Şimdi Ara

Sorular (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
385
Favori
174.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amansızkızılpanda A kullanıcısına yanıt
    Kullanılması gereken kaynaklar duruyor.Sorun yok.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Cambridge'in bir suru kitabi var sanirsam, hangisini almaliyim peki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    Üstte de yazdım son çıkan kitapları görmedim.Amazondan bakabilirsin.
    Hocam şöyle bir kaynak buldum ipuçları felan veriyor sizce yararlı mı ? Hem TOEFL'a girmek isteyen arkadaşlar olur da görürse yardımı olsun. www.youtube.com/channel/UCfgDZFIFpltJI-GYaxpMGvA
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    Cd'leri de oluyor çoğu zaman.
    Önce hangi sınava gireceğinize karar verir.İki sınav çok farklı.
  • Akbaba24 kullanıcısına yanıt
    Pm kapalı.Sorularınızı buraya yazın.
  • Hocam 10 defa sordum belki ama Allah rızası için Flemenkçe nasıl öğrenirim , nerden öğrenmeye başlarım bi yardımcı olur musunuz ? 5 adım da ingilizce gibi bi program olsa efsane olur.Şimdiden teşekkür ederim.
  • Hocam saatlerdir forumda yazdığınız neredeyse tüm her şeyi okumaya çalıştım öncelikle hiçbir çıkar sağlamadan insanlara yardımcı olmanız mükemmel bir davranış Ben küçük bir ilçede memurum çok zamandır İngilizceye merak saldım ama gerek bulunduğum yerde kurs yok, doğru çalışma yöntemlerini bilmiyorum gibi bahanelerle erteledim durdum. Daha önce Fono'nun 3 kitaplık bir seti vardı onu bitirmiştim sonrasında yabancı diziler falan izledim pek faydasını göremedim. En son Engoo diye bi platformda online dersler almaya başladım 1.5 aydır da devam ediyorum ama bu tür siteler artık para tuzağı gibi gelmeye başladı bana. Konuşmam epey gelişti başladığımdan beri ama sanki bir yerlerde bir eksiklik var tam gelişemiyorum gibi hissediyorum. Amacım sınavlara hazırlanmaktan daha çok rahat ve akıcı şekilde İngilizce konuşmak sınavlar 2.planda şuan için.Biliyorum bu tarz soruları cevaplamaktan bıkmış durumdasınız ama bu soruların cevabını sizden daha doğru cevaplayacak birilerini tanımıyorum henüz Demem o ki hocam tam olarak ne yapmalıyım yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim tam bir çıkmazın içinde gibi hissediyorum. Saygılar.

• musab23 M kullanıcısına yanıt
    Ben de size en az iki kere kapsamlı cevap verdiğimi hatırlıyorum.
    Okumadınız mı?

Türkçe gramer bilginiz ve İngilizce bilginiz hakkında bilgi verirseniz bir program önerebilirim daha da kapsamlı olarak.
    hocam türkçe grammerim iyi diyebilirim dil bilgim iyi yani , ingilizce seviyem ise ortalama a2
    Konuşmaya yönelik çalışmalar önceliğiniz olmalı ama bir yandan da grameri iyi öğrenmelisiniz.
    Diğer türlü sadece ezbere konuşursunuz konuştuğunuz dili kullanamazsınız bu nedenle gramer önemli.
    İngilizce bilginiz b2 falan olsa İngilizce kaynak öneririm ama a2 ile olmaz.
    Türkçe anlatımlı Hollandaca gramer kitabı lazım size.
    Mesela şu;

Şu sitede de gramer dersleri varmış;
    www.hollandaligurbetciler.nl
    FLEMENKÇE « YAZILI DERSLER - Hollandalı Gurbetçiler
    http://www.hollandaligurbetciler.nl/forum-flemenkce-hollandaca-%C2%AB-yazili-dersler

Videolu anlatım istiyorsan şunun gibi dersler var;
    Seslial.com
    Hollandaca Eğitim Seti (Hollandaca Öğrenmek) - Seslial.com
    http://www.seslial.com/hollandaca-tum-seviyeler-goruntulu-egitim-seti

