Şimdi Ara

SOSYAL FOBİ : Müsait bir yerde kurtulabilir miyim ?(Burada ses çatallaşıyor) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
8
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çilekli Limonata

Öncelikle selam hocam ,
    bende bu hastalıktan bir nevi müzdaribim fakat benımkı bunun fazla ileri boyutunda değil . Şöyleki , bu hastalıgımın bendekı etkısı fızıksel özelliklerımden değil tamamen kompleks , zihinsel , bir nevi kaygı . Allahıma bin defa şükürler olsunkı tipimde boyumda posumda sıkıntı yok , giyimime kuşamıma özen gösteririm ve olabildigince bakımımı yaparım. Sorunum şu ki ben evde bambaşka , okulda bambaşka birisiyim . Okulda evdekı oldugum gıbı olmak ıstıyorum . Okulda sınıfta takıldıgım 3-4 kişi var onun dısında diğer kişilerle takılmıyorum , konuşmamaya calısıyorum ( nedendir bende tam çözemedım ). Dediğim gibi tipimde vs kesinlikle sorun yok hatta yakışıklıyımdırda fakat insanların hakkımda ne dusunduklerını çok kafama takıyorum , sınıfta o takıldıgım kişiler gelmeyınce bi kösede oturuyorum kımsyele konusmuyorum. Hocam size yemin ediyorum bendekı tip boy pos olsa başka birinde tavlayamayacagı kız kalmaz okulda. ciddiyim hocam bunu bir ego olarak algılama lutfen . Hatta karşı sınıftan 1-2 kız geliyor ara sıra sen yenıı geldın ben senı hiç görmedım vs diyorlar tanışmak isterim vs diyorlar ama ben pek sıcakkanlı görunmuyorum onlara heralde , ama içimde enerjı patlaması var buu dışa vuramuyorum. Derslerde söz alıp dusuncelerımnı ıfade edemıyorum , sözlulerden olabildigince kaçya calısıyorum , mesela hoca sözlu yapıyordu derste rastgele kaldırıyor listeden numara soyluyor. Şansıma benı kaldırdı hocam ben kendımı acaip kasmaya başladım , nası altacam vs derken bir şekilde çıoktım tahtaya . Hocam anlatmaya baslayınca sıze yemın edıyorum konuyu öğretmenden daha ıyı anlattım denebilir ki buunu sınıftakı arkadaslarda soyluyorlardı ama sonuç ne olursa olsun büyük bir kaygı yasıyorum kendımı kasmaktan bktım artık hocam bu konu hakkında ne tavsıye verebilirsin ? Şimdiden tesekkurler

