Şimdi Ara

SORUNSUZLUK MERCEDES VS TOYOTA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
7.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedes

• Bana göre Elma

Armut oldugunu dusunen var mı ?
  • Enteresan bir konu,her firma istese sorunsuz araçlar üretebilir.Yukarıda bir Corolla ve e200 karşılaştırılmış,araçların her ikisi de yeterince diri duruyor.Corolla'da dökülme gibi birşey göremedim ben.Fakat şöyle bir durum var,Toyota Mercedes'ten sorunsuzdur demiyorum ama Toyota,fiyatına göre oldukça sorunsuz bir araç.Mercedes'in belli bir kullanıcı kitlesi var,bu kitleyi kaybetmesi namümkün birşey,o kitlenin'de Mercedes'e parası yetiyor.Mercedes bu yüzden riske girmeyip kullanıcının uzun yıllar kullanabileceği,güven sarsmayan araçlar üretiyor.Toyota ise bunu daha ucuza sunabiliyor.

Attraction neye niyet ederek yazdı bilmiyorum ama ben de aynı benzetmeyi yapacağım.Mercedes ve Toyota'nın hitap ettiği kitle farklı,bu yüzden karşılaştırmak yanlış.Ben bunu şu niyetle yazdım;Toyota fiyatına göre sağlam araçlar yapıyor.Mercedes ise Toyota kadar sağlam aracı hakkını fazlasıyla aralak yapıyor.Yani parayı verdikten sonra her firma bünyesinden sağlam araçlar çıkartabilir.Eğer fiyat/sorunsuzluk karşılaştırılırsa Toyota Mercedes'ten üstün..

• 100 000 km arıza istatistikleri karşılaştırmasıdır .
    2 areaştırma vardır ABD de yapılan.

en az arızada ;;;

mersedes bmv 39 araç arasında arıza olarak 12-14. sırada yer almaktadır.

ilk 4 toyota, honda hyundai, mazda

alman arabaları 10-15 arasında gezinmektedir.
    bu da elektrik arızaları yer almakta olup, donanım ve elekronik sistemlerinin komplike olmasından kaynaklanmaktadır.

sonuçta toyota honda mersedesten sorunsuz araçlardır.
    bu böyledir.

bu konudaki kıyaslama sonucu budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Neye göre kime göre sorunsuzluk.

500.000 KM 1.000.000 KM gören taş gibi Mercedesler çok gördük. Ama Toyota az gördük.

Mercedes için 200.000'den sonra motor rodajı tamamladı derler.

1 300 000 km de lada gördüm. ve hala yag eksiltmiyor.... bu da gerçeklik
    arıza istatistikleri denince sadece motor değildir.
  • Foto görmek isterim yoksa inanmam.

quote:

Orijinalden alıntı: mrtxpp

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Neye göre kime göre sorunsuzluk.

500.000 KM 1.000.000 KM gören taş gibi Mercedesler çok gördük. Ama Toyota az gördük.

Mercedes için 200.000'den sonra motor rodajı tamamladı derler.

1 300 000 km de lada gördüm. ve hala yag eksiltmiyor.... bu da gerçeklik
    arıza istatistikleri denince sadece motor değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 30 Ocak 2010; 0:59:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtxpp

100 000 km arıza istatistikleri karşılaştırmasıdır .
    2 areaştırma vardır ABD de yapılan.

en az arızada ;;;

mersedes bmv 39 araç arasında arıza olarak 12-14. sırada yer almaktadır.

ilk 4 toyota, honda hyundai, mazda

alman arabaları 10-15 arasında gezinmektedir.
    bu da elektrik arızaları yer almakta olup, donanım ve elekronik sistemlerinin komplike olmasından kaynaklanmaktadır.

sonuçta toyota honda mersedesten sorunsuz araçlardır.
    bu böyledir.

bu konudaki kıyaslama sonucu budur.

tabloyu ekleyebilir misiniz mümkünse?İstatistiklerde Japonların önde olduğu zaten biliniyo ama ben bu sıralamayı Mazda>Mercedes>Toyota>Honda şeklinde hatırlıyorum forumda geçenlerdeki bir konuya göre.

• Mercedes daha pahalı olması itibariyle alıcıları tarafından daha düzgün kullanılan bir araç.Yani mesela bir E serisini hiç bir firma alıpta şoförlerin altına vermez ama Corolla şirket aracı olarak çok tercih ediliyor.Bunun gibi acemi birisi yeni bir araç alıcak olsa Corolla alabilir ama acemi olup ilk arabası Mercedes olan kaç kişi var?Bu gibi nedenlerden dolayı istatistikleri farklı okumak gerekir.

