değiştirmeye, insan almadan önce kendisine bu soruları sormalı. Gerçi parası olana sıkıntı yok. Alacak arkadaşlara da şimdiden hayırlı olsun. Güzel bir telefon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antep__lee -- 16 Eylül 2014; 16:40:46 >
  • hızlı şarj, kalem desteği ve küçültülmüş boyutlar bunlar önemli benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Sony bir başka ya. 5s kullanıyorum şu an lanet ettim şarj yüzünden. Devamlı şarj aleti ve şarjlı kılıf taşımaktan bıktım.

Z3c bu acidan kesin cozum olacak gibi gozukuyor.

Ustelik android L ile bataryalarin 1~2 saat daha fazla yetmeside soz konusu.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=95946330&p=9#97356430

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mursan99 -- 16 Eylül 2014; 21:12:32 >
  • emiLL kullanıcısına yanıt
    Ses ve kamera iyileştirmeleri hariç çoğu özellik z2 ye portları(ultra Stamina mode,ekran kaydetme,ps4 Remote play v.s)
    Z2 nin kulaklık girişide 5 kutuplu
    Suya dayanıklılık değil toza dayanıklılık artırılmış.
    Kısaca z3 e Z2+ diyesim geliyor senenin en gereksiz telefonu oldu bence

• düzelten arkadaşlara ek olarak z2'de de kurşun kalem kullanabiliyorsunuz ve z3'te de hızlı şarj özelliği yok.

maddeleri çok incelemedim düzeltilecek başka şeyler de çıkabilir...

• Yani maddiyat olarak ele alacağım bu sefer
    Z2 Paralel, 1700TL iken yeni çıkacak Z3 2300 TL olsa 600 TL 'lik fark vermem.. Çünkü fark o listedekiler doğru da olsa çok ufak rötuşlar.
    Z2 si olan bekler Snapdragon 810 ve 64bit desteğe sahip Z4 ü beklerse ( Android L ile ) birşey demem
  • Sonynin tum z serisi telefonlarini cidden cok begeniyorum ama suanda xperia z kullaniyorum ve masallah nazar degmesin o kadar memnunum ki telefonumu 700 tlye satip ustune 1600-1700 tl gibi bir meblag vermek bana cidden cok gereksiz geliyor. Suanda xperia z3 un bana gore xperia zye oranla tek artisi pili ve islemcisi. Cunku xperia z nin gercekten pili cok cabuk bitiyor. Ama bence benim gozumde tasarim olarak en efsane telefon hala z.

• tahminim 2200 den girip z2'nin 2000 e dusmesi resmiyette,z2 girdiginde z1 i 2000 e cekmislerdi yanlis hatirlamiyorsam.z3 compact'in ciddi rekabetci bir fiyattan piyasaya girmesini bekliyorum.cunku z3 ile fiyat farki avrupa'da oldukca fazla.aslinda Tr'dede boyle olmasi lazim ama malesef bazi nedenlerden dolayi olamiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atp96

Ses ve kamera iyileştirmeleri hariç çoğu özellik z2 ye portları(ultra Stamina mode,ekran kaydetme,ps4 Remote play v.s)
    Z2 nin kulaklık girişide 5 kutuplu
    Suya dayanıklılık değil toza dayanıklılık artırılmış.
    Kısaca z3 e Z2+ diyesim geliyor senenin en gereksiz telefonu oldu bence

Hocam ben pek anlamam da sormak istedim, iPhone kulaklığını z2'de kullanabilir miyiz 5 portlu falan demişsiniz kafam karıştı :)

• Bana göre Z2 ile Z3 arasındaki tek fark işlemcisi. Hatta Z3'ün pili 3100, Z2'nin ise 3200 mAh.
  • NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    Kullanılır hocam sıkıntı yok sadece sony nin nc kulaklığı z2 ve z3 de çalışır diğer telefonlarda çalışmaz

• Z3'teki Antutu puanı ve 4K video modun'da 6 dakika sonra uyarı verip ısıdan dolayı kamera kapanma sorunu doğru değildir umarım?.

Sentetik testler dikkate alınmasada test sonuçları karşılaştırma için önemli.

Benim Z2 Antutu test sonucu
     Sony Xperia Z3 yenilikler / 20 madde

Ayrıca su geçirmezlik değil'de suya dayanıklılık hakkında IP sertifikasına biraz açıklama getireyim.