Hocam senden tek farkım yakışıklı olmamak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cebeshasoniki C kullanıcısına yanıt
    İlacın etkisini içince anlamıyorsun.Bak şöyleki aa bak artık utanmıyorum diyemezsin böyle bir duygu yaşaması yok.Senin korktuğun bir olay hayatına birden dalıyor ve sen normal olarak tepki verip onu geçiştiriyorsun yaşıyorsun o olayı.Sonrasında veya olay esnasında siktir lan oluyorsun.Herhangi bir kasılma kafa bulanıklığı heyecan ortamdan kaçma isteği duygusu oluşmuyor.İşte o zaman anlıyorsun ilacın işe yaradığını. Mesela ilacı kullandıktan sonra hayatınmda hiç yapamayacağım bir iki işi yapmak için girişimlerim oldu ama cesaret edemedim.Sonra durumu kuzenime anlattım ve ilk seferlerimde o yanımda oldu biraz olsun cesaretlendim.Sonrasında normal olarak işleri hallettiğimi görünce 2. de 3. de tek başıma yapmaya başladım.
    Mesela iş görüşmesi. Çalışamıyacağımı düşünüyor korkuyordum.Stajlarda bile zar zor dayanıp ortamda uzaklaşmak için elimden geleni yapıyordum.Kan ter içinde kalıyordum. Stajıda babam ayarladı tanıdık vs ayağına. Şimdi okul bitti şubat gibi diplomayı alıcam yarım dönem sıkıntım oldu. O aralıkta çalışabilirmiyim diye düşünürken arkadaşım gel iş bakalım getrekirse şirketlere gidip başvuralım konuşalım dedi.Benim için bulunmaz fırsattı.Bizim işimizi yapan rastgele bir şirkete gittik iş aradığımızı flan söyledik oradaki sorumlu ile görüştük flan.İlkinin cesaretini almamda arkadaşımın yardımı oldu.Sonrasında kendim birkaç şirkete pat diye daldım iş ardığımı flasn söyleyip insanlarla rahatlıkla iletişim kurabildim.(Tabi diploma olmadığı için iş bulamadım).
    Mesela doğma büyüme ankaralıyım ama bahçelievlere 21-22 yaşımda gittim .Doktoruma anlattığımda sosyal fobili birisi için çok normal dedi.(Şu an Ankaranın %70 ni avcumun içi gibi bilirim).Hayatımda ilk defa alışverişe tek başıma gittim ve ürün ürün baktım.(Anlamıyabilirsiniz ama sosyal fobili birisi için çok zor şeyler bunlar. Başkası varsa yanında gidebilirsin ama kendin asla...)
    Mesela bir kızın yanına oturmak zorunda kaldım.Normalde gerile gerile terleye terleye kilo verirdim orada ama gayet normal bir sohbetin içinde buldum kendimi sonrasında ders bitti aynı servise bindik indik ve evklerin ayrılma noktasına kadar sohbet ederek geldik.Bunları yapamayacak insanlar değiliz zaten sorun bunları yaptırmayan biyolojik bir sıkıntımız olması.
    Umarım sağlığına kavuşursun dostum yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.
    Ha birde bu aralar ilacı kestiğim için girip sosyal forumları şunları bunları takip ediyorum.İlaç kullandığım süre zarfında hiç aklıma gelmiyordu bu ortamlar gidiyim çalışıyım şurayada gidiyim burayada gidiyim diye uğraşıyordum. Yani kendi hayal dünyamdan gerçek dünyaya dönüş yaşamaya başlıyorsunuz.

• Arkadaşlar bu hastalığın tedavisi sizde ilaçlar geçici çözüm çevrenizdeki insanların sizden hiçbir farkı olmadığının farkına vardığınız anda bu iş bitiyor,bunun farkına siz kendiniz varmanız gerekiyor sizi hiçkimse bu meretten kurtaramaz sizden başka,bu işin ilacı farkındalık
  • ben,benim gibi bi arkadaşımla para karşılığı mutlu son yaşamayı planlıyoruz.evlilik adı altındaki beden satın almadansa,ki her ay para istiyor, tek gecelik ilişkiler daha uygun.hem sosyal fobikliğimiz değişim gösterir hem deneyim olur.sonuçta vergi alınıyor.kutsal bi iş.
  • Çilekli Limonata kullanıcısına yanıt
    Lisede banada arkadaşlar aracılığıyla teklifler gelmişti Bidaha bu konuyu sakın açma diye bebeyi dövecektim resmen nası heyecan yaptıysam
    Bak ben sınıfımdaki kızlara 3-4 yıl boyunca toplasan herbirine 1-2 defa günaydın flan demişimdir yada görüşürüz flan.Ama erkeklerin hemen hemen hepsi ile muhabbetim vardı.Tabi kendi grubumda vardı.Ama iç dünyandaki kişi ile oradaki kişi arasında fark oluyor.Gerçekten bütün duygularını ulu orta dile getiremiyorsun.Bunlar çok uç duygular olmasa bile...
    İlacı kullandıktan sonra hiç takılmam etmem dediğim(eğitim davranış oturuş kültür farklılıkları vs vs ) gördüğüm elemanlarla acayip samimi olduğum da oldu.hala görüştüğüm ettiğim var. Mesela lise yılları en en yakın arkadaşımla bile baş başa dışarı çıkmak istemezdim.Bak en yakın arkadaşım ha yanında en güvende hissettiğim kişi.Ya şimdi buluşcaz napcaz ne konuşcaz vs vs.
    Ulan şunları ve anlatmadığım birsürü şeyi döksem ortaya kitap yazarım arkadaş

• ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Sosyal fobiyi yaşamamışa benziyorsun dostum Zaten etrafımdaki insanların bende benden farklı olnmadığını biliyorum.Farkındasınız herşeyin ama o an geldiğinde bir tutlma bir terslik oluyor vücudunuz error vermeye başlıyor.Rezil olurum duygusu iliklerinize kadar işliyor ve ortamdan kaçmak için bütün kartlarınızı sahaya sürüyorsunuz.
    Dışardan bakıp sadece kendimizi düşük seviyede bir canlı gördüğümüzü ve diğer insanlarla aynı olduğumuzu anlamamız gerektiğini sorunun çözülüceğini düşünüyorsunuz ama yanılıyorsunuz.(Bence, tabiki de bir doktor değilim.)
  • Konuyu açan arkadaş sen sosyal fobililere değil ergenlere hitaben konu açmışsın.Sosyal fobi bir hastalıktır ''kız arkadaş bulamıyom yada kıza açılamıyom yeaa '' dan çok öte bir sorundur.Bende eski bir sfli olarak %90 oranında sfyi yendim hala kalıntıları mevcut ama savaşıyorum üstüne gidiyorum.

Dolmuşa otobüse binmeye korkan biriydim.İnsanların içinde yemek yiyemezdim yanımda biri olunca yiyordum ama yalnız asla hatta bana ailem lisede yemekhane kartı almışdı sırf sf yüzünden gidip te yemeğimi yiyememiştim.İnsanların gözünün içine asla bakamazdım.Sokakta yürürken elim ayağım birbirine giriyordu kendimi uzaylı gibi hissediyordum.

Şimdi bunlardan eser kalmadı rahatça bir yere tek başıma gidip gelebiliyorum herhangi biyerde yemekte yiyebiliyorum , insanların gözünün içine bakabiliyorum.Bunu nasıl yaptım tabi 2.5 yıldır düzenli olarak ilaç kullanıyorum bunların bana faydası çok oldu ama tek başına yeterli değil.Üstüne gidiceksiniz arkadaşlar kendinizi zorlayacaksınız.Mesela dolmuşa binmekten mi korkuyorsun inadına gidip bineceksin.Toplum içinde yemek yemekten mi korkuyorsun git inadına ye.Bunun başka bir yolu yok arkadaşlar ilaçlar size destek oluyor ama top yine sizde.

Birde ilaçlarla ilgili birşey demek istiyorum gittiniz ilaç kullanmaya başladınız hemen işe yaramıyor diye kestirip atmayın.Bir ilacın tam olarak işe yaradığını görmek için en az 2 ay geçmesi lazım.Birde her ilaç herkeste işe yaramayabiliyor benim ilk parti ilaçları hiçbir işe yaramamıştı sonra doktorumu ve ilaçlarımı değiştirdim şimdi turp gibiyim.

Herkese acil şifalar dilerim bu sorunları en iyi yaşayan bilir şimdi geçmişi kahkalarla yad ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolfinsky -- 16 Aralık 2015; 16:29:32 >

• Sorunum sosyal fobi hiç sevgilim olmadı tipsizim arkadaş ortamı kuramıyorum ve ölmek istiyorum bütün sorun bu ve düzeltemiyorum.

