Şimdi Ara

Sorular (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
385
Favori
174.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet essay konusunda ayrıca çalışmanız gerek.Ve açıkcası vakit alan bir şey.Çok dikkatli ve sabırlı çalışmak gerek.
    Bolca essay okumak gerek.Kalıpları ezberleyerek çalışınca pek etkisi olmuyor.
    5 adımdan başla.Ama bence okulu bırakma.
  • amansızkızılpanda A kullanıcısına yanıt
    5 adım sisteminde her şeyi sırasıyla anlattım.
    İş İngilizcesi'ni 5 adımdan sonra uygularsın.O biraz farklı.İş İngilizcesi ile ilgili bir konu açmıştım.İmzamdaki konuda var.Orada kaynak önerdim.
    Gramer için Murat Kurt'un kitabı olabilir.upper seviyesine kadar anlatır.Advanced seviyesine ait konular yoktur yani.Onun için interneti kullanırsın.
  • Bir de hocam okul benim seviyeme göre çok hızlı ilerliyor ben de yapamıyorum diye kendimi sıkıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenerlico -- 26 Eylül 2017; 23:48:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb hocam. Look ahead derslerini bitirdim. Türkçe gramer bilgimde yeterli olduğundan bir tekrar işimi gördü. Şimdi Murat kurt un gramer kitabı var elimde çalışmaya bugün başladım. Günde en az 3 saatimi ayıracak şekilde planımı yaptım. Peki İngilizce grameri nekadar sürede bitirmeliyim. 1 ay 2 ay? Bi ara görmüştüm hangi seviyede nekadar kaç saat çalışmalıyım diye sizin yazılarınızda tablo olarak. Artık onu bulamıyorum. Bu konuda önerileriniz nedir. Teşekkürler

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Peki bu şekilde ve o kaynakla çalışınca TOEFL da iyi bir düzey elde edinebilir mi? Ekstra sınav için kaynağa ihtiyacım yok mu?
  • Fenerlico kullanıcısına yanıt
    Sıkılmanız normal.Gramer ve kelime öğrendikçe anlama oranınız artar ve sıkılmazsınız.
  • m.emr_e M kullanıcısına yanıt
    Grameri öğrenmen önemli süre önemli değil.En fazla 4 ay yeterlidir günlük çalışırsan.
    O tabloyu kaldırdım evet çünkü karışıklık oluyor oradaki tablo cbc derslerini baz alır.Yani 4 beceriye birden çalışırsan o süreler geçerli.Gramer bilmeden bu süre hesaplaması yanlış olmasın diye kaldırdım tabloyu.Siz gramere çalışıp bitirin.Sonrasında cbc derslerine çalışabilirsiniz.
    TOEFL sınavı için ekstra olarak kaynak alman gerekir.Sonuçta o sınavın bir yapısı var.
    Burada yapman gereken ilk üç adıma çalıştıktan sonra(yani look ahead ve gramer derslerine çalıştıktan sonra) toefl kaynağına çalışmalısın.Sonra cbc derslerine çalışırsan etkisi artar.Ama toelf kaynağına çalışmadan başlarsan biraz daha zorlanırsın.
    Cbc dersleri dil sınavları için çok iyi bir kaynak.Burada tekrar yazıyorum cbc dersleri iyi bir kaynak ama her sınavın bir yapısı var.Önce bu yapı farklılıklarını anlamak için o sınavla ilgili kaynaklara çalışmak gerekir.Sonrasında cbc dersleri ek bir destek olur.Bu şekilde yaparsan daha mantıklı olur.Diğer türlü zorlanırsın çünkü cbc dersleri gerçekten o seviyelerde metinler içeriyor.Kısa ve basit cümleler yoktur içinde.Gerçekten o seviyeye ait metinler var.
    Bu arada cbc dersleri neden sınavlar için iyi bir kaynak diye merak ediyorsan 5.adımda bu derslerin önemli özelliklerini yazdım o konuyu oku.
    Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Grameri öğrenmen önemli süre önemli değil.En fazla 4 ay yeterlidir günlük çalışırsan.
    O tabloyu kaldırdım evet çünkü karışıklık oluyor oradaki tablo cbc derslerini baz alır.Yani 4 beceriye birden çalışırsan o süreler geçerli.Gramer bilmeden bu süre hesaplaması yanlış olmasın diye kaldırdım tabloyu.Siz gramere çalışıp bitirin.Sonrasında cbc derslerine çalışabilirsiniz.

