Şimdi Ara

Sound Magic E11D kulaklığın Dac çipi özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün Hesaudıo üzerinden SoundMAGIC E11D aldım şöyle bir şey başıma geldi üretici cihazın dac çipinin 24 bit 96khz verdiğini söylüyor ama hem mobil müzik uygulamaları (hiby, netron, poweramp vb.) ve hemde windowsda cihaz ayarlarında 32 bit desteklediğini görüyorum normalde 32 bit göstermemesi lazım.
    Ürünü TTGK Audıo adında bir firma yapmış bunların bir uygulamasını buldum ses cihazlarını test etmeye yarayan neyse buradan baktım üründe Bestechnıc firmasının BES3001 model ses çipi kullanıldığı yazıyor ve kendi üretimi olduğunu doğruluyor usb dac' ın.
    Şöyle bişey daha var 384khz' ya aldığımda ses vermiyor pc de ve mobil uygulamada uygulama çöküyor diğerlerine alırsam çalışıyor ama. Bu dac çipi 32 bit 384khz destekliyor olması lazım.

Durum bana garip geldi varsayılan olarak hem windows hemde mobil uygulmada taktığımda cihaz tanımlı olarak 48khz karşıma çıkıyor ve 32 bit aktif şekilde.

Benim kafamı karıştıran bir kaç şey var;
    1- Ürünün sahte olma ihtimali var mı diyecem de ürünün üzerinde doğrulama için olan etiketi kazıyınca çıkan numaralar var evet ürün orjinal.

2- bu dac çipini kullandılarsa da muhtemelen yazılım yada donanım faktörleriyle 24 bit 96khz vermesini sağlamış olabilirler mi ? Dac çipi 32 bit versede belki veri hızı 24 bit iletmeye göre mi tasarlanmıştır.

Ses kalitesi bakımından sorunum yok beni tatmin ediyor kayıpsız parçalarda 48khz da yeterli zaten 22khz max destekliyor kulaklık 48khz da 24khz frekans üretir.
    32 bit ile 24 bit farkını da anlayamam 24 bit de 144db hassasiyete ulaşabiliyor sesler kulağın tolere edebileceğinin de üstü zaten bunları kafaya takan biri değilim arşivimin çoğu zaten 16 bit 44khz ama bitrare yüksek şarkılar 1411kbps gibi neyse bu yaşadığım şeyin sebebi ne olabilir ürünü iade etmelimiyim sizce ?

Edit: biraz araştırınca Soundmagic de artık bu ürünü resmi sitesinde satmadığını gördüm ama bu kulaklığın diğer jack girişli versiyonları var. Bununla aynı özellikleri veren ES30A adında bir modeli satıyorlar şuanda sizce bu modelde kronik bir üretim hatası mı vardır ?

Aslında iade etmeyeceğim çünkü sesi beni memnun ediyor sorunum yok 32 bit 24 bit ile de pek işim olmuyor CD kalitesi müzik dinleyen biriyim diğer cihazlarımla da karşılaştırdığım aynı parçayı dac+kulaklıkla olumsuz bir deneyim yaşamadım. Bunu alma sebebim dac ile uğraşmamak günlük kullanım için, sıksık da telefon görüşmesi yapıyorum mikrofununda 16khz ses desteği olması beni cezbetti o yüzden aldım önceki kulaklığıma göre bariz fark ediyor mikrofunu da gerek telefon gerek online görüşmeler olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick_Yıldız -- 19 Nisan 2025; 11:48:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 1080p monitörün, 2k, 4k görüntüleri göstermemezlik etmemesi gibi bir olay bence.

32 bit kabul ediyor ama kulağına en fazla 24 bit kalitesinde ses geliyor olabilir senin de belirttiğin gibi.

• Evet Dac' ın sorunu öğrenmiş oldum.

Kulanılan bu çipin teorik 32bit/384kHz PCM desteği var ancak bu sadece protokol desteği, müzik çalar "32bit/384kHz destekli" diye gösteriyor ama bu destek sadece "kabul edebilirim" anlamında bişey işleyebilirim, sorunsuz çalışırım anlamına değil...

Peki neden uygulama çöküyor ve Ses Gelmiyor ?
    Kullanılan Dac' ın dönüştürme birimi 24-bit/96kHz ile çalışacak şekilde optimize edilmiş eğer 32/384 formatında veri gönderirseniz dahili buffer veya işlem bloğu taşması oluyor ve sürücü tarafında audio stack çöküyor bu yüzden hiç ses gelmiyor, ya da uygulama çöküyor. Kısaca çip destekliyorum diyor, ama gerçekten çalıştıracak bir ses çıkışı yok. Bu yüzden kullanırken 24-bit/48kHz veya en fazla 24-bit/96kHz seçerseniz sorunsuz çalışır. 32-bit/384kHz gibi aşırı yüksek modlara zorladığında kilitlenir.
    Ne yapabilirsiniz örneğin, UAPP ve HiBy Music gibi uygulamalardan örnekleme hızını 24-bit / 48kHz veya 24-bit / 96kHz'e sabitleyebilirsiniz. Uyarı olarak "Bit-perfect" mod açıkken 384kHz seçmeyin dediğim gibi çip fiziksel olarak bunu işleyemiyor desteklediğini söylüyor ama yapılandırması uygun değil işte.

Alınır mı ?
    Ses konusunda bir sorunum yok gayet memnunum.

Üretici de 24 bit 96khz desteklediğini söylemiş evet bu değerlerde işini yapıyor direkt tak çalıştır olarak da kullanırsanız sorun yok.
    Bende zaten 16 bit/ 44khz ama bitrare yüksek örneğin 1411 kbps gibi parçalar dinleyen biriyim beni memnun eden bir ürün.
    Ürünü kim almasın derseniz Sony musıc center' a bağımlıyım diyorsanız almayın bu uygulamada ses çıkışı ayarları yok takıp izin verirseniz 32 bit 384Khz çıkış vermeye çalışıp uygulama çökecektir deneyimlemiş biri olarak söyleyim.

Heralde Soundmagic bu çipler uyguna geldiği için tercih etmiş gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick_Yıldız -- 29 Nisan 2025; 8:42:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sound Blaster zx kulaklık sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.