Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ * Android HOTSPOT'una bağlı cihazların IP adreslerini öğrenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Android 12 yüklü olan Redmi Note 9 pro kullanıyorum. Cep telefonumun internetini hotspot olarak açıp bazı cihazlara internet veriyorum. Bu cihazlardan birisi Raspberry Pi4.

Bu cihaza VNC ile bağlanmam için (uzak masaüstü bağlantısı ama hızlı olması için lokal ağdan bağlantı yağacağım) lokal ip adresini yani telefonun bu cihaza verdiği ip adresini bilmem gerekiyor. Bunu nasıl öğrenebilirim?

Not: Telefonun "kişisel bağlantı noktası" menüsünde bağlı olan cihazı görüyorum. MAC adresi ve cihaz adını veriyor ama ip adresini vermiyor.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 2 Ekim 2024; 9:58:30 >

• Arkadaşlar soruyu sorduktan sonra cevabı da buldum. Paylaşayım.

Uygulamanın adı "Network Discovery". F-Droid üzerinden indirebilirsiniz. Yükleme yapıldıktan sonra database güncelleme ekranına "NO" deyin.

"Options > General > Network İnterface > wlan1 " seçip ana ekrandan Discover'a basın. Hotspot'unuza bağlı cihazların ip adreslerini veriyor. Bu bazı android telefon modellerinde direk menü içinden bulunabilirken nedense Xiaomi'de böyle bir yer yok.

• Paylaşım için saolun hocam, ilk kendi uygulamasının reklamını mı yapıyor dedim f-droid görünce kendimi kötü hissettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ve IP adresi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.