Bildirim
sorun HDD olabilirmi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
format attınız mı? format attıysanız hdtune testlerini koyarsanız yardımcı olabiliriz -
hd tune da hangi testleri yapayım -
okuma, badsector (yavaş) birde healt bölümünün ss ni al. -
-
healt bölümünde tarama olmaz zaten sadece o bölümün ss sini alacaktın, neyse gerçekten hdd ile ilgili ciddi bir sıkıntı var gibi görünüyor, bi kere hdd bir şekilde aşırı meşgul görünüyor, hdd çok dolumu, virus vs olmadığından eminmisin, ? bunun dışnda badsector oluşma arifesinden önce bu tarz hdd nin herzaman meşgul olması söz konusu olabiliyor.
mutlaka healt bölümünün de ss sini almanda fayda var orada hatalar var diye düşünüyorum. bu bazen hdd kontrolcusu ile hdd arasındaki bağlantıdan yada bazen kontrolcuden de kaynaklanabilri, tabiki hdd de sorun olabilir.
ayrıca bu chipset ahci modu destekliyor . benim chipsette aynısı hatta işlemcimizde aynı info bölümünün de ss sini koyarsan sevinirim ben RST yüklememe rağmen max udma modu olan 6 ya geçmedi hala 5 te, sen RST yüklediysen aktif mod udma 6 oldumu görmek istiyorum.
-
-
spin up time ile unsafe shutdown count veri yazmış, sanırım bilgisayarı fişten çekerek vs çok kapatıyorsun, ayrıca 18 bin saat kullanım var.. yani çok uzun süre kullanılmış bir disk var elinde, mutlaka 20bin saatte bozulur diye birşey yok fakat ciddi bir süre.
bu kadar süre kullanılmış bir diske format mutlaka şart, uzun süre format atmadıysan mutlaka format at sonra tekrar test et.
TEST KESİNLİKLE NORMAL DEĞİL.. ÇOK KASAR BU BİLGİSAYAR. -
diskin çok uzun süre kullanıldığı bir nevi eski teknolojiye sahip olduğunu gösterir yeni bir disk ile performans sorununu ortadan kaldırabilirsiniz bu diski de pek önemli olmayan dosyalarınızı depolama amaçlı kullanabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReSpAwN_22 -- 21 Ocak 2014; 21:25:29 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X