Şimdi Ara

Sorun halloldu,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var lütfen,
    Palit 7600GT Grafik kartım var şu da özelliklerhttp://www.palit.biz/main/vgapro_discontiuned.php?id=226#spec

İşlemci: Pentium4 2.8Ghz(Prescott 90nm)
    Anakar:Asus P4-P800x
    Ram:512Mb+256MB
    Grafik kartı(Bozulan):Palit 7600Gt

Ekran kartı bazen durduk yere bozuk kaset görüntüsü çıkarıyor.Neden olabilir acaba?
    Çok can sıkıcı reset atmak gerekiyor.Eskiden kablodandır diye düşünüyordum(Ki bazen kablodan direk görüntü gelmiyordu monitöre bağlı VGA bağlantıları içten kopmuştu.) monitör değişti yine aynı şey.Monitör DVI ile bağlı.Eskiden VGA idi.Herşekilde var yani.

Fan hızını kendi programıyla ayarlayabiliyoruz ama ben onu kendi halinde dynamic speed de bıraktım Oc de yapmadım.
    Bu arada PC'de bazen durduk yere kitleniyor.Mesela bir oyun açıyorum çok basit bir oyun RollerCoaster Tycoon 2 bazen saatlerce oynuyorum takılmıyor.
    Bazen ise 10Dk sonra takılıyor.Şu aralar uzunca kullanamadım.

Acaba sorunu direk PSU'da mı aramalı ki bilmiyorum yani?
    Acaba anakartın veya grafik kartının üstündeki bir kondansatöre veya başka bir devre elemanına bir şey olmuş olabilir mi?
    Çünkü geçen sene hiç yoktu.Yazın başladı sonra format attım yine devam ediyor.Ne iş anlamadım?

Lütfen yardım edin, arkadaşlar.
    Şimdiden çok saolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 19 Şubat 2010; 20:37:14 >

• Yok mu ilgilenen arkadaşlar?
    Driver güncel daha.Güncelledikten sonra çıkınca yazdım buraya.
  • Bozuk kaset nasıl 1 görüntü verir ? cafcaflı'mı ? yoxa çizgilermi var ekranda ? 1 resim ekliyemezmisin ?
    Print Screen tuşuyla görüntüyü kaydedip bit eşleme yapıştır görüntüyü jpeg olrk kaydet, upload et 1 siteye bakalım nedir olay, görmeden ne denebilirki .
  • Atariler olur ya hani kasete takarız bazen bozuk görüntü gelir aynı o görüntü.(Ne zamanlardı Atarili günler.)
    Ve PC o an kullanılmaz hale geliyor tüm ekran o halde zaten PC de kitleniyor mecbur reset atıyorum.Düzeliyor.
    Asker yeşili bir grafik şöyle bir şey buldum nette buna çok yakın,
     Sorun halloldu,

Bir de bugün Driect X güncelledim.Ama basit bir oyunda bile PC kitlenebiliyor.
    Örneğin Online flash internetten flash oyun oynarken bile ekran bozulmasa bile PC kitlenebiliyor.

• Geçmiş olsun kartın maselef bozuk, garantisi devam ediyormu ? ediyorsa garantiye yolla, etmiyorsa yeni 1 kart alman gerekebilir, şimdilik bu kart'a gitmiş gözüyle bakabiliriz eğer durum bu haldeyse.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Edit : ilk mesajını tekrar okudum 1 şey dikkatimi çekti yani bu durum sanki sadece oyuna girince oluşuyo gibi doğrumudur ? Yani masaüstüne kadar herşey normal (düzgün 1 görüntü var) fakat oyuna girince bu tip 1 görüntüye dönüşüp kilitneniyor dimi yanlış mı anlamışım ?

ilk mesajın'da şöyle 1 ibare'n var burdan'da aslında net 1 şekil'de sorun anlaşılıo ( Bu arada PC'de bazen durduk yere kitleniyor.Mesela bir oyun açıyorum çok basit bir oyun RollerCoaster Tycoon 2 bazen saatlerce oynuyorum takılmıyor.
    Bazen ise 10Dk sonra takılıyor.Şu aralar uzunca kullanamadım.
    )

VGA'nın ramlerin'den muhtemelen 1'inde sorun var bu sorun soğuk lehim denilen türde çünki bazen 1 oyunu açıp saatlerce oynuosun bazen'de VGA üzerindeki ramleri harekete geçiricek 1 uygulama başlatılınca pc kilitlenio.(burda o ram'in sıcakken soğuk lehim olan ayağınn yada ayaklarınn yerini tuttuğu ve sorunsuzca çalıştıı anlaşılıo, bazen pc ilk açıldıı anda ayaklar PCB üzerin'de oluşucak herhangi 1 voltage atlamasıyla'da yerini tutabilir.)

