p4 1400 işlemci 256 mb ram kullanıyorum işletim sistemim xp pro daha önce böyle olmamamsına rağmen bilgisayarım şu an acaip bir şekilde yavaşladı eski evimde daha açık bir yerde duruyordu kasa ama şimdiki durduğu yer biraz kapalı biostan sıcaklığa baktım 55 santikrat olarak gösteriyor sorun bu olabilirmi yoksa başka birşeymidir yeni format attım çok yavaş !
teşekkür ederim
xp açılırkende yavaşsa hardiskin dma özelliğini kontrol edebilirsin...
bugaboo pardon ama dma özelliğinin ne olduğunu bilmiyorum !
:(
55 derece çok ii bi sıcaklık değil makinayıı donmaya yakın resetle bide öle bak sıcaklığıa 60ın üstündeyse gene kasayı aynı konuma getir
eğer bilgisayar soğuduktan sonra xp ilk açılışta da ağır ise, sorun sıcaklıktan olmayabilir. ide kablolarında da temassızlık falan olabilir. aygıt yöneticisinden ide denetliyicilerinde, geçerli aktarım modunu görebilirsin. Bende böyle bir sorun oldu, temazsızlık sonucu xp inanılmaz yavaşladı. Ama belli bir süre sonra ağırlaşma başlıyorsa sıcaklıktır herhalde?
aygıt 0: geçerli aktarım modu uygulanamaz aygıt 1: geçerli aktarım modu pio modu böyle yazıyor annamadım ama ben
yazmayı unuttum pardon ilk açılıştada yavaş yani sıcaklıktan değil bu arada msn imi açıyorum ordan yardım ederseniz çok iyi olur explorer çok yavaş malazgirt1071@hotmail.com