Sıkılmadan her soruya cevap verdiğiniz için çok çok teşekkürler.

Dediğiniz gibi yapacağım cidden çok teşekkürler. TOEFL olarak peki tavsiye ettiğiniz bir kaynak var mı?
    Günlük gramer çalışmamı iki saate çıkaracağım grameri hızlandırmak için bunun yanında okuma ya devam ediyim diyorum günlükte 1-1.30 saat altyazılı film izliyim diyorum. Cbc popcastlerden 1 saat dinlemeyi amaçlıyorum. Lingusta seti var 22. Gündeyim devam ediyim mi ? Aslında günlük konuşmalar yaptırdığı için hoşuma gidiyor ne dersiniz.

• Hocam bu forumu takip etmeden önce özkan çelen hocanın sitesinden gramer çalışarak başladım ingilizce öğrenmeye.Ordaki konuları bitirdim ek kaynaklar ararkan sizin başlıklarınız buldum.Şuan look ahead derslerine çalışıyorum bunu bitirdiğimde 4.adımdaki gramer derslerine tekrar çalışmama gerek var mı,sizce özkan hocanın sitesi yeterli mi gramer için?

• Bu sene universiteye gectim ve su ana dek lisede falan ogretilen dil bana hep kolay geldi. Daha ust seviyeye cikmak icin ne yapmaliyim, TOEFL'da iyi not almak hedefim. Kitaptan mi yoksa internetten mi calismaliyim? Eger oyleyse nerden ve neyle baslamami onerirsiniz? Üniversiteye yeni basladim demistim, TOEFL notumun su an bana ne gibi bir faydasi olabilir? TOEFL'a su an girmem belki ama girecekmis gibi kendimi hazirlamak ve calismak beni gelistirir diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 28 Eylül 2017; 19:30:24 >
    Var ama son çıkan kitapları görmedim.Fakat özellikle bilinen eserleri almaya çalış.Cambridge gibi.Fiyatları malasef pahalı.
  • Bu çalışmaları 1 hafta deneyin ve öğrendiğiniz şeyleri düşünün.Bu çalışmanın sonuç vermediğini kendiniz göreceksiniz.
    Bu kadar farklı çalışma olmaz.
    Linguista aldıysan onu bitir.
    Sonra Grameri hallet.Sonrasında işin kolaylaşır.
    Sonrasında okuma,kelime,konuşma gibi becerilere yönelik çalışmalar yaparsın.
  • mickaelpote kullanıcısına yanıt
    Grameri öğrendiysen(upper seviyesine kadar olan bilgileri kastediyorum.) çalışmalara gerek yok.Ama orada da ek bazı güzel konular var.1.sayfada da var bu konunun.
    O site gramer için çok büyük oranda yeterli evet.
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    Amacınız TOEFL ise kaliteli bir kaynak alıp çalışın.İnternette bu tarz kitaplar ve dersler var ama sağlam bir setin verdiği bilgiyi ve detayı verebilecek nitelikte olanları ben pek görmedim.Varsa arkadaşlar önersin.Cambridge gibi kaliteli kitapları tercih et.
    Tabi bu tarz bir sete çalışmaya başlamadan evvel gramer öğrenmen gerekir.
    Sonrasında bu seti bitirip ek çalışmalar yaparsın.

Bence önce hedefleri tam olarak belirleyin.Kararsızsınız sanırım.
    Hocam umarım planladığımı başarırırım 5 yıl sonra yazarım buraya :)

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim büyük bir yardım ediyorsunuz burada.

Düzenleme : Hocam bu 5 adım konularınıza ne oldu mesajlarınız silinmiş aynı zamanda imzanızda bütün açtığınız konu linklerini gösteren link de yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amansızkızılpanda -- 28 Eylül 2017; 21:24:34 >
    Konuyu değiştiriyorum.
    Sadece kaliteli kaynakları ve önemli şeyleri ekliyorum.
    Artık öneri vermeyeceğim.Sadece soruları cevaplayacağım.
    Çünkü diğer türlü insanlar okumuyor.
    Aman hocam önemli kısımları silmeyin de daha ben başlamadan :)
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.