Şimdi Ara

SOSYAL FOBİ : Müsait bir yerde kurtulabilir miyim ?(Burada ses çatallaşıyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48
Cevap
8
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sen de geldiğine göreye başlayabiliriz.Ne kadar çok sosyal fobik bir forum değil mi ? Peki sence hepimizin burada buluşması bir tesadüf mü yoksa burası sosyal hayattan silinenlerin gizli buluşma mekanı mı ? Bunu defalarca açılan konulardan anlamak çok da zor olmasa gerek.Bilmem farkında mısın ama farklı kişiler hep aynı konuları açıyor."Şu kızla nasıl tanışabilirim ?""Yeter artık ölmek istiyorum""Kimse bana bakmıyor""Fiziksel kaygılarım""Arkadaş bile olmaya razıyım" vs vs vs eeeeh.Evet şimdi sana soruyorum neden hep aynı konular ?

Öncelikle şununla başlayalım yüce romalılar.Hepiniz koca birer işe yaramaz tembelsiniz.Evet sizin en büyük sorununuz özgüven eksikliği ya da sosyal fobi falan değil ha, atın bunu aklınızdan.Hepiniz tembelsiniz ve hepiniz acınacak durumdasınız.Oturduğu yerden bir şeyler yapmak isteyenleriniz var ise konudan derhal çıkmalarını rica ediyorum çünkü sizin için yarın yine bugünün aynısı olucak.

"Yavaş yavaş ölürler...Alışkanlıklara esir olanlar,
    Her gün aynı yolları yürüyenler,
    ufuklarını genişletmeyen ve değiştirmeyenler,
    elbiselerinin rengini değiştirme riskine bile girmeyen,
    veya bir yabancı ile konuşmayanlar.
    Yavaş yavaş ölürler...
    Aşkta veya işte bedbaht olup istikamet değiştirmeyenler,
    rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar,
    hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin 
    dışına çıkmamış olanlar."
    Pablo Neruda

Herkes öncelikle şu yukarıdaki sözleri gerçekten anlamaya çalışsın ,tek istediğim şuraya şu sıra hayatınızdaki en büyük problemin ne olduğu ve bu problemi çözememe nedeninizi yazmanız.Kendinize acımasız ve tarafsız olarak buraya yazın gerisini daha ağır şekilde eleştirelim beyin fırtınası yapalım çözelim,5 dakikada teslim edelim.Yazının devamı gelebilir gelmeye de bilir

-------------------------------------
    Edit:13.12.2015
    Sanırım ufak bir yanlış anlaşılma oldu.Benim mottom şudur"Zirveyi görmek için öncelikli en dibi görmelisin".Sizin de birşeylerin farkına varabilmeniz için böyle yeren biri yazı yazdım ki tokat etkisi yapsın,kendinize gelin.Ben de eski bir sosyal fobiliyim ,ben de yarı ilaçla yarı kendime inanarak yendim diyebilirim(%100 biten bir olay değil bunda zaten herkes hem fikirdir ama minimuma indirmek kesinlikle mümkün).Kimileri var otobüste inerken sesi titrer kimisi var sadece kızlarla konuşurken sorun yaşar çekinir(Belki sadece çekingenlik sorunu).Kendimden bahsetmek gerekirse hepsinden vardı dersem yalan olmaz.Herkes uslu çocuk olarak bilirdi ama potansiyelim olduğuna emindim.Ben sosyal fobi denen illeti ne zaman öğrendim derseniz yazımın başında da dediğim gibi en dibi gördüğüm anda...

Adım gibi eminimki eğer ben en dibi görmeseydim hala sosyal fobili loserın teki olarak hayata devam edecektim.2 psikolog ve 1 psikyatra gittim ,bana sorunumun sosyal fobi olduğu söylendi.Neydi bu sosyal fobi bildiğimiz asosyallik değilmiydi işte ? Oysa çağın hastalığı sıradan asosyalin teki olduğunu düşünürdüm hep ,ama asosyallik daha başka bir olaymış.Asosyallik = Sosyallikten sıkılıp kendi isteğinle sosyal hayattan soyutlanmaktır.Sosyal fobi= Zoraki asosyallik/topluma karışamamak demek.Evet sorunumu öğrenmiştim peki ya sonra ne yapmam gerekiyordu ?

To be continued . . .
    -------------------------------------
    Edit:18.12.2015

Size şöyle söyleyim.İlacı aldım 1 ay kullandım.Sonuçlar güzeldi ama yan etkileri yüzünden bıraktım.İlaç beni aşırı uykulu ve zombi gibi yapmıştı.Unutmadan herkeste farklı farklı yan etkiler oluyormuş bendekiler bunlardı.Benim anladığım ,ilacın mantığı insanı tabiri caizse uyuşturarak ecel terleri döktüğümüz anlarda tepkisiz yapıyor.Ve zamanla bu anlar bizim için çok normal hale gelmeye başlıyor.İlacı 1 ay sonra attım(2014 şubattı sanırım bu dönem,birden bırakmak zararlıymış siz daha dikkatli olun) ve kendim sorunlarla yüzleşmeye başladım.En çok kullandığım laflardan birisi "bu mal bile yapıyorsa ben daha iyisini rahatlıkla yaparım" oldu.Zamanla kendimi bayağı zorladım, bayağı üzerine gittim.Otobüste sesi titreyen adamdım ben.Kendime aşırı bir özgüven ve rahatlık geldi.

