Şimdi Ara

SORUNUMU ÇÖZENE YEMEK ISMARLIYORUM!! (PC KAPANMA SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirtmeye çalıştığım gibi yıllardır çözemediğim bi sorunum var ve bu sorunu çözene yemek ısmarlayacağım. Sizlerle problemimi paylaşıyorum sanırım biraz uzun bi yazı olacak.

Öncelikle sistemim şu; COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA, M5A97 EVO R2.0 anakart, saphirre HD7850 1 gb ekran kartı, 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram, FX X8 8320.

sorunuma gelecek olursak; sene 2012 son aylar. ben bu sistemi kurduğumda ilk başta işlemcim fx x8 8300 idi. sistemi vatanbilgisayar da kurduk geldik eve ben tabi pek anlamıyorum parçaları birleştirme işleminden fakat sistemler konusunda az çok bilgi sahibiyim oem parçaları ve uyumlulukları burası yardımıyla falan biliyorum. geldim evime oyun oynama hayallerimle açtım bilgisayarımı işletim sistemimi kurdum(win7) gerekli programlar driver falan kurdum hepsini oyunlarımı indirdim oynamaya başladım. sistem açıkken boştayken bi sorun yok fakat oyundayken ve yükteyken tak güç kesiyor kasa birden kapanıyor. reset falan da atmıyor bildiğiniz kapanıyor. tekrar açmaya çalışıyorum starta basıyorum tepki vermiyor, arkadan psu on off dan ac kapa yapıyorum hemen gelmiyor bi 1 2 dk bekledikten sonra tekrar acılıyor bilgisayar. yolladım garantiye tabi toplama bilgisayar oldugu için her parça ayrı ayrı gitti garantiye, ve sadece işlemcim sorunlu cıktı değişim talep ettim bende aynı işlemciden yoktu tabi ellerinde bende bi üst modeli 8320 yi aldım üstüne fark koyarak aldım geldim bilgisayarımı yine aynı oyunlarımı oynadım işlemlerimi yaptım fakat ilk bi 4 5 ay sorun yaşamadım sonra yazın gelmesiyle bilgisayar yine kapanmaya başladı. araştırdım ettim ısınmadandır dedim termal macun aldım sürdüm ki kurumuştu da sürdük macunu problem yine düzeldi gibi aradan 2 3 ay geçiyordu yine gidiyordu termal macun yeniliyordum 2 3 ay devam ediyordu sistem sonra tak yine. böyle böyle derken bir yıl gibi bi süre kullandım işte yaklaşık sürekli termal macun kullanarak sonra termal macun yeni oldugu halde böyle kapanmaya başladı bilgisayar. yeni macunladıgım halde yeniledim macunu falan yok düzelmiyor. stok fan değiştirdimhttp://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-contac21-775115511561366-am2am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html şu linktekini aldım yok yine düzelmiyor. gittim ekstra fan taktım kasaya 3 fan + bu işlemci fanıyla kullandım yine devam etti tak etti canıma forumu araştırdım, diğer forumlara baktım bi iki konu açtım sonuç alamadım mesela şu konuyu açmıştım çok öncedenhttps://forum.donanimhaber.com/m_92474086/tm.htm geçenlerde yine upladım falan bi arkadaş yardım etmeye çalışıyor bu aralar ama hala çözemedik saolsun çok zaman ayırdı bana başka arkadaşlar çevrem falan müdahale etti denemediğim yöntem falan kalmadı parçaları garantiye yolladım tüm parçalar temiz çıktı orda vatan bilgisayarda denedik orada bi sorun olmadı eve gelince olmaya başladı topraklama priz yok evde ondandır dendi topraklama yerde deneme şansım olmadıgı icin çözüm bulamadım fakat ondan oldugunu düşünmüyorum. sürücüleri güncelledim, bios güncelledim defalarca format attım, diger bileşenleri yokladım ek ram falan aldım yine düzelmedi. arada bi böyle gidip duruyor sonra bi süre sorunsuz çalışıp tak birden gitmeye yeniden başlıyordu. dediğim gibi ek ram aldım kendi sorunsuz kullandıgım ramlerin üzerine önce şu ram i aldımhttp://urun.n11.com/bellek-ram/kingston-hyperx-fury-4-gb-1600-mhz-d3-hx316c10f4-P83716509?cid=604001&gclid=CjwKEAiAmo_CBRC9qbGQssjqi28SJABYTgZxFPv8ClWniu-IALsEUow6qJCbBXrlK91woZijFJ-dIBoChLLw_wcB&gclsrc=aw.ds bu sefer asıl sorun çözülmedi bide üstüne salak saçma ram sorunları yaşadım ki almadan araştırmıştım mhz leri aynıydı sadece cl farkı vardı arada mavi ram cl10 digerleri cl9 du fakat kullanırken bi sorun yaşamayacağımı düşünüp aldım bi ton mavi ekran yedim ram sorunundan pc durduk yerde dondu kaldı falan restart atmam gerekti. sonra aldıgım ram i çıkarttım kendi ramlerimle kullanayım bari diye fakat bu sefer de kendi sorunsuz ramlerimle kullanırken bile kapanmaya başladı mavi ekran yedim sorunlar daha da arttı. tabi cıldırıyorum bu aralar. sonra şu linkteki ramleri aldımhttp://www.vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-2x4gb-hyperx-savage-red-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-ram.html bu ramleri ilk takınca yine gitmeye falan başladı ram slotlarını değiştirdim değişik kombolarda taktım falan düzelmedi derken birden düzeldi sorunsuz çalışıyordu falan. sonra birden yeniden kapanma sorunum yani ilk sorunum geri geldi. yetti artık yıllardır çözemedim konuşmadıgım kimse falan kalmadı. bildiginiz ağlama konusu oldu ama cidden can sıkıcı bi durum bu. bu konuyu da açtım yardım bekliyorum dediğim gibi yemek sözümü de tutacağım. lütfen yardım edin

