Şimdi Ara

Soru : Hatları birbirine bağlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir enteresan soruya daha cevap arıyorum. umarım yardımcı olabilirsiniz.

Şöyle ki ;

Mevcut adresimizde 10 adet modemimiz var. Her 1 modemin bağlantısı 10/10 - her hattında 1 ip adresi var.

10 modemi de ( herhangi bir cihaz ile ) birbirine bağlayıp bir havuz bağlantı oluşturulabilir mi ?

10 x 10/10 = 100/100 + seçilebilir 10 ip adresi şeklinde karşımıza çıkarabilir miyiz ?

• pfsense diye sistem var netten araştır bende internet kafe işletiyorm 2 hattı tek hat olarak kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imbatnet İ kullanıcısına yanıt
    amaç ne burada?
    10 bağlantıyı birleştirip load balancing yapmak mı
    10 farklı dış ip kullanma keyfini sürmek mi?
  • 7 adet modemi bağlayabilirim tam load balance yapabiliriz
    yani 8*7mbit:56mbit direk download yapabilmeniz mümkündür.
  • Bakın bu konuyu daha açık özetliyeceğim.

super online veya metronet bağlantılarında

5/5 10/10 50/50 100/100 gibi bağlantı ücretlerinin aylık ödeme miktarları en düşük 1.200 lerden 9.000, 10.000 gibi devam ediyor.

fakat uydunetin 5/5 bağlantısı 200 liraya hatta. 50/4 100/4 bağlantısı 70 liraya geliyor.

Benimde burada yapabilirmiyiz dediğim konu şu:

uydunetten temin ettiğimiz bu 5/5 bağlantıyı 10 adet veya 20 adet olarak alsak Hem upload ı hemde download ı birleştirebilirmiyiz ?

şöyleki 20 adet uydunet 5/5 alsak 4 bin lira yapar. Ve birleştirilebilirse 100/100 bağlantı + 20 adette ip kenerda olur. Bunu süperonline dan temin ettiğimizde 10 bin aylık. + cihaz + kazı masrafı falan filan....

Bence bu çözüm insanlık için çok yararlı olacaktır. En azından insanları sadece kablo çektikleri için binlerce liraya mahkum eden mantığın sömürüsü birazda olsa darbe görür. diye düşünüyorum. teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imbatnet -- 31 Mayıs 2014; 18:24:54 >

• Multi WAN routerlara bakin
  • ortada bir sömürü yok öncelikle...
    50x50 internet vermek basit bir iş değildir ve fiyatı da pahalıdır...
    10 ayrı internet ve ip ihtiyacı olacak kadar geniş bir işletmeniz varsa bu paraları ödeyebilmeniz gerekir..
    sorunuza gelince de load balancing yapan bir cihaz kullanarak halledebilirsiniz... fakat yeterince stabil olur mu ? hiç 10 hatla denemedim bilemiyorum... iyice araştırılıp benzer sistemleri kullanan kişilerle görüşmeden yapmak pek akıl karı olmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo TV için yükseltici sorusu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: imbatnet

Merhaba arkadaşlar bir enteresan soruya daha cevap arıyorum. umarım yardımcı olabilirsiniz.

Şöyle ki ;

Mevcut adresimizde 10 adet modemimiz var. Her 1 modemin bağlantısı 10/10 - her hattında 1 ip adresi var.

10 modemi de ( herhangi bir cihaz ile ) birbirine bağlayıp bir havuz bağlantı oluşturulabilir mi ?

10 x 10/10 = 100/100 + seçilebilir 10 ip adresi şeklinde karşımıza çıkarabilir miyiz ?

Merhaba,

Evet yapılabilir. Load balancing (yük dengeleme) özellikli bir router ile yapabilirsiniz.
    Ancak bu toplamda 100/100 bağlantınız olacağı anlamına gelmez. IDM yada torrent gibi tek bir görev için birden fazla TCP bağlantısı açabilen uygulamalar ile 100Mbit'e teorik olarak yaklaşabilirsiniz ama mesela speedtest ile 100/100 göremezsiniz. 10/10 görürsünüz. Çünkü speed test tek bir TCP bağlantısı üzerinden çıkar. (Her bir dış IP 10 Mbit bağlantıya sahip olduğu için)

20 kullanıcılı bir network üzerinde Loadbalance ile 10 adet 10/10 hattı birleştirdiğinizde teorik olarak her 2 kullanıcıya 1 modem cevap verir gibi düşünebilirsiniz. Bu yurt, otel, küçük ofis benzeri sadece basit internet trafiği olan networklerde işe yarar sonuç verecektir. Tek bir TCP bağlantısında görebileceğiniz maksimum hız 10 Mbit üzerine çıkmaz.