Geçen pazartesi fakültenin en güzel kızlarından birisiyle not bahanesiyle tanıştım.4 tane arkadaşı(hani böyle 4lü 5li güzel kızlar dolaşır ya heh bildin, işte o barbi bebeklerden) yanında ve dördü de gözümün içine bakıyordu bu sırada.Bendeki heyecan 0dı ve gayet özgüvenliydim kızın yanında.Normalde gayet sıcak kanlı davranan bu kız onlineda umursamaz bir tavırdaydı ben de çok uzatmadım ,üstüne biraz düşsem olurdu belki bu iş ama kimsenin peşinden koşmayı düşünmüyorum.

Şu ara özgüven olarak zirvedeyim.Her hangi bir yerde beğendiğim bir kızla rahatlıkla konuşabileceğimi biliyorum.Tip sorunum zaten yoktu, üniversite son sınıf olmasam kendimi tamamen spora verip yavaştan modellik yapma gibi bir düşüncem var.Tarzım çoğu kişiden farklıdır zaten (yeri gelmişken yarım kalan bir konum vardı tarzla ilgili dileyen oraya da bakabilir.Yarım da kalsa ciddi uğraş verdiğim bir konuydu ☼ ✄ DONANIMHABER STİL REHBERİNİZ ✄ ☼ ).Ama tip kesinlikle kafaya takılcak bir şey değil beyler.Geçenlerde tvde denk geliştim, aynı dönemde ünlü olmuş 2 kadından birisi isimleri hatırlayamıycam ama bahsedilen kişi Marilyn Monroeydu sanırım şu cümleleri kullanmıştı."Marilyn Monroe belki dünyanın en güzel kadını değildi ama tavırlarıyla bizi ona inandırmıştı".Beyler bu kesinlikle ama kesinlikle nasıl olduğunuzla değil nasıl hissetiğinizle ilgili.İşin felsefesini anlayın, yukarıda tırım tırım doktor arayan soran insanlar olmuş.Eğer siz buna inanmazsanız en kral doktora da gitseniz hiç bir şey değişmez.Öncelikle herşeyi atın aklınızdan.İhtiyacınız olan bir kağıt ve bir kalem.Hemen sol üste tarihi yazın ve kağıdın sol tarafına beğenmediğiniz kurtulmak istediğiniz özelliklerinizi.Sağ tarafa ise belirlediğiniz bir tarihi (önümüzdeki yaz harika bir hedef olablilir) ve kazanmak istediğiniz özellikleri ve gerçekleştirmek zorundan olduğunuz hedeflerinizi yazın.Neler mi mesela ?

1-)Yarın kalkınca ilk iş psikologdan randevu almak olsun.
    2-)Yarın(evet yarın !!) spor salonuna yazılın.
    3-)Esnaf ve mağazaya girince konuşabilen bir canlı olduğunuzun farkına varıp ,işlerin nasıl gittiğini sorun,şakalaşın ve gülümseyin.Eğer mağazada bayan görevliler var diye çekiniyorsanız özellikle en güzelinin yanına gidip yardımcı olmasını isteyin.Mesela geçen hafta sonu sadece bayan ürünleri satan bir yere girdim (küpe alcam oğlum hemen şey yapmayın ) küpe önermesini istedim.Bazı gösterdiklerini beğenmedim ve bi tanesini beğendim ama biraz parlaktı mesela.Mat olanını sordum, malesef yok dedi.Hadi ya falan dedim bayağı da beğenmiştim falan.Mat ojeyle boyayabilirsin dedi ,evde oje olduğunu hiç zannemiyorum dedim Kız güldü falan, istersen senin için boyayabilirim dedi, çok iyi olur dedim ve gayet rahattım.Sempatik olmaya çalışın beyler kimse sizi yemiyor.Aynı şekilde mahalledeki bakkalla,marketteki kasiyerlerle hatta caminin imamıyla bile konuşur, muhabbet ederim.

Eksiklerinizi en iyi siz bilirsiniz ve yukarıdaki gibi kendinizde yavaş yavaş büyük değişimler yapmaya başlayın.Yeni bir saç modeli.Yeni kıyafetler(sfliler genelde sevmezler mağazalara gidip kıyafet denemeyi çünkü lanet olsaı korkularımız vardır ama ne diyoruz "bu mal bile yapabiliorsa çok daha iyisini ben yaparım)

Başka bahsetmek istediğim konu ise bu işin hilesi diyebilirim.

Yani elin oğlu ne diyor "Başarıya ulaşana kadar, onu elde etmişçesine yüksek bir özgüvenle hareket et, sonunda bu sahte özgüvenin getirdiği başarı sayesinde gerçek başarıya ulaşacaksın ve bu döngü böyle devam edecek"(ekşideki açıklamayı çok beğendim direk ordan aldım).Bu felsefeyi anlar ve adam gibi uygularsanız bana inanın işin %80ini bitirirsiniz.Beyler tembeller diye konuya başlamıştım çünkü gerçekten en büyük sorununuz tembellik.Oturduğunuz yerden başarı beklemeyin.Hemen yarın işe koyulun saniyeleriniz bile değerli.Asla planlarınızı ertelemeyin.Birden büyük değişimler beklemeyin.Yavaş yavaş üzerine koya koya ilerleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn0654 -- 18 Aralık 2015; 0:30:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7ED34686F -- 17 Aralık 2015; 18:49:47 >
  • Öncelikle şunları söyle.Sen kimsin ,ne iş yaparsın,10 yaş büyük olan kişi kim ,konum olarak senin üstün vs mi ,ve de en önemlisi neden imkansız ?

