Şimdi Ara

Ampulün üzerindeki gün ışığı ibaresi [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
24.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne anlama geliyor sarı ışık mı verecek beyaz ışık mı? set halindeler deneyip seti bozmak istemiyoruz sarı ışıksa geri götüreceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lockheed Martin -- 31 Temmuz 2012; 14:13:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gün Işığı Ampulleri: Cool Daylight ve Warm White Arasındaki Fark

"Cool daylight" ve "warm white", ampuller üzerinde sıklıkla gördüğünüz iki terimdir. Ancak aralarındaki farkı bilmiyor olabilirsiniz.

Cool Daylight Nedir?

Cool daylight, gün ışığını taklit eden beyaz ve mavi tonlu bir ışıktır. Bu ışık, işyerleri, çalışma alanları ve mutfaklar gibi net ve parlak ışık gerektiren alanlar için idealdir. "Cool daylight", daha yüksek bir Kelvin (K) derecesine sahiptir, bu da ışığın daha "soğuk" veya mavimsi olduğu anlamına gelir.

Warm White Nedir?

Öte yandan warm white, daha sarımsı ve sıcak tonlu bir ışıktır. Bu ışık, yatak odaları, oturma odaları ve restoranlar gibi rahat ve davetkar bir ortam yaratmak için kullanılır. Warm white, daha düşük bir Kelvin derecesine sahiptir, bu da ışığın daha "sıcak" veya sarımsı olduğu anlamına gelir.

Hangi Işık Tonunu Seçmelisin?

Seçeceğin ışık tonu, kişisel tercihlerine ve aydınlatmak istediğin alanın amacına bağlıdır. Net ve parlak bir ışık arıyorsan cool daylight iyi bir seçim olabilir. Sıcak ve rahat bir ışık arıyorsan warm white daha uygun olacaktır.

Önemli Noktalar:

• Cool daylight, gün ışığını taklit eden beyaz ve mavi tonlu bir ışıktır.
    • Warm white, daha sarımsı ve sıcak tonlu bir ışıktır.
    • Cool daylight, yüksek Kelvin derecesine sahiptir (daha soğuk ışık).
    • Warm white, düşük Kelvin derecesine sahiptir (daha sıcak ışık).
    • Işık tonu seçimi, kişisel tercihlerine ve aydınlatmak istediğin alanın amacına bağlıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed Martin

Ne anlama geliyor sarı ışık mı verecek beyaz ışık mı? set halindeler deneyip seti bozmak istemiyoruz sarı ışıksa geri götüreceğiz

Üzeri beyaz bir şeyle kaplıysa beyaz verir eğer içi gözüküyorsa sarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vay be

quote:

Orijinalden alıntı: Lockheed Martin

Ne anlama geliyor sarı ışık mı verecek beyaz ışık mı? set halindeler deneyip seti bozmak istemiyoruz sarı ışıksa geri götüreceğiz

Üzeri beyaz bir şeyle kaplıysa beyaz verir eğer içi gözüküyorsa sarı.

böyleler

• Üstündeki yazılar okunmuyo pek, uzak çekmişsin ama "day light" yazıyo yani sarı veriyo demek sanırım
  • Kısık bi el feneri düşün.Aynı şekilde yoğun olmayan bir parlaklık verir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarı ışık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain_Ivy

Üstündeki yazılar okunmuyo pek, uzak çekmişsin ama "day light" yazıyo yani sarı veriyo demek sanırım

internetten buldum resmi, emin misin hocam sarı olduğuna
  • Beyaz bu.
  • uludag sözlükte beyaz yazmışlar
  • O tarz tasarruflu ışıkların hepsi beyaz renk verir.
  • Warm white falan yazıyorsa sarı ışık verir.
  • gün ışığı sarı oluyor...
  • saçmalayın arkadaşlar tasarruflu lambalar her zaman beyaz ışık verir. sarı ışığı akkor lambalar verir. Ayrıca gün ışığı sarı değil beyazdır. Bu yüzden özellikle grafik tasarımla uğraşanlar renk ayrımı yaparken gerçek renkleri tam elde etmek için en kaliteli beyaz ışık veren lambalardan kullanırlar. Burdaki amaç güneş ışığı seviyesini yakalamaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilavlı -- 31 Temmuz 2012; 14:46:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teselecta

saçmalayın arkadaşlar tasarruflu lambalar her zaman beyaz ışık verir. sarı ışığı akkor lambalar verir. Ayrıca gün ışığı sarı değil beyazdır. Bu yüzden özellikle grafik tasarımla uğraşanlar renk ayrımı yaparken gerçek renkleri tam elde etmek için en kaliteli beyaz ışık veren lambalardan kullanırlar. Burdaki amaç güneş ışığı seviyesini yakalamaktır

+1

Hâlâ güneşin sarı ışık verdiğini sananlar var
  • quote:

saçmalayın arkadaşlar tasarruflu lambalar her zaman beyaz ışık verir. sarı ışığı akkor lambalar verir. Ayrıca gün ışığı sarı değil beyazdır. Bu yüzden özellikle grafik tasarımla uğraşanlar renk ayrımı yaparken gerçek renkleri tam elde etmek için en kaliteli beyaz ışık veren lambalardan kullanırlar. Burdaki amaç güneş ışığı seviyesini yakalamaktır

bende böyle düşünmüştüm teşekkürler
  • Geçenlerde odama almıştım beyaz ışık veriyor sanmıştım fakat gün ışığı yazıyordu sarı ışık veriyor aynı lamba markası farklı
  • quote:

Sevgili çok bilmiş arkadaşım.Sıcak beyaz ile soğuk beyaz tabirlerini araştırmanı tavsiye ediyorum.

• denedik beyaz ışık veriyormuş
  • konuyu hortlatayım dedim bende osram ampul aldım beyaz diye sipariş verdim gelen üründe white yazmıyor. cool daylight yazıyor. bu beyaz mı oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.