Arkadaşlar merhabalar ; son zamanlarda sıcak havalardanmı bilemem ama geçen sene pcmde hiç bir sorun yaşamamıştım fakat Şimdi ise Windows açılış müzigi bile takıla takıla geç geç çalıyor ve müzik dinlerkende cayırtılı ve takıla takıla çalıyor ve mouse bazen takılma yapıyor mesela bi yere gidecem bilgisayarımı tıklıyorum takılmaya başlıyor herşey format atın diyorsanız format atılmıştır orjinal xp den kurulmuştur ve aynısı devam etmektedir . Pc özellklerim İntel p4 2.66 işlemci 2*512 ddr 400 ram ve 1*512ddr2 ram Anakartımda ikisi uyumlu .. Anakartım : Asus p5p800 Ekran kartım : gforcbu sorunu 4 haftadır yaşıyorum .. e 5500 256 mb Hdd: samsung sata 120 gb / 8 mb önbellk İşlemci soğutucusu değiştirdim olmadı.(en kaliteli sogutanından aldım) bosuna almışım sanırım .. Sanırım siz biliyorsunuzdur inşallah. Yardımlarınzı bekliyorum Şimdiden teşekkürler ;) (bir donanım yükseltin demeyin param yok :D )
Anakart'ı at çöpe yenisini al
param yok :D Simdilik yapılacak bişeyim olmazmı
quote:
Orjinalden alıntı: aslan_umut
Benimkide bozulmuştu takılıyordu falan, bedere yaptır dedim fazla para tutmaz dedim.150 lira masraf çıkmış.Anakartlar ramler sklmis. Bilgisayar zevkli olduğu kadar da sıkıcı valla dostum
quote:
Orjinalden alıntı: Biosreset
quote:
Benimkide bozulmuştu takılıyordu falan, bedere yaptır dedim fazla para tutmaz dedim.150 lira masraf çıkmış.Anakartlar ramler sklmis. Bilgisayar zevkli olduğu kadar da sıkıcı valla dostum
aynen dostum haklısın bide öte yandan telekoma
Başka yolu yokmu bunun anakartıda değiştirdim tekrara aynı işlemi yapıyor ..
sende ram var ıslemcı de var bunların wındows da takılmasına sebep olacagını sannetmem bence anakarttan olabılrı aslında p5800 kullandım okdarda kotu bı anakart degıl ama
Evet kötü değil ama ID hddleri Güzel çalıştırıor ama Sata Hddleri adam gibi çalıştıramıyor yaw daha hala çözemedim..
şimdilik kasanın içini güzel bi temizle hepsini iyice temizle daha sonra güzel bi format at hiç bir sorun kalmaz.1.5 sene daha kullanırsın
Kasanın içi tamamen temizlenmiştir . Parçaların hepsi yeniden sökülüp takılmıştır . Format atılmıştır . Formatdan yarım saat sonra Aynı takılmalara başlıyor arkadaşım müzik bile dinlyemiyoruz .. müzik dinlerken cayırtılar ve takılmalar war Hoparlörde sorun yok deneme yaptım mp3 çalarımı takarak .. Mouseler fena fena takıla takıla gidiyor .. :S
Fanları ve cpu'yu iyice temizleyin. Yanlız dikkatlice temizleyin daha sonra "kasanın içini temizledim pc açılmıyor" diye konu açmayın.
quote:
Orjinalden alıntı: Biosreset
Anakart'ı at çöpe yenisini al
quote:
Orjinalden alıntı: Autumn.
Fanları ve cpu'yu iyice temizleyin. Yanlız dikkatlice temizleyin daha sonra "kasanın içini temizledim pc açılmıyor" diye konu açmayın.
Temizlendi Sorun gene devam etmekte :(
quote:
Kasanın içi tamamen temizlenmiştir . Parçaların hepsi yeniden sökülüp takılmıştır . Format atılmıştır . Formatdan yarım saat sonra Aynı takılmalara başlıyor arkadaşım müzik bile dinlyemiyoruz .. müzik dinlerken cayırtılar ve takılmalar war Hoparlörde sorun yok deneme yaptım mp3 çalarımı takarak .. Mouseler fena fena takıla takıla gidiyor .. :S
TEMİZLİLKE alakalı değil bu malum donanımsal bir sorun olduğu ortada..
DOnanumsal olarak derken ne olarak mesela ? ram anakart hdd ?? nedr??
Yazılımsal bir sorun da olabilir. Eksik ya da yanlış yüklenmiş bir sürücü de buna neden oluyor olabilir.. "driver magicpro" adlı programla donanımınıza en uygun sürücüleri bularak yükleyebilirsiniz. Programı bulmak konusunda zorluk çekerseniz msn den yardımcı olabilirim.
yazılımsal olacaını sanmıorum çünkü 3 defa format attım :S
hatta birşey farkettim müzik dinliyordum .. müzik dinlerken Yereldisk bişeyi açayım takılma başlıyor.. hatta program felan yüklerken takılma başlıyor :S
Takılmanın tek nedeni işlemcinin aşırı ısınmasıdır. Çözümü Senin yaptığın gibi fan değiştirme yada fanı temizlemekle olur ayrıca alimünyum soğutma plakası ile işlemci arasına TERMAL MACUN sürdünmü???? Bu macunu sürmezsen soğutma işlemi işe yaramaz. İşlemci ısınmaya devam eder... Kolay gelsin
walla bendede bu sorun vardi baska windows xp cdsiyle format atmistim olmustu bence sende öyle yap..