• abooov o şiir ne öyle, küfür gibi, hatta sindirmesi daha zor. yavaş yavaş ölüyoruz bu başlıkları gördükçe yalnız olmadığımızı farkedip absürd bi avuntuya kapılıyoruz.
  • Sosyal fobisi bulunupta bu başlığı okuyan kardeşlerim üzülmeyin kesinlikle çözümü var. Birçoğunuz bu satırları okuyupta yazı dahi yazamıyor ama inanın karamsarlığa kapılacak hiçbirşey yok. Büyük oranda bu (ufak) hastalığı yenmiş biri olarak konuşuyorum. Tam katregorileri varmı yada her sosyal fobili aynımı bilemiyorum ama ben kendiminkini az buçuk anlatayım.Biyolojik bir sorun arkadaşlar, doğuştan gelen bir sıkıntı üzerine hayatı o şekilde yaşayıp bazı şeyleri yanlış inşa ediyorsunuz sorun bu. İlaçsız tedavi malesef olabiliceğini sanmıyorum ve doktorumda buna yakın birşeyler söylemişti. Tenefüste insanlar bakar diye sıradan kalkamayıp tuvalete gidemediğim zamanları, sözlü olduğu zamanlar okula gelmediğim zamanları, okula girerken tanıdığım bir kız olmasında sınıfa sıraya kadar gidip hemen oturuyum diye yaşadığım o gerilimleri heyecanları, bir kız yoldan gidiyorsa onun yakınından geçmemek için yavaşlamaları,vs vs...
    Bu kadar zorluğa rağmen en azından hiç yılmadım ve eğitimimi tamamladım.öyle böyle derken bir şekilde üniversite bile bitti.Neler yaşadığımı daha detaylı anlatsam ağlarsınız
    Neyse şöyle düşünün ilaç kullanımı biyolojik sorunu bastırıyor(Tam olarak ortadan kaldırmıyor. 30 lu yaşlara kadarda kullanabilirsin ömür boyuda dedi doktorum.Durumuma göre değerlendiricek.) ama iş ilaçlarla bitmiyor.Hayatınızın normale dönmesi için yanlış öğrendiğiniz şeyleri tekrar öğrenmeniz gerekiyor. Zamanında sıcak bir sobaya dokundunuz ve eliniz yandı şimdi yakınından bile geçmiyosunuz korkuyorsunuz. halbuki ilaç o sobayı södürdü ama sizin bunu öğrenmeniz için hayatın akışında o sobaya tekrar dokunmanız gerekecek.Eliniz yanmadığında tekrar tekrar dokunuyorsunuz ve o artık hayatınızda bir sorun olmaktan çıkıyor.Kız gördüğünde yolunu değiştiren adam okulun son aylarında kızlarla derslerde rahatlıkla yanyana oturup takılabiliyodum daha rahat bir şekilde konuşabiliyodum.Malesef okulum bitti artık iş hayatında denemelerime normal bir yaşantıya dönmeye devam edicem
    Yani üzülmeyin o sosyal fobiyi evire çevire mikiyosunuz sadece güvendiğiniz bir doktor ve doğru antidepresan ilacını bulmanız gerekiyor
    Ben 3 ay boyunca 2 ilaç denedim ilkinden tam verim alamadım 2. sinede çok popüler olmasına reğmen 10 gün dayanabildim. 3. ilaçta tam olarak sorunun çözüldünü hissettim aslında doktor neredeyse her gün, 2 günde bir telefonla kontrol ediyordu beni.buda sizi çok rahatlatıyor.(Kesinlikle ve kesinlikle doktor kontrolü olmadas ASLA bu ilaçları kullanmayın.)
    Şimdi yurtdışına çıkıp çalışıcam bir miktar para biriktirip abd veya başka bir ülede yüksek lisans yapıcam.Hatta para biriktirebilirsem ki bu çok küçük bir ihtimal Avrupa şampiyonasınsa gidicem beyler

Aslında doktora sosyal fobim var diye gitmedim.Pasaport alıp gezmek istiyordum ama pasaport almaya gidemiyordum.Nasıl ya nasıl olur diyorum ama gidemiyorum.Ailem dişinden tırnağından arttırıp para verdi zor günler geçirdiğimi biliyorlardı ama ben gidip pasaport çıkarttıramadım.
    Yani su içiceksiniz ama eliniz bardağa gitmiyor zorluyorsunuz ama elinizi kontrol edemiyorsunuz arık kafayı yemek üzereydim ucundan döndüm en sonunda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine doktorumla tanıştım.
    Bu sorunu anlatırken sana hiç sosyal fobili olduğunu söyleyen oldumu dedi. şaşırdım kaldım
    Bundan hiç bahsetmemiştim ve ben asosyal olduğumu zannediyordum.
    Pasaport konusunda da bilinçaltında yurtdışına gidemeyeceğini bildiğin için böyle bir olay yaşamışsın dedi. Sınıfta kızlar tenefüse çıkmadı diye tuvalete gidemeyen, korkan adam yurtdışına nasıl gitsin dimi
    Burda anlatmıyacağım çok güzel şeyler yaşadım hayatta yapamam dediğim birsürü şey yaptım.Ama bitmedi asıl çalışmaya başlayınca yardırıcam hayata

