Şimdi Ara

SOUND MAGUS H500 DEVREYE GİRMİYOR ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar yenı aldıgım amfı devreye gırmıyor nasıl mı arabayı garaja bırakıyorum ertesı gun gelıyorum bakıyorum teybı acıyorum amfı acılmıyo sonra amfıye bı soyle ıkı uc tık vuruyorum hemen şıp dıye amfı devreye gırıyor belkı tesısatta sorun vardır dedım komple tesısatı soktum sadece guc ve rem kablosunu bıraktım ama gıne gırmıyor tesısatta sorun yok yanı amfı bı kere devreye gırdıkten sonra ıkıncı kez teybı acıp kapatınca sorunsuzca devreye gırıyor yanı sıkıntı bır gun aracı garajda bıraktıktan sonra ertesı gun teybı acınca gırmemesı ama amfıye bır ıkı kez dokununca hemen devreye gırmesı neden boyle oluyor sorun ne olabılır ??

• amfının ıcınde ve baglantı termınallarınde çatlak yada soguk lehım olabılır elektronıkcıye götürmelisiniz
  • yav cıldırıcam bu nedır bır vuruyosun calısıyo sonra ertesı gun gelıyosun bakıyosun calısmıyo bı turlu anlıyamadım bıktım walla su amfı olayından yaaa kac gundur bununla ugrasıyorum gıne gıdelım bakalım nolcak ne cıkıcak garantıye gırecek mı gırmıcek mı ?
  • klass bir amfidir ama sizin şansınız yok o amfıden memnun olmuyanı hiç görmedim
  • ya sıze bırde seyı sorucam gecen gun ses sıstemımı denemek ıcın sesı actım baya sıstemı zorladım ıkı takım referance ve bır de basss pıoner 309d4 u baya bı zorladım sonra hafıften bı koku geldı arabada bı baktım amfıye baya bı ısınmıs elımı koydum ustune gercekten ısınmıstı hemen kapattım teybı korktum su an gıne bı sıkıntı yok tık tık vuruyorum calısıyo amfi ama amfının sınırları ıcınde ıkı tane 90 rms 2 ohm mıd ve bır tane 2 ohm 400 rms bass neden bu kadar zorladı acaba amfının degerlerı altta yazıyo

RMS Power at 14.4V (into 2 ohm THD+N < 1%)

130W X 4 + 500W

RMS Power at 14.4V (into 4 ohm THD+N < 1%)

90W X 4 + 300W

4 Ohm Bridged RMS Power at 14.4V (into 4 ohm THD+N < 1%)

260 X *2 + 500W
  • Gain ayarı yanlış yapılmıştır, yani Gain olması gerekenden fazla açılmıştır
    Amfinin özelliklerinde o değerler yazıyor diye amfi otomatik olarak o değerleri vermez, çıkış gücünü Gain ile siz belirlersiniz
    Gain fazla açılmıştır, amfinin verebileceğinden fazlası çekilmiştir amfiden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prki bu isinma olayina ne diyorsunuz bu kadar isinmasi normal mi son olarak gain ayarrlarini dusursek deevreye girme problemi ortadan kalkar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaphanar

Prki bu isinma olayina ne diyorsunuz bu kadar isinmasi normal mi son olarak gain ayarrlarini dusursek deevreye girme problemi ortadan kalkar mi

gain ayarını düşür belki o zaman ısınmada düzelir yada düzelmezse fan tak diyeceğim ama yazın ne kadar etkili olur bilinmez :)
  • koku subwoofer den gelmiştir korkmanıza gerek yok amfıde haddıden fazla ısınsa saten korumaya gecerdıı gecmemıs subdan gelen kokuda bobınlerde ısınma oluyor hafıf yanık kokusu verır sımdı yıne dene sub daha verımlı calısır sub acılıyor bızzat şahit oldum ilk subwooferım boschmandı ve koku geldı dedım yandı sonra bırgun yenı sub almaya karar verdım ama subda calısıyor halbukı neyse subwooferı parçaladım bobını yandı sanırım dedım atıcam bırde ne göreyım bobın sapsarı duruyor ne kararma ne yanma var ılk zorlamadakı kokudan sonra ılgınc gelebılır subwoofer daha tonlamalı ve güzel çalıyor sonrakı kıcker compdanda aynı koku geldı ve kullanmaya devam ettım daha verımlı çaldı ürün tecrübe bu uzun lafın kısası sistemınız açılmış korkmanıza gerek yok bu zorlama uzun süreli olsaydı yanardı ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yespeed -- 18 Ocak 2013; 16:30:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Gain ayarı yanlış yapılmıştır, yani Gain olması gerekenden fazla açılmıştır
    Amfinin özelliklerinde o değerler yazıyor diye amfi otomatik olarak o değerleri vermez, çıkış gücünü Gain ile siz belirlersiniz
    Gain fazla açılmıştır, amfinin verebileceğinden fazlası çekilmiştir amfiden