Örnek router.
    http://routerboard.com/RB1100AHx2

• quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

ortada bir sömürü yok öncelikle...
    50x50 internet vermek basit bir iş değildir ve fiyatı da pahalıdır...
    10 ayrı internet ve ip ihtiyacı olacak kadar geniş bir işletmeniz varsa bu paraları ödeyebilmeniz gerekir..
    sorunuza gelince de load balancing yapan bir cihaz kullanarak halledebilirsiniz... fakat yeterince stabil olur mu ? hiç 10 hatla denemedim bilemiyorum... iyice araştırılıp benzer sistemleri kullanan kişilerle görüşmeden yapmak pek akıl karı olmaz...

Öncelikle cevap verdiğiniz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

+ Forum topicleri ulaşamadığımız veya görüşlerini ilk elden alamadığımız şahıslara ulaşarak bilgi havuzu oluşturmak ve bu bilgi havuzundan tüm insanlığın yararlanabilmesi amacı ile açılır. ve bu nedenle vardır. Yani akıl karı olsun diye paylaşıyoruz.

+ Sömürü olmayan nedir ? diğer dünya ülkelerinde bizim verdiğimiz ücretin çeyreğini ödeyen sistemi mi suçlamalıyız ? Lütfen kelimeleri tane tane okuyup ölçüp biçip tartım doğru hecelerden doğru cümleler oluşturalım ki insanlar gereksiz konuştuğumuzu düşünmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baden

quote:

Merhaba arkadaşlar bir enteresan soruya daha cevap arıyorum. umarım yardımcı olabilirsiniz.

Şöyle ki ;

Merhaba,

Evet yapılabilir. Load balancing (yük dengeleme) özellikli bir router ile yapabilirsiniz.
    Ancak bu toplamda 100/100 bağlantınız olacağı anlamına gelmez. IDM yada torrent gibi tek bir görev için birden fazla TCP bağlantısı açabilen uygulamalar ile 100Mbit'e teorik olarak yaklaşabilirsiniz ama mesela speedtest ile 100/100 göremezsiniz. 10/10 görürsünüz. Çünkü speed test tek bir TCP bağlantısı üzerinden çıkar. (Her bir dış IP 10 Mbit bağlantıya sahip olduğu için)

20 kullanıcılı bir network üzerinde Loadbalance ile 10 adet 10/10 hattı birleştirdiğinizde teorik olarak her 2 kullanıcıya 1 modem cevap verir gibi düşünebilirsiniz. Bu yurt, otel, küçük ofis benzeri sadece basit internet trafiği olan networklerde işe yarar sonuç verecektir. Tek bir TCP bağlantısında görebileceğiniz maksimum hız 10 Mbit üzerine çıkmaz.

Örnek router.

ilginiz için teşekkür ederim. Muhakkak konuyu okuyan herkeze bir nebzede olsa yardımcı olacaktır bu konu.

Ayrıca mikrotik cihazlarla birleştirmeyi başardık fakat sizinde yazdığınız gibi veri indirme ile veri göndermede fark oluştu. veri indirirken 5 adet 100 = 500 yaptı fakat veri gönderirken gönderdiğimiz İP üzerinde ki bağlantıyı algıladı. Bu sistemi bizim gibi büyük çaplı bir işletme de kullanamıyacağımız daha doğrusu bizim işimizi karşılamayacağı belli oldu. Fakat ufak çaplı işletmelere tavsiye ederim.

kullanılabilecek cihazlar

syslink rv042

syslink rv016

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baden

quote:

Şöyle ki ;

Merhaba,

Örnek router.

ilginiz için teşekkür ederim. Muhakkak konuyu okuyan herkeze bir nebzede olsa yardımcı olacaktır bu konu.

Ayrıca mikrotik cihazlarla birleştirmeyi başardık fakat sizinde yazdığınız gibi veri indirme ile veri göndermede fark oluştu. veri indirirken 5 adet 100 = 500 yaptı fakat veri gönderirken gönderdiğimiz İP üzerinde ki bağlantıyı algıladı. Bu sistemi bizim gibi büyük çaplı bir işletme de kullanamıyacağımız daha doğrusu bizim işimizi karşılamayacağı belli oldu. Fakat ufak çaplı işletmelere tavsiye ederim.

kullanılabilecek cihazlar

syslink rv042

syslink rv016

Merhaba,

Bir şey merak ettim. Single TCP pağlantıda mı de mi 5x100 (500) görebildiniz? Mikrotik PCC ile bunu yapamıyorum çünkü. Multi TCP de (torrent yada IDM gibi uygulamalar ile) 4*8Mbit ile 30Mbit görebildim ama single TCP 8 Mbitde kalıyor.

Upload için çözüm ISP tarafında bonding yaptırmak. ISP nizden bunu yapıp yapamadıklarını sorabilirsiniz. Aynı zamanda single TCP download için de çözüm olur tabi.

Linksys'e para vermek yerine mikrotik candır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 3 Haziran 2014; 0:04:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.