Dediğim gibi Türkçe kaynak çok az.
    1.En mantıklısı Türkçe anlatımlı Hollandaca gramer kitabı alıp önce gramer konularını bitirmek.(Bu kısım ortalama 5 ay falan sürer)
    2.Hollandaca altyazılı film vs izleyip aynı videoyu tekrar tekrar izleyerek kelimelerin telaffuzlarını öğrenirsin.(Yavaş yavaş cümlelerde bilmediğin kelimeleri öğrenirsin.)Video falan bulamıyorsan Google veya Youtube'a ''dutch with subtitles''yaz ara binlerce altyazılı video var.
    3.Sonrasında Hollandaca gazeteleri okumaya başlayıp bolca kelime öğrenmen gerek.
    Yine google'da dutch newspaper yazarak ara onlarca gazete bulabilirsin.

Bu şekilde çalışırsan çok iyi derece öğrenip konuşabilirsin.

• lecabre L kullanıcısına yanıt
    Akıcı konuşmak istiyorsanız yapmanız gerekenler şunlar;
    1.Grameri önce çalışıp b2 düzeyine getirmeniz gerekir.Mesela Murat Kurt'un kitabı yeterli bunun için veya ücretsiz online kaynakları kullanın.
    2.Sonrasında sizin günlük dili öğrenmeniz gerekir.Bunu da dizilerden öğrenebilirsiniz.
    Gramer öğrendiğiniz için dizi izlediğinizde karşınıza sadece bilmediğiniz kelimeler çıkar.
    Diziyi İngilizce altyazı ile izlersiniz.Bilmediğiniz kelimeleri çıkarırsınız.Ve cümleleri anlamaya çalışırsınız.
    Bitmedi aynı bölümü defalarca izlemeniz gerekir.Ortalama 15-20 kez.
    Cümleler aklınıza kazınır bu şekilde.Edat ve bağlaç kullanımında iyi bir düzeye gelirsiniz.
    Ama bu çalışma sınavlar için yeterli olmaz.Sınavlar için bolca okuma çalışmaları yapmanız gerekir.Kolay gelsin.
    Çok teşekkür ederim hocam ben zaten 1-2 hafta içinde dil kursuna baslayacagım , dedigim gibi de hollandada yasıyorum kursta ki hoca bana ''Taalcompleet A1 ve Klare Taal '' adlı kitapları önerdi ben biraz inceledim biri speaking üzerine sanırım diğeri de dil bilgisi üzerine.Bunları kurs ıcın zaten alacagım extra olarak yine de Türkçe yazılmış bir grammer kitabı alayım mı ?
    Türkçe anlatımlı bir kitap olmadan nasıl öğrenmeyi düşünüyorsunuz?
    Kitap gerek.
    Elinizdeki dilbilgisi kitabı büyük ihtimalle Hollandaca olarak dilbilgisi konularını anlatıyor.Hollandaca bilmeden anlamak çok zor.
    Anladım hocam en kısa zaman da temin edeceğim.Bide şöyle bir şey var ben 2 dile birden çalışıyorum gündüzleri 4-5 saat ( listening de dahil ) Flemenkçe akşamları da +2 saat 5 adım da ingilizce öğren programınızı uyguluyorum demek istediğim ikisini birden öğrenmemin bir zararı var mı ? Çünkü aynı gün içinde hem flemenkçe hemde ingilizce listening kasıyorum.Şahsi fikrimce ben flemekçede 1-2 konuyu ingilizce sayesinde anladım aynı dil ailesinde oldukları için benziyolar bi kuralı hemen ingilizcede ki kuralla bağdaştırıyorum böylece öğrenmiş oluyorum.Ama sizin fikirleriniz daha önemli :))
  • Hocam öncelikle hiçbir karşılık beklemeden bu kadar kişiye yardım ediyorsunuz. Ne kadar teşekkür etsek azdır.