• ilaç tedavisine başla doktora gidip.bi süre sorna mıçayım diğerlerininağzına diyeceksin.2 üni bitirmiş hem tekniker hem de mühendis olan bi kız arkadşaım var.geçri görüşmüyorum artık zir akendisi bana kızlarla muhabbet kruabilmem için kitap okumamı söyledi.sen daha benim basit dediğim pc işlemlerini yapamıyorsun müh olduğun halde...ayrıca kızlara değer verirken dış görünüşleirni baz almayın.donaım güzel olsada yazılım büyük oranda hatalı oluyor
  • alfatymej A kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi bana ilaçmı onerıyorsun
  • Böyle konuları gördükçe tuhaf hissediyorum.Bakın arkadaşlar damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye bir söz vardır.Şu tek konu başlığında bile 3 kişi çıktı bunu yenebilen.Bunu söylüyorum çünkü ben adamakıllı denk gelmemiştim.Ya da denk geldiğimde üzerinde durmamıştım.Sosyal fobi+Majör depresyon geçirmiş ve büyük oranda atlatmış birisiyim.Şimdiye kadar ilaç kullanmadım ve 2,3 sene boyunca çok iyi bir gelişme oldu.Hiçbir şeyin tamamen bittiğini söyleyemem.Şu sıralar ani duygu düşüşleri yaşamaya başladım ve psikoloğa gittim.Ben kendi irademle buraya kadar gelebildim ve bu benim açımdan çok büyük bir yoldu.Burada anlatılan sıkıntıları hepimiz eninde sonunda yaşamışızdır.Kızlarla konuşmama sıkıntısından bahsetmiyorum üstelik.Dolmuş örneği,arkadaş edinememe,insanlarla konuşamama-ki buna ailem de dahil-her türlü şey vardı.Yukarıda arkadaş en dibi görmekten bahsetmiş.Çok haklı.Ben kendi açımdan en dibi gördüm.Arkamdan deli bile dendi benim.Biraz arkadaş yardımı ve benim çabamla çok büyük yol katettim. Söylediğim gibi tamamen bitmiş değil bizim de hayatımız böyle daimi bir direnç içindeyiz.O karamsar günler sona erdiyse elbet tamamen geçmesi de yakındır.
    Demem o ki eğer gerçekten istiyorsanız savaşın.Buradaki konular sizi gaza getirebilir ve ardından gerçek hayatta başarısız olabilirsiniz.Sürekli geri çekileceksiniz.Kiminiz benim gibi kendini trafiğin ortasına atıp araba çarpmasını bekleyecek.Ama sonunda direnin çünkü umut var.

• quote:

Orijinalden alıntı: VeniVidiVecihi

Böyle konuları gördükçe tuhaf hissediyorum.Bakın arkadaşlar damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye bir söz vardır.Şu tek konu başlığında bile 3 kişi çıktı bunu yenebilen.Bunu söylüyorum çünkü ben adamakıllı denk gelmemiştim.Ya da denk geldiğimde üzerinde durmamıştım.Sosyal fobi+Majör depresyon geçirmiş ve büyük oranda atlatmış birisiyim.Şimdiye kadar ilaç kullanmadım ve 2,3 sene boyunca çok iyi bir gelişme oldu.Hiçbir şeyin tamamen bittiğini söyleyemem.Şu sıralar ani duygu düşüşleri yaşamaya başladım ve psikoloğa gittim.Ben kendi irademle buraya kadar gelebildim ve bu benim açımdan çok büyük bir yoldu.Burada anlatılan sıkıntıları hepimiz eninde sonunda yaşamışızdır.Kızlarla konuşmama sıkıntısından bahsetmiyorum üstelik.Dolmuş örneği,arkadaş edinememe,insanlarla konuşamama-ki buna ailem de dahil-her türlü şey vardı.Yukarıda arkadaş en dibi görmekten bahsetmiş.Çok haklı.Ben kendi açımdan en dibi gördüm.Arkamdan deli bile dendi benim.Biraz arkadaş yardımı ve benim çabamla çok büyük yol katettim. Söylediğim gibi tamamen bitmiş değil bizim de hayatımız böyle daimi bir direnç içindeyiz.O karamsar günler sona erdiyse elbet tamamen geçmesi de yakındır.
    Demem o ki eğer gerçekten istiyorsanız savaşın.Buradaki konular sizi gaza getirebilir ve ardından gerçek hayatta başarısız olabilirsiniz.Sürekli geri çekileceksiniz.Kiminiz benim gibi kendini trafiğin ortasına atıp araba çarpmasını bekleyecek.Ama sonunda direnin çünkü umut var.