Üzülmeyin herşeyin çaresi var bu hayatta,sadece ne olursa olsun okuyun biliyorum zor ama başka bişey yaptığımız yok zaten bali okuyun bir şekilde aq

• alfatymej A kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem, pm den doktorunuzun ismini ve çalıştığı yeri öğrenebilir miyim? İst.a dönünce ben de psikiyatri den randevu aldım bakalım. 2. Psikiyatrist deneyimim olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim süreci işliyor ezikler siliniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alfatymej A kullanıcısına yanıt
    Sanırım ufak bir yanlış anlaşılma oldu.Benim mottom şudur"Zirveyi görmek için öncelikli en dibi görmelisin".Sizin de birşeylerin farkına varabilmeniz için böyle yeren biri yazı yazdım ki tokat etkisi yapsın,kendinize gelin.Ben de eski bir sosyal fobiliyim ,ben de yarı ilaçla yarı kendime inanarak yendim diyebilirim(%100 biten bir olay değil bunda zaten herkes hem fikirdir ama minimuma indirmek kesinlikle mümkün).Kimileri var otobüste inerken sesi titrer kimisi var sadece kızlarla konuşurken sorun yaşar çekinir(Belki sadece çekingenlik sorunu).Kendimden bahsetmek gerekirse hepsinden vardı dersem yalan olmaz.Herkes uslu çocuk olarak bilirdi ama potansiyelim olduğuna emindim.Ben sosyal fobi denen illeti ne zaman öğrendim derseniz yazımın başında da dediğim gibi en dibi gördüğüm anda...

Adım gibi eminimki eğer ben en dibi görmeseydim hala sosyal fobili loserın teki olarak hayata devam edecektim.2 psikolog ve 1 psikyatra gittim ,bana sorunumun sosyal fobi olduğu söylendi.Neydi bu sosyal fobi bildiğimiz asosyallik değilmiydi işte ? Oysa çağın hastalığı sıradan asosyalin teki olduğunu düşünürdüm hep ,ama asosyallik daha başka bir olaymış.Asosyallik = Sosyallikten sıkılıp kendi isteğinle sosyal hayattan soyutlanmaktır.Sosyal fobi= Zoraki asosyallik/topluma karışamamak demek.Evet sorunumu öğrenmiştim peki ya sonra ne yapmam gerekiyordu ?

To be continued . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

Evrim süreci işliyor ezikler siliniyor.

Sana çok şey yazmak isterdimde önce yaşını öğreneyim dedim. 20 nin altındaysan eheeh diyip geçicem. Adresinide yollada sana bi barbie bebek yollayayım arada oynarsın.
  • gkhn0654 kullanıcısına yanıt
    Şöyleki aslında yazınızın tamamını okumadım. Sosyal fobiyi görünce girdim ve birşeyler yazmak istedim.Belki gören eden olurda biraz umutlanır istedim.O kadar uğraştı ki benimle çocukluğumda ergenliğimde gençliğimde bu pis illet hastalık... Başkalarıylada uğraştığını biliyorum sadece umut olmak istedim. Ayrıca tamamen yenemeyeceğinizi düşündüren sebep nedir? Yanılıyorsunuz belkide doğru ilacı bulamamışsınızdır. İlk kullandığım ilaç bana iyi gelmşti ama tam olarak istediğim bu değildi.Birşeyler eksikti, mesela kızlarla konuşamıyorsunuz tamam bu ilaç konuşurken biraz daha rahat hisettiriyordu ama ters giden bi olay olduğunda aşırı derecede üzüntü birden çöküyordu üstünüze.Tamam soba 1, 2 de soğuktu ama 3. de tekrar elimi yakaabiliyordu.Son kullandığım ilaç bana muhteşem geldi tek sevmedğim yanı doyma yitisini zayıflatıyor. Bunu anlamam için 10 kilo almam gerekti
    Artık doymadan kalkıyorum sofradan kilo almam son 1-2 aydır durdu. Tamam çok zor oluyor ama gerçekten hayatımdan çok memnunum.

• Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Peki yollayayım ama bilmeniz gereken şey doktorun ne kadar iyi olduğu değil.Doktorla aranızdaki bağ.Doktora güvenmeniz lazım. Psikolojik bir hastalık kendi kendimizin yönetebiliceği bir şey değil(tabi benim anladığım kadarıyla).Ben kendimden söyleyeyim herşeyi kontrol altında tutmaya çalışırdım.Hayatımda kontrol dışı şeyler bir sosyal fobili için çok zor ve kötü senaryolardır. 0 risk olmalı ki biraz daha rahat edebilsin. Düşünün ilaç kullanıcaksınız ilk defa ve nasıl bir sonuç vereceğini bilmiyorsunuz ha birde bu ilaçla insan içine çıkıcaksnız okula gidiceksiniz. Basşta ilaç kesinlikle kullanmam diyordum ama konuyu açan arkadaşında dediği şeyee geldi olay.Dibi görmüştüm artık ne olucaksa olsun dedim doktorada güvendim bir baba gibi yaklaştı bana sağolsun. Hemen hemen hergün belirli bir saat aralığında görüşüyorduk ve başımdan geçenleri anlatıyordum anlatabiliyordum diyeyim. Annemle babamla bile ilaç kullanmaya başladıktan sonra gerçek anlamda yakınlaştık aslında. Neyse vs vs işte.Sakın işin peşini bırakma dostum emin ol hayatında çok şey farkediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alfatymej

