Bildirim
SOS 2.1 versiyona geçerken 1600/1601 hataları
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
dostum biraz gec olmus ama hala halledemedi isen sana cozumu anlatan bir link atayım bende karsılasmıtım bu sorunla bir dosya yüklüyorrdun itunesin içine
http://iphonetap.blogspot.com/2008/08/error-1600-1601-1662-16xx-hata-kodlarnn.html -
quote:
Orjinalden alıntı: aggressor19
dostum biraz gec olmus ama hala halledemedi isen sana cozumu anlatan bir link atayım bende karsılasmıtım bu sorunla bir dosya yüklüyorrdun itunesin içine
http://iphonetap.blogspot.com/2008/08/error-1600-1601-1662-16xx-hata-kodlarnn.html
Öncelikle ilg,ine çok teşekkürler
söylediğini yaptım ancak şuan bilgisayarım ve itunes iphone görmüyor. telefon açılmıyor. ne yapmalıyım
-
bende 1600, 1601, 6, 1 hatalarını aldım oldukca
olay soyle oldu,
pwned fw2.0.2 vardı bende normal sekilde orjinal fw2.1 i update ettikten sonra nette pwned fw2.1.0 buldum onu kurayım derken hatalar basladı ama telefonuda halletmiş olduk sonra yukarıdaki bircok hataları almaya basladım. itunes8 kurulu bilgisayarımda winpwn2.5b2 ile tekrar pwned fw2.0.2 kurmaya calısırken winpwn2.5b2 hata verdi ve kapandı ama o sırada iphone ekranı beyaz halini almıstı. o sırada itunes8 ile shift+restore ile winpwn2.5b2 ile yaratmıs oldugum pwned fw2.0.2 yi secerek tekrar kurdum ve hicbir hata vermeden kurdu. daha sonra yeniden netten cekmiş oldugum pwned fw2.1.0 ı tekrar kurdum hatasız sonuc aldım. su anda rahatlıkla pwned fw2.1.0 kullanıyorum. -
power + home tusuna basılı tut cihaz yeniden acılıp kapanacak, bunları yaparken bilgisayara takılı kalsın ve ses acık olsun, cihazın acılıp kapandıgı ile ilgili sesleri alırsın...
quote:
Orjinalden alıntı: Derz
quote:
Orjinalden alıntı: aggressor19
http://iphonetap.blogspot.com/2008/08/error-1600-1601-1662-16xx-hata-kodlarnn.html
Öncelikle ilg,ine çok teşekkürler
söylediğini yaptım ancak şuan bilgisayarım ve itunes iphone görmüyor. telefon açılmıyor. ne yapmalıyım
-
Teşekkürler mcff arkadaşım.
ben sorunu şöyle çözdüm. telefonum belirli bir süre sonra açıldı. 2.0.2 haliyle çalışıyordu. bu kez DFU mod yerine Recovery modda (Ziphone 3.0 ile) restore ettim. Şu an herşey düzgün çalışıyor. DFU moda alamamdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. çünkü DFU moda geçişin tüm aşamalarını yaptım ve bilgisayarımda gördüm. Bu telefonda böyle bir model herhal. Neyse olay çözüldü.
İlgine tekrar teşekkürler. -
bende aynı sorun hala devam etmekte -
Arkadaşlar 2.1 de şöyle bir fark var, eskiden DFU ya alıp yapıyorduk.
Gördüğüm kadarıyla apple buna önlem almış.
Dolayısıyla Recovery Mode a alıp yapıyoruz.
Hatta direkt telefon acıkken shift restore a basın ve o sekilde elinizdeki custom restore.ipsw ye restore edin. -
Ben de 1600 hatası aldım.. versiyonum 1.1.3dü. BL ise 4,6.
barbee'nin custom'ını yüklemeye çalışıyordum.
İlk kez restore edicektim telefonu fakat olmadı. DFU moda aldığımı düşünüyorum, çünkü bilgisayar yeni donanım bulundu şeklinde DFU lu bişeler dedi.
Şimdi ne yapmam lazım?