Benim durumum o kadar kötü değil tek sorunum içimdeki kaplanı açığa çıkaramamak ama ani duygu değişimlerim var muhtemelen sf bende de var. Ama ilerleme var tabi. İlaca da karşıyım ilaçsız yenilebilir mi sizce

• VeniVidiVecihi kullanıcısına yanıt
    hocam bu durumu aşmak için nasıl bir yol izledınız neler yaptınız örnek verebilirmısınız
  • @Mr.Prestige Bu durum herkeste farklılık gösterebilir.Farklı şekillerde de ortaya çıkabilir.Bahsettiğin şey bende de vardı.Muhtemelen içeride harika birinin yattığını düşünüyorsun ama dışarıdakini beğenmiyorsun.Bak yanlış anlama dediğim gibi bende de vardı bu his.Zihnin çok fazla olmak istediğini düşündüğün için bir aslan yattığını düşünüyorsun.Evet bir aslan yatıyor ama bunu açığa çıkarmanın yolu önemli.Aynı hisi bir çok sflinin de yaşadığını tahmin ediyorum çünkü hepimiz kafamızda kurduğumuz şeyleri dışarıda yapamadığımız için zaten sıkıntı duyuyoruz.Önce eksiklerini kabul etmesi lazım insanın.Bu aslanı açığa çıkarmanın kaçınılmaz koşulu budur.Eğer kolun kırılmışsa önce onun çaresine bakıp sonra devam etmeli.Yani şunu diyorum.Tamam sfli olduğunu kabul etmişsin ama çok ince bir çizgi var.Şu anda o aslan olmadığını gerçekten kabul etmen lazım.İçeride muhakkak bir potansiyel var ve bunu ortaya çıkarman için yaralarını farkedip sarman lazım.İlaca ben de karşıydım.Ama şu anda ilaç kullanmaya başlamayı düşünüyorum.Tamamen geçmedi henüz.En sonuna ulaştım dedikçe yeni bir yara keşfediyorsun.O yüzden şunu çok ciddiyetle söylüyorum eğer yenmek istiyosan çok kuvvetli direnmen lazım.Ben ilaç kullanmamıştım.Yukarıda bahsettiğim gibi en dibi görmüş ve sıfırdan inşa etmeye başladım kendimi.Sadece şunu söyleyebilirim çok zorlayıcı bir süreç.Maddi durumunu bilmiyorum ama bireysel ciddi manada ilgi gösterebilecek bir doktora başvurmak daha kolaylaştıracaktır.Ben bozuk yolu seçtim sana kestirmeyi öneriyorum.Yine de sen bilirsin klişedir ama en nihayetinde senin azmine bakıyor.
    @Çilekli Limonata Dostum bunun elle tutulur bir reçetesi yok.Reçeteyi senin yazman gerekicek.En çaresiz duruma düşmenin avantajı kendine çıkar yol aramanı sağlıyor.Ve aniden geçmeyeceğini de belirteyim.Uzun süre,hatta seneler boyunca savaşıcaksın.Kendini inandırman lazım.Kendinle inatlaşman lazım.Doktora gitmediysen sana da öneririm.Kolay yol varken zorla uğraşmayın ama gerçekten sizi dinleyen bir doktor bulun kesinlikle.O sana somut yollar gösterecektir.Kendini itebilecek kuvveti bulman lazım.Birden gidip kızlarla partilere koşmayacaksın zaten.Ama dolmuşta seslenmeye çekiniyorsan kendinle inatlaşacaksın.Her şeyden önce durumunu cidden kabul edip ters düşmeyi bırakman gerekecek.Ben bu eylemi yapmakta zorlanıyorum ama zamanla başarabilirim diyeceksin.Sesin çatallaya çatallaya o sesi vereceksin.Zihin her şeyi alışkanlık edinebilir.Kendini iterek en basit şeylerden alıştırmaya başlaman lazım.