Sosyal fobisi bulunupta bu başlığı okuyan kardeşlerim üzülmeyin kesinlikle çözümü var. Birçoğunuz bu satırları okuyupta yazı dahi yazamıyor ama inanın karamsarlığa kapılacak hiçbirşey yok. Büyük oranda bu (ufak) hastalığı yenmiş biri olarak konuşuyorum. Tam katregorileri varmı yada her sosyal fobili aynımı bilemiyorum ama ben kendiminkini az buçuk anlatayım.Biyolojik bir sorun arkadaşlar, doğuştan gelen bir sıkıntı üzerine hayatı o şekilde yaşayıp bazı şeyleri yanlış inşa ediyorsunuz sorun bu. İlaçsız tedavi malesef olabiliceğini sanmıyorum ve doktorumda buna yakın birşeyler söylemişti. Tenefüste insanlar bakar diye sıradan kalkamayıp tuvalete gidemediğim zamanları, sözlü olduğu zamanlar okula gelmediğim zamanları, okula girerken tanıdığım bir kız olmasında sınıfa sıraya kadar gidip hemen oturuyum diye yaşadığım o gerilimleri heyecanları, bir kız yoldan gidiyorsa onun yakınından geçmemek için yavaşlamaları,vs vs...
    Bu kadar zorluğa rağmen en azından hiç yılmadım ve eğitimimi tamamladım.öyle böyle derken bir şekilde üniversite bile bitti.Neler yaşadığımı daha detaylı anlatsam ağlarsınız
    Neyse şöyle düşünün ilaç kullanımı biyolojik sorunu bastırıyor(Tam olarak ortadan kaldırmıyor. 30 lu yaşlara kadarda kullanabilirsin ömür boyuda dedi doktorum.Durumuma göre değerlendiricek.) ama iş ilaçlarla bitmiyor.Hayatınızın normale dönmesi için yanlış öğrendiğiniz şeyleri tekrar öğrenmeniz gerekiyor. Zamanında sıcak bir sobaya dokundunuz ve eliniz yandı şimdi yakınından bile geçmiyosunuz korkuyorsunuz. halbuki ilaç o sobayı södürdü ama sizin bunu öğrenmeniz için hayatın akışında o sobaya tekrar dokunmanız gerekecek.Eliniz yanmadığında tekrar tekrar dokunuyorsunuz ve o artık hayatınızda bir sorun olmaktan çıkıyor.Kız gördüğünde yolunu değiştiren adam okulun son aylarında kızlarla derslerde rahatlıkla yanyana oturup takılabiliyodum daha rahat bir şekilde konuşabiliyodum.Malesef okulum bitti artık iş hayatında denemelerime normal bir yaşantıya dönmeye devam edicem
    Yani üzülmeyin o sosyal fobiyi evire çevire mikiyosunuz sadece güvendiğiniz bir doktor ve doğru antidepresan ilacını bulmanız gerekiyor
    Ben 3 ay boyunca 2 ilaç denedim ilkinden tam verim alamadım 2. sinede çok popüler olmasına reğmen 10 gün dayanabildim. 3. ilaçta tam olarak sorunun çözüldünü hissettim aslında doktor neredeyse her gün, 2 günde bir telefonla kontrol ediyordu beni.buda sizi çok rahatlatıyor.(Kesinlikle ve kesinlikle doktor kontrolü olmadas ASLA bu ilaçları kullanmayın.)
    Şimdi yurtdışına çıkıp çalışıcam bir miktar para biriktirip abd veya başka bir ülede yüksek lisans yapıcam.Hatta para biriktirebilirsem ki bu çok küçük bir ihtimal Avrupa şampiyonasınsa gidicem beyler

Aslında doktora sosyal fobim var diye gitmedim.Pasaport alıp gezmek istiyordum ama pasaport almaya gidemiyordum.Nasıl ya nasıl olur diyorum ama gidemiyorum.Ailem dişinden tırnağından arttırıp para verdi zor günler geçirdiğimi biliyorlardı ama ben gidip pasaport çıkarttıramadım.
    Yani su içiceksiniz ama eliniz bardağa gitmiyor zorluyorsunuz ama elinizi kontrol edemiyorsunuz arık kafayı yemek üzereydim ucundan döndüm en sonunda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine doktorumla tanıştım.
    Bu sorunu anlatırken sana hiç sosyal fobili olduğunu söyleyen oldumu dedi. şaşırdım kaldım
    Bundan hiç bahsetmemiştim ve ben asosyal olduğumu zannediyordum.
    Pasaport konusunda da bilinçaltında yurtdışına gidemeyeceğini bildiğin için böyle bir olay yaşamışsın dedi. Sınıfta kızlar tenefüse çıkmadı diye tuvalete gidemeyen, korkan adam yurtdışına nasıl gitsin dimi
    Burda anlatmıyacağım çok güzel şeyler yaşadım hayatta yapamam dediğim birsürü şey yaptım.Ama bitmedi asıl çalışmaya başlayınca yardırıcam hayata

