Şimdi Ara

Sosyal fobi'den daha yıldırıcı bir bozukluk var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
7
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hastalık tıpkı beyin ölümü gerçekleşen hastanın makineye bağlı yaşaması gibi. Hasta SF'li birey, makineler ise ailesi.

Okul okutmaz,arkadaş-sevgili bırakmaz,uzun süre çalışamazsın hatta sokakta yürümek dahi bazen bayıltacak kadar zor olabilir. Normal hissettiğin tek an yalnız olduğun anlar ve uzun süre yalnız kalmak ise farklı uyumsuzluklar demek.

Bu hastalık hayatının gözlerinin önünde çürümesi ve bu bozuklukların giderek daha kompleks ve işin içinden çıkılmayacak bir duruma girmesi demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 28 Haziran 2018; 18:9:36 >

• Doktora gittin mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

Doktora gittin mi
    yıllar oldu "tedaviye" başlayalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 28 Haziran 2018; 17:58:37 >
  • kesinlikle çok zor kaç yıldır çekiyorum bu pisliği

• Keşke hiç doğmasaydım diye geçiriyorum çoğu zaman içimden bir de bu hastalık üzerine aşırı tipsizlik ve yeteneksizlik durumu da eklenince yaşamak iyice eziyet haline geldi benim için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ben. Sokağa çıktığım zaman biri dikkatli bakacak diye sinirlerim bozuluyo. Artık bendeki sosyal fobiyi geçti saldırganlık oluşmaya başladı. Bir baktığı zaman küfür ediyorum ve ben de ona bakıyorum. Bigün ya biri bana ya da ben birine bişey yapacam

• quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

yıllar oldu "tedaviye" başlayalı

Alıntıları Göster
    E tedavide bi sıkıntı var o zaman hocam bildigim kadarıyla psikolog 15-20 seansta halleder

İlaçlarla düzelmez ilaçlar bırakınca devam eder diye biliyorum sizin tedavi aşamanız nasıl oldu gani doktoralara gittiniz devlet hastanesinde psikolog tedavisi var mı mesela merak ettim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Korkunun üstüne gitmeye korkarsan daha çok böyle olursun devam böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

E tedavide bi sıkıntı var o zaman hocam bildigim kadarıyla psikolog 15-20 seansta halleder

İlaçlarla düzelmez ilaçlar bırakınca devam eder diye biliyorum sizin tedavi aşamanız nasıl oldu gani doktoralara gittiniz devlet hastanesinde psikolog tedavisi var mı mesela merak ettim

Alıntıları Göster
    Sosyal fobinin iki tedavi çeşidi var. Birincisi antidepresan ikincisi ise bilişsel terapi.

İlaçların işe yararlığı zaten bilimsel olarak kanıtlanmış değil bazı hastalarda işe yaradığı söyleniyor fakat ben elle tutulur bir etkisini görmedim ama bırakırken zor oluyor diye hala kullanıyorum. Bilişsel terapi ise bildiğimiz forumda herkesin ağzında dolaşan "kimsenin umrunda değilsin" "hiç kimse mukemmel değil" "kimsenin hakkında ne dusundugu onemlı değil" tarzı pozitif düşünceyi temkinleyen bir yöntem. Bunuda aklı ufacık çalışan hiç kimsenin kaale alacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 28 Haziran 2018; 18:23:4 >

• Ya arkadaş düzeltmek için çaba harcamıyorsunuz ki. İlaçla milaçla düzelmez, bende de sf vardı ordan biliyorum

• iyi işte sizin gibi hastalıklıların soyları kurusun.Bizim gibi alfalar genlerini devam ettirebilsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Ya arkadaş düzeltmek için çaba harcamıyorsunuz ki. İlaçla milaçla düzelmez, bende de sf vardı ordan biliyorum
    Nasıl geçtiğini yazsanız arkadaşlara destek olurdunuz.

• 10 yıldır adam gibi dışarı çıkmam. sigarayı bırakmaya çalışıyorum tekrar ve tekrar. benim için daha büyük sıkıntı sigara. kilom zaten 115 civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 28 Haziran 2018; 19:20:8 >
  • İletişim ve sosyal becerilerden mahrumuz milletin yanına gidip kem küm yapmak pasif kalmak istemiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: 4F3

10 yıldır adam gibi dışarı çıkmam. sigarayı bırakmaya çalışıyorum tekrar ve tekrar. benim için daha büyük sıkıntı sigara. kilom zaten 115 civarı
    İntiharı düşünüyor musun

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Beta erkeklerin ürettiği teknoloji ve sanattan mahrum kalacaktın o zaman keko

• Hocam nasıl sosyal fobi biz oluyor.ben 140 kiloyken bile sosyal bir insandim. Şuan 105 kiloyum eski halime göre bayağı bir değişiklik var. Önerim spora gitmen. Fiziğin düzgün olsa bile özgüvenin gelir. Kendini gelistir. Yaz günündeyiz bak. Boş vakitlerini degerlendir. Enstrüman çalan,spor yap,kitap oku,sinema,tiyatroya git,kimselere git.

• quote:

Orijinalden alıntı: eastindiacompany

İntiharı düşünüyor musun

Alıntıları Göster
    yok intihar gereksiz
  • Yukarda yazdım zaten. Üstüne gidecekler. Konuşmaya korkmayacaklar, utansalar bile konuşacaklar. En önemlisi kendilerine saygı duymayı öğrenecekler. Kendilerini nasıl beğeniyorlarsa öyle olacaklar.

Ben 2 kızla konuşamayan biriydim daha geçen sene başına kadar. Saçımı uzattım, yakışmıyor diyenlere de aldırmadım çünkü ben böyle seviyorum. Şu anda yakıştıran çok kişi var. İki kızla konuşamayan benim birsürü kız arkadaşım var( bir tane de uzun süreli flörtüm vardı o hikaye uzun) Sene içerisinde okulda 2 kere sunuculuk görevi yaptım 600 kişi karşısında. Bakkala çakkala kolay gelsin diyemeyen ben ayaküstü muhabbet bile edebiliyorum.

Hala tipsizim(eskisi kadar olmasa da), göbeğim var (hantal değilim) ama her şeyden önemlisi kendime saygım var. Özgüvenim yüksek.

Umarım anlatabilmişimdir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.