İlgin ve alakan için çok tesekkur edıyorum hocam onemli birşey gelişirse hayatımda editleyecegım
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeniVidiVecihi

@Mr.Prestige Bu durum herkeste farklılık gösterebilir.Farklı şekillerde de ortaya çıkabilir.Bahsettiğin şey bende de vardı.Muhtemelen içeride harika birinin yattığını düşünüyorsun ama dışarıdakini beğenmiyorsun.Bak yanlış anlama dediğim gibi bende de vardı bu his.Zihnin çok fazla olmak istediğini düşündüğün için bir aslan yattığını düşünüyorsun.Evet bir aslan yatıyor ama bunu açığa çıkarmanın yolu önemli.Aynı hisi bir çok sflinin de yaşadığını tahmin ediyorum çünkü hepimiz kafamızda kurduğumuz şeyleri dışarıda yapamadığımız için zaten sıkıntı duyuyoruz.Önce eksiklerini kabul etmesi lazım insanın.Bu aslanı açığa çıkarmanın kaçınılmaz koşulu budur.Eğer kolun kırılmışsa önce onun çaresine bakıp sonra devam etmeli.Yani şunu diyorum.Tamam sfli olduğunu kabul etmişsin ama çok ince bir çizgi var.Şu anda o aslan olmadığını gerçekten kabul etmen lazım.İçeride muhakkak bir potansiyel var ve bunu ortaya çıkarman için yaralarını farkedip sarman lazım.İlaca ben de karşıydım.Ama şu anda ilaç kullanmaya başlamayı düşünüyorum.Tamamen geçmedi henüz.En sonuna ulaştım dedikçe yeni bir yara keşfediyorsun.O yüzden şunu çok ciddiyetle söylüyorum eğer yenmek istiyosan çok kuvvetli direnmen lazım.Ben ilaç kullanmamıştım.Yukarıda bahsettiğim gibi en dibi görmüş ve sıfırdan inşa etmeye başladım kendimi.Sadece şunu söyleyebilirim çok zorlayıcı bir süreç.Maddi durumunu bilmiyorum ama bireysel ciddi manada ilgi gösterebilecek bir doktora başvurmak daha kolaylaştıracaktır.Ben bozuk yolu seçtim sana kestirmeyi öneriyorum.Yine de sen bilirsin klişedir ama en nihayetinde senin azmine bakıyor.
    @Çilekli Limonata Dostum bunun elle tutulur bir reçetesi yok.Reçeteyi senin yazman gerekicek.En çaresiz duruma düşmenin avantajı kendine çıkar yol aramanı sağlıyor.Ve aniden geçmeyeceğini de belirteyim.Uzun süre,hatta seneler boyunca savaşıcaksın.Kendini inandırman lazım.Kendinle inatlaşman lazım.Doktora gitmediysen sana da öneririm.Kolay yol varken zorla uğraşmayın ama gerçekten sizi dinleyen bir doktor bulun kesinlikle.O sana somut yollar gösterecektir.Kendini itebilecek kuvveti bulman lazım.Birden gidip kızlarla partilere koşmayacaksın zaten.Ama dolmuşta seslenmeye çekiniyorsan kendinle inatlaşacaksın.Her şeyden önce durumunu cidden kabul edip ters düşmeyi bırakman gerekecek.Ben bu eylemi yapmakta zorlanıyorum ama zamanla başarabilirim diyeceksin.Sesin çatallaya çatallaya o sesi vereceksin.Zihin her şeyi alışkanlık edinebilir.Kendini iterek en basit şeylerden alıştırmaya başlaman lazım.

Bakalım şu sınavları atlatalım, neler değişecek görürüz

• Ben artık sorunlarımı buraya yazmaya bile çekiniyor, üşeniyorum. Kafayı yemek üzereyim.