Üzülmeyin herşeyin çaresi var bu hayatta,sadece ne olursa olsun okuyun biliyorum zor ama başka bişey yaptığımız yok zaten bali okuyun bir şekilde aq

aydınlat bizi üstad
    karanlıkta alevlenen bir kibrit gibi aydınlat bizi
    anlat bize üstad anlat
    yan etkileri varmı üstad bu ilaçları içişi iyide çıkışı kötümüdür üstad
    doktora kaç para verdin üstad
    aydınlat bizi üstad aydınlat
    burnundaki kıl olayım
    aydınlat bizi

• quote:

Peki yollayayım ama bilmeniz gereken şey doktorun ne kadar iyi olduğu değil.Doktorla aranızdaki bağ.Doktora güvenmeniz lazım. Psikolojik bir hastalık kendi kendimizin yönetebiliceği bir şey değil(tabi benim anladığım kadarıyla).Ben kendimden söyleyeyim herşeyi kontrol altında tutmaya çalışırdım.Hayatımda kontrol dışı şeyler bir sosyal fobili için çok zor ve kötü senaryolardır. 0 risk olmalı ki biraz daha rahat edebilsin. Düşünün ilaç kullanıcaksınız ilk defa ve nasıl bir sonuç vereceğini bilmiyorsunuz ha birde bu ilaçla insan içine çıkıcaksnız okula gidiceksiniz. Basşta ilaç kesinlikle kullanmam diyordum ama konuyu açan arkadaşında dediği şeyee geldi olay.Dibi görmüştüm artık ne olucaksa olsun dedim doktorada güvendim bir baba gibi yaklaştı bana sağolsun. Hemen hemen hergün belirli bir saat aralığında görüşüyorduk ve başımdan geçenleri anlatıyordum anlatabiliyordum diyeyim. Annemle babamla bile ilaç kullanmaya başladıktan sonra gerçek anlamda yakınlaştık aslında. Neyse vs vs işte.Sakın işin peşini bırakma dostum emin ol hayatında çok şey farkediyor

istanbulda yaşıyorum doktorununz adı ne ayrıca ne kadar ödediniz

• cebeshasoniki C kullanıcısına yanıt
    Ben ankara da yaşıyorum doktorum da ankarada. Şöyleki benim doktorumun elinde sihirli bir değnek flan yok bu hastalığın çözümü var zaten arkadaşlar. Ama ilaçı deneme yanılma ile bulmak gerekiyor.Her ilaç her insanda farklı tepkilere sebep oluyor. Dünyanın en popüler antidepresanına 10 gün dayanabildim ben mesela Doktoru özelden atıyım sana kardeşim.Parası olmayan arkadaşlara içinde bir yöntem önereyim.Ben ild önce devlet hastanesine gitmiştim benimle 10 15 dk ilgilenen bayan doktor beni isterse bir arkadaşıyla tanıştırabiliceğini ona ücretsiz muayene olabiliceğini söylemişti. Daha sonra beni aradı ve Yıldırım beyazıtta mesai saatleri dışında 2 randevumuz oldu.(Tahminim tusta psikologluğu kazanıp bir yandanda kendini geliştirmek isteyen doktor arkadaşlardan bir tanesi idi).Aslında herşey normaldi ve profosyönelceydi sıkıntımı anlatıyordum en ince detayına kadar doktorla paylaşıyordum 2 seans sonunda bir daha görüşmedim görüşmek istemedim ortada hiçbir sebep yokken.
    Peki kendi düşünceme göre bu doktor arkadaşımızın eksiğini söyleyeyim mi? Bana ilaç önerdi ama beni ikna etmek istermiş gibi bir tutumu yoktu ve bana o güveni veremedi. Aynı olayı psikoloğumla da yaşadım istemedim ilaç kullanımını sonra bi 15 20 dk sonra seanstan çıkarken ilaç ismini yazmasını bekliyordum
    Yani tecrübesi banim ona karşı güven kazanmamı sağlamıştı üstelikte sohbet arasında.
    Bu antidepresanlar çok abartılıcak şeyler değil arkadaşlar abd nin 1/3 ünün aktif olarak kullandığını okumuştum hatta.Sadece tedaviye ve doktora güvenip hayatınızı yaşarken değişimi beklemeniz gerekior.

