Şimdi Ara

Sony Z1 Compact VS Samsung S4 Mini

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki iki telefon arasındayım. Gerek fiyat segmentleri gerek donanımları bakımndan çok farklı olduklarını biliyorum. Fakat benim için önemli olan video oynatma, internette gezinme süresi ve görece küçük boyut. Bu değerleri en önemli kıstas tutuyorum. Özellikle uzun yolculuklarda video önemli benim için. Gsmarena da iki telefonun bu değerleri çok yakın. Öbür taraftan Sony nin donanımı üst düzey, haliyle fiyatı da iki kat. Sorum şu, S4 Mini alırsam özellikle internette gezerken sorun çıkar mı veya uzun süre kullanım sonunda telefon çok yavaşlar mı? Arkadaşın S3 Mini si var, internette birşeye bakmak için aldım ve kesinlikle çok yavaştı yani zamanla böyle olmasından korkuyorum. Şimdiki telefonum Nokia 5800. Fiyat farkı sorun değil, önemli olan vereceğim farka değer mi?
    Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler..

Gsmarena Karşılaştırma Linki

• Şebboy kullanıcısına yanıt
    hocam bana kalırsa sormanız hata farklı segmentteki cihazlar, z1 compact derim, z1 compactta quad core snapdragon 800 var s4 mini de dual core snapdragon 400, ram bakımından da üstün , bellek bakımından da ve en önemlisi çözünürlük bakımından da z1 compact daha iyi durumda

kamera ve ips ekran avantajını da belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 3 Nisan 2014; 19:46:33 >
  • dostum cevap için teşekkürler.
    donanım olarak çok farklılar kabul. kamerayı çok önemsemiyorum açıkçası, ekran bi nebze. pil ömürleri ve telefon boyutları çok yakın. fiyat bakımından sony direk 2 kat pahalı(distribütör ürünü). samsung eğer zamanla yavaşlama yaşatmıyacaksa fazladan 1000 lira vermek gereksiz geliyor hele ki internet performansları benzerse. bu açıdan açtım konuyu. yoksa sony her anlamda üstün fakat benim beklentim o kadar fazla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şebboy -- 3 Nisan 2014; 19:56:22 >
  • Mercedesle doğan slx gibi s4 miniyi 4 e böler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabiki mini sınıfında en iyi olan z1 c
    hocam arkadaşlardan kullanan var , s4 mini şarj konusunda 1 numaraydı yanlış hatırlamıyorsam isem , yani 1 numara derken tüm telefonlar içinde note 3 vb dahil , ama özellik bakımından z1 compact ı tercih ederdim ben , yine de siz bilirsiniz tabi
  • Dostum oncelikle cogunluk basliga gulucektir. Z1c ust segment bir telefondur . Acikcasi kullandim mukemmeldi z1c kimseyi uzmez. Karsilastirilmayacak iki cihaz s4 mini de iyidir tabi hersey fiyatina gore.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Xperia X Compact
    8 yıl önce açıldı
    SAMSUNG GALAXY S4 Mini [ANA KONU]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şebboy

dostum cevap için teşekkürler.
    donanım olarak çok farklılar kabul. kamerayı çok önemsemiyorum açıkçası, ekran bi nebze. pil ömürleri ve telefon boyutları çok yakın. fiyat bakımından sony direk 2 kat pahalı(distribütör ürünü). samsung eğer zamanla yavaşlama yaşatmıyacaksa fazladan 1000 lira vermek gereksiz geliyor hele ki internet performansları benzerse. bu açıdan açtım konuyu. yoksa sony her anlamda üstün fakat benim beklentim o kadar fazla değil.

Bence büyük boyutlu telefonlara bakın.G2 falan alın öyle çok karlı çıkarsınız.G2 , Z1 Compact'tan sadece 1 cm daha uzun.
  • sony
  • parayi saymazsak kesinlikle.z1 c bence parayi sayarsakda o ama az bekle dussun al (:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap verenlere teşekkürler, fiyatların biraz daha düşmesini bekleyip sony alırım artık bu tepkiler üzerine.