• Forumda gördüğüm en uzun yazı bu olsa gerek. Üşenmeden okudum ama Bence ilk olarak psu değiştirmelisin. Sen de anlarsın ki bu işlerde parçaları değiştirerek sorun ne olduğuna varabiliriz. Yani tam olarak sorunun sana ne olduğunu kimse söyleyemez. Tek tek parçaları deneyeceksin. Mesela başka bir işlemci bulup deneyeceksin. Ramlerle olacak iş değil bu. işlemci ve psu olarak gorunuyor sanki. Yemeğeyede gerek yok, canının sağlığı
  • hocam psu değiştirme şansım yok fakat dediğim gibi garantide falan bi sorun çıkmamıştı 2 3 kere gitti garantiye çevremde psu bulabilirsem deneyeceğim teşekkür ederim yorumunuz için
  • Kardeşim bir arkadaşında flan varsa power'ı degiş bir süre dene toplama pclere powerdan cok geçiriyorlar düzgün yüksek seviye bir powerı bir süre birinden ödünç al dene derim çok bilgi sahibi degilim çok sıkıntı yaşamışsın bir görüş bildirim dedim ama bence power konusunu kesin bir dene derim.
  • Bende arkadaş gibi psu dan şuphelendim onun dışında.Şu programı yukleyip oyun açıkken bi bakın işlemci ekran kartı sıcaklıkları kaça çıkıyor. belki sıcaklıktan dolayı sistem kendini korumaya alıyor olabilir.

cpuıd hwmonitor

http://www.gezginler.net/indir/hwmonitor.html
  • İşlemci ısınması bilgisayarı kapatmaz. resetler.
    yük altında bilgisayarı tam olarak kapatabilecek etkenlerden ilk düşünülecek olanlar ekran kartı ve güç kaynağıdır.
    daha sonra anakart ve ram düşünülebilir.
    şu işlemleri yap.
    furmark ve prime95 programlarını indir.
    önce furmarkı çalıştır. bu ekran kartını yüke sokacaktır.
    bu kapatmazsa prime95 çalıştır. bu da işlemciyi yüke sokacaktır. bu şekilde ekran kartı mı cpu mu netleştirelim.
    her ikisinde de kapanırsa şöyle yapalım.

öncelikle bilgisayarı en sade haliyle çalıştıralım.
    tüm cd dvd rw, ek hdd, front panel kablolar, ekran kartını fanları sök.
    yalnızca güç kaynağı kasa bağlantıları ve işlemci fanı kalsın. bu şekilde test et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 5 Aralık 2016; 10:57:31 >
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    deadswell D kullanıcısına yanıt
    @dgo_cr7 hocam ayrı ayrı sökmeye niyetlendim ama ekran kartını sökersem onboard görüntü alamıyorum yani monitörü baglayabilecegim bi yer yok fakat dediginiz programları kuruyorum şuan tekrar yazacağım.