ilaç kullandım genelde bu tip ilaçların yan etkilerine flan bazı sölüklerde baktım abartıyolarda abartıyolar. Ben 3 ilacın 3 ündede böle şeyler yaşamadım.
    İlk ilacın neredeyse hiç yan etkisi olmadı ha içiyorum ha içmiyorum farketmiyordu.Sadece biraz biraz olumlu yanlarını gördüm o kadar.
    ikinci kullandığım ilaç beni robotlaştırmıştı.bunu hissedip anlayabiliyosunuz zaten doktorada kendimi günlük anlattığım için daha rahattım ters bişeyler oluyosa bile birisi beni takipteydi.
    3. ilacı içtiğimin 2. günü sabah bir uyandım abi görmen lazım şok etkisi yapmıştı adeta. Garip bir yoğunluk vardı ruhumda böyle dolu doluydu.Bu ilacında tek olumsuz yanı doyduğumu hissetmiyordum o kadar. Mesela ben uyandıktan 2 saat sonra flan birşeyler atıştırabilirdim kesinlikle ondan öncesinde ağzıma birşey süremezdim.Şimdi uyanır uyanmaz öküz gibi yiyebiliyorum
    Diğer iki ilacı bıraktığım gibi bu 3. ilacında bırakma sürecini yaşadım sınav dönemimde.Sadece arada gözlerini hareket ettirdiğinde ellini kağıdın üstünde gezdiriyormuşsun gibi bir hışırtı sesi geliyo ama çok çok az bir ses.Onun haricinde hiç yoksunluğunu hissetmedim.Mesela şuanda da kullanmıyorum diplomayı alana kadar derse çalışmak için ara verdim kendi kararımla. Yine toplum içinde hiçbir sebep yokken garip garip terlemeler(ki atletim suya batırıp çıkarmış gibi oluyor) bir kasiyer kıza para uzatırken elektrik yemişcesine elde zangır zangır titremeler geri döndü.
    Bıraktıktan sonrasında bir artısını da gördüm.Ben normalde gelip buraya aa ben hastayım yaa yazamazdım.Böyle forumu şunu bunu takip edip kendi düşüncelerini dile getiremiyecek derecede bir sosyal fobiliydim.(Ki bunun çok daha fazlalarıda var.Bazı insanlar sadece gece dışarı çıkabiliyor.Eğitimini devam ettiremiyor insanlarla diyalog kuramıyor) vs vs .
    İnsanlar yardım isterse elimden geldiğince yardımcı olmak isterim tabi.En azından derdini anlayabilicek biriyle paylaşmak bile güzel

• quote:

Ben ankara da yaşıyorum doktorum da ankarada. Şöyleki benim doktorumun elinde sihirli bir değnek flan yok bu hastalığın çözümü var zaten arkadaşlar. Ama ilaçı deneme yanılma ile bulmak gerekiyor.Her ilaç her insanda farklı tepkilere sebep oluyor. Dünyanın en popüler antidepresanına 10 gün dayanabildim ben mesela Doktoru özelden atıyım sana kardeşim.Parası olmayan arkadaşlara içinde bir yöntem önereyim.Ben ild önce devlet hastanesine gitmiştim benimle 10 15 dk ilgilenen bayan doktor beni isterse bir arkadaşıyla tanıştırabiliceğini ona ücretsiz muayene olabiliceğini söylemişti. Daha sonra beni aradı ve Yıldırım beyazıtta mesai saatleri dışında 2 randevumuz oldu.(Tahminim tusta psikologluğu kazanıp bir yandanda kendini geliştirmek isteyen doktor arkadaşlardan bir tanesi idi).Aslında herşey normaldi ve profosyönelceydi sıkıntımı anlatıyordum en ince detayına kadar doktorla paylaşıyordum 2 seans sonunda bir daha görüşmedim görüşmek istemedim ortada hiçbir sebep yokken.
    Peki kendi düşünceme göre bu doktor arkadaşımızın eksiğini söyleyeyim mi? Bana ilaç önerdi ama beni ikna etmek istermiş gibi bir tutumu yoktu ve bana o güveni veremedi. Aynı olayı psikoloğumla da yaşadım istemedim ilaç kullanımını sonra bi 15 20 dk sonra seanstan çıkarken ilaç ismini yazmasını bekliyordum
    Yani tecrübesi banim ona karşı güven kazanmamı sağlamıştı üstelikte sohbet arasında.
    Bu antidepresanlar çok abartılıcak şeyler değil arkadaşlar abd nin 1/3 ünün aktif olarak kullandığını okumuştum hatta.Sadece tedaviye ve doktora güvenip hayatınızı yaşarken değişimi beklemeniz gerekior.

Hocam banada doktorunuzu pm atarmisiniz ?

• quote:

ilaç kullandım genelde bu tip ilaçların yan etkilerine flan bazı sölüklerde baktım abartıyolarda abartıyolar. Ben 3 ilacın 3 ündede böle şeyler yaşamadım.
    İlk ilacın neredeyse hiç yan etkisi olmadı ha içiyorum ha içmiyorum farketmiyordu.Sadece biraz biraz olumlu yanlarını gördüm o kadar.
    ikinci kullandığım ilaç beni robotlaştırmıştı.bunu hissedip anlayabiliyosunuz zaten doktorada kendimi günlük anlattığım için daha rahattım ters bişeyler oluyosa bile birisi beni takipteydi.
    3. ilacı içtiğimin 2. günü sabah bir uyandım abi görmen lazım şok etkisi yapmıştı adeta. Garip bir yoğunluk vardı ruhumda böyle dolu doluydu.Bu ilacında tek olumsuz yanı doyduğumu hissetmiyordum o kadar. Mesela ben uyandıktan 2 saat sonra flan birşeyler atıştırabilirdim kesinlikle ondan öncesinde ağzıma birşey süremezdim.Şimdi uyanır uyanmaz öküz gibi yiyebiliyorum
    Diğer iki ilacı bıraktığım gibi bu 3. ilacında bırakma sürecini yaşadım sınav dönemimde.Sadece arada gözlerini hareket ettirdiğinde ellini kağıdın üstünde gezdiriyormuşsun gibi bir hışırtı sesi geliyo ama çok çok az bir ses.Onun haricinde hiç yoksunluğunu hissetmedim.Mesela şuanda da kullanmıyorum diplomayı alana kadar derse çalışmak için ara verdim kendi kararımla. Yine toplum içinde hiçbir sebep yokken garip garip terlemeler(ki atletim suya batırıp çıkarmış gibi oluyor) bir kasiyer kıza para uzatırken elektrik yemişcesine elde zangır zangır titremeler geri döndü.
    Bıraktıktan sonrasında bir artısını da gördüm.Ben normalde gelip buraya aa ben hastayım yaa yazamazdım.Böyle forumu şunu bunu takip edip kendi düşüncelerini dile getiremiyecek derecede bir sosyal fobiliydim.(Ki bunun çok daha fazlalarıda var.Bazı insanlar sadece gece dışarı çıkabiliyor.Eğitimini devam ettiremiyor insanlarla diyalog kuramıyor) vs vs .
    İnsanlar yardım isterse elimden geldiğince yardımcı olmak isterim tabi.En azından derdini anlayabilicek biriyle paylaşmak bile güzel