@LawLess437 g2 kullanan 2 arkadaşım var. bana full hd bu boyutlarda performansta kayıptan başka bir getiri sağlamaz gibi geliyor. sony aynı donanım ve özellikle hd olduğu için cazip geliyor.
  • Z1c

• hiç güleceğim yoktu
  • yok artık
  • acıkcası z1c ıle s4 mını nın aynı cumlede gecmesı bıle z1c ye hakaret sayılır,bırı tum markaların amıral gemılerıyle boy olcusebılırken,dıgerı rehbere gırerken can cekısıyor.
  • Z1 compact.

• arkadaşlar öyle tepkiler gelmiş ki ya yazdıklarımı hiç okumadınız yada bunun ilk akıllı telefonum olacağını anlamadınız. ben hangisi daha iyi diye zaten sormadım ki

ilk mesajımda özellikle belirttim, Z1C donanim olarak her türlü üstün S4 miniyi 4e katlar 5e böler, bunu biliyorum. hatta şahinle mercedes karşılaştırıyorum, bunun da farkındayım.
    anlatmak istediğim şahin benim ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde ise boşuna mercedes almamaktı, çünkü arada 2 kat fiyat farkı var.
    tekrar belirteyim şu anki telefonum 5800 yani S4 mini bile gayet hoş ve yeterli geliyor (pil-ekran-donanım olarak). tek öğrenmek istediğim zamanla yavaşlayıp donma yapmasından korkuyordum hepsi bu.

@stevejones tek istediğim bunun gibi cevaplar duymaktı işte. nette incelemelerini okudum, izledim. çıktığı zaman için konuşursak kötü almayın vs denmiyor.

vurmayın öldüm tamam.

eğer 1500 tl civarı Z1 bulabilirsen al karşılığını alırsın ama gidip 1800 e filan da alma bütçen ne ise onu seç
  • dostum bütçem 2000 hatta üstü bile olabilir. ablam nedense telefonumdan rahatsız yani utanıp isteyemiyorum diye düşünüyor(yaşım 25 ve hala öğrenciyim). sen almazsan iphone 5s alırım dedi, bende haliyle araştırmaya başladım. ama gelen tepkiler üzerine sanırım kampanya kovalayıp Z1C alıcam. kullanmıyacağım bi dolu özellik için telefona 2bin vermek bana saçma geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şebboy

arkadaşlar öyle tepkiler gelmiş ki ya yazdıklarımı hiç okumadınız yada bunun ilk akıllı telefonum olacağını anlamadınız. ben hangisi daha iyi diye zaten sormadım ki

ilk mesajımda özellikle belirttim, Z1C donanim olarak her türlü üstün S4 miniyi 4e katlar 5e böler, bunu biliyorum. hatta şahinle mercedes karşılaştırıyorum, bunun da farkındayım.
    anlatmak istediğim şahin benim ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde ise boşuna mercedes almamaktı, çünkü arada 2 kat fiyat farkı var.
    tekrar belirteyim şu anki telefonum 5800 yani S4 mini bile gayet hoş ve yeterli geliyor (pil-ekran-donanım olarak). tek öğrenmek istediğim zamanla yavaşlayıp donma yapmasından korkuyordum hepsi bu.

@stevejones tek istediğim bunun gibi cevaplar duymaktı işte. nette incelemelerini okudum, izledim. çıktığı zaman için konuşursak kötü almayın vs denmiyor.

vurmayın öldüm tamam.

Dostum seni anladım.Senin isteklerini s4 mini karşılamaz alıyorsun bir samsung s4 1000 küsüre kullanıyorsun ya da lg g2 alırsın daha da mükemmel olur.Aşağısını alma kasma yapar.Ram en az 2 olmalı aldığın telefonun ona göre değerlendir sen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.