Benim kafama takılan soru şu. İngilizcem gayet iyi seviyede ayrıca artık ingilizceden sıkıldığım için başka bir dili öğrenmek istiyorum ama hangi dil olduğuna karar veremedim. Aklımda Rusça İsveççe ve Fransızca var. Dış ticaret öğrencisiyim. Bana en faydalı olabilecek dilin Rusça olduğunu düşünüyorum ama yani tamamen yepyeni ve farklı bir alfabe Rusça gözümü korkutuyor açıkçası. İşveççeyi de İsveçe özel olarak aynı bir hayranlığım var kültürlerini olsun hayat tarzlarını seviyorum. evet isveçlilerin çoğu ingilizce biliyor ama onların kendi dillerini konuşabilmek güzel olurdu. Fransızca ise o da iş hayatında bana çok faydalı olur gibi geliyor ve ayrıca fransızca dinlemek hoşuma gidiyor Siz ne düşünüyorsunuz. Başka bir dil öneriniz varsa onu da söyleyeblirsiniz

Zor olur ama dikkatli çalışırsanız sorun olmaz.Biraz benzerlikler var.Dikkat edin.
    Birbirine benzeyen şeylere daha çok dikkat edin.Benzerlikler olsa da anlam farklılığı veya kullanım farklılığı,görev farklılığı olabilir.
  • Öncelikle açtığınız konular için teşekkür ederim.

Bolca yabancı dizi izleyen biri olarak İngilizce diline hafif kulak aşinalığım var ama 10 üzerinden Gramer 1, Konuşma 1, Yazma 1.
    Sizlerin konuda paylaştığınız adımları kendime göre derledim. Sizce bu mantıklı mı?
    Not defterinde yaptığım planı buraya kopyalıyorum;

1-) GRAMER VİDEO (Herhangi üçü. Henüz karar veremedim. Sizce hangisi mantıklı? Özellikle son attığım linkte ki 347 videoya sahip Grammer desrleri kulağa hoş geldi. Dersleri uzun değil ama en baştan anlatıyor. Özellikle buna yorum yaparsanız sevinirim.)
    Mesut Koyuncuyoutube
    YDS Gramer Dersleri 3 - İngilizce Cümleler
    https://www.youtube.com/watch?v=pB75qjoIoHo&index=5&list=PLYtBhEwKfXcbKO_pOECQnIIg6j2uLWFXA

English Professionally - phrasal verbs in English, English grammar lessons and English wordsyoutube
    555 ENGLISH GRAMMAR LESSONS. LESSON 1 ENGLISH GRAMMAR LESSONS FOR BEGINNERS FULL COURSE
    https://www.youtube.com/watch?v=qecDC2sVIa8&list=PLBAH_GfJiuYwL1aBIgRGrd85DVmhDD7PJ&index=1

----------------

2-) LOOK AHEAD KONUŞMA DERSLERİ;
    Learn to speak English and French fluently with Valyoutube
    01 International English
    https://www.youtube.com/watch?v=ED7gqFKrjS4

or
    Christopher Brittyoutube
    Extra English episode 1 Hectors arrival (part1)
    https://www.youtube.com/watch?v=k89GF-i_Eyg

----------------

3-) KELİME

diğer...
    ----------------

4-) GRAMER TEKRAR [Önce Kelime Menüsü - Sonra Örnekler - Alıştırmalar - Diyalog - En Son Ses Parçası (Yazı metnine bakılmadan.)]
    www.easylang.com
    Ücretsiz İngilizce Dersleri » Okuma Parçaları ve Diyaloglarla İngilizce Öğrenin · www.EasyLang.com
    http://www.easylang.com/seviyeler.php

----------------

5-) GRAMER TEST

-
    www.focus.olsztyn.pl
    English Grammar Exercises
    http://www.focus.olsztyn.pl/en-grammar-exercises.html

-
    www.englisch-hilfen.de
    English Grammar Exercises
    http://www.englisch-hilfen.de/en/exercises_list/alle_grammar.htm

----------------

6-) CBC DERLERİ - Skype vb. Mecralarda Konuşma

Rosetta Stone korsan vardı, fakat yazdığınız yorumları okudum ve korsan kullanmanın mantıklı olmadığına karar verdim. Bu sebepten yukarıda yazdığım 6 adımı uygulayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7015A580 -- 18 Ekim 2017; 8:31:1 >

• 6 adım yöntemine göre çalış.
  • hocam benim sorumu cevaplamadınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.