Yani simdi gainleri dusursem calisir mi sorunsuz peki dusursem gine ayni sekilde devreye girmezse nolcak amfidde mi sorun var demek

• quote:

Orijinalden alıntı: yespeed

koku subwoofer den gelmiştir korkmanıza gerek yok amfıde haddıden fazla ısınsa saten korumaya gecerdıı gecmemıs subdan gelen kokuda bobınlerde ısınma oluyor hafıf yanık kokusu verır sımdı yıne dene sub daha verımlı calısır sub acılıyor bızzat şahit oldum ilk subwooferım boschmandı ve koku geldı dedım yandı sonra bırgun yenı sub almaya karar verdım ama subda calısıyor halbukı neyse subwooferı parçaladım bobını yandı sanırım dedım atıcam bırde ne göreyım bobın sapsarı duruyor ne kararma ne yanma var ılk zorlamadakı kokudan sonra ılgınc gelebılır subwoofer daha tonlamalı ve güzel çalıyor sonrakı kıcker compdanda aynı koku geldı ve kullanmaya devam ettım daha verımlı çaldı ürün tecrübe bu uzun lafın kısası sistemınız açılmış korkmanıza gerek yok bu zorlama uzun süreli olsaydı yanardı ama

Ya cok korktum walla yeniden acmaya elim varmiyo diyorum simdi amfi yanar garantiye fln almazlar fln ha buu arada amfiyi fazla zorlamaktan yaksam nolur garantiye girer mi

• snaphanar korkcak birşey yok GAİN ayarları çeyreğin biraz üstünde olsun fazlasıyla senin sistemine yeter. Ben 1 takım komp 1 takım oval Kicker cvr12 400 rms subwoofer ile mono çıkısı çeyregin az üstü diğer cıkışlar çeyrek gain yapıp kullanıyorum cok yüklendigim halde hoparlörlerin basın nefesi kesiliyor anfide birsey yok çok uzun süre dinlersen ısınabilir bunda sıkıntı yok kullandıgın LAPTOP bile ısınıyor :) El değdiginde aşırı bir ısınma yoksa normaldir akım geciyor ve bu anfiler DİJİTAL anfi mofset anfi degil bu yüzden korumaya alır kendini kolay kolay yanmaz yanarsada 2 liralık kondanstörleri yanan götürür yaptırırsın çok korkulacak birsey degil sonuçta dinlemek kulanmak icin aldın.

Anfinin vurunca çalışması olayına gelince birçok sebeb olabilir diye düsünüyorum ankarada olsan oturur beraber bakardık önce benim arabaya takar tesisat tayiptenmi diye bakardık olmadı anfi tetikleyici takıp denerdik falan filan...

SAUND MAGUS H500 parasına göre cok cok iyi bir anfi ama unutmayalım milyarlık anfilerde yanıyor veya arızalanıyor morelini bozmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NosWagen -- 19 Ocak 2013; 12:47:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yespeed

calısır sub acılıyor bızzat şahit oldum

yespeed bu konuda sana katılıyorum SUBWOOFER kulandıkça açılıyor ve belirli bir süre sonra tonlaması daha basarılı oluyor sanırım rotaj dönemini bu sekilde atlatmıs oluyor. Zorlamalarda Subwooferdan bobin kokusu geldigi gibi port deliginden cıkan kabinin icindeki yapışkan ve ahşap kokusuda bazen aracın icinde hissedilebiliyor.
  • noswagen tesekkurler cevapların ıcın bu gaın ayarları benım amfımde usta en son max yazan degerın bıraz dusugunde bıraktı amfının devreye gırmemesı gaın ayarlarıyla alakalı olabılırd dedıler şimdi çeyregın bıraz fazlası ne demek nasıl bırakmam lazım max yazan yazının tam ustune mı getırıyım ?
  • Kardeşim tüm gain ayarlarını kıs en kısık seviyeye getir ve çeyrek tur kadar yani saat düsün yelkovan 11 üstünde o şekilde yap baska nasıl anlatayım simdi sana :) imzamda numaram var ordan arayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NosWagen

Kardeşim tüm gain ayarlarını kıs en kısık seviyeye getir ve çeyrek tur kadar yani saat düsün yelkovan 11 üstünde o şekilde yap baska nasıl anlatayım simdi sana :) imzamda numaram var ordan arayabilirsin.

O zamanda sistemi calistirmamazlik yapmasin gain dediginiz guc oluyo galiba sistemi beslemek icin guc vermezse sistem ise yaramasin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.