Bu karttaki sorun halledilebilir, service e götürürsün 2 dakkada hallederler ama muhtemelen brakmanı isterler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 2 Kasım 2009; 23:12:00 >

• Teşekkürler Dhante,
    Grafik kartı eski?Garantisi çoktan bitmiştir.

İşte o ekran mesela bazen internette video izlerken de çıkabiliyor.
    Bu arada Flash oyun veya normal bir oyun açınca PC 5-10Dk içinde kitleniyor.
    Artık oyunlarda kesin kitleniyor.2-5Dk'da.O ekran gelmiyor ama PC kitleniyor.
    Aynı şekilde nette flash oyun oynarsan da 10-20Dk da PC kitlenebiliyor.Yine ekran normal.

PC kitlenmesi de bunla mı alakalıdır acaba?
    Aslında bende 128Mb lık Asus grafik kartı vardı.Kuzende bu vardı.O PC değiştirde ben de onu alıp buna taktım.İlk bir kaç ay güzeldi.Sonra işte kitlenmeler çıktı.
    PSU ile alakalı da denmiş bir çok yerde PC Kitlenmesi.
    Şimdilik Yeni Aopen Kasadan çıkma 350W PSU taksam bir faydası olur mu?Şu anki min 5 yıllık.
    En azından PC kitlenmesi için.
    Grafik kartı bozulmuş demişsiniz bunu yazıcıoğluna götürsem yapabilirler mi acaba?

Başka yorum yapan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Teşekkürler Dhante,
    Grafik kartı eski?Garantisi çoktan bitmiştir.

İşte o ekran mesela bazen internette video izlerken de çıkabiliyor.
    Bu arada Flash oyun veya normal bir oyun açınca PC 5-10Dk içinde kitleniyor.
    Artık oyunlarda kesin kitleniyor.2-5Dk'da.O ekran gelmiyor ama PC kitleniyor.
    Aynı şekilde nette flash oyun oynarsan da 10-20Dk da PC kitlenebiliyor.Yine ekran normal.
    PC kitlenmesi de bunla mı alakalıdır acaba?

Anlattıkların'dan VGa üzerindeki ram'ler kullanıma girdiği anda PC kilitlenmesi yaşıosun ve PSU ile ilgili 1 sıkıntı gibi durmuyo zaty ekranda'ki görüntü'de kendini kaybediomuş buda bütün olasılıkları VGA'ya net biçim'de odaklıyo.

VGA üzerinde'ki ram'lere sıcak hava tabancasıyla müdahale edilebilir ve düzeltilir fakat işin ehli 1'isi olmalı tabanca ısısı ii ayarlanmalı v.s. bu işlerle ilgili 1 service bulman yararına olur diim yoxa herkeste var sıcak hava tabancası, ama garantisi yoxa zaty yazıcıoğluna götür orda yapılırsa yapılır yapamazlarsa'da başın saolsun durumu var, yeni 1 kart alman gerekicek.

Tekrar geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o ksrt için uğraşmaya değmez 384 mb 8800 gs al işini görür görüntüde veriyor gereksiz bence o kartla uğraşman
  • Saolun peki PCnin kitlenmesi de bunla mı alakalıdır?
    O bozuk ekran gelmiyor ama PC kitleniyor oyun oynamaya çalışırken.

Bir de İkinci el temiz AGP bu tarz bir grafik kartı ne kadardır?Pcye fazla yatırım yapmak istemiyorum zaten PC eskidi sayılır.Zaten fazla oyun oynamıyorum.İşte bir strateji oyunları o kadar?Bir de PS3'de olmayan bazı oyunlar tabi ki Crysis değil?
    Keşke CallOf 4 çalışsa bunda?
    Aslında elimde 128Mb asus var onu mu taksam?
    En azından oyun oynarım yani, kitlenmez.
    Dhante çok saol.
  • elindeki mevcut kartı kullan ölü yatırım yapmaya değmez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Saolun peki PCnin kitlenmesi de bunla mı alakalıdır?
    O bozuk ekran gelmiyor ama PC kitleniyor oyun oynamaya çalışırken.