• Size şöyle söyleyim.İlacı aldım 1 ay kullandım.Sonuçlar güzeldi ama yan etkileri yüzünden bıraktım.İlaç beni aşırı uykulu ve zombi gibi yapmıştı.Unutmadan herkeste farklı farklı yan etkiler oluyormuş bendekiler bunlardı.Benim anladığım ,ilacın mantığı insanı tabiri caizse uyuşturarak ecel terleri döktüğümüz anlarda tepkisiz yapıyor.Ve zamanla bu anlar bizim için çok normal hale gelmeye başlıyor.İlacı 1 ay sonra attım(2014 şubattı sanırım bu dönem,birden bırakmak zararlıymış siz daha dikkatli olun) ve kendim sorunlarla yüzleşmeye başladım.En çok kullandığım laflardan birisi "bu mal bile yapıyorsa ben daha iyisini rahatlıkla yaparım" oldu.Zamanla kendimi bayağı zorladım, bayağı üzerine gittim.Otobüste sesi titreyen adamdım ben.Kendime aşırı bir özgüven ve rahatlık geldi.

Geçen pazartesi fakültenin en güzel kızlarından birisiyle not bahanesiyle tanıştım.4 tane arkadaşı(hani böyle 4lü 5li güzel kızlar dolaşır ya heh bildin, işte o barbi bebeklerden) yanında ve dördü de gözümün içine bakıyordu bu sırada.Bendeki heyecan 0dı ve gayet özgüvenliydim kızın yanında.Normalde gayet sıcak kanlı davranan bu kız onlineda umursamaz bir tavırdaydı ben de çok uzatmadım ,üstüne biraz düşsem olurdu belki bu iş ama kimsenin peşinden koşmayı düşünmüyorum.

SOSYAL FOBİ : Müsait bir yerde kurtulabilir miyim ?(Burada ses çatallaşıyor)

Şu ara özgüven olarak zirvedeyim.Her hangi bir yerde beğendiğim bir kızla rahatlıkla konuşabileceğimi biliyorum.Tip sorunum zaten yoktu, üniversite son sınıf olmasam kendimi tamamen spora verip yavaştan modellik yapma gibi bir düşüncem var.Tarzım çoğu kişiden farklıdır zaten (yeri gelmişken yarım kalan bir konum vardı tarzla ilgili dileyen oraya da bakabilir.Yarım da kalsa ciddi uğraş verdiğim bir konuydu ☼ ✄ DONANIMHABER STİL REHBERİNİZ ✄ ☼ ).Ama tip kesinlikle kafaya takılcak bir şey değil beyler.Geçenlerde tvde denk geliştim, aynı dönemde ünlü olmuş 2 kadından birisi isimleri hatırlayamıycam ama bahsedilen kişi Marilyn Monroeydu sanırım şu cümleleri kullanmıştı."Marilyn Monroe belki dünyanın en güzel kadını değildi ama tavırlarıyla bizi ona inandırmıştı".Beyler bu kesinlikle ama kesinlikle nasıl olduğunuzla değil nasıl hissetiğinizle ilgili.İşin felsefesini anlayın, yukarıda tırım tırım doktor arayan soran insanlar olmuş.Eğer siz buna inanmazsanız en kral doktora da gitseniz hiç bir şey değişmez.Öncelikle herşeyi atın aklınızdan.İhtiyacınız olan bir kağıt ve bir kalem.Hemen sol üste tarihi yazın ve kağıdın sol tarafına beğenmediğiniz kurtulmak istediğiniz özelliklerinizi.Sağ tarafa ise belirlediğiniz bir tarihi (önümüzdeki yaz harika bir hedef olablilir) ve kazanmak istediğiniz özellikleri ve gerçekleştirmek zorundan olduğunuz hedeflerinizi yazın.Neler mi mesela ?

