Şimdi Ara

SOUND FORGE İLE SES KAYDI!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    backgroundını hazırladığım şarkıların vokal kaydını tamamlamak istiyorum; bu sebeple bunu nasıl yapabileceğim ile ilgili bilgi arayışındayım... tabii mümkün olabildiğince kaliteli bir şekilde olması gerekli
    elimde tam sürüm sound forge programı mevcut durumda; kullanma kılavuzundan çok faydalı kullanım özellikleri öğrendim. ama henüz altta çalan dosyanın üzerine veya altta dosya çalarken başka bir dosyaya kayıt yapabilme kısmına geçemedim. gerçi pek çaba da harcamadım bulmak için başka işler yüzünden ama yardımcı olabilirse bilen biri çok güzel olur...
    misal şu an için kalitesiz bir mikrofonla guitar fx box isimli programdan efektsiz şekilde vocal kaydımı gerçekleştirmekteyim ama genelde ses "peak level" seviyelerini geçtiği için bozurduyo pısırdıyo-ki eminim bu işle ilgilenen herkesin aşina olduğu bir durum-. işte hem bunu aşmam gerekiyor hem de elimdeki programla -şu an sound forge- ses kaydımı tamamlamam icap ediyor. hem de en kısa sürede
    tüm forumu okuyamadım henüz, belki aynı konuya değinilmiştir bir yerde. geçtiği yeri söyleyerek bile yardım edebilirsiniz...
    saygılar...

• sound forge hangi sürüm? 8mi 9mu
  • ikisi de değil; sound forge 7.0 sürümü... ama sonuçta "background üzeri ve/veya ayrı kayıt" temel işlem olduğu için sürümden sürüme farketmez diye düşünüyorum-tıpkı "cut" işlemleri, copy-paste gibi-. yani umarım farketmes...
  • arkadaşlar konuyla ilgili herhangi bir fikri olan yok mu?
  • anladığım gibiyse;
    önce hazırladığın backgroundu sound forge içinde aç,
    daha sonra kayıt yapma ikonuna tıkla, kaydını yap..
    eğer vokalin tam kayda uygun olsun istiyorsan herhangi bir media playerda arka planda background çalsın kısık sesle(ritm filan kaçırmamak için)
    daha sonra vokal kaydını copy edip, background üzerine gelip sağ tıklayıp mix edeceksin..
    yanlız dikkat etmen gereken; mix ettirmeden önce imlecin nerede olduğudur, yanıp sönen imleç neredeyse mix ettiğin kayıt ordan başlayarak şarkıya mix edilir..
    zaten herhangi bir hatada EDIT-->Undo ??? ile en son yaptığın hareketi geri alabileceğini biliyorsundur..

umarım anlatabildim, sorun bumuydu bilmiyorum ama neyse..
    başka sorun olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.