Bir de İkinci el temiz AGP bu tarz bir grafik kartı ne kadardır?Pcye fazla yatırım yapmak istemiyorum zaten PC eskidi sayılır.Zaten fazla oyun oynamıyorum.İşte bir strateji oyunları o kadar?Bir de PS3'de olmayan bazı oyunlar tabi ki Crysis değil?
    Keşke CallOf 4 çalışsa bunda?
    Aslında elimde 128Mb asus var onu mu taksam?
    En azından oyun oynarım yani, kitlenmez.
    Dhante çok saol.

aslında senin için iyi fırsat sayılır kartın bozulmuşken shader model 4 destekli bir ekran kartı alırsan cod4 oynayabilirsin

• Arkadaşlar saolun,
    Neyse o zaman bu kart bozulmuş tamir olabilir ama tam randıman vermeyebilir diyorsunuz.
    Peki Bende

-P4 2.8Ghz işlemci var.(Yanlış yazmışım 2.4 diye.pardon)
    -P4-P800X Asus anakart var,(Aslında başka vardı da 3 sene önce yandı o bu işlemciye uygun 2.el bu anakartı bulabildi servis biz de onu aldık.)
    -512Mb+256Mb ram var.
    -Bir de yeni aldığım Samsung P2250 Full HD monitör var.(PS3+PC için aldım hani hem CRT çok yer kaplıyordu kablosu dahili olduğundan bir kere koptu ve tamirden sonra hala sorun çıkarıyordu falan filan işte.)

Bu sistemde uygun fiyatlı güzel bir grafik kartı alıp Ram yükseltsem neler yapabilirim?
    Grafik kartı çıkışında sadece VGA ve DVI olması yeterlidir.
    Açıkçası bu PC'ye yatırım yapmak doğru mudur tam bilemiyorum?

Peki bir de bu grafik kartlarındaki 64bit 128bit nedir?Açıkçası bu konuda pek bir bilgim yok.
    ATI NVIDIA farkı nedir?Uyumluluk sorunu çeker miyim?
    Ne alayım siz tavsiye edin o zaman...
    Bu arada HD video oynatabilir miyiz?
    TS formatına convert edilmiş 20Mbitlik bir video açarken Mpeg-4 formatında videonun orjinalini oynatamıyor PC.
    İşlemci ile mi alakalıdır?
    (Not:PC kitlenmesi CRT varken de yaşanıyordu.Hatta o bozuk ekranı CRT'den kaynaklanıyor zannetmiştim.)
    Cevaplar için saolun,

• quote:

COD4 falan önemli değil,
    Şu tarz bir şey işimi görür mü?
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=85966&ad=ZOTAC-6200-AGP-256M-DDR2-TV-DVi-64BiT-Ekran-Kartlari
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=83566&ad=SAPPHiRE-HD2400PRO-512MB-DDR2-AGP-8X-Ekran-Kartlari
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-sap_hd3450_agp-hd3450-gddr2-512mb-64bit-agp-ati-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=40372
    PSU 350W bu arada.

Bu seçtiğin kartların hepsi bozulan kartın'dan daha düşük oyun performance'ına sahip kartlar.

0 kart olrk en azından oyun fln oynıyabilmen için şu kartı alman daha ii olur HD film fln da izliyebilirsin bu kart'la, ama şunu'da bilmelisin'ki bu kart'ta bozulan kartın kadar oyunlar'da performance'lı olmıyabilir fakat yakın performance'a sahiptir.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1 önceki mesajın'da 64bit, 128 bit nedir diye sormuşsun.
    Bu bahsettiğin (Bit) değerleri VGA üzerinde'ki GPU (Graphic işlemci) ve VGA üzerindeki GDDR ramlerin haberleştiği band genişliği'ni simgeler, yani bit değeri nekadar yüksekse GPU ve GDDR arasında'ki iletişim hızı okadar artar, buda VGA'nın performance'ına direct etki eder.