1-)Yarın kalkınca ilk iş psikologdan randevu almak olsun.
    2-)Yarın(evet yarın !!) spor salonuna yazılın.
    3-)Esnaf ve mağazaya girince konuşabilen bir canlı olduğunuzun farkına varıp ,işlerin nasıl gittiğini sorun,şakalaşın ve gülümseyin.Eğer mağazada bayan görevliler var diye çekiniyorsanız özellikle en güzelinin yanına gidip yardımcı olmasını isteyin.Mesela geçen hafta sonu sadece bayan ürünleri satan bir yere girdim (küpe alcam oğlum hemen şey yapmayın ) küpe önermesini istedim.Bazı gösterdiklerini beğenmedim ve bi tanesini beğendim ama biraz parlaktı mesela.Mat olanını sordum, malesef yok dedi.Hadi ya falan dedim bayağı da beğenmiştim falan.Mat ojeyle boyayabilirsin dedi ,evde oje olduğunu hiç zannemiyorum dedim Kız güldü falan, istersen senin için boyayabilirim dedi, çok iyi olur dedim ve gayet rahattım.Sempatik olmaya çalışın beyler kimse sizi yemiyor.Aynı şekilde mahalledeki bakkalla,marketteki kasiyerlerle hatta caminin imamıyla bile konuşur, muhabbet ederim.

Eksiklerinizi en iyi siz bilirsiniz ve yukarıdaki gibi kendinizde yavaş yavaş büyük değişimler yapmaya başlayın.Yeni bir saç modeli.Yeni kıyafetler(sfliler genelde sevmezler mağazalara gidip kıyafet denemeyi çünkü lanet olsaı korkularımız vardır ama ne diyoruz "bu mal bile yapabiliorsa çok daha iyisini ben yaparım)

Başka bahsetmek istediğim konu ise bu işin hilesi diyebilirim.
     SOSYAL FOBİ : Müsait bir yerde kurtulabilir miyim ?(Burada ses çatallaşıyor)

Yani elin oğlu ne diyor "Başarıya ulaşana kadar, onu elde etmişçesine yüksek bir özgüvenle hareket et, sonunda bu sahte özgüvenin getirdiği başarı sayesinde gerçek başarıya ulaşacaksın ve bu döngü böyle devam edecek"(ekşideki açıklamayı çok beğendim direk ordan aldım).Bu felsefeyi anlar ve adam gibi uygularsanız bana inanın işin %80ini bitirirsiniz.Beyler tembeller diye konuya başlamıştım çünkü gerçekten en büyük sorununuz tembellik.Oturduğunuz yerden başarı beklemeyin.Hemen yarın işe koyulun saniyeleriniz bile değerli.Asla planlarınızı ertelemeyin.Birden büyük değişimler beklemeyin.Yavaş yavaş üzerine koya koya ilerleyin.

Hocam çok güzel yazmışsınız.Söylemek istediğim şu ki içindeki kişiyi çok düşünüyorsun.İçimdeki insan başka biri dışarıya bunu yansıtamıyorum diyor ve çabalıyorsan sen bir sosyal fobilisin asla yansıtamıyacaksın zaten. Bende yıllllllllarca çektim aynı problemi hatta dışarısı hakkında hayal kurup harika ortam yapabiliceğimi düşünüp şöle olcak böle olcak flan deyip ortama girince hemen kaçmaya susmaya başlıyorsunuz. Burada sorun içeriyi dışarıya yansıtmak değil.Sorun içerisini dışarısını düşünmek...
    Ben ilacı bıraktığım bu günlerde bu sorunun tekrar açığa çıkmasından dolayı ilaçların bunları kesinlikle engellediğine şahit oldum. İlaçlı halinizle sadece o anı gerektiği gibi yaşıyorsunuz. İlacı bıraktığımda ise tekrar hayal edip böle yapıyım şöle yapıyıma dönüyor iş.
    Doktorumun söylediğine göre normal insanlardan çok daha gelişmiş bir hayal gücümüz varmış.E iç dünyanda yaşaya yaşaya geliştiriyorsun
    Şimdi farkettimde ilaç mümessili mi olsam napsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfatymej -- 18 Aralık 2015; 1:34:44 >

• gkhn0654 kullanıcısına yanıt
    Harıka bir yazı olmus hocam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.