Şimdi Ara

Sorunum ne benim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar normalde dinime önem veren biriyim yani alkol kullanmamaya çalışan biriyim mesela en son 1 ay önce içtim.. Ama arkadaşlar bu aralar çok uzağım böyle dindir ibadettir. Sorsanız mutlu muyum, hayır hiç değilim hatta mutsuzluktan kendimi verecek uğraşlar aramaktan yoruldum.. Ama din ile aramı bir türlü ısındıramadım bu aralar çünkü yapamıyorum yani bir damla alkolun bedeli 40 gün ibadet yapamamak olunca ve arada sırada ortamda alkol içince insan dinden de uzak kalıyor.

Yani özet geçmek gerekirse, dinden alkol yüzünden uzak kalıyorum ve bu beni dünyanın en mutsuz insanı yapıyor ve bir türlü eskisi gibi yakın olamıyorum Allah'a. Çok mutsuzum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şimdi ne yapıyorsun dostum ? Bar mı işletiyorsun camiide namaz mı kılıyorsun merak ediyorum sadece :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morpheew

Arkadaşlar normalde dinime önem veren biriyim yani alkol kullanmamaya çalışan biriyim mesela en son 1 ay önce içtim.. Ama arkadaşlar bu aralar çok uzağım böyle dindir ibadettir. Sorsanız mutlu muyum, hayır hiç değilim hatta mutsuzluktan kendimi verecek uğraşlar aramaktan yoruldum.. Ama din ile aramı bir türlü ısındıramadım bu aralar çünkü yapamıyorum yani bir damla alkolun bedeli 40 gün ibadet yapamamak olunca ve arada sırada ortamda alkol içince insan dinden de uzak kalıyor.

Yani özet geçmek gerekirse, dinden alkol yüzünden uzak kalıyorum ve bu beni dünyanın en mutsuz insanı yapıyor ve bir türlü eskisi gibi yakın olamıyorum Allah'a. Çok mutsuzum :(

İçme o zaman .
  • İçme kardeşim o zaman 20 yaşıma geldim ağzıma bile sürmedim. tek kötü alışkanlığım sigaradır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pisagor- -- 26 Mayıs 2012; 2:47:59 >
  • İçme hocam ve ibadet etmeye başla. Sorun falan yok ortada.
  • nasıl yani içki içtikten sonra atıyorum (2 gün sonra) namaz kılamaz mıyız?
  • Sarhoşken namaz kılınmıyor diye biliyorum ben, 40 gün duaların kabul olmaması ile ilgili birşeydi sanırım
  • Yazık lan.
  • Benim bildiğim kadarıyla alkolü içince eğer sarhoş olur kendini kaybeder isen ancak o zaman günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clavery

Benim bildiğim kadarıyla alkolü içince eğer sarhoş olur kendini kaybeder isen ancak o zaman günah.

yanlıs biliyorsun
  • içersen dinden uzak kalırsın tabi...hiç içme bırak ve git namazını kıl dua et ve bidaha agzına sürme...ikisini bir arada yurutemezsin tercih senin ya bu taraf ya diger taraf
  • Sarhoslugun gecince tovbe edip(ictenlikle)kilabilirsin, sevap bakimindan dualarin kabulu bakimindan tabi ki hic icmeyip ibadet etmek kat kat kat be kat daha makbuldur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Clavery

Benim bildiğim kadarıyla alkolü içince eğer sarhoş olur kendini kaybeder isen ancak o zaman günah.

cogu haram olanin azi da haramdir, bir kupu haram olanin damlasi da haramdir,

• Arkadaşım öncelikle Allah yardım etsin bu kötü ve çaresiz durumundan kurtulmana. Zaten ibadetlere sarılıp onları hakkıyla yapmak, tam anlamıyla İYİ olmak her baba yiğidin harcı değildir. İyi olmak zordur ama Allah nasip ederse iyilerle olmak vardır. Köpek necis bir hayvandır fakat Kıtmir Ashab-ı Kehf ile beraber oldu. Yani iyilerle beraber oldu ve cennete gitti. Allah iyilerle olmayı nasip etsin. Banada cümle alemede hidayet etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.