Şimdi Ara

(SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
17
Favori
25.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Staj açısından bakarsak GTÜ'ye yakın daha fazla fabrika, iş yeri vb var İyte'ye göre. Evinize de yakınsa GTÜ seçebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gtü'nün akreditasyonu yok sanırım.Bunun dezavantajları nedir?Bir de iyte'de akreditasyon ne durumda ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erengiray1

Hocam gtü'nün akreditasyonu yok sanırım.Bunun dezavantajları nedir?Bir de iyte'de akreditasyon ne durumda ?
    Akreditasyon takman gereken en son şey olsun. Müfredatlar Avrupa ve Amerikayala gayet uyumlu . Ama eğitim ağır Gtüde bu sıkıntı iyte deki ağırlık ne kadar bilmiyorum gtüden aşağı kalır değildir ama belki orada sistem daha düzgün çalışyordur. Gtüde plan program yok . Her şey iç içe karışık oluyo sınav haftası ödevler. Dönem bitimine sarkan ödevler vs. Bunlar normal şeyler değil. Ama akreditasyon tam olarak takman gereken en son şey olmalı

• erengiray1 E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği için hem Müdek hem EUR-ACE var.

www.mudek.org.tr
    M�DEK - 2019 Akreditasyon Listesi
    http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2019.shtm

Bu üç bölümün anlaşmaları sürekli yenileniyor. Okuldaki diğer mühendislikleri bilmiyorum.

Yurtdışına çıkınca akreditasyon belgesi olmayanı almazlar genelde. Diploman uluslararası geçerliliğe sahip olmaz.

müdek tarafından akredite edilmiş bir mühendislik bölümünden akredite edilen tarihler arasında mezun olmanız halinde diplomanızın yanında eurace etiketine sahip washington accord imzalı bir sertifika alırsınız ve tabiri caizse diplomanız abd ve avrupa ülkelerince tanınmış olur. ( alıntıdır )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 19 Temmuz 2019; 16:11:44 >

• erengiray1 E kullanıcısına yanıt
    Gtü yü seç. İyte nin eğitimi gerçekten kaliteli ancak bunun dışında bazı sorunları bulunuyor sonradan pişman olabilirsin.

• (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

İYTE'den Büyük Bir Uluslararası Bir Başarı Daha.

İYTE, 40 Üniversitesinin birleşmesiyle oluşan ve Avrupa’daki en prestijli ve etkili üniversite ağlarından bir tanesi olarak kabul edilen Avrupa Üniversiteler Birliğine (European University Foundation, EUF) Ortak Üye seçildi.

Uluslararası İlişkiler Ofisimizin katkılarıyla “European University Foundation” (EUF) ortak üyeliğine seçilen İYTE, bugüne kadar bu ağdaki iki Türk üniversitesinden biri olmayı başardı.

Tüm bölümlerde eğitim planı %100 İngilizce olan İYTE’nin, uluslararasılaşma stratejisi ve Avrupa’da yaratmış olduğu etki ile Uluslarararası İlişkiler Ofisi’nin Erasmus+ konusunda gösterdiği hassas ve ciddi çalışmaların yanı sıra Digital Erasmus konusunda Viyana’da yapılan toplantıya katılarak bu sürece göstermiş olduğu önem nedeniyle European University Foundation üyelerinin oybirliği ile İYTE “EUF Associate Member” olarak kabul edildi.

Türkiye üyeliğini genişletme hedefi olan EUF’nin, kapsamlı bir araştırmanın ardından İYTE’yi kendi ağ sistemleri için uygun bir potansiyel olarak değerlendirerek aldığı bu kararla İYTE, bugüne kadar üyelik alan iki Türk üniversitesinden biri olmuş oldu. Bu üyelik uluslararasılaşma vizyonuna sahip olan Enstitümüz adına önemli bir adım.

European University Foundation (EUF) Nedir?

40 Üniversitesinin birleşmesiyle oluşan, Avrupa’daki en prestijli ve etkili üniversite ağlarından bir tanesidir. Misyonu; modern, güçlü ve rekabetçi bir Avrupa Yüksek Eğitim Alanı oluşturmaktır. 2021 yılında, Avrupa Komisyonu ile European University Foundation (EUF) ortaklığında Erasmus’un yeni yüzü olan Digital Erasmus programı, Erasmus Without Papers, Online Learning Agreement, Erasmus+ App / MyAcademicID gibi projelerle hayata geçecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 25 Temmuz 2019; 18:30:56 >

• YÖK KARNESİ : 1. ODTÜ, 2. BOĞAZİÇİ, 3. İYTE, 4. İTÜ, 5. HACETTEPE

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK), akademik kadro ve bütçe imkanları açısından desteklenen araştırma üniversitelerinin 2 yıllık performans değerlendirme sonuçları ve sıralamaları kamuoyu ile paylaşıldı.

Araştırma üniversiteleri arasında performansı en yüksek üniversiteler ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi şeklinde sıralandı.

YÖK
    © AA / ARŞİV
    Üniversiteye girişte 3 bölümün 'başarı sırası' değişti
    Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda, "Araştırma ve aday araştırma üniversiteleri 2017 ve 2018 yılları performans izleme ve değerlendirme sonuçları" açıklandı.
    YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, YÖK üyeleri ile araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin rektörleri ve ilgili rektör yardımcıları katıldı.