Recovery moda nası geçiliyor? DFU modda kaldı tabi telefon, DFU moddan nası çıkabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 15 Eylül 2008; 16:10:59 > -
Yesss, şimdi oldu
DFU moddan çıkarmak için iBrickr indiriodum, indirirken kendi kendine DFU moddan çıktı.
Sonra Recovery Mod'a soktum ve Shift+Restore ile barbee'nin Custom'ını seçtim.
Sanırım şu an oluyor..
quote:
Ek olarak recovery mod'a şu şekilde alınıyor:iPhone’u kapatın
Home tuşuna basılı tutarken, iPhone’u bilgisayarınıza bağlayın.
iPhone’un üzerinde iTunes ve kablo logosunu görene kadar Home tutuşuna basılı tutmaya devam edin. -
bunu ben denedim olmadı bende daha onceden onceki mesajlarımda nasıl yaptıgımı dile getirdim.
quote:
Orjinalden alıntı: Emirism
Arkadaşlar 2.1 de şöyle bir fark var, eskiden DFU ya alıp yapıyorduk.
Gördüğüm kadarıyla apple buna önlem almış.
Dolayısıyla Recovery Mode a alıp yapıyoruz.
Hatta direkt telefon acıkken shift restore a basın ve o sekilde elinizdeki custom restore.ipsw ye restore edin.
-
1. nesiller için işe yarayabilecek bir hint söyleyeyim ..
önce telefon açıkken shift + update ile 2.1 i seçin ve yükleyin muhtemelen ( 7 ) hatası alacaksınız . ve itunes telefonu görmeyecek .. hiç işlem yapmadan sadece data kablosunu çıkarıp takın tekrar telefonu restore modda görecek ve yeniden shift restore ile 2.1 seçin gene yükleme sırasında hata verecek ..
bundan sonra telefonu dfu moda alın ve yeniden 2.1 i seçin bu sefer restore ve update işlemi yapılmış olcaktır ..
mac te bu işlem çoğu zaman işe yarıyor pc de bilemem ..
bazende mac kullanıcıları için sorunsuz çalışan quickpwn ile açıp sonra bu dediğim işlemleri yapmak çözüyor ..
ama bu demek değilki her denemede yapacak , maalesef her seferinde aynı işlem işe yaramıyor ama oran bende % 90 larda 1. nesil için ..
bazen ilk dfu ya alıp 2.1 seçip yüklemede tık die yüklüyor . bu 1600 hatası çözülebilmiş bir sorun değil yabancı forumlarda olsun tanıdıklarımda olsun aynı sorun mevcut umarım yakında bu hatayı aşan bir pwned çıkarır dev - team
-
ÇOK BASİT BİR ÇÖZÜMÜ VARMIŞ ARKADAŞLAR :
16XX hata kodlarının sadece bir tek sorunu vardır. Buda Bbilgisayarımızda bulunan Comx restore dosyasının zarar görmesinden kaynaklanıyor. Bu çözüm yaklaşık 15 ila 20 iPhone restore işleminde başarılı sonuç vermiştir. Herhangi bir başarısız sonuç ile karşılaşılmamıştır.
Öncelikle şurdaki linkten zip dosyamızı indirelim. http://rapid--share.com/files/138795954/16XX.rar.html
Daha sonra zip dosyasının içinden çıkardığımız .ipws uzantılı dosyamızı (tam adı, x12220000_4_Recovery.ipsw) C:\Documents and Settings\kullnıcıadınız\Application Data\Apple Computer\iTunes\Device Support içerisine atalım. Ama atmadan önce ordaki dosyaları silelim.
Yukarıdaki yola daha çabuk ulaşmak için, Başlat->Çalıştır'ı açın ve şuunu yazın,
%appdata%\Apple Computer\iTunes\Device Support
bu şekilde daha doğru bir şekilde ulaşmış olursunuz.
Bu işlemi tamamladıktan sonra bilgisayarımızı kapatıp açalım. Artık 16XX serisi hata kodlarını almadan DFU modda Shift+Restore işlemini yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcenk -- 23 Ekim 2008; 13:00:25 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X