Xperia Z2 IP55/IP58 sertifikasına sahip

Xperia Z3 IP65/IP68 sertifikasına sahip

Yukarıdaki sertifikalara bakınca akla gelen düşünce "hımmm Z3 suya dayanıklılığı arttırmış hatta su geçirmez olmuş" diye düşünüyor haliyle, ama durum aslında düşünüldüğü gibi öyle değil.

IP Sınıflandırmasında kullanılan basamakların anlamlarına bakalım.

1. Basamak: Katı cisimlere karşı koruma.
    2. Basamak Sıvılardan koruma.

1. Basamak ile ilgili açıklama tablosu

2. Basamak ile ilgili açıklama tablosu

Xperia Z2 sertifikasıyla Z3 sertifikasını yan yana koyduğumuzda çıkan durum

Xperia Z2: IP55 Toza karşı korumalı + su fışkıtmasına karşı korumalı
    Xperia Z3: IP65 Toz geçirmez + su fışkıtmasına karşı korumalı

Xperia Z2: IP58 Toza karşı korumalı + Suya sürekli daldırma etkilerine korumalı
    Xperia Z3: IP68 Toz geçirmez + Suya sürekli daldırma etkilerine korumalı

Görüldüğü üzere Z3 Suya dayanıklılık sertifikası Z2 ile aynıymış.

Birde IP58/68 sertifikasına sahip Z2 ve Z3'ün 1.5 metreden fazla derine indirilmemesi ve Tuzlu su ile temas edilmemesine açıklık getireyim.

"""Deniz altında veya dış ortamda kullanılan ürünlerin'de sertifikası IP68, peki neden o cihazlar su geçirmiyor da IP68 sertifikasına sahip bir telefon su geçiriyor veya tuzlu suya temas edilemiyor?"""

Çünkü denizcilik sektöründe kullanılan meteryaller ile telefonun üzerinde kullanılan meteryaller aynı değilde ondan. Her IP68 sertifikasına sahip ürün 100 metreye veya 500 metreye kadar yada yıllarca tuzlu su altında korozyona karşı dayanıklı kalır anlamına gelmez!. IP68 sertifikasına sahip bir ürününün su derinlik seviyesini basınç seviyesini yada tatlı tuzlu su içinde kullanılmasını üretici kullandığı meteryallerin dayanıklılığına göre belirler.

Sony neden tuzlu deniz suyuna sokulmamasını kullanım kitapçığında belirtiyor, çünkü kulaklık girişi mikrofon delikleri ve hoparlor ızgarasından tuzlu su girmeye müsait yapıda. Bu kısımdan giren tuzlu su jack pinlerine hoparlor konisine ve mikrofona zarar vermeye başlar, sonradan tatlı su ile yıkansa da mikrofon ve hoparlor ızgarasının altında az veya çok tuzlu su kalır. Bu kalan tuzlu su korozyon oluşmasına sebebiyet verir, hatta korozyon ileri safhalarda su geçmesini engelleyen izoleye zarar vererek birdaha ki su temasında telefonun içine su girebilir!.

Özetle, Z3 Z2'nin üzerine sertifika olarak sadece toza dayanıklılığı arttırmıştır, o da çerçevenin 4 uç köşelerini plastik ham madde kullanarak ekranın birleşimine kadar 4 parçadan oluşan metal çerçeveyi sıkıştırarak başarmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 17 Eylül 2014; 14:51:05 >

• Su gozume carpti..

Z2 ve z3 ayni ebatta ayni ppi ya sahip ekran var..

Acaba birebir ayni ekranmi kullanilmis,bilgisi olan varmi?

• Ekrandan laf acılmısken;
    Ekranın beyaz dengesi ayarlanabiliyor mu?
    Izledigim butun videolarda z3 ekranında beyaz renkler hep koyu, biraz mavimsi gorunuyor.
    Triluminos ekranın ozelligi mi bu, yoksa gercek beyaz vermesi icin ayarlanabiliyor mu?

• z2 ile z3 arasında hiçbir fark yok . Birtek işlemciyi yükseltip dayamışlar .

Kasayı inceltmişler birde .

Gerisi yazılımsal , hepsi z2 ' yede verilecektir .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.