Yine 1 önceki mesajın'da Ne alayım Ne önerirsiniz ? demişsin.
    AGP system için 0 olrk çok fazla alternative zaty yok, çünki AGP system'e yatırım yapmak günümüz'de pek mantıklı 1 davranış olrk kabul edilmioyor.
    Aslında systemini 2.el alım satım yapan 1 bilgisayarcıya verip üzerine ufak 1 bütçe koyarak daha güncel ve sorunsuz 1 pc ye çevirebilirsin, nedenmi? mesela AGP olrk 125TL verip alıcaın şu kartın pci-e versionu 60~70TL ye satılıo üstelik pci-e arabirim kullandığın'dan AGP versiyonun'dan daha performance'lı, yani yeni system için yapıcaın upgrade'ler şu anki systemin'e kıyas'la daha ucuza daha iyisi şeklinde olur.

• Bahsettiğiniz seçenekler düşük gerçekten. Gpureview.com sitesinden mpixel/s mtexel/s bandwidth değerlerine göre ekran kartlarını kıyaslayabilirsin.
    Elimde 7950gt var. Hala çalışır durumda. x1950xt agp ve hd3850gt haricindeki bütün kartlardan hızlı. 150tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 5 Kasım 2009; 8:14:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bahsettiğiniz seçenekler düşük gerçekten. Gpureview.com sitesinden mpixel/s mtexel/s bandwidth değerlerine göre ekran kartlarını kıyaslayabilirsin.
    Elimde 7950gt var. Hala çalışır durumda. x1950xt agp ve hd3850gt haricindeki bütün kartlardan hızlı. 150tl.

burası 2.el bölümü değil her ekran kartı tavsiyesi isteyene kartını kakalamaya çalışıyorsun. pm at forumu kirletme
  • 2. el alanlar PC'ye hiç para vermiyorlar haliyle yeni bir PC almam zor almışken onu da bunu da alayım derken gidiyor iyice,
    Peki benim karttaki bu problem tamir olabiliyor değil mi?İyi yapılırsa olur?
    Bir de önerilen kart varya işte o kartın ikinci el fiyatı nedir?
    Benim eski Asus Magic'i de satarız, artık kaç verirler bilmem ki,Forumda biri 20Tlye çok rahat satmış,
  • quote:

2. el alanlar PC'ye hiç para vermiyorlar haliyle yeni bir PC almam zor almışken onu da bunu da alayım derken gidiyor iyice,
    Peki benim karttaki bu problem tamir olabiliyor değil mi?İyi yapılırsa olur?
    Bir de önerilen kart varya işte o kartın ikinci el fiyatı nedir?
    Benim eski Asus Magic'i de satarız, artık kaç verirler bilmem ki,Forumda biri 20Tlye çok rahat satmış,

Şimdi kart yapılmasına yapılır ram'de 1 sorun yok'ki bazen oyuna girdiinde sorun çıkartmadan oynıyabiliomuşsun.
    Fakat service dışı 1 kart olduundan ne fiyat yazarlar 10tl mi derler 20tl mi derler yapıcak adamın insafiyetine kalmış, tabi 1 tanıdıına fln yaptırıcaxan orasını bilemem, ama masrafını verip yaptırıp satıcaın fiyata değerse yaptırrsın, değmiosa istersen sadece asus magic dediin kartı satar üzerine az 1 şey ekler 2. el olrk 1 kart alırsın, istersen'de o dediin kartı takar sen kulanırsın systemin'e uyuyosa.

• Dün şöyle oldu,
    Ekran bir anda gitti sinyal gelmedi,
    Sonra reset attım ekran geldi.Dedim açayım bakayım Grafik kartına nesi varmış hem bozuk kondansatör vs varmı diye de baktım anakartta.Sonra Grafik kartını söktüm baktım bir şeyi yok gibi duruyor görünüşte, sonra taktım.Bu sefer sinyal hiç gelmedi.Dedim gitti kart. donanımı da kaldıramıyorum ekranı göremediğimden çünkü anakartta Onboard grafik yok,
    Sonra açtım PC'yi tekrar Paliti çıkarıp eski Asus'u taktım, PC de yine sinyal yok.Çok kötü oldum,
    Sonra açtım tekrar söktüm paliti taktım VGA dan PC açıldı ekran geldi,Sonra VGA yı çıkarım DVI geçtim şu an böyle kullanıyorum.
    Bu arada Flash oyun oynarkken nette ekran yine o bozuk kaset görüntüsü oldu bugün,

Şimdi Anakarttan şüpheliyim AGP slotunda sorun mu var acaba?

Bir şey soracağım P4 serileri için PCI-EX anakart var mıdır hiç?
    Yeni PC zor iş, işlemci cart curt.

• p4 için agp, pentium d için pci ex var sadece maalesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.