Şimdi Ara

Sorun PSU'da Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amd Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ İşlemci
    Nvidia Geforce 9600 GSO 512 Ekran Kartı
    2x1 GB KVRD2N6 800 Mhz Ram
    Biostar TA690G Anakart
    350 Watt dandik ismi duyulmamış bi marka Psu (4 Senelik)
    120 GB HDD

Benim sorunum şu default voltajı 1.3 V olan işlemcim 1.25 V 'da çalışıyor (bios ayarları ellenmedi ) , 800 mhz ramler 731 bazen de 732 mhz de çalışıyor, pc den eski performansımı alamıyorum flash oyun oynarken bile CPU gereksiz yük altına giriyor.Bu sorunlara bakarak PSU bozuk diyebilirmiyiz ? PSU 40-50 lira olan dandik PSU'lardan ve 4 senelik.

• psu dandik olabilir .ama ben anladıgım kadarıyla işlemciye gereken gücü vermediğini düşünüyorsunuz ..böyle bişi çalışma mantıgına aykırı .. yanı kullanacagı voltaj değerini işlemci üzerindeki yüke göre karar veriyor ve ihtiyacı kadarını psu dan çekıyor ..kabaca anlatımla durum bu ..

..bunun dısında belki yıne psu nuz yetrsızdır yada kalıtelı olmayabılr.. bunun dezavantajları vardır elbette .. sistemde neden performans alamıyorsunuz yada ne yaparken fark edılıyor bu durum bılemıyorum ..daha fazla bılgı verırsenız okuyan arkadaşlar daha net yorumlar yazarlar ..
  • İşlemci zaten default voltajda yük altında en fazla 1.25 V oluyor bu yüzden de overclock vs yaparken sorun çıkarıyor.Önceden en yüksek ayarlarda kasmadan oynadığım fifa 12 şimdi düşük ayarlarda bile kasılmalar oluyor.Flash oyun oynarken bile işlemci %100 kullanıma girip sonra %50 lere 40 lara düşüyor.Eğer sorun PSU'da değilse ram ler neden 731 ya da 732 mhzde çalışıyor onu da anlamıyrum
  • uppppppp mesaj yazıp kaçmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRTaJuaN

uppppppp mesaj yazıp kaçmayın

Ben buradayım Nıgga hocamıda tanıyorum bazen giremiyor.

CPU gereksiz yük altına giriyor yazmışsınız sorun yazılımsal olabilir. Sisteme bulaşan virüs performansı etkiler.. Gereksiz uygulamaları kapatarak deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 15 Temmuz 2012; 11:15:07 >
  • pc formatlandı zaten kaspersky internet security 2012 yüklü.tek bir sorun üzerine yoğunlaşmayın yani bütün bunlara PSU sebep olabilir mi onu soruyorum.diyelim virüs var 1.25 V olmasının ram lerin 732 mhzde çalışmasının sebebi de mi virüs ? şimdi kaspersky yüzünden kasabilir diyeceksiniz bu sorunlar format olmadan önce de sonrada vardı virüs programını kapatarak da girdim oyunlara yine aynı
  • quote:

pc formatlandı zaten kaspersky internet security 2012 yüklü.tek bir sorun üzerine yoğunlaşmayın yani bütün bunlara PSU sebep olabilir mi onu soruyorum.diyelim virüs var 1.25 V olmasının ram lerin 732 mhzde çalışmasının sebebi de mi virüs ? şimdi kaspersky yüzünden kasabilir diyeceksiniz bu sorunlar format olmadan önce de sonrada vardı virüs programını kapatarak da girdim oyunlara yine aynı

400 Watt PSU yeterli olacaktır.

Bios ayarlarından Ram'a overclok yapın. Ramın hızını ayarlayın..

Oyunlarda donma sorunu sıcaklıktan dolayı olabilir bu yüzden linke bakın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_62600997/tm.htm

• sıcaklıklarda sorun yok bütün parçalar max 45 oluyo oyunlarda ram e overclock yapmayı denedim voltaj verdim olmadı
  • quote:

sıcaklıklarda sorun yok bütün parçalar max 45 oluyo oyunlarda ram e overclock yapmayı denedim voltaj verdim olmadı

Bios resetleyip deneyin.

Yük altına giriyor derken bilgisayar donuyor mu ?
  • bios resetli zaten yük altına giriyor dediğim flash oyunda bile ilk görev yöneticisini açtığımda cpu kullanımı %100 oluyo sonra %50 40 lara düşüyor.Fifa 12 yi ise önceden en yüksek ayarda her şey açık kasmadan oynuyordum şimdi düşük ayarda bile kasmalar oluyo
  • quote:

bios resetli zaten yük altına giriyor dediğim flash oyunda bile ilk görev yöneticisini açtığımda cpu kullanımı %100 oluyo sonra %50 40 lara düşüyor.Fifa 12 yi ise önceden en yüksek ayarda her şey açık kasmadan oynuyordum şimdi düşük ayarda bile kasmalar oluyo

Sistemde virüs var hocam işte format atmışsın Yerel disk D silmediğin için virüsler tekrar bulaşmıştır.

Ram hızınıda biostan o.c yapacaksın.
  • Arkadaşınızdan falan bi PSU bulun deneyin
  • ram e oc yaptım zaten olmadı.virüs falan da olmasına ihtimal vermiyorum kaspersky ile tarama yaptım
  • quote:

ram e oc yaptım zaten olmadı.virüs falan da olmasına ihtimal vermiyorum kaspersky ile tarama yaptım

Hocam sıcaklık problemin yok virüs yok CPU neden tavan yapsın açıklar mısın ?

Ram hakkında fikrim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

ram e oc yaptım zaten olmadı.virüs falan da olmasına ihtimal vermiyorum kaspersky ile tarama yaptım

Ram hakkında fikrim yok

PSU 4.5 senelik 350W dandik bir marka.W yetersiz olduğu için olabilir mi ? Diyelim ki virüs var işlemci virüs yüzünden yük altına giriyor işlemcinin çalışması gerekenden daha az voltajda çalışması (yük altında bile ) 800 mhz olan ramlerin 732 bazende 731 mhz çalışması da mı virüs yüzünden ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Ram hakkında fikrim yok

PSU 4.5 senelik 350W dandik bir marka.W yetersiz olduğu için olabilir mi ? Diyelim ki virüs var işlemci virüs yüzünden yük altına giriyor işlemcinin çalışması gerekenden daha az voltajda çalışması (yük altında bile ) 800 mhz olan ramlerin 732 bazende 731 mhz çalışması da mı virüs yüzünden ?

CPU tavan yapması virüs yüzünden olabilir.

Fakat CPU tam Voltunda çalışmıyor başka ramlar'da aynı şekilde hızları düşük PSU'dan olabilir..

Başka PSU denemek ge
    rek

• Son olarak bi sorum olucak bu voltaj değerleri normal mi 4 tane işaret var normal değil galiba bu sistem boştayken:

Sorun PSU'da Mı ?

bu da oyundayken  Sorun PSU'da Mı ?

• upppppppppppp
  • quote:

upppppppppppp

Normal işlem yaptıkca V biraz artabilir..
  • ben işlemcinin V'unu demiyorum o 4 tane üçgen işaretli olan voltajları diyorum.O üçgenler çıkınca riskli anlamına geliyordu galiba önceden sadece 2 tane çıkardı bunlardan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.