Üniversitelerden talep edilen 2017 ve 2018 yılı verilerini içeren raporlar üzerinde yapılan doğrulamalar ve kıyaslamalı analizler sonucunda 11 araştırma ve 5 aday araştırma üniversitesine yönelik performans değerlendirmesi sonuçlandı.

Buna göre, söz konusu üniversiteler, "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve iş birliği" olmak üzere üç başlık altında toplam 33 göstergeye göre sıralandı.

Proje kapsamındaki üniversitelerin ilk iki yıldaki performansları oluşturulan endeks kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda araştırma ve aday araştırma üniversiteleri, "2017 ve 2018 yılı" performanslarına göre listelendi.

Buna göre, araştırma üniversiteleri arasında performansı en yüksek 5 üniversite, ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi olarak belirlendi.
    ‘BİRİ HARİÇ, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİN PERFORMANSLARI 2-10 PUAN ARTIŞ GÖSTERDİ’

Bir üniversite dışında araştırma üniversitelerinin performansları 2017 ve 2018'de 2-10 puan artış gösterdi. İki yılda araştırma üniversiteleri arasında en yüksek performans artışını 10 puanla Ankara Üniversitesi yaptı.

Aday araştırma üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi ise 2017'de 7. sırada iken 2018'de ise 6. sıraya yükseldi.

2018 performans puanlarına göre, İstanbul Üniversitesi 7., Gebze Teknik Üniversitesi 8., Ankara Üniversitesi 9., Erciyes Üniversitesi 10., Ege Üniversitesi 11., İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa 12., Gazi Üniversitesi 13., Bursa Uludağ Üniversitesi 14., Çukurova Üniversitesi 15. ve Selçuk Üniversitesi 16. sırada yer aldı.

• US NEWS BEST GLOBAL SIRALAMA : İYTE DÜNYADA 547. - TÜRKİYE'DE 5.
    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

• TOGG Otomobil tanımında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne Teknoloji Üssü yapımı konuşuldu. TIKLAYIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 28 Aralık 2019; 13:39:44 >
  • iyte anladığım kadarıyla reklama bolca para yediriyor ve devlet tarafından destekleniyor, umarım çabaları sonuç verir de izmirin yeni ege üniversitesi iyte olur.
  • Carl Gallagher kullanıcısına yanıt
    ızmırın ege unıversıtesı değil odtüsü olucak kardeşim
  • Carl Gallagher kullanıcısına yanıt
    Yeni rektör okul tanıtımı konusunda baya iyi işler yapıyor. Önceden reklam yapılmıyordu hiç. Aslında gerekli de. Çoğu kişi bilmiyor üniversiteyi.

• Ehm 2. Sınıfim soruları olan sorabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimya mühendisliğinden mezun veya okuyan veya bilgisi olan birisi bilgilendirebilirse sevinirim(iş imkanları,yurtdisi imkanı, okuma zorluğu vs) . Bundan önce konu açmıştım ama adam akıllı bilgi alamamistim belki buradan biri yazar

• figure009 kullanıcısına yanıt
    Kimya mühendisliğinde değilim ama az biraz yardım olsun diye yazayım dedim.

İş imkanı açısından Petkim gibi kimya üzerine kurulu İzmir şirketleri staj ve iş açısından birçok öğrenci alıyor okuldan. Şehirdışında nasıldır bilemiyorum ama.

• Up

• Bu sene İYTE'nin bilgisayar mühendisliğini yazmayı düşünüyorum.Bu üniversiteyi önerir misiniz?Akademik kadrosunu ben biraz baktım.Okuyan arkadaşlar memnunlar mı? İmkanlar nasıl? Ayrıca internet sitelerinde dolaşırken şöyle bir şey ile
    karşılaştım.Herhangi bir hocanın profiline girip verdikleri derslere baktım.Sitenin dilini ingilizce yaptığımda derslerin renginde böyle bir değişiklik oluyor.Bunun sebebi nedir?Eskişehirliyim.İzmir'e de çok yakın olduğum söylenemez.Burayı yazıp sonradan pişman olmak da istemiyorum.

(SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )(SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

• suba3255 S kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar 3. sınıfa geçtim.
    Akademik kadrosu sağlam. Eğitim açısından gayet kaliteli, ödev ağırlıklı dersler.

Siteyi pek güncellemiyorlar. Yeni hoca geldiğinde bile 1 ay sonra siteye eklendi profili. Kısaca o hata sadece. Sitenin Türkçe halinde yer alanlar İngilizce halinde de geçerli.

Sıralamanı bilmiyorum ama İzmir dışı seçenekleri de araştırabilirsin. Genel olarak İzmir'de staj ve iş imkanı daha az İstanbul ve Ankara'ya göre.

Eğitim açısından istediğini bulursun.

Sosyallik açısından zayıf biraz. Barınma sorununu halledebilirsen pek sıkıntı yaşamazsın.

• Sıralamam 12k tobb bilgisayar %50 ile tutuyor.İyte de çok iyi bir seçenek gibi.Çok kararsız kaldım.

• Bilgisayar bölümünün kendine ait bir binası var mı bu arada?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.