hocam anlamadigim sey su ki simdi ilaci ictigin zaman direk hic utanma sikilma olmadan biriyle iletisime gecebiliyomusun ve kafandaki o olumsuz dusunceler iste ya sunu dersem yanlismi anlasilirim sunu dersem cok mu ezik olurum falan bunlari hic dusunmuyormusun bunu merak ediyorum ?

yanlış anlama am aiçenden daha güzel kafan.ilaçlar kişiye göre etki etmekte olup ilk kullanımda ani farklılık olduğundan,ilk aşk gibi, bi hoş olma normal.kafandaki çoğu olumsuz düşünce,ki onlar düşünce değil birer duygu, kayboluyor.dışardan sert bi darbe gelmedikçe o kafayla gidiyorsun.ancka sana ilk gördüğün kızı yatağa atacak kabiliyeti vermez.fiğer insanların b.. gibi olduğunu düşünürse rahatlıyorsun.kaldıki çoğunluğu öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

yanlış anlama am aiçenden daha güzel kafan.ilaçlar kişiye göre etki etmekte olup ilk kullanımda ani farklılık olduğundan,ilk aşk gibi, bi hoş olma normal.kafandaki çoğu olumsuz düşünce,ki onlar düşünce değil birer duygu, kayboluyor.dışardan sert bi darbe gelmedikçe o kafayla gidiyorsun.ancka sana ilk gördüğün kızı yatağa atacak kabiliyeti vermez.fiğer insanların b.. gibi olduğunu düşünürse rahatlıyorsun.kaldıki çoğunluğu öyle

offfff geçsin artık bu kodumun hastalığı ya. Evde başka biriym okulda bşka çok kötù bi duygu ya

• Öncelikle selam hocam ,
    bende bu hastalıktan bir nevi müzdaribim fakat benımkı bunun fazla ileri boyutunda değil . Şöyleki , bu hastalıgımın bendekı etkısı fızıksel özelliklerımden değil tamamen kompleks , zihinsel , bir nevi kaygı . Allahıma bin defa şükürler olsunkı tipimde boyumda posumda sıkıntı yok , giyimime kuşamıma özen gösteririm ve olabildigince bakımımı yaparım. Sorunum şu ki ben evde bambaşka , okulda bambaşka birisiyim . Okulda evdekı oldugum gıbı olmak ıstıyorum . Okulda sınıfta takıldıgım 3-4 kişi var onun dısında diğer kişilerle takılmıyorum , konuşmamaya calısıyorum ( nedendir bende tam çözemedım ). Dediğim gibi tipimde vs kesinlikle sorun yok hatta yakışıklıyımdırda fakat insanların hakkımda ne dusunduklerını çok kafama takıyorum , sınıfta o takıldıgım kişiler gelmeyınce bi kösede oturuyorum kımsyele konusmuyorum. Hocam size yemin ediyorum bendekı tip boy pos olsa başka birinde tavlayamayacagı kız kalmaz okulda. ciddiyim hocam bunu bir ego olarak algılama lutfen . Hatta karşı sınıftan 1-2 kız geliyor ara sıra sen yenıı geldın ben senı hiç görmedım vs diyorlar tanışmak isterim vs diyorlar ama ben pek sıcakkanlı görunmuyorum onlara heralde , ama içimde enerjı patlaması var buu dışa vuramuyorum. Derslerde söz alıp dusuncelerımnı ıfade edemıyorum , sözlulerden olabildigince kaçya calısıyorum , mesela hoca sözlu yapıyordu derste rastgele kaldırıyor listeden numara soyluyor. Şansıma benı kaldırdı hocam ben kendımı acaip kasmaya başladım , nası altacam vs derken bir şekilde çıoktım tahtaya . Hocam anlatmaya baslayınca sıze yemın edıyorum konuyu öğretmenden daha ıyı anlattım denebilir ki buunu sınıftakı arkadaslarda soyluyorlardı ama sonuç ne olursa olsun büyük bir kaygı yasıyorum kendımı kasmaktan bktım artık hocam bu konu hakkında ne tavsıye verebilirsin ? Şimdiden tesekkurler

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.