Şimdi Ara

Sosyal fobi'den daha yıldırıcı bir bozukluk var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
7
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende oyle abartilacak kadar yoktu ama cidden iletisimde zorlaniyodum . Kendimi zorlamam gerekiyordu 2 saat dusunuyodum felan sonradan dusunmeyip kendimi direk zorlayip soyledim soylucemi daha bu sene basi iyi oldum ozguvenim oturdu ama genede cok cok ufaktan var ve hic doktora gitmedim. Olay kendini zorlamakta..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eastindiacompany

Beta erkeklerin ürettiği teknoloji ve sanattan mahrum kalacaktın o zaman keko
    Doru, her asosyal ve pisirik cok zeki kisidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Yukarda yazdım zaten. Üstüne gidecekler. Konuşmaya korkmayacaklar, utansalar bile konuşacaklar. En önemlisi kendilerine saygı duymayı öğrenecekler. Kendilerini nasıl beğeniyorlarsa öyle olacaklar.

Ben 2 kızla konuşamayan biriydim daha geçen sene başına kadar. Saçımı uzattım, yakışmıyor diyenlere de aldırmadım çünkü ben böyle seviyorum. Şu anda yakıştıran çok kişi var. İki kızla konuşamayan benim birsürü kız arkadaşım var( bir tane de uzun süreli flörtüm vardı o hikaye uzun) Sene içerisinde okulda 2 kere sunuculuk görevi yaptım 600 kişi karşısında. Bakkala çakkala kolay gelsin diyemeyen ben ayaküstü muhabbet bile edebiliyorum.

Hala tipsizim(eskisi kadar olmasa da), göbeğim var (hantal değilim) ama her şeyden önemlisi kendime saygım var. Özgüvenim yüksek.

Umarım anlatabilmişimdir
    Elbette,teşekkürler.

• Yok
  • eastindiacompany E kullanıcısına yanıt
    Ahahahahha

HSHSHHSHS

SJSJSJSJDJD

ŞİMDİ BURAYA ÖNEMLİ Bİ ŞEY YAZACAĞIM FAKAT DURUMUN FARKINDA OLMAN İÇİN SANA İKİ ÇİFT LAFIM VAR

Beta erkek nasıl sanat ve teknoloji üretebilir?

İnsan içine çıkamayan adam (!) nasıl dünyayı tanıyıp inovasyon yapacak?

Veya Da Vinci insanları bilmeseydi Vitruvius Adamı eserini ortaya koyabilir miydi?

Bill Gates, insanların dertlerini bilmeseydi Windows'u neden yapacaktı?

Veya Akio Morita insanları izlemese nasıl Walkman'in gerekliliğini görecekti?

Anca kendinizi kandırın

FAKAT DOSTUM,

HER ŞEY SENİN ELİNDE

ÇALIŞMADIĞINDA, İNSANLARLA KONUŞMADIĞINDA SİHİRLİ Bİ GÜÇ SENİ ENGELLEMİYOR

Ben de üstteki arkadaşın dediği gibi bakkala kolay gelsin demeye çekinirdim, şimdi ise kızlarla aram bile iyileşti sosyal ortamım var, spor yapıyorum, ders çalışmaya başlayacağım

FAKAT

BUNLARI YAPMAZSAN YİNE KENDİ UMRUNDA BİLE OLMAZSIN

• Üstteki laflarım sadece onu yazan arkadaş ve onun gibiler içindi. Ağır konuşmayı sevmem o yüzden rahat Bi şekilde anlattım

Şimdi, bilişsel tedavi işe yarar (çoğunlukla) fakat düzgün yaparsan

Mesela yarın yolda yürürken 5-10 erkeğe adres, saat vs. sor. Bunu bir hafta yap

Sonra da bunu bir hafta kızlara yapın

ETKİSİ OLACAK

İNSANLARDAN KORKMAYIN

BEN DE YAPTIM

Bilinçaltınızda geçmişten dolayı insanlar tehlikeli olarak kalmış olabilir.

Bunu değiştirin

Sonra spor yapın, bilgi edinin, ders çalışın, sosyal ortam yaratın, ders çalışın vs.

