Şimdi Ara

SOSYAL FOBİ : Müsait bir yerde kurtulabilir miyim ?(Burada ses çatallaşıyor) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
8
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok fazla kasmaya psikologlara ilaçlara para harcamaya gerek yok. Zira bende böyle bir süreçten geçtim. O ilaçları keşke hiç kullanmasaydım.
    Nacizhane fikirlerim.

Bu hastalıktn kurtulmanın en büyük yolu ne doktor ne psikolog ne ilaçlar. En verimli çözüm spor. Zaten doktorlarda sporun ilaçlardan daha verimli olduğunu kabul ediyor. Sabahları hafif tempo koş abi en az 30dakka. Akşamda ağırlık antremanını yap. Vücudun Barış Arduç gibi olsun bakalım sosyal fobi diye bişey kalıyormu...

Yediklerinize çok dikkat edin. Abur cabura ara verin. Mümkünse 6 ay kadar şu canan karatayın söylediklerini dinleyin yani kitaplarını alın okuyun ve uygulayın.. Çok faydalı olacaktır. Osman müftüoğluda çok iyidir takip edin yazılarını. C vitamini alın kesin alın stresin etkileri en aza indirir. İlla ilaç alacaksanız balık yağı ve multivitamin kullanın.

Valla çok zor biliyorum ama kendiniz gibi bir kız arkadaş bulun. Psikolog önermişti banada işe yarıyor. Sevgiliniz yanınızdayken vücut erkeksi davranmya programlıymış yani nsıl desem kelimelere dökemiyorumda anlayın işte sevgiliniz varken Kendinizi geliştiriyorsunuz siz farkına varmadan.

En önemlisi sonuncusu. Cebinde bin lira para olsun yürüyüşün ble değişir söylememe gerek yok heralde. Nasl yaparsınız bilmem ama bir şekilde cebinizde hep paranız olsun. Valla günde 4 saat uyuyun gerekirse bir yerde çalışıp para kazanın.

Bunlar 2 sene hastane hastane dolaşıp pskolog peşinde koşan birinin tavsiyeleri. Deneyin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Prochnow kullanıcısına yanıt
    o ezikler olmasaydı bugün hala taş yontuyor olurdu senin gibi SOSYAL SIĞIRLAR.Ben genel olarak anti sosyalim sosyal fobim yok ve inanın çoğu şeyi gereksiz görüyorum.
  • budevirdenickbulmakzor kullanıcısına yanıt
    Çünkü eziksin kamkam .d
  • Prochnow kullanıcısına yanıt
    hayırdır müneccim taku mu yedin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatymej

Hocam çok güzel yazmışsınız.Söylemek istediğim şu ki içindeki kişiyi çok düşünüyorsun.İçimdeki insan başka biri dışarıya bunu yansıtamıyorum diyor ve çabalıyorsan sen bir sosyal fobilisin asla yansıtamıyacaksın zaten. Bende yıllllllllarca çektim aynı problemi hatta dışarısı hakkında hayal kurup harika ortam yapabiliceğimi düşünüp şöle olcak böle olcak flan deyip ortama girince hemen kaçmaya susmaya başlıyorsunuz. Burada sorun içeriyi dışarıya yansıtmak değil.Sorun içerisini dışarısını düşünmek...
    Ben ilacı bıraktığım bu günlerde bu sorunun tekrar açığa çıkmasından dolayı ilaçların bunları kesinlikle engellediğine şahit oldum. İlaçlı halinizle sadece o anı gerektiği gibi yaşıyorsunuz. İlacı bıraktığımda ise tekrar hayal edip böle yapıyım şöle yapıyıma dönüyor iş.
    Doktorumun söylediğine göre normal insanlardan çok daha gelişmiş bir hayal gücümüz varmış.E iç dünyanda yaşaya yaşaya geliştiriyorsun
    Şimdi farkettimde ilaç mümessili mi olsam napsam

Bahsettiğin durum bende de var.Eskiye göre çok fazla yol aldım ama dediğin gibi istemsiz geri çekilmeler yaşıyorum.Ben de inatla 10 ortama giriyorum.9'unda geri çekilsem 1'inde normal kalırım ümidiyle.Ve işe de yarıyor.Geri çekildiğim ve normalde olsa tekrar asla uğramayacağım ortamlara inatla geri gitmeye çalışıyorum mesela.Bahsettiğim direnç mevzusu da bununla alakalıydı.O an için hayata lanet edebilirsiniz ama bir kaç saat sonra geri dönebilmeyi ve tekrar oraya gidebilme gücünü edinebilmek gerekiyor.

• pcko1 kullanıcısına yanıt
    kız arkadaş dışında tamamen haklısın.karmaşık bi konu kız arkadaş mevzusu.
  • Bence ben yazdıklarımın hepsinde haklıyım.

• alfatymej A kullanıcısına yanıt

Rica etsem bana o işe yaradığını söylediğiniz 3. ilacı söylermisiniz lütfen

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.