@deadswell hocam power konusunda araştırmaya başladım çevremden. bu sistem için kaç w bi power gerekir sizce? aldığım power kasamla birlikte gelen 700w thermaltake power ı dandik bi şey kitlemediler aslında
    hocam prime95 ile yükteyken monitör ile ısı değerlerine baktım ve sonuçlar şurada  SORUNUMU ÇÖZENE YEMEK ISMARLIYORUM!! (PC KAPANMA SORUNU) SORUNUMU ÇÖZENE YEMEK ISMARLIYORUM!! (PC KAPANMA SORUNU)
    sanırım sorun işlemcide çünkü uçuk değerler. bende psu dan şüphelenmiştim fakat işlemci içinde termal macunu yenilediğimde uzun süre sorun yaşamaz iken daha sonra termal macun yeniyken de yaşamaya başladığım için çok şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kettoplazmikretikulum -- 5 Aralık 2016; 12:23:13 >

• UPP şimdi demin kapandıktan sonra yeniden açtım ve açtıktan sonra işlemci ısısı 40 lardayken sistem boştayken reset attı..
  • prime95 çalışırken bilgisayar kapanmadı doğru mu anladım?
    yanlış okumuyorsam işlemciyi yükte 80 Derecece görüyorum. yüksek bir değer ancak bilgisayarın 80 derecede kapanacağını sanmıyorum. 90ları bulabiliyor. tabii biosda ayarlı değerle ilgili.
    Furmark ile gpuyu da deneyin bakalım. (burn in test çalıştırın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 5 Aralık 2016; 12:47:51 >
    kapandı hocam 80 derecelerde güç kesti ardından bi süre bekleyip yeniden çalıştırınca yükte olmadıgı halde reset attı
  • Bir yerden bir güç kaynağı ve ekran kartı ayarlayın.
    daha sonra anakartı kasadan komple sökerek dışarıda kurulumu yapın.
    yalnızca hdd, işlemci, ekran kartı ve bir tane ram takılı olsun.
    bu şekilde sorunun işlemcide olduğunu netleştirin. daha sonra çözümüyle ilgilenirsiniz.
    yine de bunları yapmadan önce bir furmarkla ekran kartını test edin.
  • kettoplazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Cihazda güç problemi var. Yeni PSU al tak. Anakartında kaçak yapan yerler olabilir. Spreyle girişler ve bağlantılar hariç uygula. Topraklı priz muhakkak şart. Sorun kalmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam blogumda hatanın çözümünden bahsettim işinize yarar inşallah

http://www.cundij.com/2016/12/bilgisayar-kapanma-sorunu-cozumu.html
  • takip... benimde benzer sorunlarım var laptop ta ama özellikle oyunlarda.
  • başka bi psu yada başka anakart takma gibi bi şansım yok dostlarım ne yazık ki çözüm üretme sürecindeki kaynaklarım çok kısıtlı.. prime95 ile işlemciyi yük altında bıraktıkca 80 dereceleri gördüğünde kapandı şimdi güzel bi temizlik yapıp tozları aldım ve termal macun yeniledim bakalım nolacak
  • sorun hala düzelmedi yüzde 90 işlemcide sorun windows 10 a geçtim işlemciyi çıkarttım iyice temizleyip termal macunladım güzelce sogutucuyla monte ettim açılıyor oyuna giriyorum yük altındayken ilk 10 15 dk içinde kapanıyor ama otomatik olarak reset atıyor sonra geri giriyorum aynı şekilde bi daha yüke sokunca tekrar 10 15 dk ya kapanıyor daha sonra açıldıgında hiç sorun yaşamadan kullanabiliyorum ama her kapatıp açtığımda bu süreç tekrarlanıyor ve normalde sistemim 16 gb ramliyken ilk kapanışından sonra açınca biostan 12 gb kullanılabilir ram gözüküyor toplamda 16 diye belirtiyor sonra tekrar kapanıyor açılıyor tekrar 12 olarak kullanabiliyorum kendim kapatana kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.