Burada Mercedesin kalitesini kimse tartışamaz ama sorunsuzluk olarak Toyota daha iyi diyorum.

Geri çağırmaları yazıp duran arkadaşlara soruyorum.Bu ülkede yüzlerce insan Mercedesin 0403 otobüslerindeki hata yüzünden yanarak can verdi.Ama Mercedes bunu kabul etmeyip araçları geri de çağırmayıp ancak makyaj sonrası durumu düzeltti.Toyotanın da bu zihniyette davranmasını mı bekliyorsunuz?Bence adamlar büyük prestij kazanıyorlar.
  • Sorunsuzlukta muhakkak Toyota daha iyidir.Mercedes'teki elektronik aksam Toyota'da olsa durum cok farklı olurdu orası da ayrı tabi..
  • Şimdi amacım tartışma vs çıkarmak değil. Bu soruya şu şekilde cevap vermek istiyorum:

Mercedeslerde elektronik aksam sorunlarının yaşandığı genellikle söylenir. Ki bir çok MB sahibi arkadaşımdan da duymuşluğum vardır. Şimdi "- Neymiş o sorun?" tarzında sorular gelmesin ki polemiğe girmeyelim. Ancak şöyle de bir durum var ki, Makine sonuçta kul yapısıdır. MB'de olsa, RR'de olsa illaki hatalı olma olasılığı vardır. O yüzden prestijli marka diye de haşa "tapmaya" gerek yoktur.

Gelgelelim sorunun "bence" en mantıklı cevabına, MB otomobilleri elektronik aksam olarak Toyota'dan çok çok üstün otomobillerdir. Bundan mütevellit de sorun ya da elektronik arıza çıkarma olasılığı daha fazladır. Tabiyatıyla Toyota, Mercedes'den "daha sorunsuz" olabilir.
  • Paran varsa Mercedes
    Yeteri kadar paran yoksa Toyota
  • Aynı sınıf ve özelliklerdeki otomobilleri sorunsuzluk olarak karşılaştırmak gerekir diye düşünüyorum.Açıkçası Japonların özellikle Toyota ve Hondanın motor ve yürüyen aksam olarak sorunsuz olduklarını kabul ederim ama bunun dışında bu araçların değerlerini hak ettiklerini zannetmiyorum özellikle Hondanın.
  • Japonların en sorunsuzu Toyota değil ki Mercedes'le kıyaslanıyor...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toyota geri çağırma operasyonları son hızla devam ederken böyle bir konu biraz abes olmaz mı
  • adamlar araçlarını geri çağırıyor siz diyorsunuz toyota sorunsuz mu?Komik ve anca bu forumda görebileceğimiz bir topic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Örnek olarak iki araçta 91 model , sizce

SORUNSUZLUK MERCEDES VS TOYOTA

Bunu gördükten sonra konuyu kapatmalıyız bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

Sorunsuzluk ile ilgili bir liste yayınlanmıştı. 1 numara Mazda açık ara önde % 17, ondan sonra Mercedes gelir %25, Mercedes ve ondan sonraki firmalarında zaten yüzdeleri hep birbirine yakın.

+1
    Bu yüzden Mazda aldım. 72000 km'de, motor kapağını sadece silecek suyu için açtım. Hiçbir arıza çıkarmadı. Mazda motoru dayanıklılığı, hor kullanımı tolere etmesiyle ünlü. Milyon km deviren bir sürü Mazda var ortalıkta.

Bir de hazır sırası gelmişken yazayım istedim, kar sonrası bazı yollarda resmen oyuklar oluşmuş, bazıları belki 30 santim çukur resmen. Daha dün iki tanesine düştüm, birinde 50-60 km ile diğerini ise 100 küsür ile geçtim. Sanki arabaya balyozla vurmuşlar gibi inanılmaz, tüyler ürpertici bir ses çıktı. Ancak bırak lastiği, aksı, arabanın balans ayarı bile bozulmadı yaw. Ancak ucuz atlattım, kar sonrası çok dikkatli olunmalı beyler. Bu çukurlar adamı resmen öldürür. Araba savrulsa bitmişti olay.

• Reanault 12 Toros her ikisinden de daha sorunsuzdur. Motor + direksiyon + 4 koltuktan oluşur. Ne olcak şimdi. Bu Japoncu'ların sorunsuzluk muhabbeti de bi noktadan sonra bayıyor insanı .
  • Nazar değdirdiniz Toyota'ya.. fena çizdirdi karizmayı..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.