Hatta yarından itibaren odanızı falan hep kendiniz toplayın, temizleyin ki yavaştan disiplin kazanın

Paranız yoksa çalışın, kıyafet alın 2-3 tane (güzel yoksa eğer), spora yatırın

Kusura bakmayın ama burada ağlayarak hiçbir şey değişmeyecek

• Antidepresan pişmanlıktır arkadaşlar. Lütfen dozunu azaltarak kullanmayı bırakın. Ya da aksini düşünüyorsanız ve sağlam dayanaklarınız varsa lütfen beni de aydınlatın.

Sosyal fobiye sahip insanların olduğu bir whatsapp grubu kurmak istiyorum. Birbirimize destek olabiliriz. Özelden numaralarınızı atabilirseniz sizi de eklerim gruba.

• Grup kurmanız iyi olur, kendinize destek vermeniz iyi bir şey

Fakat size önerim, ciddi kararlar alın yani öyle ben intihar edeceğim, sürekli ben insanlarla konuşamıyorum demek yerine somut adımlar atmanız ve kendinizi cesaretlendirneniz daha iyi olacaktır

• kafana taktigin seyi kafandan atmadikca sf olarak kalirsin istedigin kadar ilac al doktora git etki etmez gitgide daha kotuyede gidebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sladko94 kullanıcısına yanıt
    Bak ne güzel gelişme kaydetmişsin. Zaten birkaç konuşmayla hallolmaz bu işler, hele de küçüklükten beri böyleysen.

Sana tavsiyem önce internetten arkadaşlar bul konulabileceğin, oyun oynayabileceğin. Aynı şehirden olursa iyi olur, oyun oynaya oynaya konuşa konuşa böyle insanlarla temas olmadan konulabilirsin gerçek hayatta sosyalleşmeye çalışmdan önce. Neden aynı şehir dedim çünkü samimiyeti ilerlettikten sonra buluşabilirsiniz mesela.

Ya da bu işe küçük adımlarla başla, bakkala gittiğinde küçük bir konuşma başlat, sırada bekliyorsan sıradaki insanlarla vs. Çok faydası olur

• Bende de var bu rahatsizlik.Bu forumda cogu kiside de vardir tahminimce.

Yeni insanlarla tanismakta zorluk cekiyoruz,tanistigimizda hemen guvenemiyoruz,bir mekana girdigimizde sanki herkes bizim bir eksigimizi gedigimizi ariyormus gibi heyecan yapiyoruz.

Derse katilmaya gulecekler diye korkuyoruz,aklimiza bir espri geliyorsa yeri degildir diye yapmaktan vazgecebiliyoruz.

Her seyi dusunup tasarliyoruz,soyle mi yapsam boyle mi yapsam diye.

Butun bu durumlardan sonra antidepresana basladim,ciddi bir degisim yasadim.Aklina geleni dusunmeden soyleyen,toplum icinde rahatca konusabilen biri oldum.

Hal boyle olunca ilaci biraktim.5-6 ay icinde tekrar nuksetti.Hayatim boyunca ilaclara bagimli kalmaktan korkuyorum.Ilac olmazsa sosyallesemeyecekmisim gibi geliyor.

Gercekten zor bir durum insanlarin buyuk cogunlugun rahatca yaptigi hareketleri biz yapamiyoruz.Ve bu durumda olmamiza inanamiyorlar.Ya oyle hastalik mi olurmus,insan icine girin alisirsiniz filan diyorlar.O ozguven cesareti bulamiyoruz iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 29 Haziran 2018; 9:00:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sladko94

Bu mesaj silindi.
    Benzer bir durum komşunun bilgisayarını tamir etmek için evlerine gittiğimde başıma geldi, ellerim ve sesim heyecandan titriyordu tabi komşularda farketti baya acıdılar durumuma. Çok onur kırıcı bir durum.
  • Gidin bir spor salonuna yazılın özgüven gelsin.Bilgisayardan uzak durun başka çaresi yok.

• Dünyada ne dertler var siz ise boş insanların tekisiniz

• There goes your life kullanıcısına yanıt
    Hocam olayı daha detaylı anlatabilir misiniz?
  • Emin ol sf oldugunun bilincinde bir insan icin en buyuk dert sf dir. Ölüm direk siler seni ama bu her gün seni bitirir.

• sen üni sınavına çalışıpta sınav anına gelince her şeyin bka sardığındaki duyguyu biliyor musun? herkes başarırken senin başaramaman 2.senendeki sınavada hem psikolojik olarak hem ders olarak bktan hazırlanmış olmak işte herkesin sorunu var çözmeye odaklan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.