Şimdi Ara

sorunu çözdüm^^nvme m.2 pci-ex 4x donusturucu boot sorunu^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öncelikle modlanmıs olan bios ta boot seceneklerının hepsını "uefı only" yapıyoruz. kesınlıkle "uefı fırst" secenegını kullanmıyourz.kaldıkı ben hep uefı fırst yapmıstım.
    ayrıca hazırlamıs oldugumuz w10 kurulum usb sı uefı kuruluma gore olusturmalıyız.ben sırkette bılgı ıslemcısıne olusturdugum usb uefı degılmıs.kendım ınternetten arastırıp olusturdugum usb de boot edebıldım.

kıngston a2000 nvme dıskım ın alfaıs pcı ex 4x donusturucu ıle 4x slotuna takıp w10 da elde ettıgım hız asagıdakı gıbıdır.
    sorunu çözdüm^^nvme m.2  pci-ex 4x donusturucu boot sorunu^^

yanlız arkadaslar ıntel toplamda 16 pcı ex hattı vermekte.yanı kullandıgım i3 4160 ıslemcısı 16 adet pcı ex hattı saglıyor.amd ryzen ıle 24 hatta ızın verıyor

sımdı ben bu nvme yı pcı ex 4x kapısına takınca ekran kartımın da 8x te calısması gerekıyor.mantık o yonde.lakın

resımde de goruldugu gıbı ekran kartı hala 16x calısmakta.bunu anlamadım.zıra 4x nvme ye gıdecekse ılk pcı ex slotunun hızı da 8x e dusmesı gerekmekte.buna bır anlam veremedım.

nvme den boot yapmayı basarıp sıstemı actıktan sonra dvd ve hdd kablolarını eskıden takılı oldugu sata portlarına takmama ragmen calısmadı.
    bende en altta olanlara(anakart resmınde 0 ve 1 olan sata kapılarına) taktım ve su an calısıyorlar.anakartımda 6 adet sata portu var ve bunların 4 tanesı pcı ex 4x donusturucusu kullanmaya basladıktan sonra calısmamaya basladı

acaba bu calısmayan 4 sata kapısı nvme ye atanmıs olabılırmı dıye dusunmekteyım.yanı h87 anakartta modlu bıos nvme ıcın 4 sata kapısının verıyolunu kullanıyor olabılırmı?bunu merak edıyourm.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    gıgabyte h87m d3h anakartıma donusturucu yardımı ıle nvme dıskı taktım

aldıgım urunlersorunu çözdüm^^nvme m.2  pci-ex 4x donusturucu boot sorunu^^

kıngston a200 ve alfaıs pcı ex donusturucu ıle sıstemıme montajı yaptım.fakat w10 kurulum asamasında nvme gorunmesıne ragmen kurulum yapılamadı
    yıne forum kullanıcılarından @husoft07 nıclı arkadastan anakartıma nvme uyumlu bıos u yukledım.lakın sorun devam etmekte

gpuz programından ekran kartı verıyolu hızına baktıgımda da hala 16x hızında

yanı w7 ısletım sıstemı nvme yı gormedı

bu sorunu anakart ıslemcı degıstırmeden nasıl hallederım

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ssd alma arefesınde yaptıgım ıncelemeler sonucu 500gbsamsung 860 evo fıyatına daha hızlı m.2 lerı gorunce m.2 almaya nıyetlerndım.yanlız anakartım
    gıgabyte h87m-d3h

gorundugu gıbı m.2 yuvası yok.
    ben bu m.2 lerı soyle bır kartla pcı-ex 4x slotuna taksam

sorunsuz calısırmı.sıstem boot yaparmı

en onemlısı ıslemcım i3 4160 ve anakart gıgabyte h87m-d3h kac pcı ex hattınba ızın verıyor.bu 4x kartı taktıktan sonra ekran kartı 16x hızından 8x hızlara dusebılırmısorunu çözdüm^^nvme m.2  pci-ex 4x donusturucu boot sorunu^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 6 Aralık 2020; 16:4:14 >

• Anakart'ın toplam PCIe hızı ve bu veriyolunu aynı anda kaç komponent kullanacak bunlar önemli. GPU'nun 8x hızda çalışması kartın performansını etkilemez o sorun değil fakat NVMe disk 3000 MB gibi hızları destekliyor olsa bile bu hızları göremeyebilirsiniz. Bazı anakartlar konvertör ile bağlanan NVMe'lerden boot yapamazlar.
  • 860 evo daha mantıklı. Dönüştürücülerde sorun çıkma ihtimali çok fazla

Renderla işiniz yoksa oyunlarda 860 sizi üzmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlarda kullanacaksanız sata ssd ile nvme ssd arasında pek bir fark yok.
    alacağınız fiyat nedir bilmiyorum ama ben oyunlar için 860 QVO 1 TB SSD yi 770 gibi bir fiyata almıştım
  • cevaplar icin tesekkur ederim.

internette biraz arastirma yaptigimda birkac seyle karsilastim.o da intel in islemcileri toplamda 16 adet islem hatti verdigi yonunde.yani 4x hizinda bir nvme takiliysa ekrannkarti slotu 16x da hi olsa 8x hizinda calistigi.

yanliz anlamadigim kimi anakartlarda anakart uzerinde 2 adet nvme bir adet 16x bir de 4x slotu var.bunlarda nvme ler takiliyken ekran kartlari 8x te bile calisabiliyormu

yada intel yeni nesil islemcilerinde kac hat pci ex hattina izin veriyor

mesela r5 1600 islemcisi 24 adet pci ex hattina izin veriyormus.bu sayede ekran karti hizindan taviz vermeden on board nvme yuvasi 8x hizda calisabiliyormus.i7 4770 16 adet pci ex hattina izin veriyormus.

guncel anakartlarinda on board nvme kullanan arkadaslar ekran kartlarinin pci ex hizlarini paylasabilirmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt

guncel sorun

• ilk mesaji editledim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.